Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022

«Η ζωή είναι ένα τσιγάρο στα χέρια του Μπισμπίκη» τιτλοφορείται άρθρο του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου που ωστόσο προσεγγίζει το ζήτημα της κλειστής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου. Εχει ως εξής:

Η ζωή είναι ένα τσιγάρο στα χέρια του Μπισμπίκη

Του Γιώργου Βαρεμένου*

Το πώς είχε δημιουργηθεί η ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου και μερικές άλλες ανά την Ελλάδα για επικοινωνιακούς λόγους, το έμαθαν όλοι όταν έγιναν γνωστά τα τραγικά ποσοστά θνητότητας σ’ αυτήν. Εκ των υστέρων, ο υπουργός Υγείας τα είχε αποδώσει σ’ ένα μυστηριώδες νοσοκομειακό μικρόβιο, που κανείς άλλος (ούτε η κ. Γκάγκα) είχε αποδεχθεί ως αιτία του κακού. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει η ΜΕΘ Covid και ακολούθως να βάλει λουκέτο γενικώς η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου. Αποτέλεσμα; Μετά από το τραγικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν 18χρονα και 20χρονα παιδιά, για τον τραυματισμένο σοβαρά νεαρό αναζητήθηκε εναγωνίως κλίνη ΜΕΘ και βρέθηκε στην Άρτα….

ΜΕΘ Αγρινίου είπατε; Μην το ξαναπείτε και μην το αναπαράγετε, διότι πρόκειται για αποπροσανατολισμό. Θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή από την μεγάλη αποκάλυψη του υπουργού Υγείας, ο οποίος, ως άλλος Σέρλοκ Χολμς, εντόπισε σε νυχτερινό κέντρο τσιγάρο στο χέρι του συντρόφου της Βανδή Μπισμπίκη. Κάτι που κανείς δεν είχε φαντασθεί ποτέ ότι μπορούσε να συμβεί. Τσιγάρο σε νυχτερινό κέντρο; Ποτέ! Καμμιά κόκα και κάνα άλλο ναρκωτικό έχουν συνδεθεί στο παρελθόν με ορισμένα νυχτερινά κέντρα, αλλά τσιγάρο ποτέ! Όπως καταλάβατε, μας φουμάρουν κανονικά και φυσάνε τον ναργιλέ στην μούρη μας. Η ζωή κατάντησε ένα τσιγάρο στο χέρι του Μπισμπίκη και ο θάνατος μία χίμαιρα. Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ.

ΥΓ: Ο κ. Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου δήλωσε: «Μην  φάμε τα Χριστούγεννα μία γαλοπούλα στην καθισιά και γεμίσουν τα νοσοκομεία». Όχι δά! Γαλοπούλα ποτέ! Είμαστε όλοι γαλοπούλες στα νύχια της επικοινωνίας. Μας σελαγίζει με το καλάμι το επιτελείο του Σταν Γκρήνμπεργκ από τα υπόγεια του Μαξίμου.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε διώροφο εστιατόριο ντονέρ στο Αϊδίνιο της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

«Ο κυβερνήτης του Αϊδινίου, Χουσεΐν Ακσόι δήλωσε ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ως αποτέλεσμα έκρηξης που σημειώθηκε σε εστιατόριο στη συνοικία Ναζίλι», αναφέρει το τουρκικό μέσο. Όπως έγινε γνωστό σε νεότερη ενημέρωση, 4 από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη ήταν γυναίκες και 3 παιδιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. Στο μεταξύ, αναφορές μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι πήδηξαν από τον δεύτερο όροφο για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Εργαζόμενοι ανέφεραν πως αισθάνθηκαν μια περίεργη μυρωδιά, λίγο πριν την έκρηξη, η οποία, κατά πληροφορίες, σημειώθηκε στη διάρκεια αντικατάστασης σωλήνα της εγκατάστασης υγραερίου του εστιατορίου, στον χώρο της κουζίνας.

Το Αϊδίνι είναι πόλη στη δυτική Τουρκία, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας της χώρας.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε πως η τοπική εισαγγελία έχει ορίσει τρεις εισαγγελείς για να ερευνήσουν τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό περιστατικό. Παράλληλα, υπό κράτηση έχει τεθεί ένα άτομο που φέρεται σαν ύποπτο για την πρόκληση της θανατηφόρας έκρηξης.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Με έναν πολύ ιδιαίτερο και νεανικό τρόπο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εύχεται Kαλή Πρωτοχρονιά. Το βίντεο που ανέβηκε στα social media του Αλέξη Τσίπρα και το οποίο τιτλοφορείται “Χάου Του #1” εκτός από τις διαφορετικές ευχές αποτελεί και το teaser μιας σειράς από βίντεο που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και θα απευθύνονται για μια σειρά από ζητήματα στις νεότερες ηλικίες.

«Να τα πούμε; Θα τα πούμε όλα σε λίγες μέρες. Καλή Καλύτερη Χρονιά! #ΧάουΤου #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ» γράφει στην ανάρτησή του ο Αλ. Τσίπρας προϊδεάζοντας και για τη συνέχεια. Όλες οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος φανερώνουν ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θέτει σε διάταξη συγκεκριμένη στρατηγική στην πορεία προς τις εκλογές. Σαφής και ξεκάθαρη είναι η επιλογή του Αλ. Τσίπρα να απευθυνθεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες του εκλογικού ακροατηρίου, στις γυναίκες και τους νέους.

Τόσο η ανακοίνωση της δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου που αναλαμβάνει τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όσο και η ένταξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος των μέχρι πρότινος ανεξάρτητων βουλευτών και προερχόμενων από το ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου και Φωτεινής Μπακαδήμα είναι μέρος ολοκληρωμένης στρατηγικής που επιλέγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής, αλλά και της συνάντησης με ευρύτερα γυναικεία ακροατήρια για να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τις ανάγκες, αλλά και να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και για το ρόλο της γυναίκας στην Ελλάδα του σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθιέρωσε την 50/50 συμμετοχή των φύλων στα κομματικά του όργανα, κάτι που θα ισχύσει και στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εκλογών.

alexis tsipras 30 12 2022

Ολοκληρωμένη στρατηγική ακολουθεί και για τα νεανικά ακροατήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προηγείται στη νεανική ψήφο σε όλες τις μετρήσεις και επιδιώκει να διευρύνει και άλλο το προβάδισμα στις νεαρές ηλικίες. Κάτι που φαίνεται από την αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τους νέους και τις νέες και κατά τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα. Έτσι στην πορεία προς τις εκλογές θα παρουσιάσει ολιστικό σχέδιο για τα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά (εκπαίδευση, εργασία, στέγη, περιβάλλον, δημοκρατικά δικαιώματα και συμμετοχή) και θα συνομιλήσει με αυτή γενιά μέσα από πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτή την στρατηγική εντάσσεται και η πρόσφατη επιτυχημένη συνέντευξη στους betarades.gr – που παρέμεινε στις πρώτες θέσεις των trends του Youtube για περισσότερες από δέκα μέρες – αλλά και μια σειρά από βίντεο που θα ακολουθήσουν τη σημερινή – πολύ διαφορετική – ανάρτηση στα social media του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

reader.gr

Casus belli έθεσε η Άγκυρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην… Κρήτη καθώς ο Τούρκος ΥΠΑΜ απείλησε ότι μία τέτοια ενέργεια θα απαντηθεί δια των όπλων!

Αυτές τις πολεμικές δηλώσεις μάλιστα τις έκανε με θράσος από την Ίμβρο, στην οποία Ίμβρο, η Τουρκία έχει καταπατήσει-ακυρώσει κατά τον μέγιστο βαθμό την Συνθήκη της Λοζάνης, αφού ουδέποτε δεν παραχώρησε στο νησί όπως και στην νήσο Τένεδο καθεστώς αυτονομίας ως όφειλε.

Πέραν αυτού η Άγκυρα εξεδίωξε τους τοπικούς ελληνικούς πληθυσμούς.

Από εκεί λοιπόν ο Χ.Ακάρ με θράσος κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα ότι παραβιάζει την Συνθήκη της Λοζάνης και… στρατιωτικοποιεί τα νησιά.

Αυτά συμβαίνουν όταν μία χώρα δεν διεκδικεί τίποτε, όπως κάνει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ίμβρο, μια από τις διακεκριμένες συνοικίες της χώρας μας και ένα από τα κάστρα της Γαλάζιας Πατρίδας μας στο Αιγαίο», στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της χώρας μας για στρατιωτικοποίηση των νησιών και τα «σχέδια επέκτασης των χωρικών υδάτων της Κρήτης».

