Σάββατο, 4η Μαίου 2024  11:55: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Την Πρωτομαγιά επέλεξε το ΚΚΕ για να πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο.

Στην προσφυγική γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου, στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Διάκου, στις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης (1.5.24) θα γίνει αναφορά η ηρωική ιστορία του καπνεργατικού κινήματος της πόλης για να τη γνωρίσουν οι νέες γενιές, Στόχος, όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, μέλος της επιτροπής περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, είναι να αναδειχθεί η δύναμη και οι δυνατότητες του οργανωμένου, μαζικού εργατικού κινήματος. «Να γίνει γνωστό πώς έδρασαν οι πρώτες γενιές κομμουνιστών και μελών του ΚΚΕ, να βγουν σωστά συμπεράσματα, να εμπνευστούμε ώστε να ενισχυθεί το παρόν και το μέλλον της εργατικής πάλης», σημείωσε χαρακτηριστικά.  

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ. Διακρίνονται (από αριστερά) οι: Τίμος Παπανικολάου, Βασίλης Θεοδωρόπουλος και Ανδρέας Ζάγκας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για το καπνεργατικό κίνημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φίλιππος Βαλεράς και όπως υπογραμμίστηκε θα αποτελεί από εδώ και πέρα ορόσημο και τοπόσημο για τον Άγιο Κωνσταντίνο και την πόλη του Αγρινίου. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Περιοχής θα κυκλοφορήσει την Πρωτομαγιά ειδική έκδοση για τον αγώνα των καπνεργατών.

Νωρίτερα, θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε video από τη συνέντευξη Τύπου:

Πλαισιωμένος από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Αγρινίου Τίμο Παπανικολάου και τον γραμματέα του τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Ζάγκα, ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος σημείωσε ότι η  «σπίθα» των αγώνων της εργατικής τάξης των καπνεργατών και στην πόλη μας άναψε γερά όταν συναντήθηκε η εμπειρία των εκμεταλλευόμενων εργατών με τις πιο πρωτοποριακές ριζοσπαστικές ιδέες, με τη δημιουργία του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και την νικηφόρα Οκτωβριανή Σοσιαλιστική επανάσταση του ’17.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία του επαναστατικού λαϊκού κινήματος και γενικότερα των αγώνων των εργαζομένων αναδεικνύει την γνωστή λενινιστική θέση χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να υπάρχει επαναστατική δράση. Η επαναστατική δράση δεν έχει να κάνει μόνο με την δράση για τις αντικειμενικές συνθήκες επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας, αλλά έχει να κάνει και με τις απαιτήσεις του καθημερινού αγώνα για τα οξυμένα προβλήματα του λαού και της νεολαίας, ώστε να συγκεντρώνονται και να οργανώνονται στις γραμμές του κόμματος ή να συμπορεύονται μαζί του οι πιο πρωτοπόρες μάζες και να μετασχηματίζονται συνειδήσεις σε αντικαπιταλιστικές κομουνιστικές.

Η ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο και όλη την Αιτωλοακαρνανία επιβεβαιώνει ότι το ΚΚΕ είναι η πρωτοπόρα δύναμη και οργάνωση του κινήματος. Το συμπέρασμα αυτό δεν μπορεί να αποσπαστεί από το γεγονός ότι εκπληρώνοντας σε συνθήκες παράνομης ή ημιπαράνομης δράσης του ΚΚΕ την πρώτη περίοδο του μεσοπολέμου αλλά και την δεύτερη μεταπολεμική περίοδο μέχρι και το 1974.

Μέσα από αυτόν τον αγώνα την περίοδο του μεσοπολέμου, αλλά και μετά, γεννηθήκαν οι αλήθειες και οι ανάγκες της ταξικής πάλης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ποιος πληρώνει τις συνέπειες των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το ποιος πληρώνει τις κατευθύνσεις και την πολιτική της κοινής αγροτικής πολιτικής, της πράσινης ΚΑΠ που θα έφερνε δήθεν προσιτά και ποιοτικά προϊόντα και εισοδήματα στους αγρότες.

