Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:21: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024

Στα «άκρα των άκρων» οδηγούνται οι ελληνορωσικές σχέσεις με το Κρεμλίνο να εξαπολύει νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σημείο που να διερωτάται κάποιος τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν η Ρωσία επικρατήσει στην Ουκρανία και ειδικά αν στην Ουάσιγκτον υπάρξει κυβερνητική αλλαγή και έρθει στην εξουσία ο Ν.Τραμπ. Και οι νοούντες νοήτωσαν.

Η τελευταία «βολή» της Μόσχας έρχεται από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ.Ζαχάροβα, η οποία σε συνέντευξή της καταγγέλλει γενικά τις δυτικές πρωτεύουσες ότι αρχικά αρνούντο και μετά δεν απαντούσαν στο αίτημα να επιτραπεί στους Ρώσους υπηκόους που ζουν στις χώρες τους να ψηφίσουν στις ρωσικές εκλογές.

Αλλά εκείνη που το «τερμάτισε» -κατά την Μ.Ζαχάροβα- ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία όχι μόνο αρνείτο να δώσει έγκριση στους Ρώσους πολίτες να ψηφίσουν, αλλά έδωσε την έγκρισή της, μόνο όταν η Μόσχα έθεσε θέμα παραβίασης της συνθήκης της Βιέννης.

Και αυτή η έγκριση δόθηκε μόλις στις 8 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές! Και μάλιστα αλλά έσπευσε να δηλώσει η Αθήνα ότι «Η Ελλάδα δίνει την έγκρισή της απρόθυμα»!

Τώρα, ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμπαθεί την Ρωσία και τον Β.Πούτιν, πόσο «έξυπνα» είναι αυτά περί «απροθυμίας»; Και τι προσφέρουν στο εθνικό συμφέρον; Γιατί τόσο μένος;

Μήπως για να κρύψουν από τους Δυτικούς ότι, παρά το εμπάργκο, έχουν ξεκινήσει και αγοράζουν φυσικό αέριο από την Ρωσία (ναι, αθόρυβα, αλλά μαζικά) σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που αγόραζαν πριν τον πόλεμο;

Τώρα ήρθε και η άρνηση κλήτευσης των Ρώσων και Λευκορώσων διπλωματών στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Το ότι δεν θα υπήρχε 25η Μαρτίου αν δεν υπήρχε η τσαρική Ρωσία είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση, αλλά το ερώτημα είναι πιεστικό: Ποιος επωφελείται από όλα αυτά;

Δείτε την συνέντευξη της Ζαχάροβα που κατηγορεί για «δηλητηριώδες περιεχόμενο την ελληνική πολιτική έναντι της Ρωσίας».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ εδώ και αρκετούς μήνες εκθέτει συνεχώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα πεπραγμένα της στις υποκλοπές, στην σφαγή των Τεμπών και τώρα στην διαρροή των emails.

Όχι μόνο γιατί συνέβησαν, αλλά και για την μηδαμινή πρόοδο που έχει γίνει από την ελληνική Δικαιοσύνη, στην διερεύνηση τους.

Για την ακρίβεια οι Ευρωπαίοι είναι εξοργισμένοι και αναμένεται να εξοργιστούν ακόμα περισσότερο μετά τις δηλώσεις Α. Γεωργιάδη περί αποπομπής της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Codruta Kovesi.

Ήδη εδώ και καιρό, η Κομισιόν αλλά και εκθέσεις φορέων καθώς και ψηφίσματα της ευρωβουλής δείχνουν ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα αργεί πολύ, γι’ αυτό άλλωστε είχαν προτρέξει την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης.

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας Codruta Kovesi έβγαλε κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση αλλά και στην Δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών ζητώντας να μην «κουκουλωθεί» η υπόθεση και να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες.

Για την κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να άρει το νόμο περί ευθύνης των υπουργών ενώ τόνισε ότι αν είχε τελειώσει η σύμβαση 717 που ήταν στα χέρια του Κ. Καραμανλή το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί.

Ανέφερε μεταξύ άλλων η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ότι «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια.
Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη.
Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια.

Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν».

Και τι σκέφτηκαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσουν σε μία τόσο σοβαρή κατηγορία; Μα φυσικά, να αποπεμφθεί αυτός όποιος την έκανε!

Η κυβέρνηση αντέδρασε με τον Άδωνι Γεωργιάδη που ζήτησε δημόσια την αποπομπή της Εισαγγελέως!

Όμως, αντέδρασε και ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του Α.Ο που θεώρησε ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει των αρμοδιοτήτων της και σημείωσε «επιβεβαιώθηκε εκατέρωθεν η πρόθεση για στενή και αρμονική συνεργασία των εισαγγελικών λειτουργών της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και της Εισαγγελίας της Χώρας μας, οπωσδήποτε, μέσα στα θεσμικά πλαίσια που καθορίζονται από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου, ο οποίος περιορίζει την καθ’ ύλην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αποκλειστικά και μόνον στις αξιόποινες πράξεις που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτης Δανιάς, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίλησε για «υπέρβαση κατά πολύ των αρμοδιοτήτων της» και προσβολή της «θεσμικής αυτονομίας των κρατών-μελών της Ε.Ε.».

Όμως, δεν είναι μόνο η ευρωπαία Εισαγγελέας και οι συγγενείς των θυμάτων που φωνάζουν για συγκάλυψη για τα Τέμπη.

Είναι και ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Δικαιοσύνης της ΕΕ Didier Reiders o oποίος μπορεί να αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία της Κομισιόν με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά επισήμανε δύο θέματα που χρειάζονται βελτίωση: την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και τη μεγαλύτερη πρόοδο στη διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς.

Την Καθαρά Δευτέρα, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, ήταν συγκλονιστική η τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μίλησε όρθια σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των νεκρών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ψηφίστηκε και από Έλληνες ευρωβουλευτές να αναλάβουν την υπόθεση οι επιτροπές PETI και ΤRΑΝ με σκοπό να φέρει εις πέρας την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η κατηγορία της Μ.Καρυστιανού είναι ότι η Βουλή, λόγω κυβερνητικής πλειοψηφίας, παρέχει στον Κώστα Καραμανλή ασυλία και αποφεύγει να τον θέσει υπό διερεύνηση (μέσω εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής) από την Δικαιοσύνη.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα που δείχνει κάτι πολύ σοβαρό:

Η ελληνική Δικαιοσύνη είναι θέμα προς συζήτηση στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» και δυστυχώς με αρνητικό τρόπο.

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρούσαν όλα αυτά τα χρόνια ότι θα χαίρουν εσαεί ασυλίας από τις Βρυξέλλες.

Αυτό όμως δεν θα συμβεί γιατί οι Βρυξέλλες μπορεί να έχουν πολλά «κακά» αλλά ένα πράγμα που δεν τους αρέσει είναι να τις εκθέτουν…

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τις επεκτατικές του φιλοδοξίες ξετύλιξε πάλι σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Σπάρτη (σ.σ. Ισπάρτα στα τουρκικά) της κεντροδυτικής Τουρκίας.

