Πέμπτη, 16η Μαίου 2024  3:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 18:59

Ουκρανία: «Πέφτουν» το ένα μετά το άλλο τα χωριά στα ανατολικά – Η Ρωσία κατέλαβε το 18% της επικράτειας

Προχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις σε τοποθεσίες κατά μήκος του μετώπου στην Ουκρανία, καταλαμβάνοντας ένα χωριό στην περιοχή του Ντονέτσκ, εξασφαλίζοντας προνομιακές θέσεις στην περιοχή του Χαρκόβου και αποκρούοντας μια σειρά ουκρανικών επιθέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η Ρωσία κατέχει περίπου το 18% της Ουκρανίας, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, και έχει επεκτείνει τα εδάφη της από την αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου το 2023, η οποία δεν κατάφερε να σημειώσει πρόοδο ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

Μετά την πτώση της Αβντιίβκα, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια σειρά καταλήψεων σε χωριά στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε διατάξει τον ρωσικό στρατό να προχωρήσει περαιτέρω μέσα στην Ουκρανία μετά την πτώση της πόλης, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μέσα σε χάος.

Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει τότε την υποχώρηση του στρατού της από την Αβντιίβκα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το χωριό Σεμένιφκα, νοτιοδυτικά της Αβντιίβκα, και ότι κατάφερε να συντρίψει τις ουκρανικές δυνάμεις και ξένους μισθοφόρους σε διάφορα χωριά της περιοχής.

Επιπλέον, η Ρωσία αναφέρει ότι κατάφερε να εκδιώξει τα ουκρανικά στρατεύματα στις περιοχές Σινκίφκα στο Χαρκόβο και σε άλλα σημεία κατά μήκος του μετώπου, καθώς και ότι έπληξε εργαστήρια κατασκευής drones.

Από την πλευρά του, το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν επιθέσεις κοντά στην Σεμένιφκα και αντιμετώπισαν μια σειρά άλλων ρωσικών επιθέσεων.

Το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου προβλέπει ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σημειώνουν επιτυχίες.

pronews.gr

Πολυμέσα