Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:07: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 14:14

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς

Σημερα ειπώθηκαν τόσα ψέμματα που ντράπηκαν και τα ίδια αφού δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα ξεστόμισαν. Όλοι ήσασταν υπέρ των διώξεων των υγειονομικών, όλοι ήσασταν υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, όλοι ήσασταν υπέρ των Lockdown, όλοι σας απαξιώσατε την υγεία. Και τώρα έρχεστε εδώ και κάνετε ότι διαφωνείτε! Δεν αντιδράσατε με τα Lockdown. Και η ΝΔ ως κυβέρνηση κατέστρεψε πλήρως το Ε.Σ.Υ.

Αποτύχατε πλήρως στην διαχείριση της πανδημίας. Τα Lockdown επέφεραν ζημιά 40 δις ευρώ στην οικονομία -5 δις κάθε μήνα- ενώ έβλαψαν και την ψυχική υγεία των πολιτών.

Σας είχαμε προειδοποιήσει για όσα έρθουν μετά τον εγκλεισμό των Ελλήνων στην ψυχική υγεία. Έχω εδώ έρευνα της Κομισιόν για την επίδραση που είχε η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της στην ψυχική υγεία των πολιτών της ΕΕ. Λέει λοιπόν ότι η πανδημία αύξησε τα προβλήματα εκτεταμένης κατάθλιψης κατά 27% και άγχους κατά 25% παγκοσμίως. Καταστρέψατε την κοινωνία και την ψυχική υγεία των Ελλήνων κύριοι της ΝΔ. Ένας στους πέντε επαγγελματίες υγείας υποφέρει από κατάθλιψη και άγχος, ενώ το 40% έχει δυσκολίες στον ύπνο ή και αϋπνία. (κατάθεση έρευνας στα πρακτικά). Καταστρέψατε οικονομία και ψυχική υγεία των Ελλήνων και δεν ντρέπεστε!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τον Ιούνιο σταμάτησαν να δημοσιεύονται στοιχεία για το ποσοστό των διασωλημένων εμβολιασμένων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ (κατάθεση εγγράφου στα πρακτικά) για τα συνολικά ποσοστά θανάτων την περίοδο από Ιούνιο έως και την 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι που κατέληξαν ήταν σε ποσοστό 24,6% και οι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 75,4%! Δηλαδή οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν σε υψηλότερο ποσοστό, αναλογικά με το ποσοστό τους ως προς τον γενικό πληθυσμό. Και μην αρχίσετε τις δικαιολογίες για το ένα, το δεύτερο, το τρίτο εμβόλιο. Πείτε μας εδώ τώρα πόσα εμβόλια χρειάζεται να κάνει κάποιος για να γλιτώσει από τον covid;

Με την τακτική που ακολουθήσατε μήπως ανακόψατε τους θανάτους; Όχι. Δεν τους ανακόψατε. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις 15 χειρότερες χώρες του κόσμου σε ποσοστό θανάτων από covid ανά πληθυσμό, βάσει επίσημων στοιχείων και παρά το γεγονός ότι εδώ και μήνες υπάρχει επιεικέστερος τρόπος μέτρησης. Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αντικειμενική και η κατρακύλα διαρκής.

Η απόδειξη ότι καταστρέψατε το εσύ είναι το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ πριν 10 ημέρες. Δική σας εφημερίδα είναι. Ξέρετε τι λέει; Ότι εν αναμονή για χειρουργείο είναι: 7.700 άνθρωποι στο ΚΑΤ, 2.945 στο Αγ.Σοφία, 2.650 στον Ευαγγελισμό, 2.200 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, 1.900 στο Θριάσιο, 1.400 στο Γ.Γεννηματάς, 1.25 στο Αλεξάνδρα, 600 στον Ερυθρό Σταυρό και πάνω από 300 σε υπόλοιπα νοσοκομεία! Η δική σας εφημερίδα το λέει, δεν το λέει ούτε η Αυγή ούτε ο Ριζοσπάτης! Σας λέει ότι καταστρέψατε την δημόσια υγεία υπέρ του φίλου σας του κλινικάρχη!