Αφού εξύμνησε όλους τους προγόνους που επέκτειναν τα εδάφη της Τουρκίας από τους Σελτζούκους Τούρκους μέχρι τον Ατατούρκ (τον οποίο παλαιότερα είχε κατηγορήσει για σμίκρυνση της Τουρκίας με τη Λωζάνη), ο ηγέτης της Τουρκίας υποστήριξε ότι δεν γίνεται να αρκεστεί σε ό,τι του άφησαν οι πρόγονοί του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ερντογάν:

«Πίσω από κάθε σφραγίδα που έβαλαν οι Σελτζούκοι, οι Οθωμανοί και η Δημοκρατία της Τουρκίας σε αυτά τα εδάφη, και πίσω από κάθε έργο που μας εμπιστεύτηκαν ως κληρονομιά, υπάρχει ένας τόσο δύσκολος αγώνας.

Αν προσπαθήσουμε να αρκεστούμε σε αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, η ζωή μας σε αυτή την πατρίδα θα είναι σύντομη. Θα συνεχίσουμε προσθέτοντας συνεχώς όλο και περισσότερα σε αυτήν, πιο όμορφα και καλύτερα, ώστε να μπορέσουμε να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δόθηκε. Θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές μια Τουρκία μεγαλύτερη, ισχυρότερη και πλουσιότερη, ώστε να μπορέσουν να βάλουν τον πήχη ψηλότερα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια δεν ξέχασε να φέρει στο λόγο του και πάλι το Αιγαίο.

«Σπάρτη, γενναίο παιδί των Ταύρων, Σπάρτη, που η μία σου πλευρά γέρνει προς τη Μεσόγειο και η άλλη προς το Αιγαίο, είσαι έτοιμη να γίνεις μία από τις πόλεις του Αιώνα στις 31 Μαρτίου;», ρώτησε το συγκεντρωμένο πλήθος από κάτω ο Τούρκος πρόεδρος, παρόλο που η πόλη αυτή δεν βρέχεται από καμία θάλασσα.

Πηγή: ethnos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραηλινό Ραδιόφωνο ανέφερε, την Τρίτη, ότι η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα παρουσίασε στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, μια απάντηση στα αιτήματα της Χαμάς σχετικά με την αναμενόμενη συμφωνία ανταλλαγής.

το Ισραηλινό Ραδιόφωνο εξήγησε, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, ότι οι διαπραγματευτές στη Ντόχα προσπαθούν πρώτα να συνεννοηθούν σχετικά με την απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατουμένων  σε αντάλλαγμα 40 Ισραηλινών ομήρων.

Πρόσθεσε: «Η ισραηλινή αντιπρόταση περιλαμβάνει αναφορές σε πολλά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής των κατοίκων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και του θέματος της απελευθέρωσης των Παλαιστινίων κρατουμένων ».

Αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για τον αριθμό των κρατουμένων της ασφάλειας που θα αφεθούν ελεύθεροι, καθώς και για το αν τα μέρη έχουν το δικαίωμα να αντιταχθούν στην ταυτότητα αυτών των κρατουμένων.

Το Ισραηλινό Ραδιόφωνο ανέφερε, «Το θέμα της επιστροφής του πληθυσμού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας θα συζητηθεί αφού αποφασιστεί το πρώτο σημείο». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι  «οι συνομιλίες προχωρούν, αλλά αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες». Πηγές της Broadcasting Corporation ανέφεραν ότι «θα υπάρξουν επιπλέον γύροι διαπραγματεύσεων».

Η Ουάσιγκτον ξεκίνησε μια νέα διπλωματική εκστρατεία για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν έξι μήνες, με στόχο να απελευθερώσει τους ομήρους και να φέρει επισιτιστική βοήθεια για να αποτρέψει τον λιμό στη Γάζα.

Σε συνέντευξή του στο CNN πριν από λίγες ημέρες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η χώρα του θα προσπαθήσει να καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Και πρόσθεσε: «Ο χρόνος θα αποφασίσει, αλλά οι περίεργες απαιτήσεις της Χαμάς κάνουν τη συμφωνία πιο δύσκολη, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γιατί θέλουμε τους ομήρους πίσω».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Είναι άλλο πράγμα να σταθείς δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και να βοηθήσεις να αποδοθεί δικαιοσύνη και είναι άλλο πράγμα να είσαι παντού δίπλα τους σαν βδέλλα και να προσπαθείς να αποκομίσεις μικροπολιτικά οφέλη. Είναι αξιοθρήνητος όποιος πολιτικός προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από μια τέτοια υπόθεση», είπε ο Παύλος Μαρινάκης στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης, όπου δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για την υπόθεση των Τεμπών.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το αίτημα συγγενών των θυμάτων να μην ισχύσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ως προς τις προθεσμίες παραγραφής τυχόν αδικημάτων, ώστε να οδηγηθούν –εφόσον προκύψουν εις βάρος υπουργών κατηγορίες, ενώπιον του φυσικού δικαστή-. Όπως είπε, «Η πρώτη αλλαγή στον νόμο έγινε επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην προηγούμενη Βουλή και οι υπουργοί εξομοιώθηκαν με τους πολίτες σε όλα και αν αποφασιστεί σχετικά, όποιος υπουργός από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά, άρα όχι ο κ. Σπίρτζης, έχει σημασία αυτό, θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη».

Συνέχισε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «Πολάκης, Καμμένος, Γεροβασίλη και συνολικά 11 περιπτώσεις κρύφτηκαν πίσω από το άρθρο 86 του Συντάγματος και δεν δικάστηκαν. Εμείς δεν εργαλειοποιούμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών κατά το δοκούν. Όταν τον έχεις εργαλειοποιήσει 11 φορές, είναι γελοίο να κουνάς το δάχτυλο…». Στις αναφορές για συγκάλυψη από την Κυβέρνηση στοιχείων και ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε «Ποια συγκάλυψη; Η Δικαιοσύνη ερευνά και ερευνά τους πάντες, μηδενός εξαιρουμένου. Σε όλες τις υποθέσεις, τα κατηγορητήρια και τα αιτήματα προς την Βουλή τα κάνει η Δικαιοσύνη. Τα κόμματα ούτε στα πορίσματα (όσα κατέθεσαν) ούτε στις ανακοινώσεις τους δεν έχουν διατυπώσει μια σειρά από κατηγορίες, ώστε να έρθει η Κυβέρνηση να απαντήσει και να τις απορρίψει και τότε να πούμε για συγκάλυψη. Υπάρχουν και πονεμένοι άνθρωποι που ακούνε την λέξη συγκάλυψη και δυστυχώς οργίζονται».

