Τρίτη, 8η Οκτωμβρίου 2024  7:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η αναφορά για τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, με στόχο να «θαφτούν» οι κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη σχετική αποκάλυψη της «Εστίας», το γεγονός ότι η Ἐλίζα Βόζεμπεργκ (Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας) εξελέγη στην προεδρία της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα θελήσει να χρησιμοποιήσει το νέο χαρτοφυλάκιο για να «εξαφανίζει», να «θάψει» οριστικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το ζήτημα των Τεμπών.

Η Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του «Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών» και μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, είχε στηλιτεύσει και προ εβδομάδος την κυβερνητική τακτική μέσω facebook με μια ανάρτηση-κόλαφο.

Αλλά επανέρχεται στο θέμα, με νέα ανάρτησή της αυτή το φορά στο Twitter (X), εξαπολύοντας ακόμα ισχυρότερα βέλη.

«Μετά το φονικότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ευρώπη, μετά το μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης αναλαμβάνουν οι ΙΔΙΟΙ οι ΕΝΟΧΟΙ το σχετικό χαρτοφυλάκιο μεταφορών.

Χωρίς να έχει αποδειχτεί εμπράκτως ούτε η ικανότητα ούτε η εντιμότητα ούτε και η γνώση που θα αποτελέσει την αρχή για την έρευνα και τη μελέτη, αναλαμβάνουν με το γνωστό δόλιο τρόπο το χαρτοφυλάκιο μεταφορών.

Αστειότητες….» σημειώνει χαρακτηριστικά και τονίζει:

«Τους έχουμε στριμώξει για τα καλά!

Εσπευσμένα και βίαια αρπάζουν να ελέγξουν οτιδήποτε ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι προλαβαίνουν».

Η μάνα-σύμβολο των Τεμπών επισημαίνει καταλήγοντας, ότι άπαντες θα συνεχίσουν «απτόητοι μέχρι να αποκαλυφθούν όλα!

Ως το δίκαιο τέλος!»

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρστιανού:

«Μετά το φονικότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ευρώπη, μετά το μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης αναλαμβάνουν οι ΙΔΙΟΙ οι ΕΝΟΧΟΙ το σχετικό χαρτοφυλάκιο μεταφορών.

Χωρίς να έχει αποδειχτεί εμπράκτως ούτε η ικανότητα ούτε η εντιμότητα ούτε και η γνώση που θα αποτελέσει την αρχή για την έρευνα και τη μελέτη, αναλαμβάνουν με το γνωστό δόλιο τρόπο το χαρτοφυλάκιο μεταφορών.

Αστειότητες….

Τους έχουμε στριμώξει για τα καλά!

Εσπευσμένα και βίαια αρπάζουν να ελέγξουν οτιδήποτε ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι προλαβαίνουν.

Έχουμε εξοικειωθεί με την κάθε κίνηση του εγκληματία.

Πριν από τον ίδιο γνωρίζουμε πια τι θα σκεφτεί.

Αυτό που εξαρχής μας φαινόταν αδιανόητο είναι πλέον η κανονικότητα που ξεκάθαρα πια αντιλαμβανόμαστε..

Συνεχίζουμε απτόητοι μέχρι να αποκαλυφθούν όλα!

Ως το δίκαιο τέλος!»

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τελευταία ανάλυσή της η Gold Switzerland, αναφέρεται στην παρακμή της ετοιμοθάνατης Δημοκρατίας των δυτικών κρατών όπου επί της ουσίας τα κυβερνούν πολιτικές μειοψηφίες ετοιμάζονται να στείλουν τα παιδιά όλων σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Την ανάλυση αυτή την έκανε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την μεγάλη πιθανότητα να μετατραπεί σε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.

«Ο καπιταλισμός αντικαταστάθηκε από μια εκδοχή του νεοφεουδαρχισμού που μεταμφιέζεται ως πρόοδος για μια μειοψηφία 1-10% του πληθυσμού», εντοπίζει -εύστοχα- η Gold Switzerland.

