Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:40: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024

Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε επίσημα σήμερα (7/3) ότι η χώρα θα ενταχθεί στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Έμπα Μπους σε συνέντευξη Τύπου.

Στόλτενμπεργκ: Η Σουηδία είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ, παίρνοντας τη θέση που δικαιούται στο τραπέζι μας

«Είναι επίσημο – Η Σουηδία είναι πλέον το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ, παίρνοντας τη θέση που δικαιούται στο τραπέζι μας» τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Σημειώνει ότι «η ένταξη της Σουηδίας κάνει το ΝΑΤΟ ισχυρότερο, τη Σουηδία πιο ασφαλή και ολόκληρη τη Συμμαχία πιο ασφαλή. Ανυπομονώ να υψώσω τη σημαία τους στην έδρα του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα».

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπάλληλος της Red Bull Racing Formula 1, η καταγγελία του οποίου προκάλεσε έρευνα σχετικά με τη φερόμενη παραβατική συμπεριφορά του επικεφαλής της ομάδας Christian Horner, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, δήλωσε την Πέμπτη στο Associated Press άτομο με πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Το άτομο ζήτησε ανωνυμία επειδή η Red Bull δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες της έρευνας. Η μητρική εταιρεία της Red Bull Racing δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Την περασμένη εβδομάδα, η μητρική εταιρεία της ομάδας απέρριψε μια καταγγελία για υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του Horner προς έναν υπάλληλο της ομάδας.

Μια μέρα αργότερα, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων για το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, ένας φάκελος που υποτίθεται ότι περιείχε στοιχεία εναντίον του Horner στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε σχεδόν 200 άτομα στο paddock της F1, συμπεριλαμβανομένης της Liberty Media, της F1, της FIA, των άλλων εννέα διευθυντών ομάδων και πολλών μέσων ενημέρωσης.

Η αυθεντικότητα των αρχείων δεν έχει επαληθευτεί από το AP- το αρχείο προήλθε από έναν γενικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πηγή: Associated Press

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και των φοιτητών, οι οποίοι συνεχίζουν τις καταλήψεις αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά.

«Έχει ήδη ειπωθεί από κάποια κόμματα αυτό – και θέλω να ξεχωρίσω την στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία ανέφερε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ότι υπάρχουν κομμάτια του νομοσχεδίου υπό το δικό της ιδεολογικό πρόσημο που θα υπερψηφίσει και άλλα που θα καταψηφίσει» ανέφερε στην ασχή ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «μόνο εμείς και η Κούβα αρνούμαστε την ύπαρξη μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. (…) Έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση γι’ αυτό το θέμα, και το επόμενο εικοσιτετράωρο ακόμα κι από κόμματα που διαφωνούν, θα ενσωματωθούν ιδέες και προτάσεις σε όλο το νομοσχέδιο και στα 205 άρθρα. Είμαστε εκεί για να ακούσουμε οποιαδήποτε πρόταση απ’ όπου κι αν προέρχεται».

«Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής διαψεύδει πανηγυρικά αυτό το οποίο μας έλεγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για θέμα αντισυνταγματικότητας λέγοντας ότι υπάρχουν δύο τρόποι σκέψης που αφορούν το Σύνταγμα και επαναλαμβάνουν αυτό το οποίο επαναλαμβάναμε κι εμείς, ότι όλα τελικά θα κριθούν από την δικαστική εξουσία. Εμείς θεωρούμε ότι είναι ένα στέρεο συνταγματικό βήμα».

Ο κ. Πιερακκάκης διευκρίνισε για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων: «Εμείς μπορούμε να ορίσουμε πώς θα γίνει η εποπτεία των παραρτημάτων αυτών στη χώρα μας. Η εποπτεία θα ασκείται από ειδικού τύπου νομικά πρόσωπα έπειτα από την σύμφωνη γνώμη της ανεξάρτητης αρχής ανώτατης εκπαίδευσης και ατά τα νομικά πρόσωπα θα είναι υποχρεωτικά μη κερδοσκοπικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μοιράζουν μέρισμα. Αν διαπιστωθεί κερδοσκοπία, θα αφαιρείται η άδεια».

«Οι νέοι εχουν μία φυσική επιφύλαξη απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Θα δουν όμως ότι η εξέλιξη αυτή κι αυτό που θα κάνουμε θα δώσει ένα καλύτερο μέλλον και περισσότερες ευκαιρίες σε εκείνους. (…) Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα είναι προς το συμφέρον όλων των φοιτητών», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Πηγή: ertnews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και εντύπωση προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης του νομοσχδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η ομιλία του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies» για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά».

Σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση, λέει η ΝΔ

Δριμεία επίθεση κατά του γγ του ΚΚΕ, για «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση», εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, με αφορμή τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους “θα αναγκάζονται να αναζητούν “sugar daddies” με τα γνωστά ανταλλάγματα”. Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη».

Η απάντηση του ΚΚΕ στη ΝΔ

«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέμματα, την συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευματοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά “μοντέλα” του εξωτερικού; Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών; Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν» προτίθεται.

«Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς “ας κοιταχτούν στον καθρέφτη”. Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν». καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανάρτηση της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά

«Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά».

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος», αναφέρουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και προσθέτουν «δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα».

Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητούν “sugar daddies”. Ως η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος, κάλεσε τον Δ. Κουτσούμπα να ανακαλέσει, σήμερα παραμονή της ημέρας της γυναίκας, αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη.

Πηγή: ertnews.gr

Με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άρχισαν τα σενάρια για το πώς θα εισερχόταν στη Βουλή. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι αυτό που επιθυμουσε είναι η επαφή με την κοινωνία και τον κόσμο.

Δεν έχει προκαλέσει ουδεμία συζήτηση ο κ. Κασσελάκης, λένε κύκλοι της Κουμουνδούρου, σε σχέση με την επαναφορά σεναρίων εισόδου του στη Βουλή.

Σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος τύπου Βούλα Κεχαγιά, δήλωσε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν αναζητεί τρόπο να μπει στη Βουλή, δεν κάνει καμία κίνηση, δεν συζητεί με κανέναν βουλευτή από το Επικρατείας για να «κινήσει τα νήματα».

Δύο είναι τα βασικά σενάρια για ενδεχόμενη είσοδο του κ. Κασσελάκη στη Βουλή.

Σύμφωνα με το πρώτο, αυτό θα μπορούσε να γίνει αν παραιτηθεί ο επικεφαλής του επικρατείας Όθων Ηλιόπουλος και ακολούθως να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους να τον διαδεχθούν οι Τσαπανίδου, Καλογήρου, Λειβαδάρου, Τσακρής και Λάλη και ο Στέφανος Κασσελάκης να καταλάμβανε έτσι, την έδρα.

Το δεύτερο σενάριο, πιο αδύναμο νομικά, με παραίτηση Όθωνα Ηλιόπουλο, εκπροσώπου των αποδήμων, ο Στέφανος Κασσελάκης, ως επίσης εκπρόσωπος των αποδήμων, να καταλαμβανε απευθείας την έδρα.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Ηλιόπουλος, δήλωσε ότι ουδείς τον έχει πιέσει, ή του έχει ζητήσει να παραιτηθεί, είπε επίσης ότι με δεδομένο τον φόρτο εργασίας κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα “τι κρατάω και τι αφήνω”.

Πηγή: ertnews.gr

«Παραδίδετε στους επιχειρηματίες έναν τομέα με εγγυημένη πελατεία, γιατί καλύπτει κοινωνική ανάγκη. Όπως κάνατε με σιδηρόδρομο, υγεία και μας λέτε ότι είναι δήθεν εκσυγχρονισμός. Είναι αναχρονισμός και επιστροφή στους προηγούμενους αιώνες» σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη δεύτερη ημέρα σήμερα της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. O κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του πραγματοποίησε μία δήλωση που θα συζητηθεί: Όπως είπε «Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να καλύψουν τις σπουδές τους. Με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Τα ξέρετε», ανέφερε. Ακολούθως ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδεισο να αντιγράψετε» αναφερόμενος στο Σκανδιναβικό μοντέλο και την πικρή εμπειρία των Σκανδιναβών, που οδήγησε όπως είπε σε τέτοια φαινόμενα.

Όπως σημείωσε «Η λαϊκή απαίτηση είναι να αποσυρθεί αμέσως, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα έκτρωμα, γιατί φέρνει ιδιωτικά πανεπιστήμια και ιδιωτικοποιεί περαιτέρω τα δημόσια. Φιλοτεχνείτε το πανεπιστήμιο της αγοράς. Κόβετε τα φτερά στους φοιτητές. Θεσπίζετε δύο τρόπους πρόσβασης στα Πανεπιστήμια. Έναν με με τις εξετάσεις και έναν με το πορτοφόλι. Θεσμοθετείτε πτυχία με τιμή αντί για αξία, «Αριστεία της τσέπης», είπε χαρακτηριστικά. Θα είναι 3ετή και θα τα αναγνωρίζετε ως ισότιμα των δημόσιων που είναι 4ετή και 5ετή ».

«Αυτή είναι η «αριστεία» που αναμασάτε; η αριστεία της τσέπης;» έθεσε το ερώτημα και σημείωσε πως «ούτε μισό επιχείρημα δεν ακούσαμε από την κυβέρνηση που να τεκμηριώνει επιστημονικά και εκπαιδευτικά αυτές τις αλλαγές. Βρίσκουμε μόνο λέξεις «αγορά», «εταιρείες».

Άσκησε έντονη κριτική λέγοντας «Γιατί δεν ανοίγετε νέα τμήματα στα δημόσια Πανεπιστήμια για να καλύψετε τη ζήτηση; δεν μιλάμε μόνο για υποκρισία, αλλά για θράσος! Κλείνετε τμήματα στα δημόσια και ανοίγετε στα ιδιωτικά. Μας λέτε για 40.000 παιδιά στο εξωτερικό, ενώ ξέρετε ότι είναι απόφοιτοι δημοσίων πανεπιστημίων που πάνε για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό.»

Κατήγγειλε την κυβέρνηση σημειώνοντας «Ανοίγετε το δρόμο για δίδακτρα και στους ημεδαπούς. Δεν είναι αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου η θέσπιση διδάκτρων. Δεν είναι αναβάθμιση η μεταφορά της κρατικής ευθύνης χρηματοδότησης στα ίδια τα παν/μια. Βάζετε όλο και περισσότερο σε καλούπια υπέρ λίγων τα επιτεύγματα της επιστήμης»

Το πραγματικό σύγχρονο, επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είναι «η επέκταση του δικαιώματος πρόσβασης σε δωρεάν εκπαίδευση και όχι η περιστολή του, καθώς αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αναχρονισμός και επιστροφή σε προηγούμενους αιώνες. Η πολιτική σας για την 3βαθμια εκπαίδευση είναι αδιέξοδη ως προς τις πραγματικές ανάγκες. Το πανεπιστήμιο που θέλει τους φοιτητές πελάτες δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν οι όροι για πραγματικά ισότιμη πρόσβαση στην 3βαθμια εκπαίδευση».

Απευθυνόμαστε είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στους δασκάλους, καθηγητές, μαθητές, φοιτητές και στους γονείς τους. Ιδιαίτερα στους φοιτητές που δίνουν έναν σπουδαίο και γενναίο αγώνα. Η επιστήμη πρέπει να αμφισβητήσει το παλιό για να φέρει το καινούργιο.

«Οι νέοι σας γυρίζουν την πλάτη. Το νομοσχέδιο είναι άδικο και γι’ αυτό θα βρει εμπόδια. Οι αγώνες ανοίγουν όμως στο δρόμο για το μέλλον. Μαζί τους να ξελασπώσουμε αυτό το παρόν για να το οδηγήσουμε σε ένα λαμπρό μέλλον» είπε κλείνοντας.

Πηγή: ertnews.gr

Τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικιακό χώρο, η αποτελεσματική αποθήκευση των πράγματων παίζει μεγάλο ρολό στην σωστή διαβίωση των κάτοικων και την ομαλή λειτουργία μίας επιχείρησης. Με την οργάνωση των πραγμάτων σε ντουλάπια μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και την αισθητική, μιας και αποφεύγουμε την ακαταστασία στον χώρο και όλα είναι τακτοποιημένα.

Στο σπίτι, μια μεταλλική ντουλάπα βεράντας είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούμε να αγοράσουμε για να τοποθετήσουμε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά αλλά θέλουμε να είναι προσβάσιμα ανά πασά στιγμή. Οι ντουλάπες αυτές παίζουν μεγάλο ρόλο στη βελτιστοποίηση του χώρου, προσφέροντας ασφαλείς και οργανωμένες λύσεις αποθήκευσης. Υπάρχουν όμως και μερικά μειονεκτήματα που θα δούμε παρακάτω:

  • Οι σιδερένιες ντουλάπες βεράντας δεν παρέχουν μεγάλη ασφάλεια στα αντικείμενα γιατί μπορούν να παραβιάστουν ευκολά, ειδικά αν είναι τοποθετημένες σε προσβάσιμο χώρο.
  • Τα υλικά κατασκευής τους δεν είναι τόσο καλά και δεν αντέχουν βανδαλισμούς και άσχημες καιρικές συνθήκες.
  • Δεν μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε αλλά σε φυλασσόμενο χώρο που πρόσβαση έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες.