Τελικά η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει δυσβάστακτες πραγματικές υποχρεώσεις στις αγροτικές οικογένειες, ενώ ταυτόχρονα παρέχει παραπάνω διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους για τιμές κάτω του κόστους στο χωράφι και πολλαπλασιασμό τους στο ράφι, για αθρόες εισαγωγές από το εξωτερικό αγροτικών προϊόντων.

Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική εφάρμοσαν και υπερασπίζονται με τον ένα και τον άλλο τρόπο όλα τα αστικά κόμματα σήμερα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση), με γνώμονα το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού και την διασφάλιση παραδοσιακών καλλιεργειών όπως ο καπνός.

Το ΚΚΕ στάθηκε απέναντι από αυτή την πολιτική διαχρονικά, ανέδειξε έγκυρα τις επιπτώσεις της, διαμόρφωσε αιτήματα και θέσεις υπέρ του λαού, οργάνωσε την αντίσταση των καπνεργατών, των καπνοπαραγωγών, του λαού συνολικά.

Η πολιτική στάση και δράση του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε πλέον από τη ζωή. Όλα τα παραπάνω επιδιώκουμε να αναδειχθούν, τόσο από την ομιλία του Σωτήρη Παρίση στην εκδήλωση, όσο και από την ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της εκδήλωσης».

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με γνωστούς μουσικούς της πόλης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της 1η του Μάη που οργανώνουν το πρωί το Εργατικό Κέντρο και εργατικά σωματεία. 

Ρεπορτάζ: Κώστας Χονδρός

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η επιλογή μεταξύ ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου και ενός ηλεκτρικού σκούτερ για τις μετακινήσεις στην πόλη και στην εργασία εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις συγκεκριμένες ανάγκες μετακίνησης που έχει ο καθένας. Εάν η διαδρομή σας είναι αρκετά μεγάλη, ίσως η λύση αυτή να μην είναι για εσάς. Συνήθως, αυτοί που επιλέγουν να μετακινούνται με ηλεκτρικό ποδήλατο ή scooter είναι επειδή η δουλειά τους είναι στο κέντρο ή κοντά εκεί που μένουν, δηλαδή τα χιλιόμετρα είναι σχετικά λίγα. Αυτό συμβαίνει για να μην ξεμείνουν από μπαταριά είναι δύσκολο να συνεχίσουν την διαδρομή τους. 

Επίσης, όσοι λατρεύουν την άσκηση, είναι ένας τρόπος να επωφεληθούν από την μετακίνηση με το ηλεκτρικό ποδήλατο, μίας και τους επιτρέπει να ασκούνται ενώ κάνουν πετάλ. Αυτό κάνει καλό στην υγεία και βελτιώνει την ευεξία του χρήστη. Αντίθετα, εάν αλλάζετε πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάτε στην δουλειά και στο σπίτι και σας ενδιαφέρει η εύκολη μετακίνηση, τότε ένα ηλεκτρικό σκούτερ θα μπορούσε να είναι μια ιδανική επιλογή. Πριν πάρετε την απόφαση, ελέγξετε προσεχτικά τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνετε σε καθημερινή βάση και κάντε δοκιμαστικές βόλτες, πριν αγοράσετε κάποιο ηλεκτρικό σκούτερ https://www.wheelnwater.com/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC ή ποδήλατο. Υπάρχουν πολλά μοντέλα, που το καθένα μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικές ανάγκες μετακίνησης, ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής και την ισχύ του κινητήρα.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι γενικά κατάλληλα για μεγαλύτερες αποστάσεις και διαφορετικά τερέν. Είναι εξοπλισμένα με μεγαλύτερες μπαταρίες και ισχυρότερους κινητήρες, που μπορούν να χειριστούν εύκολα ανηφόρες και μεγαλύτερες αποστάσεις. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά ποδήλατα μπορούν να καλύψουν 25 έως 70 μίλια με μία μόνο φόρτιση, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, το έδαφος και το επίπεδο υποβοήθησης του πεντάλ.