Σε ό,τι αφορά στη Δημοκρατία, η απόδειξη της φθίνουσας ελευθερίας των ανθρώπων σε έναν κόσμο που ηγείται μια μη αγαπητή ή εκλεγμένη μειονότητα, αφορά τους αριθμούς και όχι την πολιτική προκατάληψη.

Στη Γαλλία, για παράδειγμα, το κυβερνών κόμμα του Emmanuel Macron έλαβε μόλις το 1/5 των ψήφων στις πρόσφατες πρόωρες εκλογές στον πρώτο γύρο.

Παράλληλα, στη Γερμανία, της οποίας ηγείται ένας συνασπισμός τριών κομμάτων, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις το 30% των ψήφων του Ιουνίου.

Στις ΗΠΑ, περισσότερο από το 70% των Αμερικανών, ανεξαρτήτως κόμματος, παραδέχτηκε σε δημοσκόπηση ότι ο Joe Biden ήταν διανοητικά ανίκανος να ηγηθεί του έθνους.

Στην Ιαπωνία, το ποσοστό αποδοχής για τον πρωθυπουργό Κισίντα ανέρχεται στο 13%, με τα 9/10 των μελών του κόμματός του να ψηφίζουν εναντίον του.

Εν τω μεταξύ, στον Καναδά, ο Τζαστίν Τριντό παραμένει σε παρόμοια θέση «επιβίωσης του συνασπισμού» του, παρά το ποσοστό αποδοχής στο 28%!

«Δημοκρατία» και «ελευθερία», οι λέξεις που κάποτε σήμαιναν κάτι για τους διαμορφωτές του Συντάγματος των ΗΠΑ ή τους υπογράφοντες της ευρωπαϊκής συνθήκης του Μάαστριχτ, φαίνεται να έχουν καταληφθεί από ηγέτες που αγνοούν ανοιχτά τη βούληση του λαού, σχολιάζει η Gold Switzerland, καθώς «δημοκρατία και ελευθερία» είναι πλέον απλώς λέξεις και όχι τρέχουσες πρακτικές.

«Ο Τσόρτσιλ είχε πει ότι η δημοκρατία είναι η χειρότερη μορφή διακυβέρνησης. Αυτό συμβαίνει γιατί η δημοκρατία δεν σου δίνει πάντα το αποτέλεσμα που ήθελες, αλλά σίγουρα νικάει την απολυταρχία.

Και ο Alexis de Tocqueville, που δεν ήταν λάτρης της επαναστατικής βίας, περιπλανήθηκε στις ΗΠΑ πριν από τον Εμφύλιο και αναρωτήθηκε δυνατά για το γενναίο πείραμα του αμερικάνικου ατομικισμού, ρωτώντας αν η κυριαρχία από τις μάζες θα μπορούσε να ξεπεράσει την κυριαρχία ενός μονάρχη.

Εν ολίγοις, η δημοκρατία μπορεί να είναι ακατάστατη και η ψήφος της πλειοψηφίας μπορεί να μην συνδέεται με τις ατομικές προτιμήσεις κάποιου, αλλά αν θέλουμε να έχουμε δημοκρατία, πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αποδεχτούμε την πλειοψηφική βούληση του λαού.

Αυτή η δημοκρατική αποδοχή ακόμη και ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων είναι το τίμημα που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τόσο οι ευτυχισμένοι όσο και οι δυστυχισμένοι ψηφοφόροι σε κάθε εκλογικό κύκλο για να διατηρήσουν το ίδιο το δημοκρατικό ιδανικό που όλοι οι πολίτες, αριστεροί ή δεξιοί, ισχυρίζονται ότι σέβονται.