Πάμε και στην ενέργεια. Έχουμε δικαιωθεί σε όσα σας λέγαμε για την ενέργεια. Σας είπαμε μην επιβάλετε κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά εσείς ήσασταν υπέρ των ταγμάτων του ΑΖΩΦ. Σας είπαμε ότι οι ΗΠΑ, με τις κυρώσεις που επιβάλλουν κατά της Ρωσίας, ουσιαστικά ρημάζουν τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Τώρα βγαίνει το POLITICO και δημοσιεύει άρθρο που λέει ότι οι Ευρωπαίοι είναι ώρα να καταλάβουν τι τους έκανε ο Μπάϊντεν. Μιλά για υποχθόνιο σχεδιασμό των Αμερικανών με στόχο την πλήρη καταστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας και την αποβιομηχανοποίηση της Ευρώπης, με δούρειο ίππο την ουκρανική σύγκρουση. Δικαιωθήκαμε εμείς και το ΚΚΕ που τηρήσαμε στάση εθνική πατριωτική υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και όχι των αμερικανικών ή των γερμανικών ή άλλων.

Όμως εσείς έχετε γίνει εξπέρ στην προπαγάνδα. Είστε τόσο ψεύτες που ξεπερνάτε και τον Βαρώνο Μυνχάουζεν:

-1) Βγαίνετε και μας λέτε ότι εκδόθηκε νέα NAVTEX νοτιοδυτικά της Κρήτης και οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να μιλήσουν. Ορίστε εδώ οι δύο φωτογραφίες (δείχνει φωτο – κατάθεση στα πρακτικά) που δείχνουν ότι με τη NAVTEX εκείνη που δεν τόλμησε ήταν η κυβέρνηση, που δεν άγγιξε το τουρκολιβυκό σύμφωνο, γιατί αυτό δεσμεύει το νοτιοανατολικό τμήμα της Κρήτης.

-2) Έχουμε το θέμα των εξορύξεων. Άλλα λέγατε πριν τις εκλογές και άλλα μετά. Ο πρωθυπουργός στις 26/7/2017 έλεγε: «Η χώρα έχει υποχρέωση να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο της».

Στις 24/9/2021 όμως είπε: «Οι υδρογονάνθρακες είναι αγαθό που χάνει την αξία του». Βγαίνει στις 22/4/2021 ο υπουργός εξωτερικών είχε πει από τα ΗΑΕ ότι: «Η Ελλάδα πιστεύει στις ΑΠΕ και δεν θα αρχίσει να σκάβει στο βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο και πετρέλαιο».

Στις 7/11/2022 ο πρωθυπουργός βέβαια μας ξαναείπε: «Οφείλουμε να διερευνήσουμε αν έχουμε τη δυνατότητα να εξορύξουμε φυσικό αέριο».

Αυτό το αντιφατικό πήγαινε – έλα σημαίνει ότι και δεν θέλετε να κάνετε εξορύξεις και θέλετε να πληρώνουν οι Έλληνες ακριβά το ρεύμα και τα καύσιμα.  

Και στις 24/11/2022 από την Πάτρα είπε το εξής αμίμητο: «Έχω επιφυλάξεις για το ζήτημα του Κατάκολου, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση καμμία εξόρυξη που να αφορά πετρέλαιο, να μπορεί να θέσει εν δυνάμει σε κίνδυνο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και αυτή τη στιγμή οι έρευνες που προχωράμε είναι σε πολύ πιο βαθιά νερά και αφορούν στο φυσικό αέριο». Ότι δηλαδή μόνο στα ρηχά νερά υπάρχει μόλυνση; Αυτά λέτε και γελάνε και τα τσιμέντα!

Όμως ενώ οι Έλληνες κρυώνουν οι εφοπλιστές φίλοι σας θησαυρίζουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Foreign Policy, ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες και πλοία – φαντάσμαστα κάνουν δουλειές με την Ρωσία. Μιλά για τους ολιγάρχες φίλους σας κύριοι! Οι Έλληνες κρυώνουν και πεινούν, πληρώνουν χρυσάφι τα καύσιμα, δεν κάνουμε εξαγωγές προϊόντων στη Ρωσία, γιατί έχουμε επιβάλει κυρώσεις, αλλά την ίδια ώρα, μεγάλα πετρελαιοφόρα φορτωμένα με ρωσικό πετρέλαιο εγκαταλείπουν τα νερά της Καλαμάτας και το Λακωνικό Κόλπο και κατευθύνονται προς Ινδία, Κίνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πώς λέγεται αυτό; Λέγεται λαθρεμπόριο πετρελαίου με την άδεια της κυβέρνησης!

