Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:35: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022

Επιλέγοντας υποψήφιους δημάρχους μέσω γκάλοπ

Για ένα κόμμα δημοκρατικό, αριστερό, κτλ κτλ θα ήταν λογικό να διεξαχθούν εσωκομματικές – προκριματικές εκλογές μεταξύ των μελών του κόμματος, προκειμένου να επιλεγούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι του κόμματος. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα κάνει γκάλοπ. Είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και αυτές που δημοσιεύονται ακόμη και στον φιλικά προσκείμενο σε αυτό τον Τύπο. Αναμενόμενη ίσως αυτή η ανακολουθία για ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάμε όμως και στο προκείμενο. Στο Μεσολόγγι το γκάλοπ θα μετρήσει την αποδοχή που έχουν ο Πάνος Παπαδόπουλος και ο Πάνος Κατσούλης. Αυτοί οι δύο φαίνεται ότι οι μόνοι μέχρι στιγμής που έχουν καταθέσει αρμοδίως το ενδιαφέρον τους να λάβουν τη στήριξη του κόμματος. Και κατά πως φαίνεται δεν θα προκύψει τρίτος να θέσει υποψηφιότητα για υποψηφιότητα.

Στη Ναύπακτο δεν θα γίνει γκάλοπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζει τον ξανά τον πρώην Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο και την «Ενωτική Πρωτοβουλία», η οποία σε γενικές γραμμές διατηρεί κάποιους βαθμούς αυτονομίας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Αγρίνιο όμως τι θα γίνει; Εδώ αρχίζουν, ως φαίνεται, τα δύσκολα. Καθώς δεν υπάρχει πρόσωπο, που να εμπνέει την κομματική βάση στο σύνολό της… Το μόνο χειροπιαστό, που υπάρχει μέχρι τώρα είναι το ενδιαφέρον του Δ. Τραπεζιώτη, που «κινείται» όλο και πιο έντονα, για να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία. Όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αν θα προκύψει άλλος ενδιαφερόμενος ή αν και ο Δ. Τραπεζιώτης θα θελήσει να χριστεί ως κομματικός υποψήφιος με τη στενή έννοια του όρου.

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής φιλίας Ι. Π. Μεσολογγίου, "Nea Koinè", με αφορμή την άνανδρη εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε σήμερα τα ξημερώματα η ανώτατη Σύμβουλος της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Dott.ssa Susanna Schlein, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Υπέρμαχοι των Αρχών της Δημοκρατίας, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και άνανδρων επιθέσεων απ΄όπου και αν προέρχονται. Στην Χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, καμμιά μορφή βίας δεν έχει θέση."

Ο Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής, Λευτέρης Δακαλάκης, επικοινώνησε προσωπικά με την κυρία Σλέιν στην οποία εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του.

Εκ της Διοικούσης Επιτροπής

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισημοποιεί τη Χειμάρρα ως ελληνικό δήμο και τη συνδέει με το ελληνικό κυβερνητικό σχέδιο της «Ενωσης Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Αλβανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν επιλέχθηκε από την Αθήνα τυχαία η 28η Νοεμβρίου, που η Αλβανία γιόρτασε τα 110 χρόνια της ανεξαρτησίας της, για ν’ ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αλβανία.

«Να ξαναχτίσει την ελληνική «Βόρειο Ηπειρο»»

Είδαμε, γράφει ο γνωστός Αλβανός πρώην διπλωμάτης και αναλυτής Σαμπάν Μουράτι, πως ο ελληνικός Τύπος την ημέρα της εθνικής μας γιορτής έγραψε μ’ ενθουσιασμό ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2022, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πραγματοποιήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του αλβανικού κράτους, επίσημη περιοδεία σε τρεις αλβανικούς δήμους, οι οποίοι σύμφωνα με την Αθήνα είναι ελληνικοί δήμοι.

Δεν ήρθε ο Βενιζέλος το 1912, αλλά έρχεται ο Μητσοτάκης το 2022 για να ξαναχτίσει την ελληνική «Βόρειο Ηπειρο» στο έδαφος της Αλβανίας, όπως σημειώνεται.

Για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισημοποιεί τη Χειμάρρα ως ελληνικό δήμο και τη συνδέει με το ελληνικό κυβερνητικό σχέδιο της «Ενωσης Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Σκανδαλώδες σε διπλωματικό και κρατικό επίπεδο είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη περιοδεία στους τρεις «ελληνικούς δήμους» της Αλβανίας χωρίς να έχει και χωρίς να πραγματοποιήσει επίσημη διμερή επίσκεψη στο κράτος της Αλβανίας.

