Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  7:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 22:27

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ για την ακύρωση του Παλαιστινιακού Συνεδρίου στο Βερολίνο

Για άλλη μια φορά η «πολιτισμένη» Δύση έδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον πλήρη σκοταδισμό. Η πολιτική διαχείριση της πανδημίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εργαλειοποίηση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, και τώρα το παγκόσμιο πανδημικό σύμφωνο του Π.Ο.Υ, δείχνουν με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση στο δυτικό κόσμο για διάλογο και δημοκρατία. Οι κυρίαρχες ελίτ και τα φερέφωνά τους, οι δυτικοί ηγέτες, έχουν εκφασίσει την πολιτική και το μόνο μέλημά τους είναι πώς θα περάσουν τις αποφάσεις τους στους ιθαγενείς της κάθε χώρας χωρίς αντιδράσεις.

Ένα ακόμα επεισόδιο αυτής της πολιτικής ήταν και η ακύρωση του Παλαιστινιακού Συνεδρίου στο Βερολίνο, που είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαροφάκη και τον αποκλεισμό του μαζί με άλλους δυο ακαδημαϊκούς, τους Salman Abu Sitta και Ghassan Abu Sittah. Το πρόσχημα των γερμανικών αρχών ήταν ότι το συνέδριο προήγαγε τον αντισημιτισμό, λόγω των θέσεων που εκφράζονταν ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων που συντελείται σήμερα από το Ισραήλ.

Στις μέρες μας αυτός που κυρίως - αν όχι αποκλειστικά - προάγει στον πλανήτη τον αντισημιτισμό, είναι το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ με τη γενοκτονία που διεξάγει καθημερινά στη Γάζα. Με τη στάση της, η κυβέρνηση και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου της Γερμανίας δικαιώνουν την κυβέρνηση της Νικαράγουας που διακόπτοντας τις διπλωματικές σχέσεις μαζί της, προσφεύγει εναντίον της στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης καταγγέλλοντάς την για συνέργεια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων (σημίτες) στη Λωρίδα της Γάζας. Άλλωστε τον αντισημιτισμό με τον αντισιωνισμό, τους ταυτίζουν όχι μόνο οι ολότελα αγράμματοι και ανιστόρητοι, αλλά κυρίως οι πολιτικοί απόγονοι και συνεχιστές των Ναζί.

Λυπούμεθα να υπενθυμίσουμε στην “αριστερά” να μη διαμαρτύρεται αφού αυτή επέλεξε να στηρίξει όλες τις φασιστικής έμπνευσης πολιτικές της Δύσης. Από τις υποχρεωτικότητες των εμβολιασμών και τα σκοτάδια των lockdowns έως την παράνοια της «γεωπολιτικής της Πράσινης ανάπτυξης», από την επιβολή της woke ατζέντας, έως το ναζιστικό καθεστώς Ζελένσκυ. Θα αναγκαστεί να λουστεί και τις συνέπειες, αφού ο φασισμός δεν θα τελειώσει εδώ. Και τονίζουμε ότι, ο πολίτης που θέλει να χαρακτηρίζεται δημοκράτης, δεν γίνεται να έχει δημοκρατικές ευαισθησίες αλά καρτ.

Το Ε.ΠΑ.Μ. στέκεται απέναντι σε όποιον απαγορεύει την ελευθερία της έκφρασης και καταδικάζει τις ναζιστικές πρακτικές του κράτους της Γερμανίας.

Αθήνα, 15 Απριλίου 2024
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