Συνέχισε λέγοντας «Τι λένε; Ότι ένας υπουργός που επέσπευσε μια σύμβαση που ήταν έτοιμη κατά 20% πρέπει να πάει κατηγορούμενος; Πχ. όσοι δεν τέλειωσαν την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και έκαναν κατατμήσεις, πρέπει να πάνε κατηγορούμενοι από συγγενείς θυμάτων τροχαίων ή ο υπουργός που δεν είχε τελειοποιήσει το 112 όταν έγινε η φωτιά στο Μάτι πρέπει να πάει κατηγορούμενος για αυτό; Δεν υπάρχει καμία διαδικασία που η Κυβέρνηση συγκάλυψε κάτι».

«Δεν κάνουμε αντιπαράθεση με κανέναν άνθρωπο που βιώνει τον ανθρώπινο πόνο. Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συγκάλυψη κανενός στο δυστύχημα. Οι χρόνοι δε που ακούω, δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης και του μεγάλου αριθμού των εμπλεκόμενων, καθώς είναι πολλά τα θύματα και ανάλογα οι συγγενείς τους, είναι πρωτοφανείς χρόνοι για την δικαιοσύνη. Υπήρχαν κι άλλοι συγγενείς και άλλες χαροκαμένες μάνες που φώναζαν ή θρηνούσαν βουβά, που οι υποθέσεις τους δικάστηκαν πέντε χρόνια μετά», είπε ο κ. Μαρινάκης. Συνεχίζοντας τις βολές προς την αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «το δυστύχημα των Τεμπών δικάζεται από την Δικαιοσύνη και όχι από τις δημοσκοπήσεις ή τους παρουσιαστές. Ποιοι είναι υπαίτιοι θα το πει η Δικαιοσύνη. Διακινείται ως θέσφατο το χυδαίο fake news ότι “έγινε μπάζωμα” στον τόπο του δυστυχήματος. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην δικογραφία. Έγιναν απαραίτητες εργασίες μετά από αποφάσεις υπηρεσιακών παραγόντων για να μπορέσουν να σηκωθούν τα βαγόνια, μήπως μπορέσουν να βρεθούν άνθρωποι εν ζωή τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα».

Όπως συμπλήρωσε, «Έχει ασκηθεί δίωξη στον κ. Αγοραστό γιατί έγινε συγκάλυψη στοιχείων και μπάζωμα; Όχι. Δεν διώκεται γιατί έδωσε εντολή να μπαζωθεί η περιοχή, δεν ξέρω αν έχει να κάνει η δίωξη του με τις εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν ή κάτι άλλο. Πέραν του ότι δεν δόθηκε εντολή άνωθεν, η απόφαση ελήφθη για να συλλεγούν νεκροί ή να βρεθούν άνθρωποι εν ζωή, καθώς έπρεπε να “σταθούν” οι γερανοί. Αυτοί που αποφασίζουν είναι ανώτεροι δικαστές, ούτε πολιτικοί ούτε δημοσιογράφοι».

Σχετικά με την σημερινή συζήτηση στην Βουλή του πορίσματος της ΝΔ μετά από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν αντιμετώπισαν όλα τα κόμματα με τον ίδιο τρόπο την Εξεταστική Επιτροπή. Η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ έκανε ένα πόρισμα 600 σελίδων, με στοιχεία και δεδομένα. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε ένα πόρισμα 70 σελίδων, χωρίς διατύπωση συγκεκριμένων κατηγοριών. Όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας και οι κατηγορίες, δεν διατυπώθηκαν με συγκεκριμένο κατηγορητήριο στο πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

««Η Κυβέρνηση έδωσε την ευχέρεια στην αντιπολίτευση να κάνει Εξεταστική Επιτροπή, γιατί αλλιώς δεν μπορούσε να γίνει. Η Κυβέρνηση άλλαξε την διάταξη για την προθεσμία που ισχύει για την παραγραφή αδικημάτων για υπουργούς και έτσι ενδεικτικά ο κ. Καραμανλής μπορεί να δικαστεί αν προκύψει κάτι εις βάρος του. Η αλήθεια θα λάμψει μέσα από την Δικαιοσύνη. Μέσα στα 1,3 εκατομμύρια, είναι οι υπογραφές ανθρώπων που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα. Μέσα στα αιτήματα των πολιτών είναι και το άρθρο για την ευθύνη των υπουργών, που όμως δεν αναθεωρείται από κάθε Βουλή, πρέπει να είναι αναθεωρητική η Βουλή», ανέφερε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστεψε τα βέλη του και προς την Ευρωπαία Εισαγγελέα, λέγοντας ότι «γίνεται ακροβασία από την Ευρωπαία Εισαγγελέα, λέγοντας άσχετα πράγματα μεταξύ τους. Η Δικαιοσύνη δεν εμποδίζει καμία έρευνα. Η Ευρωπαία Εισαγγελέας λέει “αλλάξτε το Σύνταγμα σας και αλλάξτε και τους νόμους σας”. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό; Να αλλάζει Σύνταγμα και νόμοι επειδή το είπε μια Ευρωπαία Εισαγγελέας; Δεν υπάρχει άρση ασυλίας βουλευτών, ευρωβουλευτών και Επιτρόπων της ΕΕ; Δεν υπάρχουν παντού ανάλογες διαδικασίες;».

Ακολούθως ανέφερε ότι «ως κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώ με την πραγματικότητα και με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όλοι όσοι έχουν αξιώματα, κρίνονται… Είναι θέμα να έρχεται κάποιος σε μια τραγική υπόθεση και να κουνάει το δάχτυλο σε μια χώρα, εκμεταλλευόμενος και τον πόνο των ανθρώπων. Είναι πολύ εύκολο να κουνάς το δάχτυλο και να λες “όλοι στην φυλακή”. Μιλάμε για αντιπολίτευση που δεν την νοιάζει το κράτος δικαίου όταν έχουμε παρα-υπουργείο δικαιοσύνης στο Μαξίμου, δεν λένε κουβέντα για άλλες τραγωδίες ή προσπαθούν να κόψουν κονδύλια για την Ελλάδα. Μιλάω για αυτούς που δίπλα σε μια πονεμένη μάνα, προσπαθούν να κάνουν καριέρα».

Συνέχισε λέγοντας «Δεν είπε κανένας ότι δεν πρέπει να γίνονται οι έρευνες που πρέπει σε όποιο πεδίο πρέπει. Δεν μπορεί κάποιος που δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει υποδείξεις για το Σύνταγμα μιας χώρας, να κάνει υποδείξεις. Αυτό λέμε». Αναφορικά με την διαρροή mail αποδήμων εκλογέων από το ΥΠΕΣ, που κατέληξαν στα χέρια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλο, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει mail και ούτε πρόκειται να δώσει. Όποιος δίνει mail, παρανομεί και υπάρχουν επιπτώσεις. Οι παραιτήσεις έγιναν γιατί δόθηκαν τα mail των απόδημων».

«Δεν θα βγάλουμε εμείς πόρισμα, η υπόθεση θα τελειώσει όταν βγει το πόρισμα της ΑΔΑΕ. Εμείς σε πολιτικό επίπεδο, ρωτήσαμε και μάθαμε την αλήθεια. Αναλάβαμε δράση και είχαμε παραιτήσεις. Μια συνεργάτης του τότε ΓΓ του ΥΠΕΣ έδωσε κάποια mail ανθρώπων της ομογένειας που δεν έπρεπε. Δεν έχουν σχέση με την εκλογική διαδικασία, δεν ψηφίζουμε με αυτά τα mail. Ο άνθρωπος που τα έλαβε, τα έδωσε στην κ. Ασημακοπούλου. Αποδόθηκαν οι ευθύνες τους και αναγνώρισαν το λάθος τους άνθρωποι που έχουν παράξει έργο. Το λάθος ποιο είναι, για να μην τρελαθούμε; Η αποστολή mail, που δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία που έγινε ή θα γίνει. Όποιος δεν σεβάστηκε την διαδικασία και τους θεσμούς, φεύγει. Θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα βρει κάτι παραπάνω, αλλά η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφανθεί για την υπόθεση», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι «Η στοχοποίηση της κ. Κεραμέως δείχνει ότι υπάρχει εργαλειοποίηση και πολιτική αξιοποίηση της υπόθεσης από την αντιπολίτευση, αφού δεν υπάρχει καμία ευθύνη ούτε ένδειξη ότι υπάρχει ευθύνη της κ. Κεραμέως, του κ. Βορίδη, του κ. Λιβάνιου ή όποιου άλλου. Άκουσα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση που διακινούσε τα mail. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο στην μπουρδολογία από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είχαμε υπουργό δικαιοσύνης να λέει ότι είχαμε παραυπουργέιο δικαιοσύνης στο Μαξίμου, έχουμε καταδικασμένο υπουργό που είναι στην πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί μας κουνάνε το δάχτυλο και εμείς απαντάμε με στοιχεία».

sinidisi.gr

Σύσσωμη και μαχητική ήταν η παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής που συνέταξε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στο πλαίσιο της τα μέλη του Κινήματος ύψωσαν τους τόνους εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό είναι το πάγιο μοτίβο της διακυβέρνησης σας». Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε «αγέλη εξουσίας» την κυβέρνηση και προκλητική την απουσία του Πρωθυπουργού από τη συζήτηση. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το κόμμα του επέμεινε στην  πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα για παράβαση καθήκοντος και απιστία στην ολοκλήρωση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση, σύμφωνα και με το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία για να προστατευτεί  ο κ. Καραμανλής. «Αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση στην ώρα της με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σήμερα οι 57 οικογένειες αυτές δεν θα θρηνούσαν τους ανθρώπους τους» συμπλήρωσε με νόημα.

Σε δηλώσεις της για το θέμα εξάλλου, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο έγκλημα των Τεμπών θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς, τα παιδιά μας. Απλοί άνθρωποι έπεσαν θύματα της απληστίας και της ανευθυνότητας κάποιων άλλων. Αυτών των άλλων που ποτέ δεν έπραξαν όπως είχαν καθήκον γιατί νόμιζαν ότι το επίθετο τους αξίζει περισσότερο από τους υπολοίπους. Αυτών που ήξεραν ότι επίκειται μεγάλο κακό και το άφησαν να συμβεί! Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι κανείς, είτε λέγεται Καραμανλής είτε αλλιώς, δεν θα μπορέσει να τη γλιτώσει. Απέναντι στην παρέα του Μαξίμου που διοικεί τη χώρα με τις υποκλοπές, με το σκάνδαλο προσωπικών δεδομένων αποδήμων, με τις αθέμιτες και αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, στις ανεξάρτητες αρχές και τη δικαιοσύνη, είμαστε όλοι εμείς. Εμείς που δίνουμε τον αγώνα για να βγούνε όλα στο φως. Που δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους συγκλονιστικούς γονείς των αδικοχαμένων, μαζί με την Ευρωπαία Εισαγγελέα, μαζί με όσους ψάχνουν την αλήθεια. Θα φτάσουμε όσο μακριά χρειαστεί για να βρούνε δικαίωση οι αδικοχαμένες ψυχές. Είναι ζήτημα τιμής.»

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής, επί του κατατεθέντος πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα: «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», που ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 13 Μαρτίου 2024.

Η σημερινή μέρα για εμάς είναι πολύ σημαντική. Όμως ξεκίνησε με μια ύβρι. Απουσιάζει ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος των Τεμπών: ο πρωθυπουργός. Ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ρίψασπις. Έπρεπε να είναι εδώ, είτε για να υπεραμυνθεί σε όσα πρεσβεύει η ΝΔ είτε για να αναλάβει ευθύνες.

Όσο για τον κο Φάμελο, επειδή είπε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, θα του πω ότι είστε όλοι ίδιοι και το αποδείξατε σήμερα. Είπατε ότι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής τον Νοέμβριο του 2023, όταν η αλήθεια είναι πως η Ελληνική Λύση ζητούσε τη σύσταση εξεταστικής από τον Μάρτιο και τελικά καταθέσαμε τη σχετική πρόταση τον Σεπτέμβριο του 2023!

Σε αυτό το κοινοβούλιο ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι λέγονται συνεχώς ψέμματα. Εμείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνάμε ότι είστε ίδιο και πανομοιότυποι. Εσείς ξεχνάτε το Μάτι. Εμείς δεν το ξεχνάμε, όπως δεν ξεχνάμε και τις Πρέσπες, την πολιτική Κατρούγκαλου με τις μειώσεις συντάξεων και άλλα πολλά.

Στο θέμα των Τεμπών εμείς μιλάμε για συγκάλυψη. Και αυτό επειδή παραμένουν αναπάντητα κάποια ερωτήματα, όπως:

-είναι αλήθεια ότι οι πραγματογνώμονες, που κλήθηκαν στο σημείο μέρες αργότερα, είχαν από την πρώτη στιγμή ζητήσει μέσω mail να τους δοθεί άδεια να σπεύσουν; Γιατί αρνήθηκε η κυβέρνηση, αντίθετα βιάστηκε να προχωρήσει σε μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος;

-το βαγόνι που λειτουργούσε ως κυλικείο και έφερε ανθρώπινα υπολείμματα, ήταν σε χώρα που δεν ήταν εκτεθειμένος σε περιβαλλοντικές συνθήκες;;

-είχε προνοηθεί η κάλυψή του;

-είναι αλήθεια ότι ο εφέτης Λάρισας ζητησε από τον τότε υπ. εθνικής άμυνας κο. Παναγιωτόπουλο, να διατεθεί χώρος σε στρατόπεδο για να γίνει η μεταοφρά και φύλαξη των αμαξοστοιχιών;

-είναι αλήθεια ότι ζήτησε το ίδιο και από τον σημερινό υπ. εθνικής άμυνας κο. Δένδια, τονίζοντας τη σημασία της σωστής μεταφοράς χωρίς φθορές των πειστηρίων;; Αντίθετα εσείς πήρατε τα βαγόνια και πήγατε και τα πετάξατε σε ένα χώρο στο Κουλούρι;

Μιλάμε για συγκάλυψη, γιατί τον Απρίλιο του 2023 ζητήθηκε ιατρικός έλεγχος παθόντα και εσείς το αρνηθήκατε! Ο άνθρωπος προχώρησε σε μηνύσεις. Ορίστε εδώ έχω τα στοιχεία. (κατάθεση στα πρακτικά).

-υπάρχουν ερωτηματικά για τους νεκρούς μετά το δυστύχημα. Και αναφέρομαι στα 2 τροχαία, στα οποία σκοτώθηκαν ο Δ/ντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και ο πρώην σταθμάρχης Βόλου. Υπάρχει εισαγγελέας να τα ερευνήσει; Είναι ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν ποτέ και που κάνουν τον Έλληνα να σκέφτεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

-είναι αλήθεια ότι η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι είπε για το δυστύχημα των Τεμπών χαρακτηριστικά: «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια»;;

Το πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης είναι ότι τάσσεται με την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Διαπλέκεται με την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός όμως κατηγόρησε την Ελληνική Λύση από το ΣΚΑΪ ότι επιχειρεί να χτίσει καριέρα πάνω στο δυστύχημα των Τεμπών. Και το είπε αυτό ο ίδιος πρωθυπουργός, που αναφερόμενος στο Μάτι είπε το εξής αμίμητο: «στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα». Εκείνος που έκανε καριέρα πάνω στους νεκρούς στο Μάτι μιλά για εμάς!

Βγαίνει και ο κος Παύλο Μαρινάκης, και μίλησε για πολιτικές βδέλλες. Βδέλλες; Αλήθεια τώρα; Μιλούν για πολιτικές βδέλλες οι βδέλλες της πολιτικής και της συγκάλυψης του εγκλήματος;;; Εσείς είστε οι βδέλλες!

Πάμε και στα καλύτερα

Έχω εδώ την αγωγή της Τράπεζας Πειραιώς στη ΔΝ για τα θαλασσοδάνεια στις 14/10/2016. Η Πειραιώς αντί διαταγής πληρωμής και άμεσης εκτέλεσης, όπως κάνει εναντίον χιλιάδων δανειοληπτών, επέλεξε το δρόμο της αγωγής, που ακολουθείται όταν οι τράπεζες θέλουν να βοηθήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές να οργανώσουν το συστημικό «πιστόλιασμα» των δανειακών υπολοίπων τους. Και ρωτάμε: Μετά από 7,5 χρόνια δικάστηκε η αγωγή; Πόσο δίκαιο είναι να μην σας κάνουν κατάσχεση όταν την ίδια ώρα οι τράπεζες παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων; Υπάρχει απόφαση;

Και τα ρωτάω αυτά για να δούμε ποιοι είναι βδέλλες της πολιτικής. Κύριοι, είστε βουτηγμένοι στη διαφθορά. Αυτή είναι η διαφορά μας Είμαστε το νέο και είσαστε το παλιό. Λέμε την αλήθεια και λέτε ψέμματα.

Σε μία εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική. Δεν το λέω εγώ ο Τζωρτζ Όργουελ το είχε πει. Αυτή την επανάσταση της αλήθειας την κάνει η Ελληνική Λύση.

Πάμε και στα εύφλεκτα υ λικά. Είχε ή δεν είχε εύφλεκτα υλικά η αμαξοστοιχία; Το βεβαίωσε ο κος Βασίλης Κοκοτσάκης, πρώην αξιωματικός του ανακριτικού της πυροσβεστικής και ειδικός πραγματογνώμονας σε θέματα πυρκαγιών, ατυχημάτων και εμπρησμών. Ο ίδιος μίλησε για την ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, βουτάνιου και βενζόλιου.

Καταθέτω τα στοιχεία που δείχνουν ότι στα Τέμπη κάψατε ανθρώπους με τα λάθη σας. Είναι οι ιατρικές βεβαιώσεις και γνωματεύσεις, από το γενικό νοσοκομείο Λάρισας στις 7/3/2023, που κάνουν λόγο για χημικά εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού που εντοπίστηκαν σε πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του δυστυχήματος. Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο βεβαιώνεται ότι «οι ασθενείς χρήζουν χειρουργικής φροντίδας και καθημερινών αλλαγών, καθώς και ανάρρωσης και αποχής από την εργασία, προς αποφυγή επιμόλυνσης».

Η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων γιατί είναι στο απυρόβλητο; Και ρωτάμε: γιατί δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας από τους υπευθύνους της εταιρείας; Γιατί αφήσατε αυτόν τον τύπο που έχει σχέση με τη μαφία στην Ιταλία να πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα;

Ένα χρόνο μετά, συνεχίζετε να λέτε ψέμματα και για τον αριθμό των επιβατών στην επιβατική αμαξοστοιχία. Στο σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που μετέδωσε το MEGA οι υπάλληλοι κάνουν λόγο για 470 άτομα που επέβαιναν στην μοιραία αμαξοστοιχία, ενώ επίσημα είχε δοθεί ο αριθμός 350. Πού είναι οι υπόλοιποι, που ανέβαιναν χωρίς εισιτήρια; Ένα κράτος που δεν ξέρει πόσοι είναι οι νεκροί από το δυστύχημα, παύει να λέγεται κράτος.

Το βρήκε η ΝΔ: φταίει ο σταθμάρχης. Εγώ θα το δεχτώ. Ο σταθμάρχης όμως της ΝΔ είναι ο πρωθυπουργός. Αυτός και οι υπουργοί του δεν έχουν καμμία ευθύνη;

Τι ζητάμε εμείς στην Ελληνική Λύση; Ζητάμε να δεσμευτείτε τώρα για την άρση της ασυλίας όλων των πολιτικών προσώπων, γενικών γραμματέων, υπηρεσιακών παραγόντων, της Hellenic Train. Όλων! Αυτό θέλει η Ελληνική Λύση. Να μπουν όλοι οι υπεύθυνοι στη φυλακή! Είχαμε νεκρούς. Δεν μπορεί να λέτε ότι φταίει ο σταθμάρχης που δεν τράβηξε το κλειδί!

Έχετε φτιάξει την δική σας αλήθεια για όλα. Ακόμα και για τα Τέμπη. Όπως έλεγε ο Ελύτης, «την αλήθεια την φτιάχνει κανείς όπως ακριβώς φτιάχνει και το ψέμμα». Αλλά κύριοι της ΝΔ από τον Μάρτιο του 2023 ευτυχώς σας αποκαλύψαμε. Γιατί όπως έλεγε και ο Σοφοκλής «κανένα ψέμμα δεν αντέχει στο χρόνο».

Και πηγαίνει ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, μετά από ένα χρόνο, και λέει για το έγκλημα στα Τέμπη ότι «συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με μακροχρόνιες παθογένειες»! Όταν συγκρούονται η λογική και η έλλειψη ενσυναίσθησης και ανάληψης ευθύνης, αυτά λέει κανείς. Πρωθυπουργός σημαίνει αναλαμβάνω ευθύνη. Το πρόβλημα δεν είναι ο σταθμάρχης, αλλά ο πρωθυπουργός που ποτέ δεν είχε καμμία ευθύνη!

Πάμε όμως και στις εξελίξεις στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου. Κάθε υπουργός μεταθέτει την ευθύνη στον προηγούμενο και στον προηγούμενο και εμείς ψάχνουμε να βρούμε τον ηγούεμνο. Οι εξελίξεις λοιπόν επιβεβαιώνουν όλα όσα κατήγγειλε η Ελληνική Λύση από την πρώτη στιγμή. Η διαρροή έγινε από το Υπ.Εσ. Τίθεται πλέον και επίσημα μείζον θέμα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, λόγω της εμπλοκής του αρμόδιου υπουργείου.

Πρόκειται για παράβαση του νόμου του 2019 που εσείς φέρατε και προβλέπει:

-1) φυλάκιση έως 1 έτος για όποιον χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και: μαθαίνει, αντιγράφει, αλλοιώνει, βλάπτει, συλλέγει, καταχωρεί, οργανώνει, διαρθρώνει, αποθηκεύει, προσαρμόζει, μεταβάλλει, ανακτά, αναζητεί πληροφορίες, συσχετίζει, συνδυάζει, περιορίζει, διαγράφει, καταστρέφει τα δεδομένα.

-2) φυλάκιση έως 1 έτος για όποιον χρησιμοποιεί, μεταδίδει, διαδίδει, κοινολογεί με διαβίβαση, διαθέτει, ανακοινώνει ή καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα τα εν λόγω στοιχεία.

-3) φυλάκιση έως 1 έτος και 100 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, αν η πράξη αφορά δεδομένα σχετικά με ποινικές καταδίκες και αδικήματα ή τα σχετικά με αυτά μέτρα ασφαλείας.

-4) κάθειρξη και πρόστιμο έως 300 χιλιάδες ευρώ αν προκλήθηκε κίνδυνος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την εθνική ασφάλεια.

-5) τα αδικήματα αυτά υπάγονται στην αρμοδιότητα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων.

Κανονικά αν υπήρχε νόμος και δικαιοσύνη θα έπρεπε η κα Κεραμέως και υπουργοί να πάμε με χειροπέδες μέσα. Αντ’ αυτού ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλον, στον προηγούμενο.

Και για να πάμε και στον κο Κασσελάκη, επειδή ασχολείται με τρίχες.. δεν θα σήκωνα το γάντι. Θα το σηκώσω όμως και θα του πω ότι η πολιτική δεν είναι σταριλίκι, ούτε οι πολιτικοί είναι κονφερασιέ. Και θα του απαντήσω με το σχόλιο του Στάθη, του σκιτσογράφου, «αν είχε χιούμορ ο Μητσοτάκης, θα έστελνε εκτάκτως τη μονάδα που παρουσιάστηκε ο Κασσελάκης στην Ουκρανία. Στέλνει που στέλνει όπλα ο Μητσοτάκης στο Κίεβο, ας στείλει και το υπερόπλο «Κασσελάκης». Μπορεί βέβαια έτσι να χάσουν οι Ουκρανοί το Λβωφ, αλλά θα κερδίσουν το Χόλυγουντ».

Έχει πει τόσα ψέμματα πια ο κος Κασσελάκης, που από εφοπλιστής μας προέκυψε αστακοκάραβος.

Μας είπε ότι ήρθε πρώτος σε μαθηματικό διαγωνισμό στην Σμύρνητο 2003 και έτσι κέρδισε υποτροφία στην Αμερική. Η αλήθεια είναι ότι ήρθε 37ος και πήρε 9 με άριστα το 40!

Ο κος Κασσελάκης ας δικαιολογήσει πρώτα τα ματωμένα χρήματα από την GOLDMAN SACHS .

Ο κος Κασσελάκης έχει έρθει για να διχάσει την κοινωνία. Στο UPFRONT INTIATIVE είπε: «το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει ο Μητροπολίτης να με βγάλει έξω αν θέλει». Την ίδια ώρα δηλώνει άθεος και άθρησκος. Δεν μπορεί να είναι χριστιανός, αφού παντρεύεται άντρα δεν ακολουθεί τους κανόνες της Εκκλησίας.

Αν ο κος Κασσελάκης θέλει να πάει σε ένα χώρο λατρείας, ας πάει σε ένα τζαμί, μαζί με τον Τάϊλερ.

Είναι δυνατόν να αποκαλεί «αποχωρητήριο» τον πρωθυπουργό; Είπε να μην το λένε Καλλιόπη αλλά Κούλη; Είναι δυνατόν;

Σε κάποιο πρωινάδικο έλεγαν για τον κο. Κασσελάκη ότι φαίνεται καλό παιδί. Έλεος πια! Αν είναι καλό παιδί δεν τον κάνεις πρωθυπουργό. Ή τον στέλνεις σε μοναστήρι ήτ ον κάνεις γαμπρό σου! Εμείς θέλουμε έναν καλό πρωθυπουργό!

Και ας μιλήσουμε και για ψεκασμένους….

Η κα. Βούλτεψη, αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σίβα όπως πήγε ο Μέγας Αλέξανδρος στο μαντείο του θεού Άμωνα και εκεί πήρε ουσιαστικά την θεοποίησή του και ότι είναι Φαραώ των Αιγυπτίων. Αν αυτό δεν είναι ψεκασμός τι είναι;; Και αυτά τα ειπε επειδή πήρε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να κάνει ταξιδάκι.

Ας μιλήσουμε για ψεκασμένους… Ο Άδωνις μίλησε περί ύπουλου χτυπήματος του Βλαντιμίρ Πούτιν στον ίδιο!!!

Είπαμε ποιος είναι ψεκασμένος;;;

Τι είχε πει ο πρωθυπουργός στο παρελθόν; Είχε πει: «…επειδή έχω κατηγορηθεί ότι προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, ότι γεννήθηκα για να γίνω πρωθυπουργός… κατ’ αρχάς δούλεψα πολύ για να φτάσω εδώ που είμαι.. δούλεψα 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα…. (δεν είπε ότι διορίστηκε από τον Καρατζά, ο γιος του οποίου κατά «σύμπτωση» ήταν μαζί του στο ταξίδι στην όαση της Σίβα)… και δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το βιογραφικό μου. Δεν μου λένε πολλά πράγματα ούτε τα κυβερνητικά αεροπλάνα, ούτε η χλιδή… το αεροπλάνο το χρησιμοποιώ όταν είναι απαραίτητο, επειδή τρέφω έναν μεγάλο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα… το γκλάμουρ, εντός εισαγωγικών, της εξουσίας το έχω ζήσει». Αυτά είπε ο κος Μητσοτάκης και μετά πήρε prive το αεροπλάνο για να κάνει ταξιδάκια αναψυχής. Αλλά το Ελληνικός λαός πληρώνει.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον κο. Καπουτζίδη, τον «φιλόσοφο», συζήτησαν και ο πρωθυπουργός μίλησε για «κίνδυνο της τυραννίας της πλειοψηφίας»! Αυτό, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να το ξεχάσει στις εκλογές. Πάει η Δημοκρατία! Μόνο ένας τύραννος θα το έλεγε αυτό!! Και το είπε αυτό για το νόμο του γάμου των ομοφυλοφίλων και παραδέχθηκε ότι νομοθέτησε κατά της βούλησης του ελληνικού λαού.

Να ενημερώσουμε όμως τον κο. Μητσοτάκη και τον Ελληνικό λαό, ότι ένας από τους πρώτους νόμους που θα φέρει η Ελληνική Λύση όταν γίνει κυβέρνηση, θα είναι η κατάργηση του νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Όποιος ψηφίσει Ελληνική Λύση πρέπει να ξέρει ότι θα επαναφέρουμε την λογική!

Και γιατί δεν εφαρμόζετε τους δικούς σας νόμους; Η βουλή έχει ψηφίσει τη συνταγματική δυνατότητα να μπορούν οι πολίτες να απαιτήσουν τη συζήτηση νόμων, αν με μία τέτοια πρόταση συγκεντρώσουν 500 χιλιάδες υπογραφές. Αυτό όμως προϋποθέτει την ψήφιση σχετικού εφαρμοστικού νόμου από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση όμως δεν φέρνει το εφαρμοστικό νόμο. Γιατί δεν φέρνετε τον εφαρμοστικό νόμο;

Στη ΝΔ επικρατεί τρόμος. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ», υπάρχει σχέδιο του Μαξίμου για αποδόμηση της Ελληνικής Λύσης και δική μου, με αιχμή του δόρατος τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός, η ΝΔ και τα ΜΜΕ έχουν εμμονή με την Ελληνική Λύση. Επιχειρούν με υποκομματίδια να ανασχέσουν την πορεία μας. Έχουν παρανοήσει. Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Πάλι εσείς θα χάσετε. Πάλι εμείς θα νικήσουμε!

Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη. Δεν ξέρω αν θα αδικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είμαι σίγουρος ότι θα ανακουφιστούν. Εμείς αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι και θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη.

Ο πρωθυπουργός πήγε στην όαση της Σίβα γιατί ήθελε να γίνει Μέγας Αλέξανδρος, αντ’ αυτού έγινε Ραμσής με τις 10 πληγές του Φαραώ.

Το κόμμα "Πράσινοι-Οικολογία" που προέκυψε από το πρόσφατο ενωτικό συνέδριο των "Πράσινων", της "Οικολογίας" και άλλων γνωστών προσωπικοτήτων της πολιτικής οικολογίας ανακοίνωσε σήμερα με συνέντευξη τύπου, την κάθοδό του στις Ευρωεκλογές.

Τη συνέντευξη παραχώρησαν οι δύο συμπρόεδροι του κόμματος Βασιλική Γραμματικογιάννη και Ηλίας Γιαννίρης και ο συντονιστής Χάρης Κουγιουμτζόπουλος όπου και ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου, ενώ παραβρέθηκε και μια ομάδα προσωπικοτήτων που στηρίζει το "Πράσινοι – Οικολογία" στις Ευρωεκλογές.

Όπως το διατύπωσαν οι δύο συμπρόεδροι στις παρεμβάσεις τους το κόμμα Πράσινοι – Οικολογία φιλοδοξεί να εκφράσει την βούληση όλων των Ελλήνων που βάζουν σε προτεραιότητα το Περιβάλλον, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Δημοκρατία και την Κοινωνική Συνοχή.

Το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από γνωστές προσωπικότητες του χώρου που έχουν αναδειχθεί μέσα από τους πολυετείς αγώνες τους με τα κινήματα εναντίον των εξορύξεων, της καταστροφής των δασών, των παραλιών, των ρεμάτων και του φυσικού τοπίου , όπως επίσης την υπεράσπιση της διασφάλισης της διαχείρισης του νερού σε δημόσιο έλεγχο, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και των ζώων, την κατάργηση των φυτοφαρμάκων και την ενίσχυση της εναλλακτικής καλλιέργειας, την βιώσιμη κινητικότητα, την προστασία της βιοποικιλότητας, την δίκαιη πράσινη μετάβαση και την δημοκρατική κατανομή της ενέργειας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την προστασία της πρώτης κατοικίας κ.α.

Το κόμμα "Πράσινοι-Οικολογία" φιλοδοξεί να ενισχύσει τις πράσινες ευρωπαϊκές προτάσεις που δίνουν λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα ακρίβειας, ανεργίας και ανισοτήτων, που συνδέονται άμεσα με το σημερινό μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης και την Κλιματική Κρίση.

Ιδιαίτερη έμφαση έχουν δώσει οι "Πράσινοι-Οικολογία" στα θέματα διαφάνειας, ανοιχτών δεδομένων και αποκέντρωσης στην δημόσια διοίκηση, προστασίας των προσωπικών δεδομένων και ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσον αφορά το τεκμήριο της αρμοδιότητας των υποθέσεων που την αφορούν.

Το κόμμα "Πράσινοι-Οικολογία" που γεννήθηκε μέσα από τα κινήματα κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές με στόχο ναενισχύσει την Πράσινη Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την προσπάθειά της για επιτάχυνση της δίκαιης πράσινης μετάβασης, ενώ ταυτόχρονα συγκροτεί και ένα μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά, τον λαϊκισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, που εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες, τους διαχωρισμούς, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.
Γι' αυτό το λόγο οι "Πράσινοι-Οικολογία" συμμετείχαν στο πρόσφατο Συνέδριο των Ευρωπαίων Πράσινων στη Λυόν της Γαλλίας όπου υιοθέτησαν το Ευρωπαϊκό Πράσινο Μανιφέστο, που υιοθετεί ως θεμελιώδη αρχή των προγραμματικών θέσεων την επιστημονική τεκμηρίωση στην πολιτική και στη διαχείριση των κοινών.

Σε αυτή την κατεύθυνση το κόμμα "Πράσινοι-Οικολογία" έχει απευθύνει και δημόσια πρόσκληση και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις κοινής καθόδου με άλλους συγγενείς χώρους.

Οι συμπρόεδροι Ηλίας Γιαννίρης και Βασιλική Γραμματικογιάννη ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν συμβολικά την προεκλογική τους εκστρατεία από την εμβληματική και πολύπαθη Θράκη, καθώς εκεί συγκεντρώνονται πολλές κοινωνικές και περιβαλλοντικές παθογένειες με τους αποκλεισμούς των μειονοτήτων, την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τις καταστροφικές επενδύσεις με τους σταθμούς LNG και το Δέλτα του Έβρου, τα πυρηνικά εργοστάσια σε Τουρκία και Βουλγαρία και βέβαια τις μεγάλες καταστροφές στο δάσος και την βιοποικιλότητα της Δαδιάς που σηματοδότησε περίτρανα τα αδιέξοδα της κρατικής μηχανής όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Οι δύο συμπρόεδροι θα συναντηθούν εκεί με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς που συμφωνούν και διαπιστώνουν ότι οι επενδύσεις που δρομολογούνται, καταστρέφουν την βιοποικιλότητα και τον φυσικό πλούτο της περιοχής μια προοπτική μόλυνσης και ερημοποίησης της γης, αποδυνάμωσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής, εξαφάνισης των τοπικών πόρων και γενικά αλλοίωσης του τοπικού οικονομικοκοινωνικού χαρακτήρα της Θράκης.