Τα παραπάνω προβλήματα έρχονται να λύσουν τα σύγχρονα luggage lockers που έχουν αρκετά πλεονεκτήματα όσον αφορά την κατασκευή τους, την ευελιξία αποθήκευσης  και την ασφάλεια που παρέχουν. Οι συγκεκριμένες ντουλάπες ξεκίνησαν να αναπτύσσονται από την ανάγκη για εύρεση ενός ασφαλέστερου τρόπου αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων και ειδικά σε δημόσια κτήρια και εγκαταστάσεις όπου υπάρχει συσσώρευση και διέλευση  κοινού και οι απαιτήσεις προσωρινής αποθήκευσης είναι μεγάλες. Για παράδειγμα, σε ένα σχολείο τα παιδιά μπορούν να αποθηκεύσουν με ασφάλεια τα πράγματα τους σε ένα ντουλάπι χωρίς να φοβούνται να χάσουν τον κωδικό ασφαλείας ή κάποιος το ανοίξει χωρίς την συγκατάθεση τους. Μπορούν να κρατήσουν τον αποθηκευτικό χώρο για όσο τον χρειάζονται και αν χρειαστεί με μια ανανέωση κωδικού, ένας καινούριος μαθητής μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Το ίδιο χρήσιμο μπορεί να φανεί σε ένα γυμναστήριο, σε αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων ή σε ένα τουριστικό χώρο.

Στο σπίτι, η εφαρμογή τους έχει αρχίσει και καθιερώνεται, αντικαθιστώντας τις ντουλάπες βεράντας άλλα και τις ξύλινες ντουλάπες στον προθάλαμο του σπιτιού που είναι γεμάτες παπούτσια, παλτό, τσάντες και άλλο εξοπλισμό. Η τοποθέτηση ντουλαπιών luggage locker με θήκες για κάθε μέλος της οικογένειας βοηθά να διατηρούνται αυτοί οι χώροι τακτοποιημένοι και οργανωμένοι.

Στο γκαράζ και στους εξωτερικούς χώρους μπορούμε να τοποθετήσουμε χωρίς δισταγμό ένα luggage locker για την αποθήκευση εργαλείων, αθλητικού εξοπλισμού, προμηθειών κηπουρικής και εξοπλισμού εξωτερικού χώρου. Τα luggage lockers είναι ανθεκτικά ντουλάπια, κατασκευασμένα από υλικά που προστατεύουν τα αντικείμενα από την υγρασία και την κλοπή, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους. Τα ντουλάπια με ρυθμιζόμενα ράφια φιλοξενούν αντικείμενα διαφόρων μεγεθών, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική χρήση του χώρου.

Σε εμπορικά καταστήματα συναντάμε luggage lockers ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου μπορεί ένας καταναλωτής να παραλάβει το προϊόν που αγόρασε από το διαδίκτυο την ώρα που αυτός θέλει. Είτε πρόκειται για γραφείο, κατάστημα λιανικής ή αποθήκη, οι αποτελεσματικές λύσεις αποθήκευσης που προσφέρουν τα luggage lockers είναι σημαντικές γιατί παρέχουν έναν οργανωμένο τρόπο αποθήκευσης εξοπλισμού, προμηθειών, αποθεμάτων και προσωπικών αντικειμένων.

Στα γραφεία, τα ντουλάπια luggage lockers μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση αρχείων, χαρτικών, ηλεκτρονικών ειδών και προσωπικών αντικειμένων. Η χρήση του κάθετου κενού με την τοποθέτηση ψηλών ντουλαπιών μεγιστοποιεί τον αποθηκευτικό χώρο και η μετακίνηση γίνεται πιο άνετα. Αυτές οι ρυθμίσεις προωθούν την παραγωγικότητα δημιουργώντας ένα άνετο περιβάλλον χωρίς ακαταστασία για τους εργαζομένους.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που υποβαθμίζει  την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς πάγια θέση του κόμματος είναι η ενίσχυση του δημοσίου Πανεπιστημίου καθώς και τα μη κρατικά  μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια με αυστηρούς κανόνες, στέρεη συνταγματική βάση και σε συνάρτηση με το Σκανδιναβικό μοντέλο, υποστήριξε σήμερα από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά.

«Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια νομοθετείτε σήμερα εδώ εις βάρος των δημόσιων Πανεπιστημίων που προσφέρουν αριστεία και εθνικό έργο» είπε ξεκινώντας την ομιλία της η Χριστίνα Σταρακά. Και συνέχισε «Το κομβικό ερώτημα είναι ένα: Ενισχύει αυτή η μεταρρύθμιση το δημόσιο Πανεπιστήμιο;  Κατά την άποψη μας όχι, καθώς δίνει υπέρμετρη βάση σε οικονομιστικά κριτήρια εμπορευματικής κατεύθυνσης της Παιδείας.»

Υπογράμμισε επίσης ότι στη χώρα θα έπρεπε πρώτα να συζητάμε πώς θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο Πανεπιστήμιο, φτιάχνοντας τη δική μας Σορβόννη. «Όμως η αναβάθμιση προϋποθέτει σημαντική ενίσχυση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και επίλυση των χρόνιων οργανωτικών ανεπαρκειών τους και η Ελλάδα είναι ουραγός στις δαπάνες για την Παιδεία ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ», συμπλήρωσε με νόημα.

Στη συνέχεια, επισήμανε τον κίνδυνο δημιουργίας ενός ακραίου ταξικού συστήματος Παιδείας μεταξύ των αρίστων και των πλουσίων που ελλοχεύει μέσω του νομοσχεδίου, καθώς και το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της Παιδείας ως μοχλού κοινωνικής κινητικότητας.«Πόσα ελληνόπουλα από κάθε κοινωνική τάξη και περιοχή της χώρας,  δεν θα είχαν την ευκαιρία να σπουδάσουν χωρίς τη δημόσια και δωρεάν παιδεία; Iδιωτικά Πανεπιστήμια σημαίνουν δίδακτρα και μάλιστα ακριβά, ακόμη και  σε μικρά και όχι πολύ καλά παραρτήματα για κερδοσκοπικούς λόγους. Το νομοσχέδιο επιπλέον καταργεί τον ενιαίο τρόπο εισαγωγής πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εντείνοντας έτσι σημαντικά τις κοινωνικές ανισότητες».

Αναρωτήθηκε μάλιστα, πώς είναι δυνατόν ένα κερδοσκοπικό fund κι ένα κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα. «Ο κερδοσκοπικός τους χαρακτήρας είναι αδιαμφισβήτητος. Eνα «μητρικό» Πανεπιστήμιο θα πουλάει το franchise ετησίως σε ένα παράρτημα. Το παράρτημα θα εγγράφει την πληρωμή στο μητρικό στα έξοδα. Έτσι λογιστικά το ίδιο θα εμφανίζεται ως μη κερδοσκοπικό, ενώ το μητρικό θα έχει κέρδος από τα δίδακτρα που θα καταβάλλουν οι έλληνες φοιτητές.Το συγκεκριμένο σύστημα επιτρέπεται και ενθαρρύνεται από το κατατεθέν νομοσχέδιο, καταρρίπτοντας και το επιχείρημα σας βάσει του οποίου η δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα ανασχέσει τη διαρροή συναλλάγματος στο εξωτερικό.  Εάν ψάχνατε τον τρόπο να φτιάξετε off-shore, η κυβέρνηση σας έδωσε την λύση.» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, η βουλευτής ανέφερε σχετικά με τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου, για την οποία ερίζουν κορυφαίοι συνταγματολόγοι, πως η ρητή απαγόρευση για τα Πανεπιστήμια που μπήκε στο Σύνταγμα, πρέπει να αφαιρεθεί μέσω Συνταγματικής Αναθεώρησης: «Σε μία χώρα που πρόσφατα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το κράτους δικαίου, έχουμε την πολυτέλεια να επιχειρούμε συνταγματικά αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες; Για το ΠΑΣΟΚ, τίποτα δεν τελειώνει σήμερα. Το κόμμα μας είναι το μοναδικό που δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση, καταθέτωντας ολοκληρωμένη αντιπρόταση. Ναι σε ισχυρά Δημόσια Πανεπιστήμια, ναι σε μη κρατικά - μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια μετά από αναθεώρηση του άρθρου 16 και όχι ιδιωτικά παραρτήματα. Για να μένουν τα παιδιά στον τόπο τους, με καλά Πανεπιστήμια που θα επενδύουν στην έρευνα και θα προσελκύουν φοιτητές από άλλες χώρες του κόσμου» κατέληξε η Χριστίνα Σταρακά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία εδώ.