Τα ηλεκτρικά σκούτερ, από την άλλη πλευρά, είναι ιδανικά για μικρότερες μετακινήσεις σε σχετικά επίπεδες αστικές περιοχές. Είναι συνήθως ελαφρύτερα από τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και μπορούν πιο εύκολα να ελίσσονται, καθιστώντας τα εξαιρετική επιλογή για μέσα στην πόλη. Ωστόσο, η εμβέλειά τους είναι συνήθως μικρότερη, κατά μέσο όρο περίπου 10 έως 30 μίλια ανά φόρτιση και μπορεί να δυσκολεύονται στις απότομες κλίσεις.

Αν στους στόχους σας δεν είναι η γυμναστική κατά την μετακίνηση, τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι πιο κατάλληλα γι’ αυτό τον σκοπό, γιατί συνήθως δεν απαιτούν πετάλι. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, εάν θέλετε να φτάσετε στον προορισμό σας χωρίς να ιδρώσετε. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι προσφέρουν ελάχιστα οφέλη για την υγεία σε σύγκριση με τα ηλεκτρονικά ποδήλατα.

Η φορητότητα είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας. Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι συνήθως πιο συμπαγή και ελαφρύτερα από τα ηλεκτρονικά ποδήλατα, με πολλά μοντέλα να είναι αναδιπλούμενα. Αυτό διευκολύνει τη μεταφορά και την αποθήκευση σε μικρούς χώρους όπως μέσα στο σπίτι, στο γραφείο ή ακόμα και μέσα στο μετρό. Εάν οι μετακινήσεις σας περιλαμβάνουν δημόσια μέσα μεταφοράς, ένα αναδιπλούμενο σκούτερ μπορεί να είναι πιο βολικό όχημα μετακίνησης.

Τέλος, το κόστος είναι επίσης βασικό στοιχείο για την τελική επιλογή. Γενικά, τα ηλεκτρονικά ποδήλατα είναι πιο ακριβά από τα σκούτερ. Η αρχική επένδυση για ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο καλής ποιότητας μπορεί να είναι σημαντική, αν και αυτό μπορεί να επιστραφεί μακροπρόθεσμα μέσω της εξοικονόμησης που θα κάνετε από την μειωμένη χρήση καυσίμων και μέσων μαζικής μεταφοράς. Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι συνήθως πιο οικονομικά, ανάλογα με τον ηλεκτροκινητήρα που διαθέτουν, και μπορούν επίσης και αυτά μελλοντικά να αποσβέσουν την αρχική σας επένδυση, αντικαθιστώντας το αυτοκίνητο και άλλα κοστοβόρα μέσα μετακίνησης όπως το μηχανάκι.

Η οργάνωση του σπιτιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά αλλά και απαιτητικά πράγματα που καλείστε να κάνετε στο σπίτι σας. Είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει και την καθαριότητα αλλά και το τελικό αποτέλεσμα. Σε πολλούς ανθρώπους είναι έμφυτη η οργάνωση και αποτελεί μία γρήγορη και ευχάριστη διαδικασία. Αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων και αναζητάτε συνεχώς νέους και εύκολους τρόπους να οργανώσετε το σπίτι σας και να το διατηρήσετε σε μία καλή κατάσταση υπάρχουν πολλά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει κάποια από αυτά που θα σας βοηθήσουν να βάλετε τα αντικείμενα του σπιτιού σας σε τάξη.

Κουζίνα

Η κουζίνα πολύ συχνά, είναι ένας από τους χώρους που είναι πιο δύσκολο να οργανωθούν και να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείτε καθημερινά και εκεί φυλάσσονται πολλά μικρά αλλά και ογκώδη αντικείμενα όπως μαγειρικά σκεύη, κατσαρόλες, ταψιά και άλλα. Σε έναν τέτοιο χώρο είναι αρκετά σημαντικό όλα τα πράγματα να έχουν τη δική τους θέση. Το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσετε είναι αν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για κάτι τέτοιο. Αν όχι θα πρέπει ανάλογα με τις ανάγκες είτε να προσθέσετε χώρους αποθήκευσης είτε να κάνετε εκκαθάριση. Η καλύτερη επιλογή για επιπλέον χώρο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας είναι να αναζητήσετε ντουλάπια κουζίνας έτοιμα, τα οποία θα χρειαστεί απλά να κρεμάσετε στους τοίχους σας και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να φυλάξετε όλα σας τα αντικείμενα άμεσα.