Η ελληνική περιφρόνηση της αξιοπρέπειας και της κυριαρχίας της Αλβανίας φτάνει στο σημείο του παραλογισμού όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, χωρίς να επισκεφθεί την Αλβανία, έρχεται και πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία μόνο στους τρεις «ελληνικούς δήμους», όπως αντιλαμβάνεται την ελληνική αξίωση για τη Χειμάρρα, η οποία περιλαμβάνεται στον νέο διπλωματικό χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης με την επωνυμία «Ενωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Καρπώθηκε τη «μαύρη Συμφωνία»

Γνωρίζετε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας δεν θυμάται πότε ήρθε ο τελευταίος Έλληνας πρωθυπουργός για επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία;

Το 2009, ο Πρωθυπουργός Καραμανλής ήρθε τελευταίος και καρπώθηκε την ελληνική στρατηγική νίκη της μαύρης Συμφωνίας για τη Θάλασσα του 2009.

Ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα συμπληρώνει δέκα χρόνια στην εξουσία και έχει πάει στην Ελλάδα τόσες φορές που δεν μπορούν να μετρηθούν, αλλά κανένας Έλληνας πρωθυπουργός ή υπουργός δεν ευδοκίμησε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, παρά τους άθλιους χαρακτηρισμούς της αλβανικής κυβέρνησης «για τις άριστες σχέσεις με την Ελλάδα».

Τώρα, μετά από 13 χρόνια, ο Μητσοτάκης πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην «Ενωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ιστορική επιτυχία του ελληνισμού ή ελληνοποίησης της Αλβανίας, διότι η άδεια της περιοδείας του έλληνα πρωθυπουργού στα αλβανικά εδάφη του «Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων» δόθηκε από την κυβέρνηση της Αλβανίας και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα.

Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά ορισμένα αλβανικά μέσα γράφουν αυτές τις μέρες ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που κάλεσε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να πραγματοποιήσει αυτή την επίσημη περιοδεία για πρώτη φορά στην ιστορία στους τρεις «ελληνικούς δήμους» στους οποίους τώρα συμπεριλαμβάνεται και η έρημη Χειμάρρα.

Αυτό σας εκπλήσσει λίγο γιατί αποδεικνύεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας παραδέχεται επίσημα ότι ο δήμος της μητέρας του είναι ελληνικός.

Στη διάθεσή του το κυβερνητικό ελικόπτερο

Η συνεργασία του πρωθυπουργού στο διάγγελμα της ιστορικής επίσκεψης Μητσοτάκη στη Χειμάρρα και σ’ όλη την «Ενωση Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία ήταν τόσο έντονη που, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση των Τιράνων, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έθεσε το ελικόπτερο της αλβανικής κυβέρνησης στη διάθεση του έλληνα Πρωθυπουργού για να πραγματοποιήσει την περιοδεία του στον «Σύνδεσμο Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Ο Αυλώνας, το Τεπελένι και όλος ο ένδοξος αλβανικός πατριωτικός λαός, που ακόμα δεν έχουν χορτάσει τη δόξα της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας, και όταν οι ραψωδοί δεν έχουν πάψει ακόμη να τραγουδούν τη δόξα της πατρίδας τους, θέτουν το παραπλανητικό ερώτημα «Τι δουλειά έχει ο Μητσοτάκης στη Χειμάρρα;».

Κανείς δεν νιώθει το δάγκωμα του έλληνα πρωθυπουργού για τον δήμο της Χειμάρρας. Το ελληνικό πρωτόκολλο εσκεμμένα αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης θα κόψει την κορδέλα του «Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων», ερχόμενος πρώτα στη Χειμάρρα.

Στο έδαφος της Αλβανίας δημιουργείται η «Ένωση Ελληνικών Δήμων» και εγκαινιάζεται επίσημα από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη λεγόμενη «Βόρειο Ηπειρο».

Το δεύτερο βήμα στο ελληνικό στρατηγικό πρόγραμμα είναι το αίτημα της Αθήνας να επιτρέψει η Αλβανία την αυτοδιάθεση της «Ενωσης Ελληνικών Δήμων» στην Αλβανία.

Η εκταφή του «Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας»

Το αίτημα αυτό έγινε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Κατρούγκαλο, τον οποίο η σοσιαλιστική κυβέρνηση του 1998 κάλεσε στα Τίρανα για να συντάξει το Σύνταγμα της Αλβανίας και σήμερα καυχιέται στο επίσημο βιογραφικό του ότι είναι ο πατέρας του Συντάγματος της Αλβανίας.

(Για το επίσημο αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας ότι η ελληνική μειονότητα έχει δικαίωμα αυτοδιάθεσης, βλ. βιβλίο «Η θάλασσα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», 2021, σελ. 81).

Το τρίτο βήμα της Ελλάδας αναμένεται να είναι η εκταφή του λεγόμενου «Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας».

Αγαπητοί Αλβανοί, σιωπήστε και σταματήστε να παραπονιέστε για τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις που διαμέλισαν την Αλβανία το 1913.

Αυτή είναι η παλιά φλυαρία πριν 110 χρόνια. Η νέα κουβέντα είναι ότι σήμερα η ίδια η κυβέρνηση της Αλβανίας δίνει στην Ελλάδα αποσπασματικά την εθνική χερσαία και θαλάσσια επικράτεια. Εδώ δεν φταίνε πλέον οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκει τώρα τον δρόμο που άνοιξε η ίδια η Αλβανία, για να αρπάξει εκείνο το τμήμα της αλβανικής επικράτειας που δεν μπόρεσε να πάρει το 1913.

