Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκάλεσε η μεγάλη και θερμή ανταπόκριση συμπολιτών στο κάλεσμα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού για ανταλλαγή ευχών με φίλους και ψηφοφόρους.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός και νυν αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κ.Σ του ΝΑΤΟ, έκανε κάτι που μάλλον δεν έχει ξαναγίνει στην Αιτωλοακαρνανία: Δεν υποδέχθηκε τους ψηφοφόρους του σε κάποια τυπική εκδήλωση, για παράδειγμα σε αίθουσα ξενοδοχείου, αλλά άνοιξε το σπίτι του στο Μεσολόγγι.

Το έπραξε την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, την ώρα μάλιστα του τελικού του Μουντιάλ, και αρκετοί επέλεξαν να φτάσουν αρκετά νωρίτερα από τις οκτώ που ήταν η ώρα του καλέσματος, για να παρακολουθήσουν εκεί το υπόλοιπο του αγώνα. Παρέα με τον κ. Λιβανό και τη σύζυγό του Δόμνα που ήταν εξαιρετική οικοδέσποινα.

Πρόσωπα που ήταν παρόντα, στο κάλεσμα του Σπήλιου, εκτιμούν πως ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 2500 συντοπίτες και ψηφοφόροι του. Βέβαια στα «πηγαδάκια» της βραδιάς δεν συζητούνταν μόνο ο ιστορικός τελικός του μουντιάλ αλλά και ο «τελικός» των εκλογών που έρχονται αλλά.

«Έπεσαν στοιχήματα για πρωτιά Λιβανού στις εκλογές, εκτιμώντας ότι είναι ο μόνος που έκανε ουσιαστικό και μετρήσιμο έργο για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και στο σύνολο της κοινοβουλευτικής του θητείας μέχρι σήμερα», λέει συμπολίτης που έδωσε το «παρών».

Η μάζωξη Λιβανού λέγεται πως συζητήθηκε στην Πειραιώς και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου, όπως είναι φυσικό, στην τελική ευθεία για τις εκλογές «σφυγμομετρούν» τί γίνεται σε όλη την Ελλάδα και προσπαθούν να πάρουν κλίμα.

Εν προκειμένω τα μαντάτα τους ικανοποίησαν και δεδομένου πως τα χαρακτηριστικά του Λιβανού απευθύνονται στους μετριοπαθείς, κεντρώους ψηφοφόρους (και κυρίως τους πασοκογενείς ) που συνέβαλαν σημαντικά στην εκλογική νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σειρά συναντήσεων και συγκέντρωση στον Άγιο Κωνσταντίνο πραγματοποίησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης συνοδευόμενος από κλιμάκιο που αποτελούσαν οι Πάνος Σταθελάκης, γραμματέας της ΤΕ και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης και το μέλος του ΓΠ, Θανάσης Χαστάς, αλλά και πολλά τοπικά στελέχη.  

Τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, με πρώτο το γεγονός ότι η ΜΕΘ παραμένει κλειστή για περίπου δύο μήνες, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης περιοδείας που πραγματοποίησε η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, με επικεφαλής τον βουλευτή, Νίκο Παπαναστάση.

Το κλιμάκιο που αποτελούσαν επίσης, οι Πάνος Σταθελάκης, γραμματέας της ΤΕ και μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, όπως επίσης και το μέλος του ΓΠ, Θανάσης Χαστάς, συναντήθηκε με τον Διοικητή, Μιχαήλ Σερασκέρη και εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, καθώς και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας.

Συνέχεια των παρεμβάσεων

Πρόκειται για συνέχεια αντίστοιχων παρεμβάσεων που πραγματοποιεί η ΤΕ, όπου μεταξύ άλλων, αναδείχθηκαν, για ακόμη μία φορά, τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα, που με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.α., όχι μόνο δεν επιλύονται, αντιθέτως οξύνονται.

Συγκεκριμένα, μεγάλες είναι οι ελλείψεις, κύρια στο ιατρικό δυναμικό, με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου να είναι κλειστή εδώ και δύο μήνες, εφόσον έχουν παραμείνει σε αυτή δύο μόνο εντατικολόγοι, με αποτέλεσμα να είναι ακάλυπτος ένας μεγάλος νομός της χώρας, με 220.000 χιλιάδες κατοίκους.

Επιπλέον, όπως τονίστηκε και στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του προσωπικού, τμήματα πρώτης γραμμής, όπως παθολογική, χειρουργική και εργαστήρια-αιμοδοσία, είναι σοβαρά υποστελεχωμένα, ενώ άλλα όπως ΩΡΛ, ουρολογική, τεχνητό νεφρό, νευρολογικό, πνευμονολογικό, ψυχιατρικό, έχουν σημαντικές ελλείψεις.

