Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:10: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 13:57

Τελικά μόνο οι Πράσινοι μιλούν για την Ευρώπη

Πολύ παραγωγική η συζήτηση που οργανώθηκε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΟΣΜΟΣ. Για μια φορά ακόμη αποδείχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι Πράσινοι που εκπροσωπούνται από τους Πράσινους – Οικολογία και το ΚΟΣΜΟΣ στην Ελλάδα είναι οι μόνοι που μιλάνε για το μέλλον της Ευρώπης και την διακύβευση των Ευρωεκλογών.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Πέτρος Κόκκαλης, η Γενική Γραμματέα της ομάδας των Πρασίνων/ΕΕΣ στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση, η  Συνεπικεφαλής του ψηφοδελτίου και Συμπρόεδρος του κόμματος των Πράσινων – Οικολογία Βασιλική Γραμματικογιάννη και η Συμπρόεδρος από το volt Στέλλα Ψαροπούλου.

Όπως σημείωσαν οι ομιλητές, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις στην Οικονομική, Κλιματική, Κοινωνική και Δημοκρατική κρίση και θα πιέσουν σκληρά στην διαπραγμάτευση του συσχετισμού των δυνάμεων προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι υποστηρίζουν.

Την δίκαιη πράσινη και άμεση ενεργειακή μετάβαση για όλους τους πολίτες στην κατεύθυνση της αυτοπαραγωγής με ΑΠΕ.

Την προστασία του Δημοκρατικού και Κοινωνικού Κράτους που συνεχώς συρρικνώνεται με την συμμαχία του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς.

Οι πράσινοι δίνουν αγώνα και αποτελούν την άλλη λύση της συμμαχίας Δεξιάς και Ακροδεξιάς που λειτουργεί στην κατεύθυνση της κατάργησης του Ευρωπαϊκού κεκτημένου των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της Ευρωπαϊκής ενότητας.

Οι Πράσινοι υποστηρίζουν την στροφή σε μια υγιεινή ζωή χωρίς φυτοφάρμακα, χωρίς εκπομπές άνθρακα, χωρίς ορυκτά καύσιμα, με την προστασία της βιοποικιλότητας αλλά και την ευζωία των ζώων.

Αναγνωρίζουν πλήρως και ως καθολικό το δικαίωμα στην Υγεία και στην Παιδεία αλλά και της Στέγης και πιέζουν στην κατεύθυνση εκπόνησης ευρωπαϊκών πολιτικών με στεγαστικά προγράμματα.

Υπερασπίζονται με κάθε μέσο τα δημόσια αγαθά, τους δημόσιους χώρους και το νερό.

Και τέλος υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελεύθερη σεξουαλική επιλογή, τις μειονότητες και την ειρήνη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ΓΓ κ. Βούλα Τσέτση αν οι Πράσινοι δυναμώσουν στην Ευρώπη θα δημιουργηθεί μια ευρύτερη προοδευτική συμμαχία απέναντι στη άνοδο της ακροδεξιάς που θα κινηθεί γρήγορα στην κατεύθυνση της Πράσινης Μετάβασης που έχει μεν υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά καθυστερεί να την υλοποιήσει λόγω πολιτικών συσχετισμών.

Θυμίζουμε ότι οι Πράσινοι – Οικολογία συμμετέχουν στις ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ με 8 υποψήφιους.

Δείτε εδώ τους υποψήφιούς μας