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 μίλια. Περιμένουμε αυτό να γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε μια μελέτη στη Βουλή, όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και θα πρέπει να γίνει καλά κατανοητό.

Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα στο θέμα αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στη γείτονα ότι η Άγκυρα θα τους  απαντήσει σε οποιονδήποτε λάθος υπολογισμό κάνουν στο θέμα αυτό» είπε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας,

Και συνέχισε, αναφέροντας πως «η Αθήνα παίρνει μέτρα για να προκαλέσει. Τα νησιά εξοπλίζονται και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις.

Παράλληλα, έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη».

«Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητες. Κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν στο πεδίο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα επιδεικνύει κάποιες ανεξέλεγκτες ενέργειες και θα απαντήσουμε» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε τη ρητορική ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι.

«Όχι 12 μίλια, ούτε ένα» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου πριν από το τέλος της χρονιάς.

 «Η απόφαση ελήφθη από την Εθνοσυνέλευσή μας το 1995 και το θέμα είναι ξεκάθαρο και η απόφαση παραμένει σε ισχύ» δήλωσε επίσης ο Τούρκος αξιωματούχος.

Σήμερα ο Ακάρ το πήγε παραπέρα. Το πήγε στην… Κρήτη.

Στην Αθήνα πότε θα καταλάβουν πως πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά;

H Aθήνα δεν προβάλει διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας, σε ότι αφορά την παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης για το καθεστώς αυτονομίας Ίμβρου και Τενέδου.

Πλέον μία κοινότητα που αριθμούσε περισσότερα από 150.000 άτομα έχει απομείνει με μόλις… 3.000 ενώ με βάση την Συνθήκη η Άγκυρα όφειλε να την προστατέψει και να εξασφαλίσει την ευημερία της.

Το θράσος πρέπει να απαντηθεί σε ανάλογη κλίμακα και όχι με ανακοινώσεις του τύπου «Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και η Διεθνής Κοινότητα είναι μαζί μας, μπλα, μπλα».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας φέρνουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 με βάση τα οποία θα γίνουν οι εκλογές το 2023.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, αλλάζουν συνολικά χέρια 16 έδρες με κύρια συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση του αριθμού των βουλευτών που εκλέγονται στις περιφέρειες της πρωτεύουσας, στην οποία θα εκλέγονται πέντε επιπλέον βουλευτές.

Στους μεγάλους χαμένους είναι η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία που χάνουν από δύο έδρες.

Ειδικότερα, με βάση τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία κερδίζουν δύο έδρες ο Νότιος Τομέας της Β΄ Αθηνών και η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ μία επιπλέον έδρα θα έχουν ο Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών, ο Δυτικός Τομέας της Β΄ Αθηνών, η Α΄ Θεσσαλονίκης και η Αχαΐα.

Στον αντίποδα οι έδρες αυτές θα αφαιρεθούν από την Α΄ Πειραιά, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Κοζάνη, την Άρτα, καθώς και την Καστοριά και τη Θεσπρωτία που γίνονται πλέον μονοεδρικές περιφέρειες. Με βάση το σχετικό ρεπορτάζ,

Με βάση αυτά τα στοιχεία δεν προκύπτει αλλαγή στις έδρες στην Αιτωλοακαρνανία.

Αναλυτικά, τα πληθυσμιακά στοιχεία της απογραφής και οι αλλαγές που επέρχονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ με τον νόμιμο πληθυσμό (δημότες) στους Δήμους και τις Δημοτικές Ενότητες όλης της χώρας.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το ταλέντο τους στη μουσική αποφάσισαν να δείξουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Παπανδρέου. Ο ένας παίζει ντραμς, ο άλλος κιθάρα.

Συγκεκριμένα, Λοβέρδος και Παπανδρέου άφησαν για λίγο τις υποχρεώσεις τους και μαζί με την μπάντα τους «Δεύτερη Ευκαιρία» είπαν τα κάλαντα.

«Να τα πούμε; Ευχές για καλή χρονιά από τη μπάντα μας ”Δεύτερη Ευκαιρία”», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο Ανδρέας Λοβέρδος:

iefimerida.g

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης προσέφερε στο Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Αγρινίου η νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το πρωί της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου για να δώσουν τα υλικά που είχαν συλλέξει στο πλαίσιο σχετικής κοινωνικής πρωτοβουλίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον αντιδήμαρχο και αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Αγρινίου, Κώστα Καλαντζή.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