Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  10:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 11:26

Ποια τα επόμενα βήματα για τη δικαστική διερεύνηση της τραγωδίας των Tεμπών – Ρίγη συγκίνησης από το νέο βίντεο της σύγκρουσης

Νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν από το μοιραίο δρομολόγια της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity δημοσίευσε χθες η «Καθημερινή, ένα χρόνο από τοφονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα στα Τέμπη. Την ίδια ώρα υπάρχουν εξελίξεις στη δικαστική διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών με τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση να προσανατολίζεται σε νέα πραγματογνωμοσύνη.

Στο συγκλονιστικό βίντεο διάρκειας λίγων λεπτών διακρίνεται το μοιραίο Intercity 62 πριν και μετά τη σύγκρουση, αλλά και η έκρηξη που ακολούθησε. Μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου μετά τη σύγκρουση της εμπορικής και της επιβατικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά στα δύο πρώτα βαγόνια του Intercity. Από τα τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος 30 απανθρακώθηκαν δίχως να μπορεί να αποσαφηνιστεί το ακριβές αίτιο θανάτου τους.

Νέα πραγματογνωμοσύνη ζητά ο εφέτης ανακριτής

Για τις δικαστικές εξελίξεις στη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην σύγκρουση αλλά και την φονική έκρηξη μίλησε στις «Συνδέσεις» του EΡΤnews η δημοσιογράφος Ντίνα Τσουκαλά εστιάζοντας στην παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να μη μείνει τίποτα αναπάντητο και να ερευνηθούν όλες οι καταγγελίες των συγγενών για προσπάθεια συγκάλυψης.

«Όλα αυτά σηματοδοτούν τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης από τον εφέτη ανακριτή προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πολύνεκρη τραγωδία», είπε σημειώνοντας ότι χθες η Ολομέλεια του Δικηγορικού Συλλόγου παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή που φαίνεται να προσανατολίζεται στον ορισμό νέου πραγματογνώμονα από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πηγή: ertnews.gr

Πολυμέσα