Τρίτη, 3η Δεκεμβρίου 2024  9:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2024

Γλέντια σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία διοργανώνουν Οργανώσεις της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 9μμ, η Κομματική Οργάνωση Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, στο «Καφενείων 115» (Ηρώων Πολυτεχνείου 115). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μανώλης Μασταύραλης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στη 1μμ, η Κομματική Οργάνωση Αμφιλοχίας, στην ψαροταβέρνα «Amvrakia». Χαιρετισμό θα απευθύνει η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & δημοτικής σύμβουλος Αμφιλοχίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πόλεμος στη Γάζα: Δύο γυναίκες και ένα κορίτσι ποδοπατήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να αγοράσουν ψωμί.

«Το πλήθος ήταν πυκνό» και «ξαφνικά ακούστηκαν κραυγές. Έπεσαν στο έδαφος» και πέθαναν «από ασφυξία» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας - Βίντεο

Δύο γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από ένα αρτοποιείο του Ντέιρ αλ Μπάλα για να αγοράσει ψωμί, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και μια ιατρική πηγή σε αυτήν την πόλη της κεντρικής Λωρίδας της Γάζας.

Τα θύματα ποδοπατήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να αγοράσουν ψωμί, ανέφερε το νοσοκομείο Αλ Άκσα στην ανακοίνωσή του.

«Το πλήθος ήταν πυκνό» και «ξαφνικά ακούστηκαν κραυγές. Έπεσαν στο έδαφος» και πέθαναν «από ασφυξία» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν ξέρω τι συνέβη» είπε ο Οσάμα Άμπου Λουμπάν, η κόρη του οποίου σκοτώθηκε. «Πήγα στην αγορά με την κόρη μου. Εκείνη πήγε να αγοράσει ψωμί, μόλις είχε καταφέρει να πάρει ένα, όταν την παρέσυρε ένα πλήθος γυναικών. Μου έφεραν το άψυχο σώμα της», πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Πέμπτη για τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων, τροφίμων, στέγης και καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, περιγράφοντας μια «καταστροφική» κατάσταση. Ο ΟΗΕ ανέφερε επίσης την Τετάρτη ότι όλα τα αρτοποιεία της κεντρικής Λωρίδας της Γάζας μπορεί να κλείσουν γιατί δεν υπάρχουν πρώτες ύλες, μολονότι αυτά τα καταστήματα είναι «μια από τις ελάχιστες πηγές τροφίμων που απομένουν».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Sky News, εμφανίζεται έτοιμος να λήξει τον πόλεμο με τη Ρωσία, με αντάλλαγμα την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, αν η ουκρανική επικράτεια (χωρίς τα κατεχόμενα εδάφη από τη Ρωσία) μπουν «υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ» και να διαπραγματευτεί την επιστροφή των υπολοίπων κατεχόμενων εδαφών αργότερα «με διπλωματικό τρόπο».

Σε μια συνέντευξη με τον επικεφαλής ανταποκριτή του Sky News, Stuart Ramsay, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κλήθηκε να απαντήσει σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι ένα από τα σχέδια του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τερματισμό του πολέμου μπορεί να είναι το Κίεβο να παραχωρήσει τη γη που έχει πάρει η Μόσχα στη Ρωσία ως αντάλλαγμα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να προσφερθεί σε μη κατεχόμενα μέρη της χώρας προκειμένου να τερματιστεί η «καυτή φάση του πολέμου», εφόσον η ίδια η πρόσκληση στο ΝΑΤΟ αναγνωρίζει τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της Ουκρανίας.

