Παρασκευή, 24η Μαίου 2024  4:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 20:37

Β.Όρμπαν προς διευθυντήριο Βρυξελλών: «Ένα πράγμα σας απομένει μετά τις Ευρωεκλογές – Το καπελάκι σας και δρόμο»

Τα ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αντικατασταθούν καθώς δεν τους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές”, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Παρά τοπ γεγονός ότι ο Ούγγρος πρωθυπυο5ργός αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση της 14χρονης διακυβέρνησής του το Fidesz του Όρμπαν παραμένει το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ουγγαρία, αλλά η εμφάνιση ενός πρώην κυβερνητικού στελέχους, του Πέτερ Μάγκιαρ, επικριτή του πρωθυπουργού έχει εμφυσήσει στις εκλογές μια πρόσθετη αίσθηση αμφίρροπης αναμέτρησης.

«Υπάρχει πρόβλημα στις Βρυξέλλες, μεγάλο πρόβλημα. Η ηγεσία της ΕΕ έχει αποτύχει», είπε ο Όρμπαν σε υποστηρικτές του, σε ομιλία του, ξεκινώντας την εκστρατεία του Fidesz για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Αν έχετε κακή επίδοση κατά τη διάρκεια της θητείας σας, έχετε θέσει τους ψηφοφόρους σας σε κίνδυνο και αν δεν περιμένουν τίποτα περισσότερο από εσάς, απομένει μόνο ένα πράγμα: Το καπελάκι σας και δρόμο».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός παράλληλα υποστήριξε ότι η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε παρακμή και επέκρινε την πολιτική της Δύσης για τη στήριξη της πολεμικής επιχείρησης της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση, εκτός εάν η ΕΕ αλλάξει τακτική.

Ο Όρμπαν βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαμάχη με τους συμμάχους της χώρας του στην ΕΕ και την Ουάσινγκτον για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης αποστολής όπλων στο Κίεβο και της διατήρησης οικονομικών δεσμών με τη Μόσχα, συνεχίζοντας να διαδραματίζει ένα σταθεροποιητικό ρόλο στην διένεξη παρά να την πυροδοτεί στέλνοντας όπλα για τον στρατό του Ζελένσκι.

Η Βουδαπέστη βρίσκεται επίσης σε μακροχρόνιες τριβές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του κράτους δικαίου που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή των κονδυλίων της ΕΕ για την Ουγγαρία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όσο μιλούσε σήμερα ο Όρμπαν, οι ουγγρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα κατά του Πέτερ Μάγκιαρ, λόγω υποψιών για χρηματοδότηση από το εξωτερικό των εκστρατειών του, οι οποίες έχουν ως στόχο τον Όρμπαν.

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 276 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 20:40