Με βάση και τα παραπάνω, τονίστηκε η σημαντική συμβολή, του επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων «για να μένει το νοσοκομείο όρθιο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, κάτι που όμως υλοποιείται, με εξαντλητικά ωράρια. Παράλληλα, αναφέρθηκε η ανάγκη μονιμοποίησής τους, όπως και των εργαζομένων στην καθαριότητα, πραγματοποίησης μόνιμων προσλήψεων σε όλους τους τομείς, αλλά και ανάγκη επιστροφής των εργαζομένων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαναστάσης, κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, τις προηγούμενες μέρες, παραμένει και ενισχύεται η υποχρηματοδότηση. Ειδικά για το «νέο ΕΣΥ», με βάση και το πρόσφατο ψηφισμένο νομοσχέδιο, σημείωσε ότι τα προβλήματα δεν θα βρουν λύση, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση, αλλά θα ενταθούν, στέλνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, καλώντας τους να πληρώσουν ακόμη περισσότερα από την άδεια τσέπη τους, για να θεραπευτούν.

Δήλωσε επιπλέον, ότι το ΚΚΕ, σταθερά αναδεικνύει και αυτό θα ξανακάνει, τα προβλήματα γενικά στην υγεία και ειδικά στο νομό και στο νοσοκομείο, με ερωτήσεις στη βουλή κ.α., πιέζοντας για λύσεις, μπαίνοντας ταυτόχρονα μπροστά στον αγώνα, ώστε οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι του νομού, με τους φορείς τους, να δώσουν εκείνοι τη λύση.

Με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος

Επίσης, το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιτωλοακαρνανίας.

Η δωρεά αίματος και οργάνων φθίνουν σε σοβαρά επίπεδα αυξάνοντας σοβαρά τον κίνδυνο για όσους τα έχουν ανάγκη, αναφέρθηκε από τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου, μεταφέροντας την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων.

Ο Νίκος Παπαναστάσης, σημείωσε από την πλευρά του, ότι το ΚΚΕ θα είναι αρωγός σε ό,τι απαιτούν, όπως έκανε και στο παρελθόν, σε ένα ζήτημα που αφορά τους πάντες.

Στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Δυτικού Αγρινίου, Στη συνέχεια, το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΌΒ  Δυτικού Αγρινίου και η ΤΕ

Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στη προσφυγική γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου.

Αναφέρθηκε……

Σε συγκέντρωση στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

Στη συνέχεια, το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Δυτικού Αγρινίου και η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στη προσφυγική γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Ο Νίκος Παπαναστάσης, αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, που δίνουν τι δυνατότητα στους εργαζόμενους να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα, τόσο για τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

«Τις τελευταίες τροπολογίες που κατέθεσε το Κόμμα μας, για την ανακούφιση του λαού, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την επαναφορά 13ης -14ης σύνταξης και του μισθού, παύση των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας κ.α., τις απέρριψαν ασυζητητί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Αν κάτι προκύπτει λοιπόν από την κοινή τους στάση, είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με στήριγμα ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ! Όχι μόνο για να πάρει ανάσα από τα βάρη και τα αδιέξοδα που του φορτώνουν, αλλά για να γίνει αυτός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, να τα γκρεμίσει, να τα ανατρέψει!».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οικολόγοι Πράσινοι, ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας

Συμμαχία για σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις, με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη. 

Μια σημαντική πολιτική συμμαχία ανακοινώθηκε επίσημα με συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 20.12.2022 (Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης του ΟΗΕ), στις 12.30 στο «Ολυμπιάς» (6ος όρ.), Αθηνάς 57. Πρόκειται για τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ, που στοχεύει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς με την είσοδό της στη Βουλή. 

Στη συμμαχία συμμετέχουν τα κόμματα Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και το οικοφεμινιστικό κίνημα «Κύκλος». Μετά από διάλογο τα κόμματα της συμμαχίας έχουν καταλήξει σε κοινές προγραμματικές θέσεις, σε διακήρυξη και σε ένα οργανωτικό πλαίσιο. Ήδη τα συμμετέχοντα σχήματα έχουν επικυρώσει με αποφάσεις των πολιτικών οργάνων τους τις εισηγήσεις των επιτροπών επαφής. Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων της συμμαχίας που αντιστοιχούν στις ευρωπαϊκές οικογένειες (Ευρωπαίοι Πράσινοι, Πειρατές, Βολτ, Κόμμα για τα Ζώα).