«Αν θέλουμε να σταματήσουμε την καυτή φάση του πολέμου, πρέπει να πάρουμε υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ το έδαφος της Ουκρανίας που έχουμε υπό τον έλεγχό μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Πρέπει να το κάνουμε γρήγορα. Και μετά στο κατεχόμενο έδαφος της Ουκρανίας, μπορούμε να το πάρουμε πίσω με διπλωματικό τρόπο», πρόσθεσε.
Ο Ζελένσκι είπε ότι απαιτείται κατάπαυση του πυρός άμεσα για να μην επιτραπεί στον Πούτιν να καταλάβει περισσότερο ουκρανικό έδαφος.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα μέσω φιλικά προσκείμενων λογαριασμών της στο X, δημοσίευσε ένα χάρτη με την «μοναδική Ουκρανία» που θα αποδεχθεί να υπάρχει μελλοντικά: Καμία «Ουκρανία» ως ανεξάρτητη οντότητα!

Η περιοχή που αντιστοιχεί ουσιαστικά μόνο τα εδάφη της Πολωνίας που μετά τον Β’ΠΠ, υπαγόμενα διοικητικά στην Ουκρανία, μία από τις σοβιετικές δημοκρατίες, θα δοθεί στην Πολωνία, αλλιώς θα αποτελέσει βάση ενός περίκλειστου κράτους,

Είναι σαφές ότι προφανώς για διαπραγματευτικούς λόγους η Μόσχα σκληραίνει την θέση της και από την, μέχρι πρότινος, θέση Πούτιν.

Η πρόταση Πούτιν προέβλεπε εδαφικά την αποδοχή των «τετελεσμένων» δηλαδή της περιοχής του Ντονμπάς (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ), και των περιφερειών της Ζαπορίζια και της Χερσώνας (δεν έχει διευκρινιστεί στην ομιλία του αν αναφερόταν στην περιοχή νότια του Δνείπερου που είναι τώρα στην ρωσική κυριαρχία ή όλες τις περιφέρειες).

Τώρα ο χάρτης που κυκλοφόρησε η Μόσχα αφορά ΟΛΗ την Ουκρανία που υπήρχε μέχρι το 1939, μηδέ του Κιέβου εξαιρουμένου!

Σε ότι αφορά τα παλαιά πολωνικά εδάφη, τα αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των δυτικών, αν θα επανέλθουν στην Πολωνία ή θα αποτελέσουν ένα δυτικό πολωνικό κράτος.

Επίσης αναγνωρίζεται από την Μόσχα η ρουμανική κυριαρχία στην Μολδαβία, ενώ ένα τμήμα της νοτιοδυτικής Ουκρανία που κατοικείται από ουγγαρόφωνους πολίτες, δέχεται να παραχωρηθεί στην Ουγγαρία.

Τι οδήγησε την Μόσχα ή μάλλον τον Β.Πούτιν να σκληρύνει την θέση του:

