Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  4:26: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 14:56

Οι Πράσινοι – Οικολογία κατέθεσαν την υποψηφιότητας τους στο Άρειο Πάγο

Σήμερα το πρωί το κόμμα Πράσινοι – Οικολογία κατέθεσε τον φάκελο της υποψηφιότητας του για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου στον Άρειο Πάγο.
Οι δύο Συμπρόεδροι Βασιλική Γραμματικογιάννη και Ηλίας Γαννίρης μαζί με τον δικηγόρο Λευτέρη Λεβαντή δρομολόγησαν τις διαδικασίες για να κατατεθεί η Πράσινη Ευρωπαϊκή Πρόταση ενώπιον του Ελληνικού λαού.
Οι Πράσινοι – Οικολογία το προηγούμενο διάστημα και μέχρι και εχθές το βράδυ, εξάντλησαν κάθε δυνατότητα διαλόγου με όλες τις συγγενείς πράσινες δυνάμεις προκειμένου όλοι μαζί με ενιαία φωνή να δώσουν με ισότιμη συμμετοχή την μεγάλη πολιτική μάχη σε μια πολύ κρίσιμη εποχή και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Πράσινη Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς οι συνομιλητές τους προέταξαν άλλες προτεραιότητες.

Μετά την περαίωση όμως της διαδικασίας οι δύο Συμπρόεδροι δήλωσαν αισιόδοξοι καθώς όπως είπαν ο κόσμος έχει βιώσει πια τα αδιέξοδα του αφηγήματος της δήθεν ανάπτυξης κατά του περιβάλλοντος, της ανάπτυξης των ανισοτήτων και της γκρίζας ζωής.

Συγκεκριμένα η Βασιλική Γραμματικογιάννη έκανε την ακόλουθη δήωση:
Πιστεύω ότι αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός θα μας δικαιώσει όπως μας δικαίωσε και η πραγματικότητα. Η κλιματική κρίση, η ακρίβεια στην ενέργεια και στην διατροφή, η αυξανόμενη βία και οι κακοί όροι εργασίας δεν είναι κάποια τυχαία γεγονότα. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών που έχουν την σφραγίδα όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Γι αυτό καλούμε τον κόσμο να ακούσει και να ψηφίσει με θάρρος τις πράσινες λύσεις και να βγει από τα αδιέξοδα και την μιζέρια.

Και ο Συμπρόεδρος Ηλίας Γιαννίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι πολύ αισιόδοξος και ξεκινάμε σήμερα τον αγώνα μας με πολύ καλή διάθεση γιατί νομίζω ότι ήρθε η ώρα και στην Ελλάδα οι πράσινες θέσεις να ακουστούν με μεγαλύτερη προσοχή. Η διαφθορά, οι φυσικές καταστροφές, οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών και η παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανοχής και είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός Λαός θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που τα δημιούργησαν.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr  

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 22:33