Τι συμβαίνει όμως εάν εκείνοι που αναζητούν την εξουσία είναι απρόθυμοι να δεχτούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα; Τι θα συμβεί αν οι ηγέτες και οι συνασπισμοί τους προσκολληθούν στην εξουσία παρά την ανοιχτή έλλειψη υποστήριξης της πλειοψηφίας;

Σας ρωτάω: Αυτό είναι δημοκρατία; Συναινεί ο λαός σήμερα στους εκλεγμένους του;», διερωτάται η Gold Switzerland.

«Θέλουν οι άνθρωποι να ρισκάρουν έναν πυρηνικό πόλεμο για την Ουκρανία; Αυτό τους κάνει αντιδημοκρατικούς;

Θέλουν οι πατέρες και οι μητέρες της Γαλλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ ή ακόμα και του Κιέβου να στείλουν τα παιδιά τους σε πολέμους που επιλέγουν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία και οι ίδιοι δεν θα ρισκάρουν ποτέ τα χαρακώματα;

Αυτό κάνει τον λαό αντιπατριωτικό; Θέλουν οι άνθρωποι περισσότερη παράνομη μετανάστευση από ό,τι μπορούν να αντέξουν οι οικονομίες ή οι αραιωμένοι πολιτισμοί τους; Αυτό κάνει τους ανθρώπους καθολικά ρατσιστές;

Θέλουν οι άνθρωποι να δουν τα νομίσματά τους να υποβαθμίζονται, έτσι ώστε οι ηγέτες τους να ξοδεύουν τρισεκατομμύρια για να αγοράσουν ψήφους για τις επόμενες εκλογές τους (παραβλέποντας την οικονομική και ως εκ τούτου κοινωνική καταστροφή της επόμενης γενιάς); Αυτό κάνει τον λαό αντικαπιταλιστή;

Επιθυμούν οι άνθρωποι να καθοδηγούνται από άτομα με λιγότερη πνευματική, ιστορική, οικονομική ή νομική εμπειρία από τον μέσο πρωτοετή φοιτητή; Αυτό κάνει τον λαό ελιτιστή;

Χρειάζεται ο κόσμος την πληρωμένη γνώμη διασημοτήτων, πολλοί από τους οποίους έχουν μηδενική εξειδίκευση σε οτιδήποτε, για να επηρεάσουν τις ψήφους τους; Αυτό κάνει τους ανθρώπους χωρίς φαντασία; Λαϊκιστές;»

Αλλά πολύ πιο εκφοβιστικό και ανησυχητικό είναι ότι ο ίδιος ο πόλεμος είναι επίσης προέκταση της πολιτικής και ο κόσμος, με επικεφαλής ηγέτες που στατιστικά δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία, είναι τώρα πιο κοντά στον πόλεμο από ό,τι μπορεί να αρνηθεί κανείς από εμάς.

Ο Ρέι Ντάλιο, για παράδειγμα, δίνει στις ΗΠΑ μια πιθανότητα 50/50 για εμφύλιο πόλεμο. 

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Το διάσημο λινό σάβανο, η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, φαίνεται τελικά ότι όντως χρησιμοποιήθηκε για να τυλίξει το σώμα του Χριστού μετά τη Σταύρωσή του!

Τουλάχιστον σε ότι αφορά την χρονολογία η εκδοχή της Ιεράς Σινδόνης, είναι αποδεκτή αφού ταιριάζει με αυτήν της εποχής που έζησε ο Ιησούς Χριστός.

Η Ιερά Σινδόνη του Τορίνο εκτέθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1350 και είχε παρουσιαστεί ως η πραγματική ταφική σινδόνη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Το ύφασμα αυτό, φέρει μια αμυδρή εικόνα του μπροστινού και του πίσω μέρους ενός γενειοφόρου άνδρα και οι πιστοί θεωρούσαν πάντα ότι με θαύμα απεικονίζονταν ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός!

Μία έρευνα στη δεκαετία του 1980 όμως αμφισβήτησε αυτή την εκδοχή αφού το χρονολόγησε ότι ιστορικά ανήκε στον Μεσαίωνα, εκατοντάδες χρόνια μετά τον θάνατο του Χριστού.

Μάλιστα είναι πολλοί αυτοί που έχουν υποστηρίξει ότι σε αυτή τη σινδόνη είχε τυλιχτεί η σορός του Ζακ ντε Μολαί, ο όποιος ήταν ο τελευταίος Μέγας Μάγιστρος των Ιπποτών του Ναού, διοικώντας το Τάγμα από τις 20 Απριλίου του 1292 έως τη διάλυσή του από τον Πάπα Κλήμη Ε’ το 1307.

Η Αγία Γραφή αναφέρει ότι ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία τύλιξε το σώμα του Ιησού σε ένα λινό σάβανο και το τοποθέτησε μέσα στον τάφο.

Τα εδάφια 27:59-60 στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, αναφέρουν:

«Τότε ο Ιωσήφ πήρε το σώμα και το τύλιξε σε ένα νέο λινό ύφασμα.

Έβαλε το σώμα του Ιησού σε έναν νέο τάφο που είχε σκάψει σε έναν τοίχο από βράχο. Έπειτα έκλεισε τον τάφο κυλώντας μια πολύ μεγάλη πέτρα για να καλύψει την είσοδο. Αφού το έκανε αυτό, έφυγε».

Πιθανολογείται ότι μετά τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού (ή όταν η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ.) μεταφέρθηκε στην Έδεσσα της Μικράς Ασίας (σημερινή Ούρφα της Τουρκίας).

Είχε γίνει γνωστό ως Άγιο Μανδύλιο ή Εικόνα της Έδεσσας, γιατί ήταν διπλωμένο έτσι ώστε να φαίνεται, μόνο το πρόσωπο μέσα σε ανοιχτή θήκη.

Οι Βυζαντινοί εισέβαλαν στην Έδεσσα το 944 μ.Χ. με σκοπό να αποκτήσουν το ύφασμα και να το πάρουν μαζί τους στην Κωνσταντινούπολη.

Η Δ’ Σταυροφορία το 1204 λεηλάτησε την Βασιλεύουσα, και μέχρι τον 14ο αιώνα η Σινδόνη εξαφανίστηκε.

Ιστορικές αναφορές στη Σινδόνη του Τορίνο χρονολογούνται από το 1354.

Νωρίτερα, υπάρχουν υπόνοιες πως ανήκε στο Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών, για τους οποίους υποστηρίζεται πως την είχαν στην κατοχή τους για 200 χρόνια περίπου.

Οι τελευταίοι Ναϊτες που εικάζεται ότι κατείχαν τη σινδόνη ήταν ο Ζακ ντε Μολαί και ο Ζοφρέ Ντε Σαρνέ, οι οποίοι κάηκαν στην πυρά το 1314, μετά την διάλυση του Τάγματος.

Ως πρώτος κάτοχός της αναγνωρίζεται με ασφάλεια ο Γάλλος ιππότης Ζοφρέ Ντε Σαρνέ, ο οποίος δίσταζε να δημοσιοποιήσει το γεγονός της ύπαρξής της, πιθανώς λόγω των μυστηριωδών συνθηκών με τις οποίες είχε έρθει στα χέρια του, μάλλον λόγω συγγένειας με τον Ναϊτη Ντε Σαρνέ.

Ο ίδιος είχε χτίσει μία φτωχική εκκλησία στο Λιρέ της Γαλλίας, και ενώ η οικογένειά του ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο, αποφάσισε να εκθέσει εκεί τη Σινδόνη.

Ο επίσκοπος της περιοχής Ερρίκος του Πουατιέ, αντέδρασε για την αυθεντικότητα της και υπέβαλλε μνημόνιο, το οποίο ανέφερε πως μετά από εξετάσεις που έκανε στη Σινδόνη, την βρήκε πλαστή, αναφέροντας επίσης πως είχε ανακαλύψει και τον καλλιτέχνη που τη φιλοτέχνησε.

Η Σινδόνη αμέσως αποσύρθηκε, για να εκτεθεί εκ νέου το 1389.

Ο γιος του Ντε Σαρνέ, αγνοώντας τον τοπικό επίσκοπο, πήρε άδεια από τον Πάπα, παραδεχόμενος εξ αρχής πως δεν ήταν γνήσια, αλλά αντίγραφο.

Ο επίσκοπος της περιοχής Πιέρ Ντ΄Αρσί, σε μνημόνιο προς τον Πάπα Κλήμεντα Ζ’, χαρακτήριζε τη Σινδόνη ως απάτη, αναφερόμενος στις προγενέστερες έρευνες του Ερρίκου του Πουατιέ.

Το 1452, το ύφασμα πωλήθηκε στο Λουδοβίκο δούκα της Σαβοΐας, ο οποίος ανέγειρε ειδικό παρεκκλήσι και τοποθέτησε τη Σινδόνη στο Σαμπερύ της Γαλλίας το 1464.

Το 1532, προκλήθηκε πυρκαγιά στο παρεκκλήσι, που προκάλεσε φθορές στη Σινδόνη, με αποτέλεσμα η οικογένεια της Σαβοΐας να τη μεταφέρει στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Η μοναδική φορά που μεταφέρθηκε από το Τορίνο ήταν τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τοποθετήθηκε στο μοναστήρι του Μοντεβεγκίνε, στο Αβελίνο της νότιας Ιταλίας, για να παραμείνει αργότερα οριστικά στο Τορίνο.

Η Σινδόνη φέρει την εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα, εμπρός και πίσω, ηλικίας περίπου 33 ετών, με ύψος περίπου 1,80 μ. και βάρος 77 κιλά.

Σε όλο το μήκος του υφάσματος υπάρχουν κηλίδες αίματος που αποδίδονται σε θάνατο από σταύρωση. Είναι εμφανείς τρύπες από καψίματα και μερικές σταγόνες νερού από την πυρκαγιά του 1532.

Ο άνθρωπος της Σινδόνης φέρει στους καρπούς των χεριών και στα πόδια σημάδια από αίμα που σημαίνει ότι σταυρώθηκε και επίσης στην πλάτη σημάδια από μαστίγωση.

Στο πρόσωπο, υπάρχουν διογκώσεις που είναι αιματώματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ορατά στο δεξί μάγουλο.

Σε όλο το σώμα υπάρχουν σημάδια από μώλωπες και πληγές.

Στο μέτωπο, στον αυχένα και στα μαλλιά που είναι μακριά, υπάρχει αίμα, ενώ πληγές καλύπτουν την περιφέρεια του κεφαλιού, που μάλλον έχουν προκληθεί από στεφάνι φτιαγμένο από μυτερά αγκάθια.

Στο στήθος και στην πλάτη φαίνονται γδαρσίματα, που πιθανώς έγιναν από μαστίγιο, όργανο βασανισμού των ρωμαϊκών χρόνων.

Στη δεξιά ωμοπλάτη, υπάρχουν τετραγωνικές εκχυμώσεις που αποδίδονται σε βαρύ αντικείμενο, που μπορεί να ήταν ο οριζόντιος δοκός του σταυρού που ο καταδικασμένος κουβαλούσε μέχρι τον τόπο της εκτέλεσης.

Στη δεξιά θωρακική περιοχή βρέθηκαν σημάδια αίματος, που έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα πτωτικού αίματος.

pronews.gr

Το ουκρανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε πριν από λίγο το νόμο «απαγόρευσης των δραστηριοτήτων θρησκευτικών οργανισμών που συνδέονται με την Ρωσία», με λίγα λόγια απαγορεύει την λειτουργία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας!

Στο ουκρανικό κοινοβούλιο οι βουλευτές ήταν χαρούμενοι για την υπερψήφιση του νόμου.

Σημειώνεται όμως ότι όλα τα κόμματα που εξέφραζαν τον ρωσόφωνο πληθυσμό έχουν απαγορευτεί και έχουν αποβληθεί από την ουκρανική Βουλή.