  • Πρώτον, παραδέχεται ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε «αφελής» σε ότι αφορά την βούληση των δυτικών για ειρήνευση και αναγνώριση των συνθηκών Μινσκ-1/2 που προέβλεπαν ασφάλεια στους ρωσόφωνους και μη εξοπλισμό του Κιέβου από την Δύση.
  • Μπορεί να ο ρωσικός Στρατός καταγάγει σημαντικές επιτυχίες στο ουκρανικό μέτωπο και να είναι συντριπτικές οι ουκρανικές απώλειες, αλλά υπάρχουν και ρωσικές απώλειες. Οι οποίες ακόμα και στο 1/10 των ουκρανικών δεν παύουν να είναι σοβαρές.
  • Δεν αξίζουν τόσες ρωσικές απώλειες μόνο τις τέσσερις προαναφερθείσες ουκρανικές περιφέρειες.
  • Πλέον ο Β.Πούτιν δείχνει να αναγνωρίζει ότι η Ρωσία δύσκολα θα πάρει μια ειρήνη με την Ουκρανία «ουδετεροποιημένη» και αποστρατικοποιημένη. Και αυτό να συμβεί τώρα, σε 10 ή σε 20 χρόνια μπορεί να πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά.
  • Αναγνωρίζει ότι η «εχθρική Ουκρανία» της εξόντωσης των ρωσικών πληθυσμών, πρέπει να σταματήσει να υπάρχει και το ολέθριο λάθος (ομολογημένο και από τον ίδιο) του Β.Πούτιν του 2014 που αντί να προστατέψει τ0υς ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας αρκέστηκε στην ενσωμάτωση της Κριμαίας, δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ένα στρατηγικό σφάλμα που έχει προκαλέσει ποταμούς ρωσικού αίματος.
  • Η ειρήνευση στην Ουκρανία χωρίς να ελέγχεται το Κίεβο, είναι για την Ρωσία σα να έχει κάνει «μία τρύπα στο νερό». Η νέα κυβέρνηση Τραμπ θα μπορέσει να δώσει στην Μόσχα τις εγγυήσεις ασφαλείας που απαιτεί ο Β.Πούτιν, ενώ Λονδίνο και Βρυξέλλες θέλουν το αντίθετο;
  • «Καλοί οι χάρτες, αλλά πώς θα φτάσουν εκεί οι Ρώσοι όταν θέλουν έξι μήνες για να καταλάβουν μία μεσαίου μεγέθους πόλη στην Α.Ουκρανία;», είναι ένα κρίσιμο ερώτημα. Στην Μόσχα ποντάρουν σε κατάρρευση των Ουκρανών από την άνοιξη και μετά, με παράλληλη παύση παροχής αμερικανικού στρατιωτικού υλικού. Ήδη η κοινή γνώμη στην Ουκρανία δεν θέλει την συνέχεια του πολέμου και αναγνωρίζει ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν οι ρωσόφωνες περιοχές που έχουν καταληφθεί. Αρκεί αυτό; Η ειρήνευση του 2015 με τα Μινσκ-1/2 απέδειξε ότι αν δεν ελεγχθεί κεντρικά η ουκρανική διοίκηση δεν πρόκειται να υπάρξει διαρκής ειρήνη και η ρωσική θέση θα επιδεινώνεται. Υπάρχουν πόλεις όπως η Οδησσός και η Χερσώνα, ιστορικά 100% ρωσικές, από τις οποίες θα εκριζωθεί ολοκληρωτικά το ρωσικό στοιχείο αν μείνουν υπό την κυριαρχία ενός μη ελεγχόμενου ουκρανικού καθεστώτος.
  • Η Ρωσία νικά στην Ουκρανία τώρα; Ας πούμε ότι έχει στο μέτωπο των 1200 χλμ. μια -ρευστή- πρωτοβουλία κινήσεων. Μέχρι εκεί. Οι Ουκρανοί δεν δείχνουν σημάδια κατάρρευσης. Πιέζονται, έχουν μεγάλες απώλειες, αλλά όχι κρίσιμες. Όλο το ΝΑΤΟ σε ότι αφορά όπλα, επικοινωνίες, έγκαιρη προειδοποίηση, διοίκηση κλπ. έχει «πέσει επάνω τους» για να αποτρέψει την κατάρρευσή τους. και όσο υπάρχει «κρέας για τα κανόνια» δεν θα σπάσουν.
  • Οι Ρώσοι μάχονται καλύτερα από την αρχή, έχουν εφαρμόσει νέες τακτικές, έχουν μειώσει δραματικά τις απώλειες, αλλά ίσως ποτέ δεν θα φτάσουν στην τεράστια επιτυχία του εις βάθος ελέγχου της Ουκρανίας των 31 ημερών (22 Φεβρουαρίου 2022, με 25 Μαρτίου 2022) όταν κατάφεραν να περικυκλώσουν το Κίεβο και τα καταλάβουν τα αεροδρόμιά του. Από εκεί και πέρα ενεπλάκησαν σε έναν πόλεμο φθοράς που πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος για κάθε μέτρο εδάφους που το 2014 τους προσφερόταν… «δωρεάν»!
  • Το σφάλμα της Κωνσταντινούπολης του Μαρτίου του 2022 που κόστισε βαριά στην Ρωσία,  τους έχει κάνει μάλλον σοφότερους και στις επόμενες διαπραγματεύσεις σίγουρα θα πάρουν κάτι περισσότερο από μια μονογραφή για να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τις περιοχές που έχουν καταλάβει
  • Καταληκτικά: Όλα αυτά που έχουν γίνει «ξεπλένονται» μόνο με ολοκληρωτικό έλεγχο του Κιέβου. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η Ρωσία θα έχει αποτύχει και αυτό θα ηχήσει άσχημα στα αυτιά των συμμάχων της…

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη στην πόλη Στρίι, κοντά στο Λβιβ καταστράφηκες σήμερα ολοσχερώς μετά από επίθεση της ρωσικής Αεροπορίας.

Οι εγκαταστάσεις είχαν μόλις αποκατασταθεί από καταστροφές που είχαν υποστεί από άλλους βομβαρδισμούς αλλά τώρα όπως αναφέρεται δέχθηκαν το τελειωτικό κτύπημα και δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εγκατάσταση μπορούσε να αποθηκεύσει περίπου 4 φορές την ποσότητα του φ.α. που είχε αντίστοιχη εγκατάσταση στην Γερμανία, ενώ αποτελούσε παράλληλα μέρος του πανευρωπαϊκού δικτύου φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με ληστεύσεις η εγκατάσταση αλλά και κόμβος διαχειρισθείσης φ.α. στην Ευρώπη φιλοξενούσε 17,5 δισ.κυβ. μέτρα αερίου.

Ακόμη δεν είναι γνωστό τι όπλα για την επίθεση χρησιμοποίησε η ρωσική Αεροπορία και αν σε αυτά συμπεριλαμβανόταν και το βαλλιστικό βλήμα Oreshnik ;αν και αυτό δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ουκρανοί ως απάντηση στην χθεσινή ρωσική μαζική πυραυλική επίθεση η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρος των ενεργειακών υποδομών της χώρας επιτέθηκαν με δεκάδες drones (εναέρια και θαλάσσια) στα μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου της «Atlas» στο Ροστόφ τα οποία και καταστράφηκαν από σειρά εκρήξεων και πυρκαγιών.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν 47 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αλλά δεν αναφέρουν τι συνέβη με τα θαλάσσια drones.

To Ροστόφ επί του Ντον είναι παραποτάμια πόλη και βρίσκεται στην Μαύρη Θάλασσα.

Πάντως από τις εικόνες και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν πολλά drones εκπλήρωσαν την αποστολή τους.

Σε αυτό το πλήγμα οι Ουκρανοί δεν χρησιμοποίησαν δυτικούς πυραύλους Storm Shadow.

Δεν είναι γνωστό πόσους ακόμα διαθέτουν στο απόθεμα τους και η Βρετανία δυσκολεύεται να στείλει κι άλλους καθώς έχει πρόβλημα και με το δικό της απόθεμα.

«Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 47 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», τα 29 από τα οποία πάνω από τη νότια περιφέρεια του Ροστόφ στην οποία βρίσκεται το γενικό επιτελείο της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Στην περιφέρεια του Ροστόφ, σημαντική πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε «μια βιομηχανική εγκατάσταση» στην περιοχή Καμένσκι και περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες έχουν σταλεί επιτόπου, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Γιούρι Σλιοσουάρ, ο οποίος έκανε λόγο στο Telegram για μια «μαζική επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών» που είχε στόχο την περιφέρειά του.

Στο Κίεβο, η ουκρανική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα, με δήλωση στο Telegram, πως η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας 132 μη επανδρωμένα ενάερια οχήματα για να πλήξουν την Ουκρανία.

Από αυτά τα 132 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 88 καταρρίφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία, 41 «χάθηκαν» πιθανόν λόγω ηλεκτρονικού πολέμου και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος επέστρεψε στο ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με τη δήλωση.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γ.Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι ή η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί με τους όρους και τις απαιτήσεις της Τουρκίας ή θα οδηγηθεί η χώρα σε κρίση και πόλεμο λόγω… αδράνειας!

Έτσι «υπερασπίζεται» η κυβέρνηση την Ελλάδα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα  επαναφέροντας το γνωστό δίλημμα «παραχωρήσεις ή πόλεμος».

