Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:36: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 22:20

Τι συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης και Γ. Καπουτζίδης στο συνέδριο «Τhe Upfront Initiative» -Βήμα στην σωστή κατεύθυνση η ισότητα στον γάμο

Συζήτηση στο πλαίσιο τους 3ου Συνεδρίου του «The UPFRONT INITIATIVE» είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον σεναριογράφο ηθοποιό και ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Γιώργο Καπουντζίδη.

Μιλώντας στην εκδήλωση που διεξάγεται στο Ωδείο Αθηνών και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας για την ισότητα, την συμπερίληψη και την ποικιλομορφία στον εργασιακό χώρο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Ήταν πολύ σωστή η επισήμανση ότι η ισότητα στον πολιτικό γάμο δεν μας οδηγεί αυτόματα σε έναν καλύτερο κόσμο έχοντας εξαλείψει όλες τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις, είναι όμως ουσιαστικά ένα πολύ σημαντικό βήμα στην σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και όπως είπε στον κ. Καπουτζίδη «σήμερα στην κοινωνία υπάρχει μεγάλη ένταση. Υπάρχει πολύ οργή, υπάρχει θυμός, υπάρχει βία, ιδιαίτερα σε νεότερες ηλικίες».

Σχολιάζοντας τις θλιβερές εικόνες της τρανφοβικής επίθεσης σε δύο νεαρά άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «όλοι μας αισθανθήκαμε σοκ και οργή για τις εικόνες που είδαμε στη Θεσσαλονίκη που μας υποχρεώνουν να μη βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο […] αλλά να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα αυτό έχει βαθιές ρίζες». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του δήλωσε ότι η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για όλους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους συνταξιούχους που εργάζονται καθώς και στα ΑΜΕΑ.

sinidisi.gr

Πολυμέσα