Πηγή: gazetadita.al, echedoros-a.gr - in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του» διοργανώνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 6:30 μμ, στο αμφιθέατρο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Αγρινίου, η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΚΚΕ.

Η έκδοση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, «Πανδημία COVID-19: Ο Καπιταλισμός στη Δύση του», επιδιώκει να συνοψίσει «τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών δυνάμεων και σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων, στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παγκόσμια».

«Οι τεράστιες συνέπειες στη ζωή των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν στο προσκήνιο επιστημονικά, αλλά και ιδεολογικά-πολιτικά ζητήματα, γύρω από τα οποία αναπτύχθηκε σφοδρότατη διαπάλη η οποία αφορά, εκτός των άλλων, τα αίτια εμφάνισης της πανδημίας, τους τρόπους αντιμετώπισής της, τις ευθύνες των κυβερνήσεων και τις «ευθύνες» των λαών, την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, το ρόλο της επιστήμης και των «επιτροπών των ειδικών», την προστασία των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, τη δημόσια υγεία-πρόληψη, τον ταξικό χαρακτήρα των επιπτώσεων στην υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων, το ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, τους περιορισμούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Τα κείμενα της έκδοσης είναι «καταστάλαγμα» δίχρονης συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων της πανδημίας, που ανατέθηκε στο Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, με την άμεση βοήθεια και καθοδήγηση από το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ», αναφέρει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου *

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1992, και έκτοτε κάθε 3η Δεκεμβρίου θυμόμαστε και είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας με διαφόρων ειδών και βαθμών αναπηρίες: ότι έχουν κι αυτοί δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ευημερία, ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, όχι απλώς ως άνθρωποι με κινητικές, νοητικές κλπ. δυσκολίες, αλλά ως άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες. Ως άνθρωποι που έχουν να προσφέρουν πολλά στην ανθρωπότητα και τις τοπικές κοινωνίες.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στον νου, είναι ότι ελάχιστες φορές η Πολιτεία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Τα άτομα με αναπηρίες πολλές φορές αντιμετωπίστηκαν, ως να βρίσκονται παραμελημένα, στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, χωρίς να απολαμβάνουν τα αυτονόητα για όλους τους υπόλοιπους. Μία σειρά από ατέλειες, αδιαφορίες και περιττές γραφειοκρατίες από πλευράς κράτους, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Δεν είναι, για παράδειγμα, σοβαρή η άδικη ταλαιπωρία που υφίσταντο αμέτρητοι συμπολίτες μας, οι οποίοι όντας μη αρτιμελείς και με εμφανή την αναπηρία τους, εν τούτοις συχνά αναγκάστηκαν να περνούν από Επιτροπές, για να πιστοποιηθεί το πρόβλημά τους! Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό: δεν είναι θέμα ελεημοσύνης, είναι θέμα ανθρωπισμού...

Μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε πολλά! Η εποχή μας έχει αθέλητα οδηγήσει σε μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση των ανθρώπων με αναπηρίες. Όλοι αυτοί πρέπει, και μπορούν, να ενταχθούν πλήρως στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να αισθάνονται αποκομμένοι από τη ζωή, αλλά και να  αναδείξουν το ταλέντο τους. Αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς, πόσοι από αυτούς τους συνανθρώπους μας διακρίθηκαν στην επιστήμη, την τέχνη, τον αθλητισμό, και άλλους τομείς, κάνοντάς μας περήφανους. Όταν τους δόθηκε, όμως, η ευκαιρία...

Δεν είναι εύκολο βέβαια να ξεπεραστεί η νοοτροπία δεκαετιών. Η οποία ήθελε τα ΑμεΑ, ένα περιττό βάρος για όλους τους υπόλοιπους. Αυτή η νοοτροπία τώρα αλλάζει. Τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και σε ελληνικό, τα άτομα αυτά γίνονται όλο και πιο ισότιμα στις συνειδήσεις μας, ενώ δείχνουν έμπρακτα την αξία τους, σε ό,τι ασχολούνται. Κι αυτό που γίνεται σιγά-σιγά κοινωνική κατάκτηση, πρέπει να γίνει και προτεραιότητα της Πολιτείας.

Ο λαός μάς έδωσε τη δυνατότητα, ως μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, να αναδείξουμε τα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας μας. Ένα εκ των οποίων, το πιο ευαίσθητο σίγουρα, είναι το ζήτημα των ΑμΕΑ, των συνανθρώπων μας που μέχρι χθες δεν είχαν “φωνή”, για να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους. Με το έργο μας στην Υποεπιτροπή της Βουλής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, με πλήθος ερωτήσεών μας στη Βουλή των Ελλήνων προς τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς και με κατά τόπους επισκέψεις μας εκεί όπου ζουν οι συνάνθρωποί μας με διαφόρων ειδών και βαθμού αναπηρίες, βάζουμε σήμερα ένα λιθαράκι, προκειμένου να ξεπεράσουμε το κακό χθες και να βοηθήσουμε στην πλήρη ένταξη των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία μας.