Γιατί όταν κάποιος κάνει «διάλογο» χωρίς ο ίδιος να διεκδικεί τίποτα, τότε τα όσα τίθενται υπό διαπραγμάτευση είναι εξολοκλήρου δικά του δικαιώματα και άρα για να καταλήξει κάπου η «συζήτηση» αυτή θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις μόνο από τη δική του πλευρά.

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι υπάρχουν τρεις δρόμοι που στην πραγματικότητα όπως τους εξέφρασε είναι ουσιαστικά δύο:

Ο δρόμος του «διαλόγου»-διαπραγμάτευσης, ο δρόμος της αδράνειας, που όπως είπε θα οδηγήσει σε κρίση και σε φονικό περιστατικό τύπου Σμηναγού Ηλιάκη και ο δρόμος του πολέμου.

Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα εκβιαστικό δίλημμα προς τον ελληνικό λαό για να αποδεχτεί την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων ώστε να αποφύγει έναν πόλεμο με την Τουρκία.

Μόνο που ο κύριος υπουργός δεν μας εξήγησε που στηρίζει αυτό το επιχείρημα γιατί μέχρι σήμερα που η Ελλάδα δεν έχει παραχωρήσει κάτι δεν έχει ξεκινήσει κανένας πόλεμος με την Τουρκία ίσως γιατί και η Άγκυρα φοβάται περισσότερο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από ότι φοβούνται οι Έλληνες πολιτικοί τις αντίστοιχες τουρκικές.

Ίσως φοβούνται ότι αν ξεκινούσαν εχθροπραξίες μπορεί να έχαναν και να μην πήγαιναν τα πράγματα όπως τα προσδοκούν.

Γιατί αν ήταν σίγουροι ότι όντως μπορούσαν να κερδίσουν έναν πόλεμο με την Ελλάδα θα το είχαν κάνει προ πολλού και ιδιαίτερα στα χρόνια των Μνημονίων όταν η κατάσταση στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ήταν τραγική. Ούτε τότε όμως ήταν σίγουροι.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε τα εξής:

«Υπάρχει ο δρόμος του διαλόγου. Συζητούμε με την Τουρκία και μπορούμε, μολονότι εκφράζονται οι διαφωνίες μας και εκφράζονται με έναν τρόπο ο οποίος είναι ανοιχτός και εν πολλοίς ειλικρινής, παρά ταύτα, να μπορούμε να συνεργαζόμαστε για να προλαμβάνουμε κρίσεις και να χτίζουμε τουλάχιστον σε αυτά, τα οποία μας ενώνουν.

Είναι σημαντικό σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον να μπορούμε να συζητούμε και να διαμορφώνουμε μια γειτονιά ηρεμίας και ειρήνης».

Ο δεύτερος δρόμος, ανέφερε είναι αυτός της αδράνειας, «ο οποίος μας λέει ότι δεν συζητούμε, δεν προάγουμε διάλογο. Και στην περίπτωση αυτή το μόνο που κάνουμε είναι να αναμένουμε την επόμενη ένταση και κρίση, η οποία νομοτελειακά θα έρθει.

Δεν είναι η άποψη της κυβέρνησης και δεν είναι η δική μου άποψη».

«Η αδράνεια και η ακινησία δεν μπορεί να είναι επιλογή, διότι στην πραγματικότητα αυτό που πράττει είναι να διευρύνει τις διαφορές, να δημιουργεί περαιτέρω εντάσεις.

Και ανά πάσα στιγμή να βρισκόμαστε στον κίνδυνο να έχουμε ένα θερμό επεισόδιο και να έχουμε μία νέα περίπτωση Σμηναγού Ηλιάκη», τόνισε.

«Και υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος, ο οποίος είναι ο πόλεμος», σημείωσε.

«Μεταξύ αυτών των τριών δρόμων η δική μας επιλογή είναι η επιλογή του διαλόγου. Μία επιλογή, η οποία έρχεται με σύνεση και με σωφροσύνη, χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες ή να ακροβατούμε».