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων, τόνισε ότι «η μεγάλη αυτή συμμαχία: Πράσινο & Μωβ, προσφέρει στους Έλληνες πολίτες μία εναλλακτική λύση στις εκλογές για τη Βουλή και την Αυτοδιοίκηση». «Σε μία εποχή όπου κυριαρχεί η αντιπαράθεση και η σύγκρουση, εμείς είμαστε μία δύναμη διαλόγου και συνεργασίας, η οποία κατάφερε να συνεννοηθεί και να δημιουργήσει αυτή την πολύχρωμη συμμαχία. Η συμμαχία στοχεύει στην ειρήνη με τη φύση, τους ανθρώπους και τα ζώα. Ταυτόχρονα υποστηρίζει τη μετάβαση σε μία δίκαιη κοινωνία με αλληλεγγύη, διαφάνεια, δικαιοσύνη και χωρίς διαφθορά. Ανήκουμε σε ένα πανευρωπαϊκό πράσινο κύμα που τώρα κερδίζει έδαφος στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα».

«Η συμμαχία «ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ» στοχεύει όχι μόνο να μπει στη Βουλή αλλά και να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον για όλους και όλες, χωρίς να ξεχνάμε τους νέους και τις νέες. Θέλουμε να συμβάλλουμε στη μείωση του χρέους μας προς τις επόμενες γενιές και τον πλανήτη», τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής και πρ. Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου. «Ανησυχούμε για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις κοινωνικές ανισότητες και την κλιματική και οικολογική κρίση. Ασκούμε κριτική σε όσα και όσους οδηγούν σε αυτές τις κρίσεις, όμως δεν βλέπουμε όλα αυτά ως μια ευκαιρία για να βαθύνουμε τους διαχωρισμούς στην κοινωνία, αλλά για να δώσουμε ώθηση σε δίκαιες αλλαγές με τη συμμετοχή των πολιτών. Επιδιώκουμε να εκπροσωπήσουμε στην κοινωνία, στην πολιτική και στο κοινοβούλιο προτάσεις, απόψεις, θέσεις και παρεμβάσεις που ενισχύουν την δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες, τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, τη γεφύρωση κοινωνίας και φύσης, την σύνδεση των κλιματικών και οικολογικών λύσεων με την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Η Μαρία Πετεινάκη, εκπροσωπώντας τον πολιτικό φορέα: Ο Κύκλος - Οικοφεμινιστικό Κίνημα ανέφερε: «Βρισκόμαστε στη διαδικασία δημιουργίας ενός οικο-φεμινιστικού και queer κόμματος για να εκφράσει θέσεις που νιώθουμε ότι λείπουν από τον πολιτικό διάλογο ενώ υπάρχουν ξεκάθαρα στην κοινωνία. Διαμορφώνουμε προτάσεις που εμφορούνται από τις αρχές της πολιτικής οικολογίας, της αποανάπτυξης και του συμπεριληπτικού φεμινισμού. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εποχή, όπου ζούμε την 6η μαζική εξαφάνιση των ειδών, η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και τα περιθώρια για τη μετρίασή της ελαττώνονται δραματικά. Ο αγώνας για τη φύση και τη βιοποικιλότητα, πάει χέρι-χέρι με έναν αγώνα απέναντι στην πατριαρχία, με έναν αγώνα για την ισότητα, περισσότερη δημοκρατία, διαγενεακή δικαιοσύνη και φυσικά, την ειρήνη. Πιστεύουμε στη δυνατότητα πολλαπλασιασμού της οικολογίας, όταν υπάρχει ποικιλία, αλλά υπάρχει και μαζί. Για αυτό αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη Συμμαχία».

Ο επικεφαλής του κόμματος για τα ζώα, Νίκος Ράπτης, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Οι φιλόζωοι έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να ψηφίσουν για τα ζώα και όχι για τη γούνα, για το κυνήγι, για τα αδέσποτα και για τα σφαγεία. Είμαστε εδώ για να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή».

«Το Κόμμα Πειρατών από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του και την εκλογή εκπροσώπων στην Ευρωβουλή, συμμετείχε στην Ευρωομάδα των Πράσινων/EFA» δήλωσε ο Θανάσης Χάντζιος, μέλος της Δ.Ε. του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. «Θεωρούμε σημαντική τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ανατρεπτικής συνεργασίας, όλων των κομμάτων που άπτονται των θεμάτων της οικολογίας, της φιλοζωίας και της κοινωνίας των πολιτών. Με σκοπό την ευρεία εκπροσώπηση και ακόμη σημαντικότερα τη συμμετοχή, αυτών που διεκδικούν κλιματική δικαιοσύνη, αυτών που δεν έχουν φωνή αλλά κι αυτών που έχουν, ουρλιάζουν και η κοινωνία δεν ακούει, όπως επίσης και αυτών που διεκδικούν την ανατροπή αυτού του συστήματος, για αρμονική συνύπαρξη και σεβασμό των πλανητικών ορίων».

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προσχωρεί η πρώην βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα και συμφώνησαν να προσχωρήσει η κυρία Αδαμοπούλου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι  η κυρία Αδαμοπούλου είχε αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25 στις 8 Μαρτίου.

Η ανάρτηση Τσίπρα για την προσχώρηση Αδαμοπούλου στο ΣΥΡΙΖΑ

«Η Αγγελική Αδαμοπούλου συστρατεύεται στην κοινή μας προσπάθεια να φέρουμε μια ώρα αρχύτερα την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη παντού.

Καλωσόρισες, Αγγελική, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία!», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο facebook.

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Γιώργου Βαρεμένου*

Η πιο παρεξηγημένη ρήση του Μαρξ είναι ότι «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», η οποία παρερμηνεύθηκε ότι είναι το ναρκωτικό, ενώ εκείνος εννοούσε ότι είναι το καταπραϋντικό στα βάσανα του λαού. Ασχέτως εάν και μ’ αυτήν την εκδοχή μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαφωνεί.

Το ριζωμένο στην λαϊκή κουλτούρα ποδόσφαιρο θεωρείται ως σύγχρονη θρησκεία και κάποιοι διανοούμενοι το χαρακτήρισαν “όπιο του λαού” επειδή -εκτός των άλλων- το έχουν εκμεταλλευθεί και δικτάτορες, όπως έκανε το 1978 ο Βιντέλα με το πρώτο παγκόσμιο Κύπελλο που κατέκτησε η Αργεντινή.

Την περασμένη Κυριακή, σ’ έναν τελικό-ορόσημο, η Αργεντινή κέρδισε σ’ αυτόν τον αγώνα γκραν-γκινιόλ το κύπελλο επειδή το χρειαζόταν περισσότερο ο λαός της ως καταπραϋντικό εν μέσω κρίσεων που τον βασανίζουν. Την ίδια στιγμή, το ποδόσφαιρο ξεχρέωσε ένα χρέος προς τον μύστη του Λιονέλ Μέσσι, ο οποίος βρίσκεται πιά στο πλάι του Μαραντόνα, έστω κι αν δεν διαθέτει την εκρηκτική προσωπικότητα του Ντιέγκο, ο οποίος είχε στον υπερθετικό βαθμό τα πλεονεκτήματα της ιδιοφυίας του και τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα του.

Ο πειθαρχημένος Μέσσι δίπλα στον απείθαρχο και ανυπότακτο Ντιέγκο είναι ένας στρατοσφαιρικός μπαλαδόρος-δημιουργός για τους συμπαίκτες του και εκτελεστής με όλους τους τρόπους, ακόμη και με το κεφάλι, αυτός που κόντεψε να μείνει νάνος από ένα νόσημα που απαίτησε μία δυσεύρετη φαρμακευτική αγωγή. Ένας σταρ μέσα κι έξω από το γήπεδο, ο οποίος λειτουργεί χωρίς να ακυρώνει την ομαδική φύση του ποδοσφαίρου σε αντίθεση με τον ναρκισσιστικό εγωισμό του υπεραθλητή Ρονάλντο, που θέλει όλα να τα υποτάξει σ’ αυτόν. Ακόμη-ακόμη και το παιδί-θαύμα της μπάλας Κιλιάν Εμπαπέ πρόλαβε να εκδηλώσει -μαζί με τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα- και μία αλαζονεία.

Στο Κατάρ όμως έπαιξε μεγάλη μπάλα και το άφθονο χρήμα, στο πλαίσιο της οικονομικής γιγάντωσης των Μουντιάλ ως εμπορικών προϊόντων. Ακόμη και ο Εμμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να παρηγορήσει τον Εμίρη για το πάθημα με την Καïλή, με τον ίδιο τρόπο που παρηγορούσε τον Εμπαπέ για τον χαμένο τελικό. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και κυρίως με το χρήμα, το Εμιράτο βρέθηκε στο επίκεντρο του διπλωματικού-οικονομικού-επικοινωνιακού ενδιαφέροντος. Μόνο σε καμήλα με το κύπελλο δεν ανέβασαν τον πειθαρχημένο Μέσσι οι άρχοντες του Κατάρ.

Το λαϊκότερο των αθλημάτων κινδυνεύει να βρεθεί στην σκιά της οικονομικής ισχύος. Διάβασα σε ένα ρεπορτάζ πως ένας Αργεντινός φίλαθλος κραύγαζε ότι πούλησε τα πάντα για να βρεθεί στο Κατάρ και εκλιπαρούσε για ένα εισιτήριο του τελικού, η τιμή του οποίου πλησίασε ακόμη και τα 2.000 ευρώ. Αυτό τα λέει όλα- δεν μπορεί όμως να περιγράψει την χαρά ενός ολόκληρου έθνους με το που θα αντικρύσει το βαρύτιμο τρόπαιο να σηκώνεται στον ουρανό του Μπουένος Άιρες. Ας κρατήσουν λοιπόν εκεί οι χοροί και μετά υπάρχει χρόνος για την μεθεόρτια μελαγχολία.

 *Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

agrinionews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