Ήδη πετύχαμε πολλά! Προτείναμε (και τελικά νομοθετήθηκε) το Εθνικό Μητρώο για τα ΑμεΑ, που έλυσε γραφειοκρατικές διαδικασίες δεκαετιών, που ταλαιπωρούσαν αφάνταστα τους συνανθρώπους μας! Όπως επίσης και οι προτάσεις που καταθέσαμε σχετικά με την προσβασιμότητα των ανθρώπων με αναπηρίες, επιτέλους, εισακούστηκαν και έγιναν βήματα προόδου και προς αυτή την κατεύθυνση. Το ίδιο και με τη χορήγηση κάρτας ΑμεΑ, με την οποία διευκολύνονται οι συμπολίτες μας με κινητικές αναπηρίες, όπως και πολλά ακόμα. Είμαστε περήφανοι γι' αυτά που καταφέραμε. Αλλά υπάρχει και συνέχεια, γιατί ο αγώνας για τα ΑμεΑ είναι διαρκής...

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνουν κάποιες τομές, πολιτική βούληση χρειάζεται! Εμείς, από την πλευρά μας, θέσαμε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, που μπορούν και πρέπει να γίνουν. Ως κοινοβουλευτική δύναμη, ως πολιτικό κόμμα, έχουμε επίσης στο πρόγραμμά μας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων τους. Είναι για εμάς πρώτα απ' όλα θέμα ανθρωπιάς. 

          * Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημερα ειπώθηκαν τόσα ψέμματα που ντράπηκαν και τα ίδια αφού δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα ξεστόμισαν. Όλοι ήσασταν υπέρ των διώξεων των υγειονομικών, όλοι ήσασταν υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, όλοι ήσασταν υπέρ των Lockdown, όλοι σας απαξιώσατε την υγεία. Και τώρα έρχεστε εδώ και κάνετε ότι διαφωνείτε! Δεν αντιδράσατε με τα Lockdown. Και η ΝΔ ως κυβέρνηση κατέστρεψε πλήρως το Ε.Σ.Υ.

Αποτύχατε πλήρως στην διαχείριση της πανδημίας. Τα Lockdown επέφεραν ζημιά 40 δις ευρώ στην οικονομία -5 δις κάθε μήνα- ενώ έβλαψαν και την ψυχική υγεία των πολιτών.

Σας είχαμε προειδοποιήσει για όσα έρθουν μετά τον εγκλεισμό των Ελλήνων στην ψυχική υγεία. Έχω εδώ έρευνα της Κομισιόν για την επίδραση που είχε η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της στην ψυχική υγεία των πολιτών της ΕΕ. Λέει λοιπόν ότι η πανδημία αύξησε τα προβλήματα εκτεταμένης κατάθλιψης κατά 27% και άγχους κατά 25% παγκοσμίως. Καταστρέψατε την κοινωνία και την ψυχική υγεία των Ελλήνων κύριοι της ΝΔ. Ένας στους πέντε επαγγελματίες υγείας υποφέρει από κατάθλιψη και άγχος, ενώ το 40% έχει δυσκολίες στον ύπνο ή και αϋπνία. (κατάθεση έρευνας στα πρακτικά). Καταστρέψατε οικονομία και ψυχική υγεία των Ελλήνων και δεν ντρέπεστε!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τον Ιούνιο σταμάτησαν να δημοσιεύονται στοιχεία για το ποσοστό των διασωλημένων εμβολιασμένων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ (κατάθεση εγγράφου στα πρακτικά) για τα συνολικά ποσοστά θανάτων την περίοδο από Ιούνιο έως και την 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι που κατέληξαν ήταν σε ποσοστό 24,6% και οι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 75,4%! Δηλαδή οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν σε υψηλότερο ποσοστό, αναλογικά με το ποσοστό τους ως προς τον γενικό πληθυσμό. Και μην αρχίσετε τις δικαιολογίες για το ένα, το δεύτερο, το τρίτο εμβόλιο. Πείτε μας εδώ τώρα πόσα εμβόλια χρειάζεται να κάνει κάποιος για να γλιτώσει από τον covid;

Με την τακτική που ακολουθήσατε μήπως ανακόψατε τους θανάτους; Όχι. Δεν τους ανακόψατε. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις 15 χειρότερες χώρες του κόσμου σε ποσοστό θανάτων από covid ανά πληθυσμό, βάσει επίσημων στοιχείων και παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες υπάρχει επιεικέστερος τρόπος μέτρησης. Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αντικειμενική και η κατρακύλα διαρκής.

Η απόδειξη ότι καταστρέψατε το εσύ είναι το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ πριν 10 ημέρες. Δική σας εφημερίδα είναι. Ξέρετε τι λέει; Ότι εν αναμονή για χειρουργείο είναι: 7.700 άνθρωποι στο ΚΑΤ, 2.945 στο Αγ.Σοφία, 2.650 στον Ευαγγελισμό, 2.200 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, 1.900 στο Θριάσιο, 1.400 στο Γ.Γεννηματάς, 1.25 στο Αλεξάνδρα, 600 στον Ερυθρό Σταυρό και πάνω από 300 σε υπόλοιπα νοσοκομεία! Η δική σας εφημερίδα το λέει, δεν το λέει ούτε η Αυγή ούτε ο Ριζοσπάτης! Σας λέει ότι καταστρέψατε την δημόσια υγεία υπέρ του φίλου σας του κλινικάρχη!

Πάμε και στην ενέργεια. Έχουμε δικαιωθεί σε όσα σας λέγαμε για την ενέργεια. Σας είπαμε μην επιβάλετε κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά εσείς ήσασταν υπέρ των ταγμάτων του ΑΖΩΦ. Σας είπαμε ότι οι ΗΠΑ, με τις κυρώσεις που επιβάλλουν κατά της Ρωσίας, ουσιαστικά ρημάζουν τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Τώρα βγαίνει το POLITICO και δημοσιεύει άρθρο που λέει ότι οι Ευρωπαίοι είναι ώρα να καταλάβουν τι τους έκανε ο Μπάϊντεν. Μιλά για υποχθόνιο σχεδιασμό των Αμερικανών με στόχο την πλήρη καταστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας και την αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης, με δούρειο ίππο την ουκρανική σύγκρουση. Δικαιωθήκαμε εμείς και το ΚΚΕ που τηρήσαμε στάση εθνική πατριωτική υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και όχι των αμερικανικών ή των γερμανικών ή άλλων.

Όμως εσείς έχετε γίνει εξπέρ στην προπαγάνδα. Είστε τόσο ψεύτες που ξεπερνάτε και τον Βαρώνο Μυνχάουζεν:

-1) Βγαίνετε και μας λέτε ότι εκδόθηκε νέα NAVTEX νοτιοδυτικά της Κρήτης και οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να μιλήσουν. Ορίστε εδώ οι δύο φωτογραφίες (δείχνει φωτο – κατάθεση στα πρακτικά) που δείχνουν ότι με τη NAVTEX εκείνη που δεν τόλμησε ήταν η κυβέρνηση, που δεν άγγιξε το τουρκολιβυκό σύμφωνο, γιατί αυτό δεσμεύει το νοτιοανατολικό τμήμα της Κρήτης.

-2) Έχουμε το θέμα των εξορύξεων. Άλλα λέγατε πριν τις εκλογές και άλλα μετά. Ο πρωθυπουργός στις 26/7/2017 έλεγε: «Η χώρα έχει υποχρέωση να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο της».

Στις 24/9/2021 όμως είπε: «Οι υδρογονάνθρακες είναι αγαθό που χάνει την αξία του». Βγαίνει στις 22/4/2021 ο υπουργός εξωτερικών είχε πει από τα ΗΑΕ ότι: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ΑΠΕ και δεν θα αρχίσει να σκάβει στο βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο».

Στις 7/11/2022 ο πρωθυπουργός βέβαια μας ξαναείπε: «Οφείλουμε να διερευνήσουμε αν έχουμε τη δυνατότητα να εξορύξουμε φυσικό αέριο».

Αυτό το αντιφατικό πήγαινε – έλα σημαίνει ότι και δεν θέλετε να κάνετε εξορύξεις και θέλετε να πληρώνουν οι Έλληνες ακριβά το ρεύμα και τα καύσιμα.  

Και στις 24/11/2022 από την Πάτρα είπε το εξής αμίμητο: «Έχω επιφυλάξεις για το ζήτημα του Κατάκολου, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση καμμία εξόρυξη που να αφορά πετρέλαιο, να μπορεί να θέσει εν δυνάμει σε κίνδυνο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και αυτή τη στιγμή οι έρευνες που προχωράμε είναι σε πολύ πιο βαθιά νερά και αφορούν στο φυσικό αέριο». Ότι δηλαδή μόνο στα ρηχά νερά υπάρχει μόλυνση; Αυτά λέτε και γελάνε και τα τσιμέντα!

Όμως ενώ οι Έλληνες κρυώνουν οι εφοπλιστές φίλοι σας θησαυρίζουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Foreign Policy, ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες και πλοία – φαντάσμαστα κάνουν δουλειές με την Ρωσία. Μιλά για τους ολιγάρχες φίλους σας κύριοι! Οι Έλληνες κρυώνουν και πεινούν, πληρώνουν χρυσάφι τα καύσιμα, δεν κάνουμε εξαγωγές προϊόντων στη Ρωσία, γιατί έχουμε επιβάλει κυρώσεις, αλλά την ίδια ώρα, μεγάλα πετρελαιοφόρα φορτωμένα με ρωσικό πετρέλαιο εγκαταλείπουν τα νερά της Καλαμάτας και το Λακωνικό Κόλπο και κατευθύνονται προς Ινδία, Κίνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πώς λέγεται αυτό; Λέγεται λαθρεμπόριο πετρελαίου με την άδεια της κυβέρνησης!