Επόμενος σταθμός θα είναι η Θεσσαλία όπου και εκεί οι πρόσφατες καταστροφές με την ανυπαρξία συγκεκριμένου σχεδίου αποκατάστασης, αναδεικνύουν τις τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης.
Στη Θεσσαλία η κοινωνία δοκιμάζεται και εμπαίζεται καθώς έχει αναπτυχθεί ένα μοντέλο δήθεν ανάπτυξης με καταστροφικές συνέπειες, από την αυθαίρετη δόμηση μέχρι τις μονοκαλλιέργειες.

Οι "Πράσινοι-Οικολογία" θεωρούν την Θράκη και την Θεσσαλία πεδία παρέμβασης κατά προτεραιότητα, όχι μόνο γιατί επιβεβαιώθηκαν πλήρως στις προβλέψεις τους για το πώς η εμμονή στην "ανάπτυξη" παράγει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα για την ανθρώπινη ευημερία, αλλά και γιατί οι πράσινες προτάσεις είναι οι μόνες που δίνουν λύσεις και βάζουν μια αειφόρα προοπτική στον αγροτικό κόσμο.

Τι επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής που ακολουθείται στην Περιφέρεια θα μεταφέρουν οι "Πράσινοι-Οικολογία" και στα αστικά κέντρα αναδεικνύοντας τα αίτια της ακρίβειας και της υποβάθμισης της ποιότητας στη διατροφή, με τις επαπειλούμενες επισιτιστικές, ενεργειακές και επιδημιολογικές κρίσεις.
Στα αστικά κέντρα θα αναδείξουν την αναγκαιότητα για βιώσιμη κινητικότητα, για αύξηση του πρασίνου, βιοποικιλότητα, προστασία και όχι καταστροφικές επεμβάσεις στα ρέματα, να παραμείνουν ελεύθεροι οι δημόσιοι χώροι και γενικά μιας πολιτικής που ευνοεί την αποκέντρωση, ολοκληρώνοντας ένα πλήρες εναλλακτικό προγραμματικό μοντέλο, που αποτρέπει τις σημερινές συνεχείς κρίσεις και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Επίσης, οι συμπρόεδροι Ηλίας Γιαννίρης και Βασιλική Γραμματικογιάννη ανακοίνωσαν και την έναρξη της οικονομικής καμπάνιας του κόμματος, με την οποία ζητάνε και παρακινούν την Κοινωνία των Πολιτών να στηρίξει την προσπάθεια προβολής και διάχυσης των πράσινων προτάσεων. Όπως εξήγησαν οι δομές και οι αρχές του κόμματος δεν επιτρέπουν την υποστήριξη από χρηματοδότες και ως εκ τούτου οι οικονομικοί πόροι προέρχονται μόνο από την ενίσχυση των μελών και των φίλων με πλήρη διαφάνεια. Γνωρίζουμε ότι ο μικρός προϋπολογισμός που διαθέτουν τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα σε συνάρτηση με το γνωστό μοντέλο των ΜΜΕ γνωρίζουμε ότι δημιουργεί αντιδημοκρατικούς αποκλεισμούς από τα βασικά ΜΜΕ, όπως είναι η τηλεόραση και το ραδιόφωνο αλλά και από τις δημοσκοπήσεις. Παρόλ' αυτά τα στελέχη και τα μέλη των "Πράσινων-Οικολογίας" είναι αποφασισμένοι μέσω επαφών με τα κινήματα, την κοινωνία και την βοήθεια τoυ διαδικτύου και των Κοινωνικών Μέσων Δικτύωσης (ΚΜΔ) να γνωστοποιήσουν τις πράσινες προτάσεις σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Τέλος, οι ομιλητές εμφανίστηκαν αισιόδοξοι καθώς, όπως είπαν, η ελληνική κοινωνία δοκιμάστηκε σκληρά τα τελευταία χρόνια και οι μύθοι της "ανάπτυξης" διαψεύστηκαν παταγωδώς. Παράλληλα οι αυθαιρεσίες, η υποκρισία και οι δημοκρατικές εκτροπές της Κυβέρνησης, όπως επίσης η παρόμοια αντιμετώπιση των συστημικών κομμάτων, που δεν λύνει τα αδιέξοδα της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης-καταστροφής με ένα άλλο οικονομικό μοντέλο προόδου που σέβεται τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον, έχουν δημιουργήσει μια τάση ανίχνευσης εναλλακτικών λύσεων σε σχήματα πιο δημοκρατικά και πιο ανοιχτά στην κοινωνία.
Καθώς οι περιορισμένες θητείες στα αξιώματα και η αποκέντρωση των εξουσιών, αποτελεί καταστατική θέση των Πράσινων-Οικολογίας, οι πράσινες προβλέψεις επιβεβαιώνονται καθημερινά εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα όπου η Ελληνική Κοινωνία θα ακούσει προσεκτικά τους "Πράσινους-Οικολογία" και θα τους επιλέξει στην κάλπη.

Οι δύο Συμπροέδροι κάλεσαν την κοινωνία να επιλέξει ετούτη τη φορά με Θάρρος τις πράσινες λύσεις. Ένα σύνθημα που υιοθέτησε συνολικά η πράσινη ευρωομάδα για τις Ευρωεκλογές σε όλη την Ευρώπη

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου που ανακοινώθηκαν

1. Αθανασιάδης Νίκος, οικονομολόγος, οικο-ακτιβιστής, Εύβοια
2. Γιαννίρης Ηλίας, συμπρόεδρος «Πράσινοι-Οικολογία»
3. Γραμματικογιάννη Βασιλική, συμπρόεδρος «Πράσινοι-Οικολογία»
4. Δόδουρα Έφη, πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου «Άργος», Θεσσαλονίκη
5. Καβούρη Μαρία, πρώην συνεκπρόσωπος Πράσινων, Λακωνία
6. Κανέλης Γιώργος, π. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας, Πάτρα
7. Καστρινάκη Ρούλα, κοινωνιολόγος, ποιήτρια, πρόεδρος Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων
8. Κουγιουμτζόπουλος Χάρης, δημοσιογράφος Αυτοδιοίκησης, συντονιστής «Πράσινοι-Οικολογία»
9. Μπότση Έλενα, πρώην συνεπικεφαλής ευρωψηφοδελτίου Οικολόγων Πράσινων
10. Παναγιωτίδης Μιχάλης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκη
11. Ρούσσου Θάλεια, πρώην συνεκπρόσωπος Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα
12. Ψύχας Σπύρος, εκπαιδευτής εθελοντών σε περιβαλλοντικές-κοινωνικές οργανώσεις


ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.