Πάμε και στην οικονομία και την καθημερινότητα του Έλληνα. Γιατί είναι ακριβά τα προϊόντα; Τα προϊόντα είναι ακριβά γιατί επί κυβερνήσεων ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ οι αρχηγοί τους αρνούνται πεισματικά να μειώσουν το ΦΠΑ. Πείτε στον Έλληνα γιατί έχουμε τον υψηλότερο ΦΠΑ μετά από τη Δανία και τη Σουηδία; Και οι δύο αρχηγοί κομμάτων είπαν ότι δεν μπορουν να μειώσουν το ΦΠΑ γιατί δεν είναι σίγουρο ότι η μείωση θα μετακυληθεί στα προϊόντα! Μα αυτό είναι παραδοχή της ανικανότητάς τους!

Με την πολιτική που ακολουθείτε στο θέμα των τιμών των προϊόντων αναγκάζετε τον Έλληνα να καταναλώνει στροφές – σκουπίδια. Η ακρίβεια έχει ρίξει την ποιότητα της διατροφής. Ο Έλληνας αναγκάζεται να γεμίζει το καθημερινό πιάτο του με υποκατάστατα προϊόντων. Αντί να αγοράσει φέτα που έχει 11-12 ευρώ / κιλά, αγοράζει λευκό τυρί με 6,7 ευρώ / κιλό. Αντί να αγοράσει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με 6 ευρώ / κιλό, αγοράζει πυρηνέλαιο με 2,9 ευρώ / κιλό, αντί για κόκκινο κρέας με 6-12 ευρώ / κιλό αγοράζει φτερούγες κοτόπουλου με 2,5 ευρώ / κιλό. Αντί για φρέσκο ψάρι με 3-15 ευρώ / κιλό αγοράζει κατεψυγμένα φιλέτα ψαριού με 2,5 ευρώ / κιλό. Εσείς απαξιώνετε να τα τρώτε αυτά τα προϊόντα. Οι Έλληνες γιατί πρέπει να τα καταναλώνουν;

Και έχετε ρημάξει παράλληλα και τους παραγωγούς. Πωλούν τα προϊόντα τους από 0,30 έως 0,60 λεπτά / κιλό τη σοδιά τους και τα σούπερ μάρκετ πουλούν στους καταναλωτές τα προϊόντα σε τιμές 4 φορές πάνω! Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι τα μήλα στάρκιν πωλούνται από τους παραγωγούς 0,3 ευρώ / κιλό και στη λιανική έχουν 1,4 ευρώ / κιλό, δηλαδή έχουμε αύξηση 366,7%! Στα πορτοκάλια η τιμή παραγωγού είναι 0,3 ευρώ / κιλό και η λιανική είναι 0,89 ευρώ / κιλό, δηλαδή αύξηση 196,7%! Στο αγελαδινό γάλα η τιμή παραγωγού είναι 0,6 ευρώ και η τιμή λιανικής 1,36, δηλ. αύξηση 126,6%! Ποιος κερδίζει από αυτό; ΟΙ νταβατζήδες οι μεσάζοντες και τα σούπερ μάρκετ!

Όσο για το «καλάθι του νοικοκυριού», εμπαίζετε τους Έλληνες. Αλεύρι ετικέτας στη συσκευασία του 1 κιλού, μία ημέρα πριν το «καλάθι του νοικοκυριού» στοίχιζε 0,68 ευρώ και την επόμενη μέρα με το «καλάθι του νοικοκυριού» πωλείται 0,94 ευρώ! Και ο κος Γεωργιάδης κάνει βόλτα στα σούπερ μάρκετ όπως έκανε βόλτα παλαιότερα ο κος Κουλούρης του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές για να δείξει ότι όλα πάνε καλά στη χώρα.