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένας χώρος που αποτελείται κυρίως από μεγάλα, ογκώδη και σταθερά έπιπλα. Ωστόσο, συχνά μπορεί να έχετε και μικρότερα αντικείμενα. Κάποια από αυτά είναι διακοσμητικά οπότε ο ρόλος τους είναι να φαίνονται και να ομορφαίνουν τον χώρο. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, τα οποία είναι χρήσιμα και απαραίτητα αλλά θα προτιμούσατε να μην φαίνονται συνεχώς. Για παράδειγμα οι κουβέρτες καναπέ έχουν το ρόλο τους αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος χώρος όπου θα μπορείτε να τις φυλάξετε. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα όμορφο κουτί, ένα καλάθι ή ένα κάθισμα με αποθηκευτικό χώρο μέσα στον οποίο να μπορείτε να τοποθετείτε τέτοιου είδους αντικείμενα.

Υπνοδωμάτιο

Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος  όπου έχουμε τα περισσότερα προσωπικά μας αντικείμενα. Ρούχα, αξεσουάρ, λευκά είδη και πολλά ακόμα βρίσκονται συνήθως εκεί και μας πιάνουν χώρο. Μία πολύ καλή επιλογή για να αποθηκεύσετε μικροαντικείμενα όπως κοσμήματα, συσκευές και άλλα αξεσουάρ και ταυτόχρονα να διακοσμήσετε το δωμάτιό σας είναι η αγορά ενός μπουντουάρ. Τα μπουντουάρ διαθέτουν πολλούς μικρούς ή μεγαλύτερους χώρους, μέσα στους οποίους μπορείτε να τοποθετήσετε και να οργανώσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 23/04/2024

Της:    Αθανασίου Μαρίας, Βουλευτού Β΄2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Προς:  Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στην εφαρμογή του Clawback & του Rebate και προτάσεις για ορθολογικοποίηση του καθεστώτος συνταγογραφήσεων»

Κύριοι Υπουργοί,

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών στο χώρο της υγείας και συνεπεία των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας έναντι των δανειστών της, συστήνεται, το 2011, ο ΕΟΠΥΥ. Βασικός σκοπός υπήρξε, αρχικά, η ενοποίηση των κλάδων Υγείας του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, με τη συγκέντρωση σε ένα ταμείο Υγείας όλων των πόρων Υγείας και τη λειτουργία του οργανισμού ως μονοπωλίου, με αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη, έναντι των προμηθευτών υπηρεσιών Υγείας. Η οικονομική κρίση, ωστόσο, είχε άμεση επίπτωση στη ροή εσόδων του Οργανισμού, τόσο στο επίπεδο της κρατικής επιχορήγησης, όσο και σε εκείνο της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Έτσι, ο ΕΟΠΥΥ, από την έναρξή του, παρουσιάστηκε ελλειμματικός, αφενός, λόγω των υποχρεώσεων που ανέλαβε, ως διάδοχος των εντασσόμενων σε αυτόν φορέων, αφετέρου, λόγω της συνεχώς μειούμενης κρατικής χρηματοδότησης και της μειωμένης εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών καταβολών.

Ως προς τον τομέα των διαγνωστικών κέντρων, τα οποία επίσης επηρεάστηκαν άμεσα από τη λειτουργία του claw back και του rebate, οι διαχρονικές επιλογές της Πολιτείας μέσω των μηχανισμών rebate και claw-back, οδηγούν σε δυσμενή αποτελέσματα: Τα μεν μικρομεσαία εργαστήρια δεν έχουν κανένα κίνητρο να συγχωνευθούν μεταξύ τους, αφού, μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε στα ίδια κακά οικονομικά αποτελέσματα, με περισσότερο άγχος και μεγαλύτερη πιθανότητα συσσώρευσης χρεών. Τα δε μεγάλα εργαστήρια ωθούνται σε ίδρυση νέων μικρότερων οντοτήτων, με σκοπό να διαμοιράσουν τα έσοδα και έτσι να επωφεληθούν από χαμηλότερες κλίμακες του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών και εκπτώσεων. Λόγω της μακρόχρονης εφαρμογής του μηχανισμού rebate και claw-back και της περιγραφείσας οικονομικής αιμορραγίας που απορρέει από αυτήν, αυξάνεται η πιθανότητα συρρίκνωσης του κλάδου των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.