 

Παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων»

Μας είπε ο υπουργός παιδείας ότι 10 πανεπιστήμια δείχνουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Θέλουμε να μάθουμε ποια είναι εκείνα τα ξένα πανεπιστήμια που δείχνουν ενδιαφέρον για την χώρα μας; Ας μας πει ένα όνομα, για να πάψουμε να κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια.

Ενδιαφέρεστε για τους λίγες χιλιάδες φοιτητές του εξωτερικού, αλλά όχι για τα 700 χιλιάδες Ελληνόπουλα που διώξατε! Όλοι σας τα διώξατε! Εμείς θα τα φέρουμε πίσω!!

Βλέπουμε ότι άθεοι στηλιτεύουν τον αποκλεισμό βουλευτών από ιερούς ναούς, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τους γάμους των ομοφυλοφίλων. Άθεος βουλευτής έφερε στη βουλή το θέμα του αποκλεισμού 2 βουλευτών από τον Μητροπολίτη Κερκύρας, ενώ άθεος υπουργός καταδίκασε το γεγονός. Αναρωτιέμαι γιατί όλοι οι άθεοι γίνεστε σε λανθάνουσα κατάσταση ένθεοι;; Γιατί ασχολείστε με τα της Εκκλησίας;

Αναφερόμενος, δε, προς τους συναδέλφους που ψήφισαν αποχή ή υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων λέμε τα εξής: Θέλει θάρρος να είσαι ορθόδοξος χριστιανός και θέλει θράσος να είσαι άθρησκος, άθεος και να απαιτείς να εκκλησιάζεσαι.

Χθες ρωτήσαμε γιατί πήγε ο πρωθυπουργός στην Ουκρανία. Εμείς σαφώς καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του προέδρου Ζελένσκι. Όμως σήμερα η φιλοκυβερνητική ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ μας έλυσε την απορία στο πρωτοσέλιδό της: Οι συνομιλίες με Ζελένσκι για συνεργασία στην ανοικοδόμηση και την ενέργεια. (κατάθεση στα πρακτικά). Δηλ. ο πρωθυπουργός πήγε να κάνει ντηλαρίσματα για τους εργολάβους; Αφού ισοπεδώθηκε η Ουκρανία, τώρα πήγε ο εργολάβος, συγγνώμη ο πρωθυπουργός, για να κλείσει δουλειές! 

Ο κος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις μάχες στην Οδησσό είπε: «δεν μας φοβίζετε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία»! Πώς; Αφοπλίζοντας την Ελλάδα; Στηρίζει την ειρήνη ο  πρωθυπουργός, όταν η Αμερική, που όλοι εσείς την υποστηρίζετε, έχει κάνει άνω κάτω την Ουκρανία και σκοτώνονται άνθρωποι εκεί, και η ΝΔ στέλνει όπλα για την ειρήνη; Αφήστε τα όπλα στην Ελλάδα γιατί σύντομα θα τα χρειαστούμε.

Επίσης είπε και το εξαιρετικό: «Εδώ γίνεται πόλεμος»! Ε, βέβαια γίνεται πόλεμος. Τα όπλα που στέλνει στην Ουκρανία για ποιο λόγο νόμιζε ότι τα στέλνει;;

Εμάς στην Ελληνική Λύση δεν μας ενδιαφέρει αν ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κάνει τον dealer ελληνικών εταιρειών στην Ουκρανία. Μας ενδιαφέρει ο πρωθυπουργός να φέρει δουλειά στους Έλληνες και στην Ελλάδα. Μας ενδιαφέρει να μην πεινάει ο Έλληνας.