Να κάνουμε και μία σύγκριση στις τιμές με την γειτονική μας Ιταλία. Το ίδιο σαμπουάν στην Ιταλία πωλείται 2,99 ευρώ / τεμάχιο και στην Ελλάδα 5,40 ευρώ / τεμάχιο. Και η προσφορά 1 + 1 δώρο πωλείται 9,70 ευρώ! Αυτό είναι απάτη. Στηρίζετε απατεώνες και λωποδύτες που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού!

Το αστείο όμως της τραγικής πολιτικής σας είναι ότι βάζετε αντικλεπτικά στο βρεφικό γάλα, (και βγαίνει ο υπουργός ανάπτυξη να μας πει ότι οι άνθρωποι προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να προστατέψουν την περιουσία τους) αντί να βάλετε αντικλεπτικά στα δημόσια ταμεία που τα ρημάζουν, τα ληστεύουν τα κοράκια που εσείς οι ίδιοι έχετε φτιάξει!

Έρχεται ισοπέδωση των Ελλήνων με τα δάνεια. Σας το λέγαμε εδώ και καιρό. Το είχα πει εγώ στον κο Σταϊκούρα: Αντιγράψτε το μοντέλο της Ισπανίας, έστω. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχετε ακριβώς το ίδιο σχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Η δήθεν κόντρα μεταξύ σας για το θέμα αυτό αποδεικνύει ότι ο ένας (ΣΥΡΙΖΑ) απλά δεν πρόλαβε σε 5 χρόνια να λύσει το ζήτημα και ο άλλος (ΝΔ) δεν προλαβαίνει να το λύσει. Και οι δύο όμως προλάβατε να εξυπηρετήσετε τις εισπρακτικές εταιρείες. Δώστε λύση τώρα! Κάντε ό,τι κάνει η Ισπανία, που για ένα δάνειο 100 χιλιάδων ευρώ, εάν το FUND το πήρε αντί 30 χιλιάδων, ο δανειολήπτης καλείται να πληρώσει αυτά τα 30 χιλιάδες ευρώ συν τους τόκους και το παίρνει πίσω!

Για εμάς ισχύει το ότι πρέπει να είσαι καθ’ όλα νόμιμος για να επιβάλεις τη νομιμότητας. Εσείς χρωστάτε εκατοντάδες εκατομμύρια σε δάνεια πώς θέλετε τώρα να επιβάλετε τη νομιμότητα; Πρέπει και για τα δικά σας δάνεια, των κομμάτων σας να γίνουν κατασχέσεις στα γραφεία σας.

Και πάμε στο Μακεδονικό. Είστε η ντροπή του Κ.Καραμανλή! Μία σειρά γεγονότων σας βάζουν στο κάδρο της προδοσίας μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-1) Δεν θέλατε την εξεταστική επιτροπή για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών,

-2) προ ημερών συλλειτούργησαν μητροπολίτες και ιερωμένοι Σκοπιανοί στο Διδυμότειχο και τη Θεσ/νίκη! Ντροπή!

-3) Ο κος Χαρακόπουλος πήγε στο Αγ. Όρος και πήρε μαζί του τον βουλευτή του κοινοβουλίου της Β.Μακεδονίας, τον κο. Μίλε Ταλέσκι.  

-4) Εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο της Φλώρινας το καταστατικό του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας! Στόχος του Κέντρου είναι:

-α) η εισαγωγή της «μακεδονικής γλώσσας» ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια της Ελλάδας.

-β) η υποστήριξη της ίδρυσης Παιδαγωγικών σχολών / τμημάτων σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Μαζί με αυτά ήρθε και η δήλωση Ζάεφ: «Συγχαίρω τους ιδρυτές του κέντρου μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, που χαίρονται γι’ αυτή την όμορφη πράξη, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, ως μια επιβεβαίωση των στενών σχέσεων των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας, Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

Είπατε τόσα ψέμματα στη ΝΔ! Τουλάχιστον στους εαυτούς σας πείτε την αλήθεια. Είστε συνυπεύθυνοι για την προδοσία της Μακεδονίας. Και μία υπενθύμιση στους πατριώτες νέο-δημοκράτες, για το δάκρυ του Κ.Καραμανλή για τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Το είχε πει ο Κ. Καραμανλής και αν δεν ήταν αυτός εσείς σήμερα δεν θα ήσασταν στην Βουλή! Να θυμάστε ποιοι πρόδωσαν το όνομα της Μακεδονίας και ποιοι συμφώνησαν με αυτή την προδοσία.

