Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 14:36

Ο Τ.Μπάιντεν αποκαλύπτει τις πρώτες κινήσεις της διακυβέρνησής του: «Θα καταργήσω τον αντιμεταναστευτικό νόμο Τραμπ»

«Ταφόπλακα» στην αμερικανική βιομηχανία από τον Μπάιντεν που θα επαναφέρει την χώρα στην συνθήκη του Παρισίου

Ο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις ετοιμάζονται σε 74 ημέρες να αναλάβουν την εξουσία της χώρας μετά τέσσερα χρόνια υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ αν επικυρωθούν τα αποτελέσματα γιατί ο νυν πρόεδρος δεν πρόκειται να το αφήσει όπως φαίνεται, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τον Τ.Μπάιντεν από το να καταστρώνει σχέδια διακυβέρνησης και μάλιστα παρά τα περί "ενωτικού" στόχος είναι είναι να ανατρέψει κάθε νομοθέτημα του Ν.Τραμπ.

Ο δημοκρατικός πρόεδρος έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στην επινίκια ομιλία του κατά πολλούς αλλά αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν και τους κεντρικούς σχεδιασμούς που μόνο ενότητα δεν πρόκειται να φέρουν.

Έτσι αμέσως μόλις αναλάβει το προεδρικό θώκο ο Τ.Μπάιντεν θέλει άμεσα να ανατρέψει διατάγματα του Ν.Τραμπ όωπς αναφέρει η The Washington Post.  Στην κορωνίδα αυτών είναι να καταργήσει την μεταναστευτική πολιτική επαναφέροντας το πρόγραμμα “Dreamers” δηλαδή το πρόγραμμα που έδινε άδεια παραμονής σε όσους είχαν μπει παράνομα αρκεί να ήταν κάτω από 16 ετών. 

Δηλαδή περίπου 800.000 άτομα θα θεμελιώσουν άμεσα δικαίωμα νόμιμης παραμονής και επιδόματα ενώ μετά θα μπορούν να αιτηθούν και με επανένωση οικογενειών.

Δεύτερος στόχος είναι να επαναφέρει τις ΗΠΑ στην Συνθήκη του Παρισίου για το Κλίμα που σημαίνει ότι θα μπει "ταφόπλακα" στην αμερικανική βιομηχανία υπερ της Κίνας αλλά και της Γερμανίας που έχει επενδύσει τρομακτικά στην ασιατική χώρα και ο Τραμπ τις είχε θέσει σε περιορισμό.

Η ατζέντα είναι μεγάλη λένε πολιτικοί αναλυτές χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

pronews.gr