Ήδη χιλιάδες πιστοί που αναγνωρίζουν μόνο την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία ως τον μόνο πραγματικό εκπρόσωπο της Ορθοδοξίας σπεύδουν να προστατέψουν την έδρα και τις εκκλησίες της!

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC), αρνείται τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν από το Κίεβο και ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου θα καταστεί αντισυνταγματικό.

Μένει να εγκριθεί από τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι για να τεθεί σε ισχύ.

Ο νόμος θα απαγορεύει τις δραστηριότητες θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με κέντρα επιρροής «ενός κράτους που πραγματοποιεί ένοπλη επίθεση κατά της Ουκρανίας» και τέτοιες δραστηριότητες θα μπορούσαν να τερματιστούν από δικαστήριο, αναφέρεται στο σχέδιο νόμου.

Μια άλλη βουλευτής, η Ιρίνα Χερασένκο, είπε ότι η ψηφοφορία ήταν ιστορική και την περιέγραψε ως ένα πρώτο βήμα προς την απομάκρυνση των «ιερέων της Μόσχας από την ουκρανική γη».

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από πλευράς της, είπε ότι το σχέδιο νόμου – ένα από τα πολλά παρόμοια νομοσχέδια που καταχωρήθηκαν στο κοινοβούλιο – δεν συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή το Σύνταγμα της Ουκρανίας.

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (συντογραφία στα αγγλικά: UOC, ουκρανικά: Українська Православна Церква, ρωσικά: Украинская Православная Церковь) είναι μία de jure αυτοδιοικούμενη-αυτόνομη (μη αυτοκέφαλη) εκκλησία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, υπό εκκλησιαστική ένωση με το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του Πατριαρχείου, ορίζεται ως «αυτοδιοικούμενη εκκλησία με δικαιώματα ευρείας αυτονομίας».

Στις 27 Μαΐου 2022, διακήρυξε την πλήρη ανεξαρτησία της από το Πατριαρχείο της Μόσχας και καταδίκασε την στάση του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου για την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργώντας σχίσμα ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες.

Προκαθήμενός της είναι ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος.

Στις ουκρανικές κρατικές αρχές του Κιέβου είναι καταχωρημένη ως «Μητρόπολη Κιέβου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» (Київська митрополія Української православної церкви) από το 1991.

Καθώς εκκλησιαστικά υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας, η Εκκλησία αναφέρεται ανεπισήμως ως Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας).

Έτσι διακρίνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (Православна церква України στα ουκρανικά), η οποία έχει λάβει κανονικά Αυτοκεφαλία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και αναγνωρίζεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Προκαθήμενός της είναι ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος.

Πέρα από αυτές τις δύο, στην Ουκρανία λειτουργεί επίσης η πολύ μικρή εκκλησιαστική δομή με το όνομα «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Κιέβου)» (UOC-KP), η οποία έχει προκαθήμενο τον μητροπολίτη Φιλάρετο (Ντενισένκο), που αυτοαποκαλείται Πατριάρχης. Μέχρι τις 25 Ιουνίου 2019 ο ίδιος και οι πιστοί του συμετείχαν στην αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αλλά αποχώρησαν καταγγέλλοντάς την[17].

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

1 τρισεκατομμύριο ευρώ έχουν φτάσει οι απώλειες για το ελληνικό Δημόσιο μετά από το 2009, με έναν ανύπαρκτο πρωτογενή τομέα και τουρισμό που σε λίγο θα κοστίζει πιο πολύ από τα κέρδη που αποφέρει.

Το ερώτημα παραμένει: πού οδεύει μία χώρα με τέτοιες οικονομικές συνθήκες και με τον ελάχιστο πληθυσμό που διαθέτει;

Το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα χωρίς προηγούμενο, παρά τις δεκαετίες λιτότητας, τα μνημόνια και το PSI του 2012.