Γιατί λέμε ότι προδίδετε την Ελλάδα; Γιατί υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου (1448/2009) για την «μακεδονική γλώσσα», που κρίνει πως δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα». Ήρθε ένα πρωτοδίκης να αλλοιώσει απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτός αύριο πρέπει να ξηλωθεί από το σώμα!

Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να καταργηθεί; Ναι μπορεί. Και εσείς είστε ψεύτες που λέτε ότι δεν μπορεί να καταργηθεί. Με βάση τη Συνθήκη της Βιέννης για το δίκαιο των συνθηκών, καταργείται για τους εξής διπλωματικούς λόγους:

-1) παραβίαση στην πράξη της διμερούς συμφωνίας από το ένα μέλος. Αυτό δίνει το δικαίωμα στο άλλο να την καταργήσει (άρθρο 60)

-2) αδυναμία λειτουργίας των προβλέψεων της συνθήκης (άρθρο 61)

-3) θεμελιώδης αλλαγή των περιστάσεων (ανωτέρα βία, π.χ. χρεωκοπία, πόλεμος κλπ. – άρθρο 62). Ήδη οι παραβιάσεις από την πλευρά των Σκοπιανών φθάνουν τις 200! Αν έχει τα κότσια η ΝΔ αν έχουν τα κότσια οι Μακεδόνες βουλευτές της να ρίξουν την κυβέρνηση. Διαφορετικά να μην έρθουν στην Μακεδονία να γυρέψουν ψήφους.  Καταλάβετε ότι πάει να δημιουργηθεί θέμα μειονότητας με αυτό που γίνεται με τη γλώσσα.

Εμείς διαφέρουμε από εσάς ως προς το ότι είμαστε αληθινοί ανάμεσα σε τόσους πολιτικούς ψεύτες. Ζούμε στην εποχή που κάποιοι πολιτικά ανήθικοι μιλούν για πολιτικό ήθος, κάποιοι πολιτικά αναίσθητοι μιλούν για πολιτικά αισθήματα και κάποιοι πολιτικοί ψεύτες μιλούν για πολιτική αλήθεια. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς ό,τι πιστεύουμε το λέμε και το κάνουμε.

Έλεγα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβριο τα παραμύθια. Και αναφέρομαι στις δημοσκοπήσεις. Ήδη άρχισε το πάρτυ με τις δημοσκοπήσεις. Δείτε τι ποσοστά σας δίνουν. Γι’ αυτό ευθύνεται το ΕΣΡ. Αλλά δεν αγγίζει κανείς τον κο. Κουτρουμάνο.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει ηγέτες. Η Ελλάδα χρειάζεται έναν σωστό ηγέτη. Ποιος είναι ο σωστός ηγέτης; Είναι αυτός που περιγράφει ο Ξενοφώντας στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: Ηγέτης είναι αυτός που είναι ικανός να διοικεί σε όλες τις εκφάνσεις του βίου του. Όταν καλλιεργεί τη γη, όταν διοικεί τα του οίκου του, όταν κυβερνά την πολιτεία. Ηγέτης είναι αυτός που δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα, ιδρώνει με τους στρατιώτες του στη μάχη, εμπνέει κύρος, μπορεί να κατορθώσει περισσότερα με το μυαλό παρά με τη δύναμη, κάνει τους υφισταμένους του πρόθυμους, ενεργητικούς και καρτερικούς, συντελεί στην παραγωγή αγαθών και πλούτου, είναι άνθρωπος με προσωπικότητα. Αυτός είναι ο πραγματικός ηγέτης! Αντίθετα όποιος κυβερνά ανθρώπους που δεν τον θέλουν, ζει σαν τον Τάνταλο στον Άδη, βυθισμένος στην ψευδαίσθηση της εξουσίας. Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ!