Όπως εξηγεί ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας: «Βράχια οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά, αξιακά. Κι αυτό στις σημερινές συνθήκες, που βλέπουμε να μετακινούνται βίαια οι τεκτονικές πλάκες της παγκόσμιας γεωστρατηγικής, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία στη χώρα, για τη θέση της στον κόσμο, ακόμα και για την ακεραιότητά της.
Κινδύνους που όσοι αισθάνονται νικητές της δύσκολης εκείνης περιόδου (2012 -2024), αφού ανέκαμψαν στην εξουσία και εξουδετέρωσαν τον βασικό τους αντίπαλο, δεν είναι σε θέση να διακρίνουν. Ή, ακόμα χειρότερα, τους χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την απαξίωση των θεσμών, του κράτους δικαίου, της Δικαιοσύνης, καθώς και για την εκτεταμένη διαφθορά, την κερδοσκοπία υπό τη σκέπη του κράτους, τα κοινωνικά ρήγματα που ανοίγει η πολιτική τους».
Αναφερόμενος στο βιβλίο του Γιάννη Μπαλάφα σημειώνει: «Σε αυτές τις συνθήκες, η καθαρή ματιά στο χτες είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια πορεία ασφάλειας και προόδου στο αύριο. Η αντικειμενική και ψύχραιμη προσέγγιση των γεγονότων, η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για όσα μας συγκλόνισαν την περίοδο της κρίσης και κυρίως για τις στιγμές της μεγάλης ανάτασης του λαού μας, τις νίκες και τις ήττες, αποτελεί μια πολύτιμη συνεισφορά.
Όχι μόνο στις δυνάμεις της προόδου αλλά και σε όσους αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνο για τον τόπο είναι την ιστορία να επιχειρούν να τη ξαναγράψουν οι νικητές. Πόσο επικίνδυνο αλλά και πόσο μάταιο, γιατί η ιστορία διαρκεί πολύ περισσότερο από τον πολιτικό χρόνο στον οποίο εντάσσονται οι σκοπιμότητές τους. Και πολλές φορές όσοι τη διαστρέφουν βάναυσα, σύντομα και συνήθως αιφνίδια συνειδητοποιούν πόσο ανώφελες είναι οι επιδιώξεις τους και πόσο εφήμερες οι δάφνες τους».
Κλείνοντας, υπογραμμίζει την ανάγκη «για ένα νέο βηματισμό από την Αριστερά και όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. Ένα βηματισμό που απομακρύνει από τα χτεσινά στερεότυπα και πλησιάζει τις νέες ανάγκες με νέα μέσα οργάνωσης, δημοκρατίας, αποφασιστικότητας και ενότητας».
Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, τόνισε χαρακτηριστικά πως «ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά στην ειρήνη όσο αυτή τη στιγμή» στην Ουκρανία και εμφανίζεται αισιόδοξη για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μάλιστα αναφορικά με την επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη (18/03/2025), η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι «ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος».
Η Κάρολαϊν Λέβιτ δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για την προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία της Τρίτης (18/03/2025) ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως αυτές οι συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας μπορούν να βοηθήσουν ώστε να υπάρξει συμφωνία και να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Δεν θα προχωρήσω μπροστά από αυτές τις διαπραγματεύσεις, αλλά μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε 10 γιάρδες από την ειρήνη», δήλωσε η Λέβιτ στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα (17/07/2025).
«Και δεν έχουμε πλησιάσει ποτέ πιο κοντά σε μια συμφωνία ειρήνης απ’ ό,τι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Και ο πρόεδρος, όπως ξέρετε, είναι αποφασισμένος να την ολοκληρώσει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί την Κυριακή (16/03/2025) στην επικείμενη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και είχε κάνει γνωστό πως οι οι διαπραγματευτές έχουν ήδη καθορίσει κάποια θέματα που θα συζητηθούν και μερικά από αυτά τα χαρακτήρισε ως «διαχωρισμός περιουσιακών στοιχείων».
Όπως ανέφερε «θα μιλήσουμε για τα εδάφη. Η γη είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι ήταν πριν τον πόλεμο, όπως ξέρετε. Θα μιλήσουμε για γη, θα μιλήσουμε για τα εργοστάσια ενέργειας, είναι μεγάλο ζήτημα».
Από την πλευρά της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν θα επικεντρωθεί στην αποκατάσταση του διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ και Ρωσίας και θεμάτων που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Από τα πρώτα λεπτά της Νομαρχιακής "τα αίματα άναψαν", αλλά σύντομα ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις.
Οι συσκέψεις αυτές, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, έχουν ως σκοπό τα στελέχη του κόμματος στις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις, που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, να είναι σε θέση να καταθέσουν προτάσεις για την βελτίωση και επίλυση των καίριων ζητημάτων ανά Νομό και ανά Περιφέρεια, όπου μέσα από την διαδικασία αυτή θα προκύψει και η πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα στοχεύει να εισακουστεί από τον κόσμο και το κόμμα να διευρύνει την πολιτική του δύναμη.
Η διευρυμένη σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας 17/03/25 στο Αγρίνιο, στην πρώτη Τράπεζα της Ελλάδος (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
Η διευρυμένη αυτή Νομαρχιακή σύσκεψη στόχευε στην χάραξη της πολιτικής που θα ακολουθηθεί μέχρι και την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη, όπου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διεξαχθεί στις 18/06/25 στην Πάτρα.
Ο Παύλος Γερουλάνος δίνοντας το «στίγμα» της παρουσίας του στο Αγρίνιο και των κατευθύνσεων που θα δώσει στα τοπικά στελέχη του κόμματος, κατευθύνσεις και στοχεύσεις που έχουν επεξεργαστεί από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:
«να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται αυτή την στιγμή από το ΠΑΣΟΚ για τις Περιφερειακές συνδιασκέψεις που στόχο έχουν να αναδείξουν τοπικά προβλήματα και πρόσωπα που έχουν λύσεις για τα προβλήματα αυτά και για να πείσει το ΠΑΣΟΚ με τον πρόγραμμά του ότι έχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.
Είναι κάτι το οποίο οργανώνεται κεντρικά από το ΠΑΣΟΚ και το οποίο συμβάλει σε έναν ευρύτερο διάλογο που κάνουμε με όλο την κοινωνία για να μπορέσει το πρόγραμμα του κόμματος να μιλά για τα πραγματικά σημερινά προβλήματα.
Η πρώτη προτεραιότητα είναι να ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες για τα θέματα που αντιμετωπίζει, ώστε να δούμε πως μπορούμε να τα συνθέσουμε όλα αυτά που θα ακούσουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση».
Σε ερώτηση για την απόδοση του ΠΑΣΟΚ για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Γερουλάνος ανέφερε:
«αν μιλάμε συνέχεια για τις δημοσκοπήσεις δεν θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.
Τις τοποθετήσεις μου τις έχω κάνει, αλλά δεν θέλω να πάω εκεί την κουβέντα, διότι, όσο μιλάμε γι αυτό δεν μιλάμε για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και σήμερα αντιμετωπίζουμε τουλάχιστον 2 μεγάλες κρίσεις, οι οποίες εξελίσσονται την ίδια ώρα.
Μία κρίση είναι στα εξωτερικά, μια στα οικονομικά και μια κρίση με την έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Κάθε μια από την κρίση αυτή από μόνη της είναι προβληματική και όλες μαζί είναι ικανές να δημιουργήσουν όμοιες συνθήκες σαν το 2008 – 2009.
Όταν φτάσουμε κοντά στις εκλογές τότε βεβαίως θα μιλήσουμε για τις δημοσκοπήσεις τις οποίες σέβομαι σαν εργαλείο και τις διαβάζω προσεκτικά. Όμως, όταν βρισκόμαστε τόσο μακριά από τις εκλογές και σε μια περίοδο τόσο μεγάλου θυμού όσο αυτού που αντιμετωπίζουμε στην ελληνική κοινωνία δεν θα σου αποτυπώσουν τόσο πολύ την ελπίδα για το αύριο, αλλά τον θυμό για το σήμερα. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για το αύριο, ώστε να πείσουμε τον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόταση που μπορεί να εμπιστευτεί».
Πέραν όμως του «γενικού πλαισίου» μέσα από την διευρυμένη νομαρχιακή σύσκεψη τέθηκαν οι βάσεις ώστε να συνταχθούν ομάδες εργασίας, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και στους άλλους δύο νομούς της Δυτικής Ελλάδας (και γενικότερα σε όλη την χώρα), ώστε στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Μαΐου στην Πάτρα να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα με τα σωστά συμπεράσματα.
Το επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως προαναφέραμε, είναι ο κόσμος να μπορέσει να αφουγκραστεί και να πειστεί για την πρόταση του κόμματος.
Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να γίνει η επεξεργασία των συμπερασμάτων που θα προκύψουν από την επαφή με την τοπική κοινωνία τόσο από τις ομάδες εργασίας όσο και από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ.
Για να συμβεί όμως αυτό, οι ψηφοφόροι δηλαδή να ακολουθήσουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία όπως υποστηρίχθηκε κατά την διευρυμένη Νομαρχιακή, από την οποία θα αναδειχθούν τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας, συνεπώς και της Αιτωλοακαρνανίας.
Μέσα από την διαδικασία αυτή τα στελέχη του κόμματος θέλουν να φανεί εμπράκτως ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αξιόπιστη πολιτική δύναμη και τα στελέχη του πλήρως ενημερωμένα και πως ενεργούν για την βελτίωση των φλεγόντων ζητημάτων της τοπικής κοινωνίας.
Οι ομιλητές της διευρυμένης νομαρχιακής σύσκεψης, δηλαδή ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιάννης Τσίμαρης και ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, έχουν τεθεί επικεφαλής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την «πορεία» μέχρι και την Περιφερειακή Συνδιάσκεψη και γι αυτό βρέθηκαν στο Αγρίνιο.
Οι τρείς πολιτικοί άνδρες έδωσαν τις κατευθύνσεις για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι ομάδες εργασίας στο εξής για να προκύψουν και οι προστάσεις τους, που θα διατυπωθούν στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη, προτάσεις οι οποίες θα αναδεικνύουν τα σοβαρότερα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα, είναι επιθυμητό από την διευρυμένη Νομαρχιακή, η εκάστοτε ομάδα εργασίας που θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται το επόμενο χρονικό διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία μέσα από τις επαφές της με τον κόσμο να καταλήξει στο ποια ζητήματα πρέπει να θέσει στον πολιτικό διάλογο που ανοίγει σε όλη την χώρα το ΠΑΣΟΚ, ώστε να επιτευχθεί και ο κεντρικός στόχος που είναι, όπως προαναφέραμε, να πειστεί ο κόσμος για την αξιοπιστία της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ και επίσης να αντιληφθεί ο κόσμος πως η πρόταση αυτή θα έρθει μέσα από μελέτη και επαφή των στελεχών του κόμματος με τις κατά τόπους κοινωνίες.
Για παράδειγμα θέματα όπως τα αγροτικά ζητήματα και οι υποδομές αποτελούν «αιχμή του δόρατος» και για τους τρείς νομούς της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως για την Αιτωλοακαρνανία και σαφώς θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου και θα αναλυθούν, ώστε να ενταχθούν στην πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Αξίζει να τονίσουμε πως στο πλαίσιο της διευρυμένης σύσκεψης της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, εκτός από στελέχη και φίλους του κόμματος απ όλο το νομό, παρευρέθησαν και στελέχη του κόμματος από την Αχαΐα και την Ηλεία.
Η παρουσία στο Αγρίνιο των Αχαιών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την Ηλεία έγινε ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη προσέγγιση για τον συντονισμό απέναντι στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρείς νομοί της Δυτικής Ελλάδας και να διαμορφωθεί, μέχρι και την Περιφερειακή συνδιάσκεψη που θα διεξαχθεί στις 18/06/25 στην Πάτρα, η κοινή «πλεύση» των Νομαρχιακών στα κοινά αυτά ζητήματα.
«Οικοδεσπότης» της διευρυμένης αυτής Νομαρχιακής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17/03/25 στο Αγρίνιο ήταν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Γιώργος Ζήσιμος, ο οποίος κατά την έναρξη της διαδικασίας έδωσε και το «στίγμα» της σύσκεψης αυτής και κατά την τοποθέτησή του υπήρξαν οι πρώτες προστιβές, ενώ παρούσα ήταν και η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος Χριστίνα Σταρακά.
sinidisi.gr
Με ένα ευτράπελο ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέα κυβέρνησης σήμερα.
Συγκεκριμένα, σήμερα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή ορκωμοσίας του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως αυτό ανακοινώθηκε χθες από τον Παύλο Μαρινάκη, μετά τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αρκετή ώρα μετά το τέλος της ορκωμοσίας, εμφανίστηκε η Ελένη Λουκά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Φωνάζοντας, συνθήματα για τα Τέμπη και το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κυλίστηκε στον δρόμο και εξαπέλυε ύβρεις κατά πάντων.
Φώναζε ότι όλοι στην κυβέρνηση είναι «άρρωστοι» και «διάβολοι».
Προσπάθησαν να την ηρεμήσουν, ωστόσο, τελικά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.
Δείτε βίντεο:
Πηγή: protothema.gr
Φωτογραφίες αρχείο: Eurokinissi
Έχει συμμετάσχει σε αερομαχίες, αναδεικνύοντας την αφοσίωσή της και τη γεν bravery της στον αέρα του Αιγαίου, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των G-force.
Η Χρυσάνθη Νικολοπούλου έγραψε ιστορία στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού F-16 στην Ελλάδα. Με αποφασιστικότητα, σκληρή εκπαίδευση και πάθος για την αεροπορία, η νεαρή υποσμηναγός (Ι) από τις Πηγές Καβάλας κατάφερε να διακριθεί σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, ενσαρκώνοντας το πνεύμα της αριστείας και της αφοσίωσης.
Από μικρή ηλικία, η Χρυσάνθη είχε όνειρο να πετάξει, παρότι δεν είχε οικογενειακά ερεθίσματα από τον χώρο της αεροπορίας. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δήλωσε τη Σχολή Ικάρων και πέρασε με επιτυχία τις απαιτητικές δοκιμασίες της.
Τέσσερα χρόνια εντατικής εκπαίδευσης, εκπαίδευση σε αεροσκάφη Τ-41, Τ-2 και Τ-6, σκληρές δοκιμασίες φυγοκέντρησης και αξιολόγηση σε πραγματικές πτήσεις την οδήγησαν στο πιλοτήριο του F-16, όπου και πέταξε μόνη της για πρώτη φορά.
Η Χρυσάνθη Νικολοπούλου πετά πλέον τακτικά στους ελληνικούς ουρανούς, συμμετέχοντας σε αναχαιτίσεις και αποστολές επιτήρησης στο Αιγαίο. Σε καταστάσεις υψηλού συναγερμού, μπορεί να βρίσκεται για ώρα μέσα στο cockpit, περιμένοντας τη διαταγή “scramble” για άμεση απογείωση. Όπως και οι συνάδελφοί της, παραμένει ακοίμητη φρουρός της ελληνικής κυριαρχίας, έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.
Όταν ρωτήθηκε για το τι απαιτείται για να πετύχει κανείς σε αυτόν τον απαιτητικό κλάδο, απάντησε με ψυχραιμία:
«Χρειάζεται συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και απόλυτη αφοσίωση. Δεν υπάρχει χώρος για λάθη εκεί ψηλά».
Παρά τις εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες πτήσης, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τα 9G στις αερομαχίες, δεν δίστασε ποτέ.
Η πιλότος δεν θέλει να επεκταθεί στους κινδύνους, ποιος ξέρει γιατί, ίσως κωλύεται από την υπηρεσία της, απλώς λέει πως «το να πετάς με ένα μαχητικό F-16 αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς κάθε πτήση σού προσφέρει διαφορετικά συναισθήματα. Παρ’ όλα αυτά, είναι τόσο απαιτητικό το περιβάλλον που πρέπει να είσαι αφοσιωμένη και συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνεις κάθε δευτερόλεπτο».
Για ένα κορίτσι μόλις 28 ετών στο πιλοτήριο ενός πανάκριβου μαχητικού αυτό που έχει σημασία είναι να έχει πρωτίστως υπευθυνότητα και άριστη εκπαίδευση. Γιατί προτού καθίσει στο πιλοτήριο του F-16 και να πετάξει μόνη της, προηγήθηκε σκληρή δουλειά από τη νεαρή υποσμηναγό.
Τέσσερα χρόνια στη Σχολή Ικάρων, εκπαίδευση στη φυγόκεντρο στο εξωτερικό, πτήσεις με εκπαιδευτικά Τ-41, Τ-2, Τ-6 και εν συνεχεία στο F-16. Οχι όμως στην αρχή μόνη. Μαζί με ένα άλλον συνάδελφο, έως ότου βεβαιωθεί πρώτα η ίδια αλλά και οι εκπαιδευτές της καθώς και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της ότι μπορεί υπεύθυνα να κρατήσει τo control stick του μαχητικού και να πετάξει μόνη της στον ουρανό του Αιγαίου.
Ακοίμητη φρουρός των ελληνικών ουρανών. Όπως και οι άλλοι συνάδελφοί της. Χρειάστηκε να παραμείνει σε κατάσταση συναγερμού ακόμα και μισή ώρα μέσα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, έως ότου δοθεί η διαταγή «scramble» για άμεση απογείωση. Και όταν δοθεί τέτοια εντολή πρέπει σε ελάχιστο χρόνο να τροχοδρομήσει, να απογειωθεί και μόνον κατά τη διάρκεια της πτήσης θα λάβει τις κατάλληλες εντολές για την αποστολή της.
Τι είναι αυτό που σας έκανε να γίνετε πιλότος;
Πάντα υπήρχε μέσα μου η αγάπη για τις πτήσεις και τα μαχητικά. Στο Λύκειο, δίχως κάποιο ερέθισμα, καθώς το οικογενειακό μου περιβάλλον δεν έχει κάποια σχέση με την αεροπορία, πήρα την απόφαση να δηλώσω τη Σχολή Ικάρων. Σήμερα νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος που μπορώ και κάνω αυτό το επάγγελμα.
«Η αποδοχή από τους άνδρες συναδέλφους ήρθε σχεδόν άμεσα»
Είστε η πρώτη γυναίκα στα F-16, ποια ήταν η εντύπωσή σας όταν πιλοτάρατε για πρώτη φορά ένα τέτοιο πανάκριβο µαχητικό;
Είναι τιμή μου και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα στα F-16 και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να αποδώσω τα μέγιστα στη διάρκεια της αεροπορικής μου καριέρας διότι δεν πρόκειται απλά για έναν τίτλο αλλά για ένα λειτούργημα. Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που μπήκα στο πιλοτήριο του F-16 μαζί με τον εκπαιδευτή μου. Είχα μεγάλη ανυπομονησία να βιώσω την αίσθηση της πτήσης αλλά και των G.
Ποια ήταν η αντίδραση των ανδρών συναδέλφων σας; Των φίλων σας; Της οικογένειάς σας;
Η παρουσία μιας γυναίκας σε ένα οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον ούσα μειοψηφία εγείρει κάποιου είδους διστακτικότητα. Παρ’ όλα αυτά, επειδή στην Πολεμική Αεροπορία έννοιες όπως συνεργασία και συναδελφικότητα είναι συνυφασμένες με τη λειτουργία και την επίτευξη της αποστολής, η αποδοχή από τους άνδρες συναδέλφους ήρθε σχεδόν άμεσα. Η οικογένειά μου από την πρώτη στιγμή με στήριξε σε αυτή μου την απόφαση και σήμερα είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι»
«Φαντάσματα» και «Scramble»
Όταν η Χρυσάνθη Νικολοπούλου ερωτάται εάν συνάντησε κάποια δυσκολία σε αποστολές αναχαίτισης αεροσκαφών ή αερομαχιών είναι λιγομίλητη, προσέχει μήπως και αποκαλύψει κάτι που δεν πρέπει για την εθνική ασφάλεια, και απαντά: «Κάθε αποστολή αποτελεί πρόκληση για τον ιπτάμενο/η, με τις δικές της ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Εάν θα ξεχώριζα κάποια, αυτή θα ήταν η πρώτη πτήση «Scramble»».
Αν κάποιος δει τον τόπο καταγωγής των πιλότων (ανδρών και γυναικών) της Πολεμικής Αεροπορίας αμέσως θα διαπιστώσει ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από την περιφέρεια. Το συναντά ακόμα και στους ήρωες πιλότους που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι η χώρα μας ελεύθερη και εθνικά κυρίαρχη – όλοι τους προέρχονται από την περιφέρεια.
Η ελληνική περιφέρεια γεννά λοιπόν πιλότους που κάνουν υπερήφανη τη χώρα μας. Αυτά τα νεαρά παιδιά που με εκπληκτική εκπαίδευση, ψυχραιμία, εμπειρία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα «κρατούν Θερμοπύλες», όπως λένε οι ανώτεροί τους.
Άλλωστε και αυτό το ανδρικό οχυρό έχει κυριευθεί, εδώ και μία δεκαετία. Ακόμη και στη Σχολή Ικάρων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αρχηγός ήταν γυναίκα. Μια δύσκολη σχολή στην οποία εισέρχεται κάποιος ή κάποια μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ η φοίτηση είναι γεμάτη δοκιμασίες, διαρκεί τέσσερα χρόνια και σε όλο αυτό το διάστημα οι Ίκαροι λαμβάνουν στρατιωτική παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση.
«Είναι τιμή μου και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα στα F-16», λέει η υποσμηναγός (Ι) Χρυσάνθη Νικολοπούλου.
Η πρώτη Ελληνίδα πιλότος F-16, με την «πουλάδα» υπερήφανα καρφιτσωμένη στη στολή της, στέκεται σχεδόν κάθε ημέρα μπροστά στο μαχητικό της, το επιθεωρεί προτού καθίσει στο όχι και τόσο άνετο κάθισμα, βάζει την κάσκα της, δοκιμάζει το οξυγόνο, τον ασύρματο, τα πτερύγια και απογειώνεται. Εδώ και τρία χρόνια πετά με το μαχητικό λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές αποστολές, όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και σε διεθνείς ασκήσεις όπως ο «Ηνίοχος», μια άσκηση η οποία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ξένων συμμετεχόντων, καθώς και σε συνεκπαιδεύσεις με συμμαχικές αεροπορίες.
Η Χρυσάνθη Νικολοπούλου υπηρετεί στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην καρδιά της ελληνικής αεράμυνας, στα «Φαντάσματα» («Ghosts»), όπως αποκαλούνται, έχοντας ως σήμα μια ρήση του Αριστοτέλη από τα «Ηθικά Νικομάχεια», το «Μαχιμώτατοι οι ισχύοντες», δηλαδή «Μαχητικότατοι οι ρωμαλέοι». Αποστολή της 110 ΠΜ είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας, με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σε αυτή, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.
Όταν, τέλος, η υποσμηναγός ερωτάται τι θα συμβούλευε τα κορίτσια της ηλικίας της που θέλουν να γίνουν πιλότοι μαχητικού, απαντά:
«Αυτό που θα συμβούλευα τα κορίτσια που ακολουθούν και θέλουν να γίνουν πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών είναι να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν και να καταφέρουν ό,τι ονειρεύονται. Αν δεν τολμήσουν στη ζωή τους δεν θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν σε αυτό που πραγματικά αγαπάνε. Οπότε θα τις προτρέψω να τολμήσουν, ακόμα και όταν όλα μοιάζουν αδύνατα και δύσκολα. Αξίζει να παλέψουν για τα θέλω τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες…».
Πηγή: npress.gr
Φωτό: Κώστας Αλκούσης
Του Νίκου Ιγγλέση
Τους τελευταίους μήνες γεμίσαμε ευρωλάγνους. Όχι ότι δεν υπήρχαν αρκετοί και πριν, αλλά μετά την εκλογή Τραμπ φαίνεται να πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια. Εμφανίζονται στα κανάλια, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο και προσπαθούν να εξηγήσουν και να υποδείξουν τι πρέπει να κάνει η λατρεμένη τους Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τον «αμερικάνικο τυφώνα».
Πρώτον, μας λένε ότι η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει αποφασιστικά προς την ταχύτερη ενοποίηση-ομογενοποίησή της. Ζητούν, δηλαδή, τα κράτη-μέλη να παραδώσουν και τα τελευταία υπολείμματα της εθνικής κυριαρχίας που τους έχουν απομείνει (π.χ. το veto). Θέλουν να υποβαθμίσουν περεταίρω τις εθνικές ταυτότητες ώστε όλοι να αισθανόμαστε ως ευρωπαίοι πολίτες μιας αυτοκρατορίας, με πρωτεύουσα τις Βρυξέλλες. Έτσι, λένε, η ΕΕ θα ενισχύσει το γεωπολιτικό αποτύπωμά της για να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα. Βλέπετε, για τους ευρωλάγνους ο αγώνας έχει γίνει πολυμέτωπος.
Δεύτερον, μας λένε ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει αποφασιστικά τις αμυντικές δυνατότητές της για να αντιμετωπίσει τη ρωσική απειλή, αλλά και να χειραφετηθεί από την αμερικανική προστασία. Σ’ αυτό το σχέδιο επανεξοπλισμού της Ευρώπης πολλοί εντάσσουν και την Τουρκία. Υπάρχουν και κάποιοι ελληνόφωνοι αναλυτές που θεωρούν τη συμμετοχή της Άγκυρας στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας θετική εξέλιξη για τον Ελληνισμό! Γι’ αυτούς προέχει η ρωσική από την τουρκική απειλή. Συντάσσονται, δηλαδή, με τα συμφέροντα ασφαλείας της Γερμανίας, της Πολωνίας ή των Βαλτικών Χωρών και όχι με αυτά της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόσο πατριώτες!
Τρίτον, μας λένε ότι πρέπει να υλοποιηθεί η έκθεση Ντράγκι καθώς και άλλα σχέδια για την οικονομική ανασύνταξη της Ευρώπης για να αντιμετωπιστεί ο διεθνής ανταγωνισμός από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Δεν λένε, όμως, κουβέντα για τον ανταγωνισμό εντός της ΕΕ που έχει φτωχοποιήσει και αποδυναμώσει τις περιφερειακές χώρες της Ένωσης, όπως η Ελλάδα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο η Ευρώπη ως γεωπολιτικό σύνολο και όχι η Ελλάδα.
Οι μάσκες έπεσαν. Όλοι αυτοί που αγωνιούν για την Ευρώπη έχουν ξεχάσει τι έκανε αυτή στην πατρίδα μας. Ξεχνούν:
1ον. Την οικονομική καταστροφή με τα μνημόνια των Μέρκελ, Σόϊμπλε, Ντάϊσελμπλουμ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ και λοιπών, για τη σωτηρία του ευρώ.
2ον. Το αναγκαστικό ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας καθώς και τις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του σιδηροδρόμου, των λιμανιών και των αεροδρομίων στο όνομα της «απελευθέρωσης της αγοράς» και της αποπληρωμής του ευρωχρέους.
3ον. Τη μετανάστευση, που συνέτεινε στη δημογραφική συρρίκνωση των Ελλήνων.
4ον. Το κλείσιμο μεγάλων βιομηχανικών μονάδων όπως της ΛΑΡΚΟ, των ναυπηγείων κ.α. γιατί ελάμβαναν κρατικές επιδοτήσεις που νόθευαν τον «ευρωπαϊκό ανταγωνισμό».
5ον. Το κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων της ΔΕΗ και την κωλυσιεργία της εκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων, στο όνομα της «πράσινης μετάβασης».
6ον. Τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής με τις ποσοστώσεις και τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές.
7ον. Την άρνηση από τον γκαουλάϊτερ της ΕΕ, τη Γερμανία, να πληρώσει τις οφειλές της από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (κατοχικά δάνεια, επανορθώσεις, αποζημιώσεις θυμάτων και επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών).
8ον. Την αδιαφορία, σε αντίθεση με την Ουκρανία, για την κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας που, επί 21 χρόνια, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
9ον. Τη διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας από την Ένωση που αδιαφορεί για τις απειλές (casus belli) και τις καταπατήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Όλα αυτά είναι μερικές μόνο, υπάρχουν και πολλές άλλες, από τις συνέπειες που υφίσταται ο Ελληνισμός μέσα στην α-εθνική Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ευρωλάγνοι επιχειρούν να μας πείσουν ότι η σωτηρία μας, από τον ακροδεξιό Τραμπ και τον αυταρχικό Πούτιν, θα προέλθει από μια ισχυρότερη ΕΕ. Μάλλον, για βιλαέτι της Τουρκίας μας προορίζουν. Αυτά «τα ορφανά της USAID» στα μέσα ενημέρωσης, σε Ιδρύματα και ΜΚΟ αγωνιούν πρωτίστως για το μέλλον της παγκοσμιοποίησης και όχι γι’ αυτό των Ελλήνων.
Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr
Το κυβερνών κόμμα της Ουγγαρίας κατέθεσε σήμερα (17/03) σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο, το οποίο θα απαγορεύει την «παρέλαση υπερηφάνειας» από τις κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ και θα επιβάλλει πρόστιμα στους διοργανωτές και σε όσους συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις – παρωδίες, τις οποίες η Βουδαπέστη πραγματοποιεί εδώ και τρεις δεκαετίες.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν άσκησε κριτική εις βάρος μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και έχει δεσμευτεί να πατάξει τη χρηματοδότηση των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης από το εξωτερικό, τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα του.
Το νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε από το κόμμα του «Fidesz», θα απαγορεύει την «πορεία υπερηφάνειας», εξηγώντας πως κάτι τέτοιο θεωρείται επιβλαβές και προπαγανδιστικό για τα παιδιά.
Μάλιστα, το υπό πρόταση νομοσχέδιο αναφέρει ότι η αστυνομία μπορεί να χρησιμοποιεί κάμερες με αναγνώριση προσώπου για την ταυτοποίηση ατόμων που συμμετέχουν στην εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται παρέλαση στη λεωφόρο Αντράσι, έναν φαρδύ δρόμο στο κέντρο της πρωτεύουσας, της Βουδαπέστης.
Ο Ορμπάν έχει δηλώσει ότι οι διοργανωτές της παρέλασης υπερηφάνειας δεν θα πρέπει καν να ασχοληθούν φέτος με τη διοργάνωσή της, καθώς το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σήμερα (17/03) στο κοινοβούλιο θα περάσει με την πλειοψηφική έγκριση.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Truth Social, πως ακυρώνει τις προεδρικές χάρες που είχε απονείμει ο Τζο Μπάιντεν πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.
Σημειώνεται πως η στάση του τέως Αμερικανού προέδρου είχε προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς μεταξύ των αμνηστευθέντων ήταν ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν.
Επίσης χάρες απονεμήθηκαν στον πρώην επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι και τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.
Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι οι απονομές χάριτος είναι άκυρες, καθώς υπογράφηκαν από Autopen (αυτόματο μηχάνημα υπογραφής), αναφορά που βασίζεται σε αμερικανικά δημοσιεύματα.
Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
«Οι ‘’Χάρες’’ που έδωσε ο Κοιμισμένος Τζο Μπάιντεν στη Μη επιλεγμένη Επιτροπή Πολιτικών Τραμπούκων (η Επιλεγμένη Επιτροπή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ερευνούσε την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο), και σε πολλούς άλλους, κηρύσσονται ΑΚΥΡΕΣ, ΚΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ Ή ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, λόγω του γεγονότος ότι έγιναν από το Autopen. Με άλλα λόγια, ο Τζο Μπάιντεν δεν τα υπέγραψε αλλά, το σημαντικότερο, δεν ήξερε τίποτα για αυτά! Τα απαραίτητα Έγγραφα Χάρης δεν εξηγήθηκαν στον, ούτε εγκρίθηκαν από τον, Μπάιντεν. Δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτά, και οι άνθρωποι που το έκαναν μπορεί να διέπραξαν έγκλημα. Επομένως, όσοι ανήκουν στην Επιτροπή Μη επιλεγμένων, που κατέστρεψαν και διέγραψαν ΟΛΑ τα στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του διετούς κυνηγιού μαγισσών εναντίον μου, και πολλοί άλλοι αθώοι άνθρωποι, θα πρέπει να καταλάβουν πλήρως ότι υπόκεινται σε έρευνα στο υψηλότερο επίπεδο. Γεγονός είναι ότι πιθανότατα ήταν υπεύθυνοι για τα Έγγραφα που υπογράφηκαν για λογαριασμό τους χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του Χειρότερου Προέδρου στην Ιστορία της Χώρας μας, του ανέντιμου Τζο Μπάιντεν!»
Αποπομπή και όχι παραίτηση ήταν η περίπτωση του Αρίστου Δοξιάδη η οποία κυριολεκτικά κατέστρεψε τον κυβερνητικό ανασχηματισμό Κ. Μητσοτάκη.
Ο Α. Δοξιάδης αποπέμφθηκε διότι πριν διοριστεί σε κυβερνητική θέση είχε ερωτηθεί από τον Κ.Μητσοτάκη (όπως πάντα γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις), εάν έχει εκκρεμότητες από τον ιδιωτικό του βίο που δεν συνάδουν με την θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας και του απάντησε όχι «‘Οχι, δεν έχω».
Μπορεί να μην είχε ποινική εκκρεμότητα (κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο) υπήρχε όμως εκκρεμότητα σε διοικητικό επίπεδο.
Ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος επί 9 χρόνια, της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε, μίας εταιρείας η οποία έστησε καρτέλ (η Επιτροπή Ανταγωνισμού το λέει) και αποσπώντας έτσι πολλά χρήματα από τους μαθητές και τους γονείς τους, τιμωρήθηκε με πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ και δεν πλήρωσε ούτε ένα σεντς (σήμερα το χρέος είναι 10.000.000€, στην λίστα των μεγάλων οφειλετών της ΑΑΔΕ).
Η εταιρεία έχει καταδικαστεί και στη συνέχεια βγήκε το δημοσίευμα του pronews.gr το οποίο προκάλεσε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ευλόγως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ερώτημα «Δεν είπες πως δεν υπήρχε εκρεμότητα»;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβήθηκε και για την ύπαρξη των παράκτιων εταιρειών και για το ποιοι κρύβονται από πίσω.
Υπήρχε φόβος λοιπόν ότι μπορεί να βρίσκονται κρυμμένοι και άλλοι «σκελετοί» μέσα στην ντουλάπα.
Σε άλλες εποχές που ο Κ.Μητσοτάκης ένιωθε δυνατός δεν θα το έκανε αλλά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν αναγκασμένος να λειτουργήσει διαφορετικά.
Ο ανασχηματισμός αποτέλεσε το ύστατο σχέδιο του πρωθυπουργού στην προσπάθειά του να αναστρέψει τη ραγδαία πολιτική φθορά της κυβέρνησής του κάτι που απεικονίζεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις, όπου για πρώτη φορά τα ποσοστά της ΝΔ έπεσαν κάτω από το 20%!
Η αποπομπή Δοξιάδη αποτελεί καίριο πλήγμα κατά του πρωθυπουργικού σχεδίου αναστροφής του δυσμενούς κλίματος με όπλο την αλλαγή ατζέντας ώστε η κυβέρνηση να ξεφύγει από την «δίνη» που έχει δημιουργήσει το έγκλημα των Τεμπών και να αλλάξει την πολιτική επικαιρότητα.
Σχεδίαζε μάλιστα να προχωρήσει σε παροχές που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ, γιατί θα χρειαστούν οι ψήφοι των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων τα οποία έχουν υποστεί οικονομικό σοκ από τις πολιτικές Χατζηδάκη και τις υποτιθέμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις.
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέτρεψε την ακρίβεια να λεηλατήσει τα εισοδήματα των Ελλήνων καθώς μέσω του ΦΠΑ και του ΕΦΚ εύκολα μπόρεσε να συγκεντρώσει υπέρογκα έσοδα και να εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα.
Γιατί από την έμμεση φορολογία δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε ο συνταξιούχος του ΟΓΑ.
Πώς όμως τώρα να αλλάξει πολιτική ατζέντα όταν προέκυψε το ζήτημα Δοξιάδη;
Για λόγους πολιτικής επιβίωσης και τίποτα παραπάνω έπρεπε να τον αποπέμψει αλλά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για το Μαξίμου είναι τεράστιο.
Γιατί στην ζωή τα πάντα είναι επικοινωνία και εικόνα επειδή έτσι προγραμματίζονται οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι και αυτό το γνωρίζουν καλά στην κυβέρνηση.
Ήθελαν με τον ανασχηματισμό να πάρουν μια μεγάλη ανάσα αλλά τελικά οι «πατητές» στο πολιτικό «πέλαγος» θα συνεχιστούν…
Ακούγεται ότι ο πρωθυπουργός είναι «πυρ και μανία» με την υπόθεση αυτή καθώς «δεν την είδε να έρχεται».
Ο διορισμός Δοξιάδη του κατέστησε τον ανασχηματισμό περισσότερο ένα νέο πρόβλημα παρά μία λύση…
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τοποθετήθηκε μέσω δημόσιας δήλωσής του, μιλώντας στις κάμερες πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής για τα «έργα» – εκτρώματα που αναρτήθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη.
«Έργα ήταν αυτά που εκτέθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά τι έργα είναι;», διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για να προσθέσει:
«Όλες οι μέρες είναι άγιες αλλά εμείς θέλουμε να τις αλλάξουμε. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχουν τοποθετήσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι αυτό το οικοδόμημα είναι ιδιωτικό;
Είναι προσωπικό του καλλιτέχνη που παρουσίασε τα έργα αυτά ή είναι δικό μας όλων; Να κάτσουμε να σκεφτούμε σοβαρά και με σοβαρό τρόπο να τα αντιμετωπίζουμε αυτά.
Δεν μπορεί ο κάθε καλλιτέχνης να τις παρουσιάζει με τέτοιους τρόπους και να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Η ευθύνη είναι όλων μας από πάνω μέχρι κάτω».