Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  6:54: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 18:14

Τέμπη: Ένταση στη Βουλή για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στο Σύνταγμα

Σάλος ξέσπασε και στη Βουλή με αφορμή το σβήσιμο από συνεργείο του Δήμου Αθηναίων των ονομάτων των 57 αδικοχαμένων του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «απ’ ότι φαίνεται με εντολή του Φρούραρχου πήγαν τα συνεργεία να καθαρίσουν», προσθέτοντας ότι «δεν μπορείς να ζητήσεις από τον ένοχο να αλλάξει την πορεία που έχει τόσο καιρό χαράξει».

«Τα 57 ονόματα που σβήστηκαν, να ξέρετε ότι θα γράφονται συνέχεια από τους φοιτητές. Έχουν χαραχτεί και τίποτα δεν μπορεί να τα σβήσει. Αντίθετα δεν μπορεί να σβηστεί η δική σας ντροπή για τη συγκάλυψη», κατέληξε. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς επισήμανε ότι «κι αν σβήσανε τα 57 ονόματα, τίποτα δε θα σβήσει τις 1,5 εκ υπογραφές που συγκεντρώθηκαν». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε τη Βουλή να εξηγήσει τη σπουδή για το σβήσιμο των ονομάτων, ενώ η βουλευτής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ελένη Καραγεωργοπούλου τόνισε ότι «η σπουδή να σβήσετε ονόματα των 57 από Σύνταγμα συνδυάζεται και με τη σπουδή σας να μπαζώσετε τον τόπο του δυστυχήματος.

Τι δηλώνει το φρουραρχείο της Βουλής

Υπενθυμίζεται ότι πηγές του φρουραρχείου έριχναν το μπαλάκι στο Δήμο Αθηναίων λέγοντας: «Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ρωξάνη Μπέη ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι η έγινε μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής. Πιο αναλυτικά η κυρία Μπέη σημείωσε:
«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Πηγή: ethnos.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi