Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:26: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 23:44

ESPERIA BOUTIQUE HOTEL in Agrinio - For Your Inspiration

Ενα ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε το 1963 και, 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να χτυπάει στο ρυθμό αυτής της πόλης.
Το πιο ωραίο πρωινό, αχνιστός espresso που ρέει σε όλες τις cute γωνιές του lobby και ο ελληνικός αμπελώνας στην πιο ωραία παράταξη πλάι στα ζουμερά πιάτα της homey κουζίνας μας.



ESPERIA BOUTIQUE HOTEL
Χαριλάου Τρικούπη 31, Αγρίνιο
Για κρατήσεις, ποτό ή φαγητό: 26410 55253
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 23033-34

 
 

«Κόκκινο» χτυπάει η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε νόμο για μένα, αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να μην κουνάει το δάχτυλο για το Κράτος Δικαίου.

«Ομιλώ και ως παθών. Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα νόμο ο οποίος δεν είχε πολύ λογική. Στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγο μου. Προσαρμοστήκαμε αμέσως. Τώρα ακουμπάει τον κ. Κασσελάκη και μας κουνάει το δάκτυλο. Αλλά ερωτάται και άλλα απαντάει. Ο νόμος ισχύει για όλους. Να μας κουνάει το δάκτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για κράτος δικαίου όταν έχουν βγει ο κ. Κοντονής και ο κ. Τσιπρας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Με δήλωση του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθαρίζει ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρία με τα αστακοκάραβα από τον Μάρτιο του 2023. «Πότε θα επιστρέψετε τα δανεικά κ. Μητσοτάκη; Έχετε το θράσος να ζητάτε και τα ρέστα;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα το έχετε καταλάβει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών» είπε ακόμη ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν υπόχρεος Πόθεν Έσχες, ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος Βούλα Κεχαγιά και θα απαντήσει, όπως ανέφερε όταν ο ίδιος κρίνει ότι είναι έτοιμος, δίνοντας όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

«Δεν ήταν υπόχρεος μέχρι τώρα να υποβάλει πόθεν έσχες τώρα θα υποβάλει το έσχες. Είστε σίγουρος ότι δεν θα έλεγε κανείς τιποτα (αν έβγαινε αύριο και έλεγε ότι αυτές είναι οι εταιρείες μου); Κάντε λίγη υπομονή δεν θα απαντήσει ο κύριος Κασελάκης στον κύριο Μητσοτάκη για να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνος» σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάλεσε εκ νέου τον κ. Κασσελάκη να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει τεθεί σημειώνοντας ότι ο νομός απαγορεύει συμμετοχή αρχηγών κομμάτων σε εταιρείες εκτός Ελλάδας.

«Δεν ανακινηθηκε το θέμα από κυβέρνηση αλλά από καταγγελίες του οικονομικού του δεν έχει δώσει καμία απάντηση για ερωτήσεις που θέτει η δικαιοσυνη δεν είναι influencer o κος Κασσελάκης σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, τον συγκεκριμένο νόμο τον θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ – για αυτό που ερωτάται επιμόνως δεν απαντά ο κος Κασσελάκης, δεν τον κατηγορήσαμε για τον τρόπο που έχει βγάλει τα λεφτά του στην Αμερική δεν κάνουμε αόριστες κατηγορίες, αν δεν θέλει να απαντήσει δεν είναι υποχρεωτικό μην πετάει όμως λάσπη» είπε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με διάταξη νόμου του 2016 «στον Πρωθυπουργό, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, {…) απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα».

«Πρέπει να δώσει απαντήσεις» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του, σημειώνοντας πως «δεν έχει να φοβηθεί κάτι. «Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια θεσμική αντιμετώπιση του θέματος. Στο Πόθεν Έσχες φαίνονται τα πάντα» πρόσθεσε.

Την Πέμπτη (14/3) ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το πρόγραμμα του για την Ευρώπη.

sinidisi.gr

«Είναι ντροπή για την Ελλάδα να εμφανίζει πλασματική αύξηση του ΑΕΠ της (…) Αγοράζουν κόκκινα δάνεια, αυξάνουν το ΑΕΠ. Δεν υπάρχει βιώσιμη ουσιαστική αύξηση του ΑΕΠ (…) », επισήμανε από την «Τεχνόπολη» ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τίτλο «Ελληνικό όνειρο – Ζωή με αξιοπρέπεια».

Ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:

«Παρουσιάζουμε τη δέσμη μέτρων που προτείνουμε να εφαρμοστούν για την αναχαίτιση της ακρίβειας (…) Θα ασχοληθούμε με δύο βασικά εργαλεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αν παραμείνει λίγο ακόμη στην εξουσία, θα δημιουργήσουν μη αναστρέψιμες βλάβες στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Ελλάδας. Αυτά τα δύο κρίσιμα μεγέθη είναι η ακρίβεια και η φορολογία (…) Δεν υπάρχει εισαγόμενη ακρίβεια. Πρόκειται για πολιτικές πληθωριστικής και κερδοσκοπικής απληστίας που σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Μέγαρο Μαξίμου, καθ’ υπόδειξη των μεγάλων οικονομικών παραγόντων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα νέα δυναμική, είπε, υπογραμμίζοντας πως είναι «ξεκάθαρα δεύτερος και ανεβαίνει» και πως αυτό οφείλεται, τόσο στην αντιπολίτευση που έχει κάνει το κόμμα στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, όσο και στη στάση που κράτησε για την ισότητα στον γάμο. «Προφανώς αυτά έχουν μεταδώσει ένα μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Κύριε Μητσοτάκη έχετε επιχειρήσει ποτέ στη ζωή σας;», διερωτήθηκε ο Στ. Κασσελάκης, αφήνοντας αιχμές και για τα «500 εκατ. δανεικά και αγύριστα» της ΝΔ.

«Οι τράπεζες δεν έχουν ανακεφαλαιωθεί από μάννα εξ ουρανού, αλλά από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου», είπε επίσης ο Στ. Κασσελάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «θράσος να ζητάνε και τα ρέστα». Επιπλέον, της καταλόγισε πρακτικές gaslighting, δηλαδή ψυχολογικής χειραγώγησης του θύματος από τον θύτη, «να τον πείσει ότι εκείνος φταίει». Όπως ανέφερε, την ίδια στρατηγική εφαρμόζει η ΝΔ, όταν κάνει λόγο για «ατομική ευθύνη».

«Είναι καιρός να δείξουμε ότι όχι: ούτε θύματα θα γίνουμε και ότι η κοινωνία έχει ανάγκη αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

sinidisi.gr

«Προχθές, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνέδεσε με καθαρό τρόπο το έγκλημα στα Τέμπη με τη μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης. Στο πόρισμά της το καλοκαίρι περιγράφει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ βάσει αυτού του πορίσματος πρότεινε εξαρχής προανακριτική επιτροπή. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Συναντάμε και σε αυτή την τραγωδία το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη. Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο του βουλευτή τους, του κ. Πάτση, με τα κόκκινα δάνεια. Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Δυστυχώς, στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υποβαθμίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα μας» καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

sinidisi.gr

Η νέα Ν.Ε., σημαντικά ανανεωμένη με νέα πρόσωπα, θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στην εβδομάδα.

Η σύνθεση της νέας Ν.Ε. όπως προέκυψε από τις εκλογές της 10ης Μαρτίου:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΑΛΕΞΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΝΙΑΔΕΣ
ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΟΚΚΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΚΡΙΚΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ
ΛΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΩ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΙΚΡΟΒΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΟΛΩΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
ΜΠΑΔΑ ΔΩΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΚΡΗΤΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑ
ΝΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΞΕΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΑΝΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΘΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΡΑΠΤΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΟΡ.ΒΑΛΤΟΣ
ΡΗΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΤΟΥΝΑ
ΤΑΦΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΒΑΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΣΟΥΓΚΡΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
ΥΦΑΝΤΗ ΡΟΥΛΗ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΧΥΤΗΡΗ ΔΑΡΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΨΕΙΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
ΚΟΣΥΦΑΣ ΘΥΜΙΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΑΝΔΕΛΟΣ ΠΑΝΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

sinidisi.gr

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 12/03 στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας, από στελέχη των οργανώσεων της Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας.

Με σύνθημα: «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων, να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. - Η ελπίδα στην πάλη του λαού!» ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης τοποθετήθηκε προτάσσοντας το αιτήματα: «να επιστρέψει η φρεγάτα, να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα και η χρησιμοποίηση του Στρατηγείου της Λάρισας, να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία, κανένας Έλληνας αξιωματικός και στρατιώτης έξω από τα σύνορα, να κλείσουν τώρα οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ο κ. Παπαναστάσης όμως δεν στάθηκε μόνο σ αυτά, αλλά αναφέρθηκε στο ότι η κυβέρνηση νομοθετεί την απευθείας υπαγωγή Ελλήνων στρατιωτικών στον στρατό των ΗΠΑ.
Μάλιστα επ αυτού ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε ανάλυση και στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή, όπου γινόταν συζήτηση σχετικά με την κύρωση δύο Μνημονίων Συνεργασίας με τις ΗΠΑ που αφορούν την τοποθέτηση προσωπικού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον αμερικανικό στρατό.

«Η κυβέρνηση κρύβει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για τη στήριξη των επεμβάσεών του όπου γης, κυρίως με τις ταχυκίνητες μονάδες και όχι μόνο. Συγκαλύπτει πίσω από όλα αυτά τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει πρόθυμα στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας που εξειδικεύεται με τις διάφορες φάσεις του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ - Ελλάδας. Κρύβει επίσης ότι νομοθετεί και τη διοικητική εξάρτηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με τις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαναστάσης.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο «κόκκινο» φαίνεται πως είναι η απάτη του Χόλυγουντ, καθώς το σενάριο της ταινίας «20 ημέρες στην Μαριούπολη» που βραβεύτηκε στα Όσκαρ, διαψεύδεται από την ίδια την αληθινή πρωταγωνίστρια.

Η Marianna Vyshemirskaya μιλώντας στη Daily Storm, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «Ενώ αυτοί εργάζονται για την προπαγάνδα, εγώ δουλεύω για να βοηθήσω τους ανθρώπους. Πρόκειται για μια παρέλαση υποκρισίας.

https://www.bitchute.com/video/BSmY2vsvN54i/

Δεν είδα την ταινία και δεν είδα την υποψηφιότητα. Δεν έδωσα ποτέ άδεια για την γίνει ιστορία. Είμαι απασχολημένη με πιο σημαντικά πράγματα: δουλειά, ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες και να περνάω χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα», ανέφερε επίσης.

Να σημειωθεί πως η ταινία, κέρδισε το Όσκαρ του καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Η «Έγκυος γυναίκα από τη Μαριούπολη», Μαριάννα Βισεμίρσκαγια, καταγγέλλει για υποκρισία το ντοκιμαντέρ: «Όσο για αυτή την παρέλαση υποκρισίας – δεν με ενδιαφέρει. Ήταν ξεκάθαρο σε όλους από την αρχή πώς θα τελείωνε”.

Κατά τη διάρκεια των μαχών για την πόλη, ένας ξένος ανταποκριτής φωτογράφισε την έγκυο Μαριάννα κοντά σε ένα κατεστραμμένο μαιευτήριο και μετά η φωτογραφία της «Μαντόνας της Μαριούπολης» έγινε viral σε όλο τον κόσμο.

Η Vyshemirskaya επίσης δεν θα αντιδράσει στη χρήση του πλάνα της στην ταινία: «Δεν ψάχνω λόγους για να αντιδράσω. Ενώ οι δυτικοί εργάζονται για την προπαγάνδα, εγώ δουλεύω για να βοηθήσω τους ανθρώπους».

Η Marianna Vyshemirskaya ζει τώρα στη Ρωσία και ασχολείται με εθελοντική εργασία.

pronews.gr

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε δημοσκόπηση της Interview, σχετικά με την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, καταγράφεται κατάρρευση της ΝΔ.

Στην ερώτηση, «Αν είχαμε Ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», η ΝΔ βρίσκεται στο 24,7% με τους αναποφάσιστους να είναι στο 15,1%.

Η Ελληνική Λύση είναι στο 10,2%, η Νίκη στο 4,2% και οι Σπαρτιάτες στο 1,5%.

Στην κάλπη, αν συνεχιστεί αυτή η τάση τα δεξιά κόμματα θα ξεπεράσουν το 20%, ενώ το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα προλάβει να ενεργοποιηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και αν θα υπάρξει κόμμα που θα εκφράζει τις θέσεις του.

Αν συμβεί αυτό τότε μπορεί να δούμε και ποσοστά κοντά στ0 25% στα τρία ή και τέσσερα δεξιά κόμματα.

Ο νόμος για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς κάνει τεράστια εκλογική ζημιά στη ΝΔ, ενώ αντίθετα τα Τέμπη, δεν δίνουν ψήφους στην αντοπολίτευσης.