Σήμερα, το χρέος αγγίζει τα 407 δισεκ. ευρώ, ενώ η ελληνική οικονομία έχει υποστεί απώλειες ΑΕΠ που ξεπερνούν το 1 τρισ. ευρώ από το 2009.

Πριν την είσοδο της χώρας στα Μνημόνια, το χρέος βρισκόταν στα 310 δισεκ. ευρώ, με το δημόσιο να κατέχει ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 7,159 δισεκ. ευρώ.

Ωστόσο, μετά από δεκατρία χρόνια σκληρών μέτρων και «κουρέματος» ομολόγων, το χρέος έχει φτάσει σε νέα ύψη, καταστρέφοντας κάθε προοπτική οικονομικής ανάπτυξης.

Η κρίση δεν περιορίζεται μόνο στα δημοσιονομικά, καθώς ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σε πλήρη παρακμή.

Οι αγρότες αντιμετωπίζουν συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, έλλειψη επενδύσεων και μειωμένη ζήτηση στις εγχώριες και διεθνείς αγορές, καθιστώντας τον άλλοτε ισχυρό τομέα της ελληνικής οικονομίας σε αδύναμο κρίκο.

Η αδυναμία του κράτους να υποστηρίξει ουσιαστικά τους παραγωγούς έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου η αυτάρκεια της χώρας σε βασικά προϊόντα τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Παράλληλα, και ο τουρισμός, ο οποίος θεωρείται η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, δεν μπορεί να καλύψει το τεράστιο κενό που αφήνει η παρακμή άλλων τομέων της οικονομίας, ιδιαίτερα με την αύξηση του κόστους παραγωγής του τουριστικού προϊόντος.

Άλλωστε, πώς μπορεί μια χώρα να στηριχτεί μακροπρόθεσμα σε έναν τομέα που εξαρτάται τόσο πολύ από εξωτερικές συνθήκες, ενώ οι άλλοι τομείς της οικονομίας καταρρέουν;

Η σημερινή κατάσταση, όπου το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ανέρχεται στο 168%, καθιστά την Ελλάδα πρωταθλήτρια στη συσσώρευση χρέους, αφήνοντας τη χώρα σε μια μόνιμη οικονομική περιδίνηση, χωρίς σαφείς προοπτικές για το μέλλον.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Εντελώς πραξικοπηματικά, παραμονές Δεκαπενταύγουστου, το Υπουργείο Παιδείας  διαμέσου του Γενικού Γραμματέα, έδωσαν εντολή με την οποία απαιτούν από τους Διευθυντές  να υπολογίσουν εκ νέου, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με καθαρά λογιστικά κριτήρια των μαθητικό πληθυσμό ανά τμήμα ώστε να εξαφανίσουν πάνω από χίλια σχολικά τμήματα πανελλαδικά.

Χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση, χωρίς να υπολογίζονται οι κτιριακές υποδομές και οι μαθησιακές ανάγκες, οι μαθητές κινδυνεύουν να είναι τα θύματα της Κυβέρνησης που σχεδιάζει μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μείωση των προσλήψεων, με αποτέλεσμα ακόμα δυσκολότερες εργασιακές συνθήκες και πλήθος εκπαιδευτικών στην ανεργία. 

Η στόχευση του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι μόνο η βίαιη μείωση των δαπανών για τα δημόσια σχολεία αλλά και η ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αγνοώντας ότι η Παιδεία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται εμπόρευμα που αφορά μόνο τους έχοντες.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη, αφού σε πολλά σχολεία τα δύο τμήματα θα γίνουν ένα ακολουθώντας τον κεντρικό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα και στον νομό μας τα πολυπληθή τμήματα να προσφέρουν χαμηλή ποιότητα εκπαίδευσης απαξιώνοντας για πολλοστή φορά τον τόπο μας.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα την απόφαση για συγχωνεύεις τμημάτων και να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με προτεραιότητα την υπεράσπιση της παιδαγωγικής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.