Σάββατο, 24η Αυγούστου 2019 5:50:πμ
eklogesdytika banner final
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 17:37

Σπήλιος Λιβανός: Στόχος είναι να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτική

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη με ταχύτητα και διαφάνεια και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας  τόνισε ο Σπήλιος Λιβανός επισημαίνοντας πως στόχος είναι να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς  την πολιτική.

Σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6 και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Κούτρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως πρέπει να μαζευτούν οι διάσπαρτες διατάξεις 40 χρόνων οι οποίες θα πρέπει να ενοποιηθούν και  να μπουν καινούργιοι κανόνες στη λειτουργία του κράτους.
«Είναι μια ουσιαστική τομή και ένα θεμέλιο για την λειτουργία του κράτους που θέλουμε να χτίσουμε» είπε δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στους δημοσίους υπαλλήλους. «Πρακτικά εμπιστευόμαστε απόλυτα τη διοίκηση και όσους εργάζονται στο δημόσιο και προσπαθούμε να βάλουμε όλο και περισσότερους δημόσιους λειτουργούς στη λειτουργία του κράτους. Η πολιτική ευθύνη θα ανήκει στους υπουργούς και η ευρύτατη πολιτική ευθύνη θα ανήκει στον Πρωθυπουργό ο οποίος είναι και αυτός που θα κρίνεται, όπως έχει εξάλλου τονίζει, από τον λαό» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων ο κ. Λιβανός επεσήμανε πως η κυβέρνηση προχωρά στη μείωση του αριθμού τους με στόχο και τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης και του κόστους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Λιβανός είπε πως η όλη εικόνα της οικονομίας αλλάζει ραγδαία. «Τα επιτόκια δανεισμού είναι σε ιστορικά χαμηλά σημεία, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και εντόκων γραμματειών το ίδιο, έχουμε μια τεράστια εισροή ξένων κεφαλαίων στις τράπεζες, οι χρηματαγορές δείχνουν εμπιστοσύνη, οι διεθνείς επενδυτές με τοποθετήσεις τους σε όλα τα μέσα στον κόσμο δείχνουν εμπιστοσύνη, άρα δημιουργείται ένα νέο σκηνικό στην οικονομία μας το οποίο εμείς προσπαθούμε και με τις μεταρρυθμίσεις μας και  με την ταχύτητα της δουλειάς μας να μεγαλώσει και άλλο ο δημοσιονομικός χώρος. Η ιδεολογία μας είναι ότι μεγαλύτερη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου θα χρησιμοποιηθεί για φοροελαφρύνσεις ώστε η οικονομία να πάρει και πάλι μπρος» κατέληξε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Share this
Συντακτική Ομάδα

Oι υπεύθυνοι ενημέρωσης της παρούσης Ιστοσελίδας.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

 agriniobestofgr  resetmedia

Τελευταία Άρθρα

hmerologio ekdiloseon