Και κλείνοντας θα αναφερθώ στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι στην οικονομία πάμε πολύ καλά. Και είπε πάλι ψέμματα. Έχω εδώ το κεντρικό άρθρο της φιλοκυβερνητικής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Λέει λοιπόν: «το άφθονο χρήμα από τα ουρανοκατέβατα κέρδη, τον αυξανόμενο κρατικό δανεισμό, τα πληθωριστικά φορολογικά έσοδα, φιλοτεχνεί μία μαγική εικόνα ανάπτυξης, παρ’ ότι το ΑΕΠ είναι μικρότερο και το χρέος πολύ υψηλότερο, απ’ όσο ήταν πριν 15 χρόνια, όταν πέσαμε στα βράχια της κρίσης. Τι γίνονται τα κέρδη πέρα από την πολυτελή κατανάλωση; Επενδύονται στο εξωτερικό. Η αυξημένη κερδοφορία που αποκτάται εδώ, χάρις στον πληθωρισμό των κερδών, φεύγει εκτός συνόρων», λέει η φιλοκυβερνητική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ! Με απλά λόγια, τα καρτέλ θησαυρίζουν από το αίμα του Έλληνα, και βγάζουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό. Έχετε αφήσει τον Έλληνα στα χέρια των ολιγαρχών, των πλουτοκρατών, των καρτέλ. Στο μόνο που έχετε επιτύχει είναι να βάζετε στη φυλακή τους Έλληνες για χρέη.

Η ΑΑΔΕ ζήτησε την εφαρμογή νέου Ποινικού Κώδικα. Ζήτησε να φυλακίζονται για 1 χρόνο όσοι χρωστούν πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ και 3 χρόνια όσοι χρωστούν πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ.

Εκείνοι που χρωστούν πάνω από 400 εκατ. ευρώ πόσα χρόνια θα πρέπει να φυλακίζονται; Δεν θα είναι καμμιά εκατοσταριά;

Εσείς θέλετε τη φυλάκιση της  Ελλάδας. Εμείς θα την επελευθερώσουμε από τα χρέη. Εμείς θα την απελευθερώσουμε από τη φτώχεια.

Ομιλία του βουλευτή Μίλτου Ζαμπάρα στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που αφορά την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ο βουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του με την διαπίστωση: «Δεν γίνεται να χρησιμοποιείται το σύνταγμα ΄΄α λα κάρτ΄΄ από την κυβέρνηση και όπως την βολεύει. Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία σειρά από μύθους που όμως δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Τα Πανεπιστήμια που θα δημιουργηθούν δεν θα είναι ούτε μη κρατικά ούτε μη κερδοσκοπικά. Θα είναι ιδιωτικά και κερδοσκοπικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα»

Στην συνέχεια ο Μίλτος Ζαμπάρας αναφέρθηκε στα υποτιθέμενα αυστηρά κριτήρια που θα θεσμοθετεί η κυβέρνηση τονίζοντας ότι: «Η Ανεξάρτητη Αρχή που θα εξετάζει τα κριτήρια αξιολογήθηκε από την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Ανεξάρτητη Αρχή και βρέθηκε ανεπαρκής! Τα Δημόσια Πανεπιστήμια παρέχουν υψηλής ποιότητας σπουδές που τα εντάσσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Τα παραδείγματα των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο εξωτερικό είναι αποτυχημένα αφού παρέχουν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και δεν έχουν ιδιαίτερη ζήτηση».

Το μεγάλο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα σταματήσει η μεγάλη εκροή φοιτητών είναι ψευδής, από τους 40.000 φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό, μόνο το 5% είναι προπτυχιακοί φοιτητές άρα μιλάμε για 3.000-4.000 φοιτητές.

 Ο βουλευτής κλείνοντας αναφέρθηκε στην στόχευση της κυβέρνησης να απαξιώσει τα δημόσια πανεπιστήμια για να δρομολογήσει την δημιουργία ιδιωτικών τονίζοντας: «Αντί να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος με σοβαρούς όρους για το τι δημόσιο πανεπιστήμιο θέλουμε, για το πώς θα πρέπει να το ενισχύσουμε, για το πώς θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι σε αυτό, συζητάμε για ένα νομοσχέδιο που θα δημιουργήσει ιδιωτικά – χαμηλής ποιότητας πανεπιστήμια. Σήμερα οι θέσεις στις φοιτητικές εστίες επαρκούν μόνο για το 9% των φοιτητών. Με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Παιδεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2023 για κάθε φοιτητή στην Ελλάδα αντιστοιχεί μόλις 2.300 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος είναι 11.500 ευρώ. Το 9.6% του ετήσιου προϋπολογισμού μιας ευρωπαϊκής χώρας κατευθύνεται στην παιδεία. Στην Ελλάδα είναι 7.1%».

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποκόψει την κοινωνική κινητικότητα και να δημιουργήσει ένα αποτυχημένο μοντέλο εκπαίδευσης δύο ταχυτήτων.

Σελίδα 1 από 2