«Για μένα δεν είναι επιλογή η αδράνεια και η ακινησία. Πολλώ δε μάλλον δεν είναι επιλογή ο πόλεμος.

Θα συνεχίσουμε στη λογική του διαλόγου, της αυτοπεποίθησης, της σύνεσης, της σωφροσύνης, χωρίς φόβο».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι έχασε τη ζωή του ένας βατραχάνθρωπος κατά τη διάρκεια άσκησης της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και παρά την παροχή πρώτων βοηθειών, ήταν αργά.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ:

«Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024, περί ώρας 12:10, κατά την διάρκεια εκπαίδευσης στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, απώλεσε τις αισθήσεις του ο Κελευστής (Τ/ΗΝ/ΔΒ) Α.Κ.

Στον Υπαξιωματικό παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και εκτελέστηκαν ενέργειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης από κατάλληλο υγειονομικό προσωπικό. Ακολούθως διακομίσθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο όπου παρά τις επίμονες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι οικείοι του και έχουν αναληφθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών.

Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του συναδέλφου μας».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκηνές που προκαλούν τους Έλληνες και διασύρουν τη χώρα, εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στην εκδήλωση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

 Οργανωμένες ομάδες Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους στο Σύνταγμα, ενώ σε όλη τη διαδρομή ανέμιζαν από τα παράθυρά τους αλβανικές σημαίες γιατί γιόρταζαν την ημέρα ανεξαρτησίας!

Φτάνοντας στο Σύνταγμα, ανέβησαν στην πάνω πλευρά της πλατείας, απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων, ξεδίπλωσαν τις σημαίες τους και έφτασαν μέχρι του σημείου να φωνάζουν συνθήματα για τον UCK, προσπαθώντας μάλιστα να σκεπάσουν με τις φωνές τους τη μουσική!

Με αυτές τις εικόνες το κέντρο της Αθήνας έγινε Τίρανα και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικού δένδρου μετατράπηκε σε αλβανική φιέστα.

Τις δε ελληνικές οικογένειες τις είχαν αντικαταστήσει εκτός των Αλβανών και οι διμοιρίες των ΜΑΤ!

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Παπαθανάσης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την παρακολούθηση και αξιολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης», το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), την κινητροδότηση των γιατρών στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και στη βελτίωση της παρακολούθησης και αξιολόγησης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την αύξηση της χρηματοδότησής τους και την καλύτερη ποιότητα παροχών. «Η ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ είναι επιτακτική, ειδικά για να καλύψουμε τις αδυναμίες του συστήματος. Πρέπει να προσφέρουμε ποιοτική και προσβάσιμη φροντίδα σε όλους τους πολίτες, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας» σημείωσε.

Ένα από τα κεντρικά σημεία του νομοσχεδίου είναι η εισαγωγή κινήτρων για ιατρούς που επιλέγουν να υπηρετήσουν σε άγονες περιοχές. Ο κ. Παπαθανάσης χαρακτήρισε την ιατρική κάλυψη στις απομακρυσμένες περιοχές ως επείγουσα ανάγκη και υπογράμμισε τη σημασία των κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών σε απομακρυσμένες και άγονες περιοχές.

Επιπλέον, ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε ότι με τη θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης και αξιολόγησης της φαρμακευτικής δαπάνης θα επιτευχθεί διαφάνεια και εξορθολογισμός των πόρων στο δημόσιο σύστημα υγείας. «Αυτή η κίνηση αποτελεί μία σημαντική επένδυση για το μέλλον της δημόσιας υγείας» τόνισε, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο αναγνωρίζει τις ανάγκες των πολιτών και διασφαλίζει την καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Ο κ. Παπαθανάσης κατέληξε: «Στόχος μας η δημιουργία ενός υγειονομικού συστήματος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Για μια Υγεία που θα είναι προσβάσιμη για όλους κοντά στον πολίτη ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Πατρίδας μας. Για ένα Εθνικό Σύστημα που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Σελίδα 1 από 2