Πάμε και στην οικονομία και την καθημερινότητα του Έλληνα. Γιατί είναι ακριβά τα προϊόντα; Τα προϊόντα είναι ακριβά γιατί επί κυβερνήσεων ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ οι αρχηγοί τους αρνούνται πεισματικά να μειώσουν το ΦΠΑ. Πείτε στον Έλληνα γιατί έχουμε τον υψηλότερο ΦΠΑ μετά από τη Δανία και τη Σουηδία; Και οι δύο αρχηγοί κομμάτων είπαν ότι δεν μπορουν να μειώσουν το ΦΠΑ γιατί δεν είναι σίγουρο ότι η μείωση θα μετακυληθεί στα προϊόντα! Μα αυτό είναι παραδοχή της ανικανότητάς τους!

Με την πολιτική που ακολουθείτε στο θέμα των τιμών των προϊόντων αναγκάζετε τον Έλληνα να καταναλώνει στροφές – σκουπίδια. Η ακρίβεια έχει ρίξει την ποιότητα της διατροφής. Ο Έλληνας αναγκάζεται να γεμίζει το καθημερινό πιάτο του με υποκατάστατα προϊόντων. Αντί να αγοράσει φέτα που έχει 11-12 ευρώ / κιλά, αγοράζει λευκό τυρί με 6,7 ευρώ / κιλό. Αντί να αγοράσει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με 6 ευρώ / κιλό, αγοράζει πυρηνέλαιο με 2,9 ευρώ / κιλό, αντί για κόκκινο κρέας με 6-12 ευρώ / κιλό αγοράζει φτερούγες κοτόπουλου με 2,5 ευρώ / κιλό. Αντί για φρέσκο ψάρι με 3-15 ευρώ / κιλό αγοράζει κατεψυγμένα φιλέτα ψαριού με 2,5 ευρώ / κιλό. Εσείς απαξιώνετε να τα τρώτε αυτά τα προϊόντα. Οι Έλληνες γιατί πρέπει να τα καταναλώνουν;

Και έχετε ρημάξει παράλληλα και τους παραγωγούς. Πωλούν τα προϊόντα τους από 0,30 έως 0,60 λεπτά / κιλό τη σοδιά τους και τα σούπερ μάρκετ πουλούν στους καταναλωτές τα προϊόντα σε τιμές 4 φορές πάνω! Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι τα μήλα στάρκιν πωλούνται από τους παραγωγούς 0,3 ευρώ / κιλό και στη λιανική έχουν 1,4 ευρώ / κιλό, δηλαδή έχουμε αύξηση 366,7%! Στα πορτοκάλια η τιμή παραγωγού είναι 0,3 ευρώ / κιλό και η λιανική είναι 0,89 ευρώ / κιλό, δηλαδή αύξηση 196,7%! Στο αγελαδινό γάλα η τιμή παραγωγού είναι 0,6 ευρώ και η τιμή λιανικής 1,36, δηλ. αύξηση 126,6%! Ποιος κερδίζει από αυτό; ΟΙ νταβατζήδες οι μεσάζοντες και τα σούπερ μάρκετ!

Όσο για το «καλάθι του νοικοκυριού», εμπαίζετε τους Έλληνες. Αλεύρι ετικέτας στη συσκευασία του 1 κιλού, μία ημέρα πριν το «καλάθι του νοικοκυριού» στοίχιζε 0,68 ευρώ και την επόμενη μέρα με το «καλάθι του νοικοκυριού» πωλείται 0,94 ευρώ! Και ο κος Γεωργιάδης κάνει βόλτα στα σούπερ μάρκετ όπως έκανε βόλτα παλαιότερα ο κος Κουλούρης του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές για να δείξει ότι όλα πάνε καλά στη χώρα.

Να κάνουμε και μία σύγκριση στις τιμές με την γειτονική μας Ιταλία. Το ίδιο σαμπουάν στην Ιταλία πωλείται 2,99 ευρώ / τεμάχιο και στην Ελλάδα 5,40 ευρώ / τεμάχιο. Και η προσφορά 1 + 1 δώρο πωλείται 9,70 ευρώ! Αυτό είναι απάτη. Στηρίζετε απατεώνες και λωποδύτες που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού!

Το αστείο όμως της τραγικής πολιτικής σας είναι ότι βάζετε αντικλεπτικά στο βρεφικό γάλα, (και βγαίνει ο υπουργός ανάπτυξη να μας πει ότι οι άνθρωποι προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να προστατέψουν την περιουσία τους) αντί να βάλετε αντικλεπτικά στα δημόσια ταμεία που τα ρημάζουν, τα ληστεύουν τα κοράκια που εσείς οι ίδιοι έχετε φτιάξει!