Δείτε το σχετικό γράφημα:

 

Σε άλλη δημοσκόπηση με αναγωγή η Ελληνική Λύση «παίζει» για δεύτερο κόμμα:

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα υπόλοιπα κόμματα. Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια», και θεώρησε πολύ σημαντικό ότι η δικαιοσύνη επέλεξε να αναζητήσει, δεύτερο πραγματογνώμονα.

«Δεν είπε τίποτα για το πόρισμα της ΝΔ που μιλά μόνο για ανθρώπινα λάθη, δεν έδωσε καμία απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα που έχουν προκύψει και συνδέονται με τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «διαφθορά και συγκάλυψη».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια αλλά και την ίδια μας τη λογική

«Στην πραγματικότητα σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια αλλά και την ίδια μας τη λογική», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε σχόλιο του για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον «ΣΚΑΪ».

Σχολιάζει ειδικότερα ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε «ως απλός παρατηρητής των γεγονότων που με αφέλεια παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη», «δεν είπε τίποτα για το πόρισμα της ΝΔ που μιλά μόνο για ανθρώπινα λάθη, δεν έδωσε καμία απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα που έχουν προκύψει και συνδέονται με τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος». «Απλώς περιορίστηκε να σχολιάσει πως και ο ίδιος θέλει να μάθει την αλήθεια», προσθέτει.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «έχει ενδιαφέρον πάντως το γεγονός πως ο πρωθυπουργός άφησε ακάλυπτη την υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως σε σχέση με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και από την κ. Ασημακοπούλου και από το ίδιο το υπουργείο». «Επιπροσθέτως είπε ότι ‘κάνουμε κι εμείς την δικιά μας έρευνα’ αφήνοντας να εννοηθεί ότι και το Μαξίμου ερευνά το τί συνέβη στο υπουργείο Εσωτερικών». «Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί έπειτα από αυτήν την παραδοχή να εμπιστεύεται την υπουργό του;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη του «έβαλε “ταφόπλακα” στην προοπτική να δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα αν και νωρίτερα είχε αναγνωρίσει ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κύμα της ακρίβειας». «Επί της ουσίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «κατέστησε σαφές ότι ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από μία κυβέρνηση που επιβάλλοντας υψηλούς έμμεσους φόρους -οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021 έως το 2023- δεν αφήνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πάρουν ανάσα». «Κι αν όντως πιστεύει πως η λύση είναι τα 780 ευρώ, στα οποία βρίσκεται σήμερα ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 800, τότε αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα», συμπληρώνει.

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει: «Αλήθεια, τί εννοούσε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η ΝΔ ήταν παλιά στα μαχαίρια με το ΠΑΣΟΚ; Ότι πλέον υπάρχουν σημεία σύμπλευσης ή και πολιτικής ταύτισης;».

Ν. Ανδρουλάκης: «Και στο έγκλημα των Τεμπών επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη»

«Προχθές, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνέδεσε με καθαρό τρόπο το έγκλημα στα Τέμπη με τη μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης. Στο πόρισμά της το καλοκαίρι περιγράφει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ βάσει αυτού του πορίσματος πρότεινε εξαρχής προανακριτική επιτροπή. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Συναντάμε και σε αυτή την τραγωδία το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη. Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο του βουλευτή τους, του κ. Πάτση, με τα κόκκινα δάνεια. Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Δυστυχώς, στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υποβαθμίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα μας» καταλήγει ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΚΕ: Δικαίωση για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών είναι η απόδοση πολιτικών-ποινικών ευθυνών όπου υπάρχουν

«Ό,τι κι αν λέει ο κ. Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόσο για το έγκλημα στα Τέμπη, όσο και για τις προσπάθειες συγκάλυψής του, τον εκθέτει η απαράδεκτη στάση του κόμματός του στην Εξεταστική Επιτροπή και το εσπευσμένο κλείσιμό της. Δικαίωση για τα θύματα του εγκλήματος, όλο τον λαό και τη νεολαία, αποτελεί η αποκάλυψη όλων των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό, η απόδοση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών όπου υπάρχουν και ο αγώνας ώστε αυτό το έγκλημα πραγματικά “να μην ξεχαστεί, να μην παραγραφεί”. Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του σε αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό σταθμό και τις αναφορές του στο έγκλημα στα Τέμπη».

Νέα Αριστερά: Η κυβερνητική πλειοψηφία σαμποτάρει την έρευνα και συγκαλύπτει

«Λίγες ώρες μετά την αυλαία σε μια εξεταστική επιτροπή-παρωδία και το πόρισμα συγκάλυψης της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης σε σημερινή του συνέντευξη μας είπε ότι η δικαιοσύνη θα έχει τον τελικό λόγο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, σχολιάζοντας ότι «παρέλειψε να αναφέρει ότι, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το έργο της δικαιοσύνης στην πραγματικότητα σαμποτάρεται».