Ο κλάδος, αυτή τη στιγμή, μετρά σχεδόν 2.800 εργαστήρια, με μέσο όρο απασχολούμενων υπαλλήλων τα 3 άτομα, συνεισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα πάνω από 2,6 εκατ. ευρώ μηνιαίως, στηρίζει το φορολογικό σύστημα με πάνω από 140 εκατ. ευρώ ετησίως και τροφοδοτεί οικονομικά πάνω από 150 ελληνικές επιχειρήσεις προμηθευτών. Λόγω της γνωστής, πλέον, οικονομικής δυσπραγίας, παρατηρείται σχεδόν καθολική άρνηση του ιατρικού δυναμικού της χώρας να εξειδικευτεί στις εργαστηριακές ειδικότητες, με αποτέλεσμα να δέχεται όλο και μεγαλύτερο πλήγμα και η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Έτσι, θα επαναλαμβάνεται ένας φαύλος κύκλος ανατροφοδότησης, δεδομένου ότι, θα μετακινούνται ασθενείς από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, επιβαρύνοντας ακόμα παραπάνω την υπερβάλλουσα ζήτηση.

Οι επικίνδυνοι και σωρευτικοί καταλογισμοί του claw-back είναι τόσο μεγάλοι, που δεν επιτρέπουν τη συνταξιοδότηση των εργαστηριακών γιατρών και γεννούν το φόβο της μεταβίβασης των χρεών στην επόμενη γενιά. Όπως σε κάθε περίπτωση δυσπραγίας και κατάρρευσης μιας επιχείρησης, έτσι και στην περίπτωση των διαγνωστικών εργαστηρίων, ο τελικός αποδέκτης της έντονης δυσλειτουργίας είναι ο καταναλωτής. Εδώ, σημειωτέο, ο καταναλωτής δεν είναι απλά ένας πελάτης που αγοράζει υπηρεσίες, αλλά ένας ασφαλισμένος πολίτης, του οποίου η υγεία εξαρτάται, άμεσα, από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των εργαστηρίων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεσθε να προβείτε σε απόσυρση του μηχανισμού claw-back και ρύθμιση της υπερβάλλουσας ζήτησης διαγνωστικών εξετάσεων;
  • Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε ενίσχυση του Κλειστού Προϋπολογισμού των Διαγνωστικών εξετάσεων, σε μεταφορά πόρων από μη εξαντληθέντες κωδικούς, σε άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε όποιο βαθμό είναι αυτό εφικτό και σε έμμεση ενίσχυση για όσες διαγνωστικές εξετάσεις μπορούν να αποζημιωθούν από παράλληλες πηγές χωρίς Rebate και Clawback;
  • Προτίθεσθε, αφενός, να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και η ΗΔΙΚΑ προς εξασφάλιση του ότι οι υπάρχοντες περιορισμοί επαναληψιμότητας μιας εξέτασης (αλλά και αρκετοί ακόμη που είναι αναγκαίο να εισαχθούν) θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, καθώς και αφετέρου, να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για τεκμηριωμένα παραπεμπτικά εξετάσεων, για την εισαγωγή συνταγογραφικών κανόνων και ψηφιακών φίλτρων που θα δικαιολογούνται από το προφίλ των ασφαλισμένων (όπως αυτό φαίνεται από τον ιατρικό φάκελο ασθενούς) και θα στηρίζονται στην ιατρική ανάγκη που θα γνωματεύει ο θεράπων ιατρός, ξεκινώντας από τις εξετάσεις που προκαλούν τη μεγαλύτερη δαπάνη;
  • Προτίθεσθε να δημιουργήσετε στο Υπουργείο Υγείας Επιτροπή Παρακολούθησης της Δαπάνης για Ιατρική Περίθαλψη κατά το υπόδειγμα της Επιτροπής Παρακολούθησης Φαρμακευτικής Δαπάνης;
  • Προτίθεσθε να αναζητήσετε, με τη συνεργασία επιστημονικών εταιρειών, εξετάσεις που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν από το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ως μη αναγκαίες (π.χ. εξετάσεις που έχουν αντικατασταθεί από άλλες);