Έρχεται ισοπέδωση των Ελλήνων με τα δάνεια. Σας το λέγαμε εδώ και καιρό. Το είχα πει εγώ στον κο Σταϊκούρα: Αντιγράψτε το μοντέλο της Ισπανίας, έστω. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχετε ακριβώς το ίδιο σχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Η δήθεν κόντρα μεταξύ σας για το θέμα αυτό αποδεικνύει ότι ο ένας (ΣΥΡΙΖΑ) απλά δεν πρόλαβε σε 5 χρόνια να λύσει το ζήτημα και ο άλλος (ΝΔ) δεν προλαβαίνει να το λύσει. Και οι δύο όμως προλάβατε να εξυπηρετήσετε τις εισπρακτικές εταιρείες. Δώστε λύση τώρα! Κάντε ό,τι κάνει η Ισπανία, που για ένα δάνειο 100 χιλιάδων ευρώ, εάν το FUND το πήρε αντί 30 χιλιάδων, ο δανειολήπτης καλείται να πληρώσει αυτά τα 30 χιλιάδες ευρώ συν τους τόκους και το παίρνει πίσω!

Για εμάς ισχύει το ότι πρέπει να είσαι καθ’ όλα νόμιμος για να επιβάλεις τη νομιμότητας. Εσείς χρωστάτε εκατοντάδες εκατομμύρια σε δάνεια πώς θέλετε τώρα να επιβάλετε τη νομιμότητα; Πρέπει και για τα δικά σας δάνεια, των κομμάτων σας να γίνουν κατασχέσεις στα γραφεία σας.

Και πάμε στο Μακεδονικό. Είστε η ντροπή του Κ.Καραμανλή! Μία σειρά γεγονότων σας βάζουν στο κάδρο της προδοσίας μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-1) Δεν θέλατε την εξεταστική επιτροπή για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών,

-2) προ ημερών συλλειτούργησαν μητροπολίτες και ιερωμένοι Σκοπιανοί στο Διδυμότειχο και τη Θεσ/νίκη! Ντροπή!

-3) Ο κος Χαρακόπουλος πήγε στο Αγ. Όρος και πήρε μαζί του τον βουλευτή του κοινοβουλίου της Β.Μακεδονίας, τον κο. Μίλε Ταλέσκι.  

-4) Εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο της Φλώρινας το καταστατικό του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας! Στόχος του Κέντρου είναι:

-α) η εισαγωγή της «μακεδονικής γλώσσας» ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια της Ελλάδας.

-β) η υποστήριξη της ίδρυσης Παιδαγωγικών σχολών / τμημάτων σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Μαζί με αυτά ήρθε και η δήλωση Ζάεφ: «Συγχαίρω τους ιδρυτές του κέντρου μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, που χαίρονται γι’ αυτή την όμορφη πράξη, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, ως μια επιβεβαίωση των στενών σχέσεων των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας, Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

Είπατε τόσα ψέμματα στη ΝΔ! Τουλάχιστον στους εαυτούς σας πείτε την αλήθεια. Είστε συνυπεύθυνοι για την προδοσία της Μακεδονίας. Και μία υπενθύμιση στους πατριώτες νέο-δημοκράτες, για το δάκρυ του Κ.Καραμανλή για τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Το είχε πει ο Κ. Καραμανλής και αν δεν ήταν αυτός εσείς σήμερα δεν θα ήσασταν στην Βουλή! Να θυμάστε ποιοι πρόδωσαν το όνομα της Μακεδονίας και ποιοι συμφώνησαν με αυτή την προδοσία.

Γιατί λέμε ότι προδίδετε την Ελλάδα; Γιατί υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου (1448/2009) για την «μακεδονική γλώσσα», που κρίνει πως δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα». Ήρθε ένα πρωτοδίκης να αλλοιώσει απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτός αύριο πρέπει να ξηλωθεί από το σώμα!

Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να καταργηθεί; Ναι μπορεί. Και εσείς είστε ψεύτες που λέτε ότι δεν μπορεί να καταργηθεί. Με βάση τη Συνθήκη της Βιέννης για το δίκαιο των συνθηκών, καταργείται για τους εξής διπλωματικούς λόγους:

-1) παραβίαση στην πράξη της διμερούς συμφωνίας από το ένα μέλος. Αυτό δίνει το δικαίωμα στο άλλο να την καταργήσει (άρθρο 60)

-2) αδυναμία λειτουργίας των προβλέψεων της συνθήκης (άρθρο 61)

-3) θεμελιώδης αλλαγή των περιστάσεων (ανωτέρα βία, π.χ. χρεωκοπία, πόλεμος κλπ. – άρθρο 62). Ήδη οι παραβιάσεις από την πλευρά των Σκοπιανών φθάνουν τις 200! Αν έχει τα κότσια η ΝΔ αν έχουν τα κότσια οι Μακεδόνες βουλευτές της να ρίξουν την κυβέρνηση. Διαφορετικά να μην έρθουν στην Μακεδονία να γυρέψουν ψήφους.  Καταλάβετε ότι πάει να δημιουργηθεί θέμα μειονότητας με αυτό που γίνεται με τη γλώσσα.

Εμείς διαφέρουμε από εσάς ως προς το ότι είμαστε αληθινοί ανάμεσα σε τόσους πολιτικούς ψεύτες. Ζούμε στην εποχή που κάποιοι πολιτικά ανήθικοι μιλούν για πολιτικό ήθος, κάποιοι πολιτικά αναίσθητοι μιλούν για πολιτικά αισθήματα και κάποιοι πολιτικοί ψεύτες μιλούν για πολιτική αλήθεια. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς ό,τι πιστεύουμε το λέμε και το κάνουμε.

Έλεγα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβριο τα παραμύθια. Και αναφέρομαι στις δημοσκοπήσεις. Ήδη άρχισε το πάρτυ με τις δημοσκοπήσεις. Δείτε τι ποσοστά σας δίνουν. Γι’ αυτό ευθύνεται το ΕΣΡ. Αλλά δεν αγγίζει κανείς τον κο. Κουτρουμάνο.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει ηγέτες. Η Ελλάδα χρειάζεται έναν σωστό ηγέτη. Ποιος είναι ο σωστός ηγέτης; Είναι αυτός που περιγράφει ο Ξενοφώντας στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: Ηγέτης είναι αυτός που είναι ικανός να διοικεί σε όλες τις εκφάνσεις του βίου του. Όταν καλλιεργεί τη γη, όταν διοικεί τα του οίκου του, όταν κυβερνά την πολιτεία. Ηγέτης είναι αυτός που δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα, ιδρώνει με τους στρατιώτες του στη μάχη, εμπνέει κύρος, μπορεί να κατορθώσει περισσότερα με το μυαλό παρά με τη δύναμη, κάνει τους υφισταμένους του πρόθυμους, ενεργητικούς και καρτερικούς, συντελεί στην παραγωγή αγαθών και πλούτου, είναι άνθρωπος με προσωπικότητα. Αυτός είναι ο πραγματικός ηγέτης! Αντίθετα όποιος κυβερνά ανθρώπους που δεν τον θέλουν, ζει σαν τον Τάνταλο στον Άδη, βυθισμένος στην ψευδαίσθηση της εξουσίας. Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ!

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στο Κιλκίς.

Κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά του Κιλκίς, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για τις ακραίες ανατιμήσεις και την ακρίβεια στην ενέργεια, τα καύσιμα και το σούπερ μάρκετ, για τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και του τζίρου που αυτές επιφέρουν, τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και τις μεγάλες αυξήσεις στις δόσεις των δανείων υπό τον κίνδυνο μαζικών πλέον πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή ρεύματος που χρεώνουν οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας δυστυχώς έχει την μεγαλύτερη απόκλιση στην τιμή που ορίζει ο παραγωγός στο χωράφι από την τιμή που βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι στο σούπερ μάρκετ. Και ταυτόχρονα, η χώρα μας έχει από τα ακριβότερα επιτόκια χορηγήσεων και χιλιάδες δανειολήπτες μέσα σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Μπορεί ένα μέρος της ακρίβειας να είναι όπως λέμε εισαγόμενο λόγω της υψηλής τιμής του φυσικού αερίου, όμως η αισχροκέρδεια στη χώρα δεν είναι εισαγόμενη. Είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη.

Που εν μέσω της ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ. Που εν μέσω της υγειονομικής κρίσης ιδιωτικοποιεί σήμερα το ΕΣΥ. Που έχει αφήσει τις τράπεζες και τα funds ανεξέλεγκτα να απειλούν τα σπίτια και να δημιουργούν συνθήκες λεηλασίας στη μεσαία τάξη που υποτίθεται θα προστάτευε.

Ειδικότερα δε με τις τράπεζες, βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης να έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. μέσα στον χρόνο η κάθε μία. Ακριβώς διότι αυξάνονται διαρκώς τα επιτόκια χορηγήσεων και μένουν σταθερά χαμηλά τα επιτόκια των καταθέσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος τις έχει πληρώσει χρυσάφι τις τράπεζες. Με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες ως γνωστόν δεν πληρώνουν φόρους. Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. η κάθε μία και να κυνηγούν τους δανειολήπτες να τους πιάνουν από το λαιμό.

Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Έτσι έγινε και στην Ισπανία. Δεν λέμε πράγματα παράλογα. Με έναν έκτακτο φόρο και με μία νομοθετική παρέμβαση που θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία. Και αυτό που υποσχόμαστε στον Ελληνικό λαό είναι όχι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά ότι θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει επιτέλους στον τόπο η δικαιοσύνη. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού».

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους στη Γουμένισσα.

protothema.gr