«Στη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής, με ωμές παρεμβάσεις εξαιρέθηκαν μάρτυρες, παρεμποδίστηκε το έργο των μελών ενώ ο κ. Καραμανλής προστατεύτηκε και στην πραγματικότητα φυγαδεύτηκε» τονίζει η Νέα Αριστερά και συνεχίζει: «Ο πρωθυπουργός έσπευσε ξανά να υπογραμμίσει το “ανθρώπινο λάθος”, υποβαθμίζοντας τη σημασία των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας. Μπορεί σήμερα ο ίδιος και το πόρισμα του κόμματος του να μιλούν για την ανθρώπινη ευθύνη και όχι την πολιτική για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, όμως έναν χρόνο πριν, στις 5 Μαρτιου 2023, ο κ. Μητσοτάκης έγραφε: “Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί”. Τι από τα δύο ισχύει τελικά; Μάλλον αυτό που βολεύει την επιχείρηση της συγκάλυψης και της προστασίας του κ. Καραμανλή αλλά τελικά προσβάλλει την μνήμη των 57 νεκρών, των οικογενειών και των πολιτών που ζητούν δικαιοσύνη».

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρθυπουργού για τον κατώτατο μισθό, η Νέα Αριστερά σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ξανά σε θριαμβευτικούς τόνους για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20 ευρώ, επιβεβαιώνοντας όμως ότι κανένα επιπλέον μέτρο δεν πρόκειται να ληφθεί για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που συνεχίζουν να καλπάζουν και εξαφανίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών. Απέκλεισε την καταβολή επιδόματος Πάσχα για τους αδύναμους ενώ επανέλαβε προκλητικά ότι οι τιμές των ενοικίων εκτοξεύονται γιατί… πάει καλά η οικονομία. Αυτή είναι η κυνική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την κρίση μιας ολόκληρης γενιάς».

«Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση που ζει έξω από την κοινωνία. Η ανάγκη για εναλλακτική πρόταση και διέξοδο είναι πια επιτακτική. Η Νέα Αριστερά προσκαλεί τους πολίτες που δυσφορούν με την πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη να κάνουν το επόμενο βήμα. Να φτιάξουμε την ισχυρή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα. Την αριστερά που έχει ανάγκη η κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αλληλεπιδράσεις με εξωγήινους, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Άμυνας (DOD). Η έκθεση του Πενταγώνου, μια πολυαναμενόμενη αναθεώρηση απόρρητων εγγράφων από το 1945 έως το 2023 που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο την Παρασκευή (08/03), δεν βρήκε αποδείξεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συναντήσει εξωγήινους ή ότι έχει συγκαλύψει την ύπαρξή τους.

Αντίθετα, η έκθεση αποδίδει τις θεάσεις UFO τη δεκαετία του 1960 σε άκρως απόρρητες πτήσεις πρωτότυπων αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροπλάνων και διαστημικών σκαφών. Το 2010, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέτασε ένα πρόγραμμα «αντίστροφης μηχανικής» (η προσπάθεια ανακάλυψης των τεχνικών χαρακτηριστικών μιας συσκευής ή τεχνολογίας μέσω της ανάλυσής της) άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων. Ωστόσο, καθώς δεν βρέθηκε κανένα τέτοιο σκάφος, το πρόγραμμα απορρίφθηκε, σύμφωνα με την έκθεση.

«Δεν υπάρχουν επαληθεύσιμα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν πρόσβαση ή έχουν αντιστρέψει εξωγήινη τεχνολογία», δήλωσε ο Αρχιστράτηγος Πατ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.

Η έκθεση δεν βρήκε επίσης «κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε έρευνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ακαδημαϊκή έρευνα ή επίσημη επιτροπή αναθεώρησης έχει επιβεβαιώσει ότι οποιαδήποτε παρατήρηση αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου αντιπροσώπευε εξωγήινη τεχνολογία».

«Όλες οι ερευνητικές προσπάθειες, σε όλα τα επίπεδα ταξινόμησης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες θεάσεις ήταν συνηθισμένα αντικείμενα και φαινόμενα και αποτέλεσμα λανθασμένης αναγνώρισης», κατέληξε ο Ράιντερ.

ΠΗΓΗ: Live Science

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
Σελίδα 1 από 3