Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:40: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 19:44

Σύζυγοι υπουργών σε κατάσταση «εσχάτης πενίας»: Πλαστική χειρουργός με 7.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και παιδίατρος με 3.500 ευρώ!

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί το εισόδημα που δηλώνει τόσο η σύζυγος του υπουργού Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, όσο και η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη. 

Οι δύο γυναίκες είναι γιατροί ωστόσο το εισόδημά που έχουν δηλώσει είναι μόλις λίγων χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα η Πόπη Καλαϊτζή, σύζυγος Κ.Χατζηδάκη δηλώνει ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ, παρόλο που είναι πλαστικός χειρουργός, ενώ η ∆ανάη Βορίδη-Μιχελάκου, δηλώνει 3.500 ευρώ, παρόλο που είναι παιδίατρος. 

Σίγουρα ένα εισόδημα που δεν ταιριάζει με το επάγγελμά τους, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί που έχουν τόσο μικρό εισόδημα.

Η είδηση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση προχώρησε στην επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, που μέχρι τώρα δηλώνουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με τις αλλαγές μάλιστα να ισχύουν για τα εισοδήματα του 2023 που θα δηλωθούν το 2024.

syzygoi ypoyrgwn 31 12 2023

Έτσι την επόμενη χρονιά θα κληθούν να καταβάλουν στο Δημόσιο σημαντικά αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις, έως και κατά 151% σε σύγκριση με αυτές που πληρώνουν φέτος. Το νέο σύστημα αυτό θα υποχρεώσει τους συγκεκριμένους φορολογούμενους, που αντιστοιχούν στο 60% του συνόλου των αυτοαπασχολουμένων, να εμφανίσουν στην εφορία εισοδήματα αυξημένα έως και 300% σε σύγκριση με τα πολύ χαμηλά τα οποία δηλώνουν κάθε χρόνο.

Αν το νέο σύστημα «πιάσει» και τις συζύγους των δύο υπουργών είναι άγνωστο, ωστόσο σίγουρα και οι δύο περιπτώσεις αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 306 φορές