  • Προτίθεσθε να θέσετε σε χρήση μοναδικό κωδικό για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας ανά παραπεμπτικό, καθώς και να χορηγήσετε τις προϋποθέσεις ώστε να εκκινήσει άμεσα ο ΕΟΠΥΥ τις διαδικασίες για την υλοποίηση του ελέγχου των Διαγνωστικών Εξετάσεων σε τρέχοντα χρόνο;
  • Προτίθεσθε να θέσετε σε ισχύ την λειτουργία της άυλης υποβολής των παραστατικών των διαγνωστικών εξετάσεων (όπως και των άλλων Παρόχων Υγείας), με κατάργηση της υποβολής του φυσικού αρχείου, ώστε, το οικονομικό όφελος που θα προκύψει να μπορεί να ενισχύσει τον Κλειστό Προϋπολογισμό των Διαγνωστικών Εξετάσεων;
  • Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην εισαγωγή ποιοτικών κριτηρίων ως τμήμα των συμβάσεων και της αποζημίωσης των υπηρεσιών Υγείας, καθώς και να καθιερώσετε την Αμοιβή Ιατρικής Αξιολόγησης και Γνωμάτευσης, για τους Παρόχους Διαγνωστικών Εξετάσεων;
  • Προτίθεσθε να νομοθετήσετε καταλλήλως, ώστε κάθε νέα (ιδιαίτερα αν είναι κοστοβόρα) Διαγνωστική Εξέταση που θα εισάγεται στην αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ, να συνοδεύεται από οικονομοτεχνική μελέτη και από συνακόλουθη αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού;
  • Προτίθεσθε να επεκτείνετε τον Στατιστικό Έλεγχο Συνταγογράφησης θεράποντα ιατρού, με παραμέτρους την ειδικότητα, το ποσοστό συνταγογράφησης ως προς την επισκεψιμότητα και τη μέση αξία εξετάσεων ανά ΑΜΚΑ ασθενούς που συνταγογράφησε ο θεράπων ιατρός, καθώς και να κάνετε υποχρεωτική την δημιουργία και υλοποίηση πρωτοκόλλου συνταγογράφησης για κάθε νέα διαγνωστική εξέταση που θα καλύπτεται από τον ΕΚΠΥ;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Αθανασίου Μαρία

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ημέρα που θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές.

Oι Έλληνες ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να αναδείξουν τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο έως το 2029. Στη χώρα μας, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της 9ης Ιουνίου.

Nα σημειωθεί, ότι δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές έχουν οι γεννηθέντες πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2007 που είναι:

Έλληνες πολίτες, ή
πολίτες χώρας εντός ΕΕ με νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα
Οι τρόποι για να ψηφίσετε, είναι

είτε δια ζώσης στο εκλογικό τμήμα όπου ανήκετε,
είτε με επιστολική ψήφο.

Το εκλογικό σας κέντρο βασίζεται στη διεύθυνση κατοικίας σας.

Για να το βρείτε, δείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, αν κάποιος θέλει να ψηφίσει ως ετεροδημότης, αν έχει κάνει αίτηση ετεροδημότη σε παλαιότερες εκλογές θα ψηφίσει στον τόπο που έχουν δηλώσει ως μόνιμη κατοικία, κατά την αίτηση ετεροδημότη. Ισχύει δηλαδή η παλιά αίτηση και δεν χρειάζεται να κάνει καινούργια. Αντίθετα, εάν θέλει να ψηφίσει και πάλι στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα πρέπει να αιτηθεί μέχρι τις 30 Απριλίου να διαγραφεί η αίτηση ετεροδημότη που έχουν κάνει μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠΕΣ. Αντίστοιχα, εάν δεν έχει γίνει αίτηση ετεροδημότευσης οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα για νέα αίτηση μέχρι τις 30 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι όσοι ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με φυσική παρουσία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου για τον απαραίτητο έλεγχο.

H αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας.

thebest.gr

Κατηγορία ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Η κυβέρνηση χαρίζει γη, νερά και αγροτική παραγωγή στους Ολλανδούς φίλους της

Για την ολλανδική εταιρεία HVA, που ήρθε και ανέλαβε με προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού τη μελέτη ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, έχουμε τοποθετηθεί ξανά: η εταιρεία έχει παρελθόν στην εκμετάλλευση ολλανδικών αποικιών στην Αφρική, έχει αναλάβει το masterplan της Θεσσαλίας με αδιαφανείς διαδικασίες, προτείνει αντιοικολογικά και κοστοβόρα φαραωνικά έργα όπως η εκτροπή του Αχελώου και, ως άλλος Δούρειος Ίππος, προτείνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των νερών της περιοχής με τη δημιουργία φορέα διαχείρισης και ελέγχου του.

Η εταιρεία, όμως, επανέρχεται για να δηλώσει το παρών και στην εκμετάλλευση της αγροτικής παραγωγής, με έναν τρόπο που, όπως παραδέχεται, τον εμπνέεται από την εμπειρία της στην Αφρική. Αναλαμβάνει παραχωρήσεις γης διάρκειας αρκετών δεκαετιών, κατευθύνει την παραγωγή κατά παραγγελία των μεγάλων επενδυτών – πελατών της σε παγκόσμια κλίμακα, στήνει τα εργοστάσια και το μηχανισμό και πλουτίζει με το μότο “Η αγορά θα είναι ο κόσμος, όχι η Ελλάδα”.

Είναι τυχαίο ότι τη μελέτη ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας χρηματοδότησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών;

Είναι τυχαίο ότι στελέχη της HVA συνδέονται με την κυβέρνηση, το Υπερταμείο και την κυβέρνηση Σαμαρά;

Είναι τυχαίο ότι η μελέτη της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία φορέα, που θα στελεχωθεί από κορυφαίους μάνατζερς της αγοράς με υψηλότατες αμοιβές;

Είναι τυχαίο που λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του masterplan, η κυβέρνηση συνέταξε νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού;

Είναι η ιδέα μας ή η ωμή πραγματικότητα ότι πάνω στα συντρίμμια της πολύπαθης Θεσσαλίας η κυβέρνηση και οι κολλητοί της έχουν στήσει γλέντι και μηχανορραφούν την κερδοσκοπία τους; Ότι αντί να αντιμετωπίσουν ως εθνική προτεραιότητα την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και της παραγωγικής της δυναμικής με στόχο την ωφέλεια των κατοίκων της και την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας, χαρίζει τη γη της Θεσσαλίας σε αποικιοκράτες που επωφελούνται από την καταστροφή για να στήσουν μια νέα φεουδαρχία στον τόπο μας;Η συμπρόεδρος του κόμματος Πράσινοι – Οικολογία Βασιλική Γραμματικογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Μέχρι τώρα λέγαμε ότι η μελέτη της Ολλανδικής εταιρείας HVA για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι ο Δούρειος Ίππος για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Προφανώς οι ενέργειες της κυβέρνησης μας δικαιώνουν. Όμως τελικά έρχονται και χειρότερα: η εταιρεία σχεδιάζει τη μετατροπή της Θεσσαλίας σε δικό της φέουδο, σαν αυτά που ελέγχει και εκμεταλλεύεται στην Αφρική! Ο Πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπεύθυνος για το ξεπούλημα της πιο παραγωγικής περιοχής της χώρας”.

Ο Ηλίας Γιαννίρης, συμπρόεδρος του κόμματος Πράσινοι – Οικολογία, δήλωσε: “Η ολλανδική εταιρεία με τη συνέργεια του Πρωθυπουργού μας προτείνουν το πιο σκληρό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού. Η οικολογική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και η ανθεκτικότητά της απέναντι στην κλιματική αλλαγή είναι για τους Πράσινους-Οικολογία ζήτημα εθνικής προτεραιότητας. Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της Θεσσαλίας να αναλογιστούν τις συνέπειες και να εμποδίσουν τη μετατροπή της σε αποικία. Καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας να πρωτοστατήσει με θάρρος στην προστασία της περιοχής και στο σχεδιασμό του μέλλοντός της με γνώμονα τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, μακριά από φαραωνικά έργα και αναχρονιστικές αντιλήψεις, με σεβασμό στη γη, στα νερά, στα υδάτινα διαμερίσματα της Θεσσαλίας, αλλά πρωτίστως στους ανθρώπους της”.

Πράσινοι Οικολογία

Το κόμμα «Πράσινοι Οικολογία» συμμετέχει με 8 υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ

Τους υποψήφιους του «Πράσινοι Οικολογία» μπορείτε να γνωρίσετε από εδώ.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
nttps://facebook.com/prasinoi.oikologia.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από όποια...κατεύθυνση κι αν ακούσεις όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την παράδοση του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, που παραδόθηκε την Τρίτη (23-4-2024), θα διαπιστώσεις το κενό που υπάρχει.

Για την ακρίβεια το κενό στον χάρτη, την "τρύπα στην γεωγραφία" που λέει και το τραγούδι.

«Σήμερα είναι πράγματι μία σπουδαία μέρα για τη Στερεά Ελλάδα, για τη Θεσσαλία, για τη Δυτική Μακεδονία, για την Ήπειρο καθώς παραδίδουμε στην κυκλοφορία το τμήμα ενός πολύ σημαντικού δρόμου», ανέφερε, εξηγώντας ότι πλέον θα απαιτούνται δυόμισι ώρες για να πάει κανείς από την Αθήνα στην Καρδίτσα, τρεις για να πάει στα Τρίκαλα και ότι ο νέος δρόμος θα προσφέρει μια μεγάλη διευκόλυνση για περιοχές που έχουν σκληρά δοκιμαστεί.

Ποια περιφέρεια είναι κάπου εκεί τριγύρω από αυτές τις τέσσερις αλλά τελικά...πουθενά; Σαφές.

Αλλά και ποιος λείπει από τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν και γυρόφεραν ακόμη πιο κοντά σε μας εδώ στην Αιτωλοακαρνανία;

«Το 2019 είχαμε δεσμευτεί όταν οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα κλείνουμε σιγά-σιγά τις εκκρεμότητές μας με το παρελθόν ως προς την ολοκλήρωση μεγάλων αυτοκινητοδρόμων εθνικής εμβέλειας. Ο δρόμος Πάτρας – Πύργου βαίνει κι αυτός προς ολοκλήρωση και η μεγάλη εκκρεμότητα του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης έχει πια δρομολογηθεί. Ταυτόχρονα και άλλα έργα περιφερειακής σημασίας δρομολογούνται: η σύνδεση της Λαμίας με το Καρπενήσι, το κομμάτι του βόρειου άξονα της Εύβοιας ώστε η βόρεια Εύβοια να γίνει προσβάσιμη με έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο, ο δρόμος Γιάννενα-Κακαβιά»...και μερικά άλλα.

Χρειάζεται να πούμε ποια περιοχή, ποιος νομός (κάποτε και τώρα περιφερειακή ενότητα) δεν αναφέρεται, παρότι περνάνε...ξυστά τόσα και τόσα άλλα;

Είναι προφανές ότι στον χάρτη, ειδικά της κεντρικής χώρας, αν αφήσουμε έξω την Πελοπόννησο, τα νησιά και την Μακεδονία-Θράκη που έχουν άλλη εθνική οντότητα, έχει σχηματιστεί εδώ και πολλά χρόνια με πολλές πολιτικές προτεραιότητες, ένα... κενό έργων!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