Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  4:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 20:54

Β.Πούτιν: «Η Γερμανία και η ΕΕ ξόφλησαν – Είμαστε επίσημα Νο1 οικονομία στην Ευρώπη»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του είπε πως «η Γερμανία και η ΕΕ ξόφλησαν, είμαστε επίσημα Νο1 οικονομία στην Ευρώπη» και πως βρίσκονται πλέον σε παρακμή.

Ο Β.Πούτιν μιλώντας ενώπιον κοινού σε περιοδεία του στη ρωσική Άπω Ανατολή είπε πολλές «πικρές» αλήθειες για το που οδήγησαν τους Ευρωπαίους οι κακές επιλογές τους να συνταχθούν με τα αμερικανικά συμφέροντα απέναντι στην Ρωσία:

«Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Παρόλο που πιεζόμαστε και στραγγαλιζόμαστε απ’ όλες τις πλευρές, η οικονομία μας έχει καταστεί η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Έχουμε ξεπεράσει τη Γερμανία και κατατασσόμαστε 5οι στον κόσμο. Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία, Ρωσία. Είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη.

Η Ιαπωνία, όπως και πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες, είναι οικονομίες υψηλής τεχνολογίας.

Όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, είμαστε μπροστά από όλη την Ευρώπη, αλλά όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά. Άρα, έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε».

Ο B.Πούτιν φρόντισε να στείλει μήνυμα σε όσους προεξοφλούσαν, ιδίως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, την πτώση του και την οικονομική διάλυση της Ρωσίας.

Β.Πούτιν: Εμείς έχουμε ανάπτυξη και εκείνοι βρίσκονται σε παρακμή!

Σε ακόμη μία συνομιλία που είχε με κατοίκους και τοπικούς φορείς, η οποία έγινε μπροστά στις κάμερες, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον πόλεμο που έχει κηρύξει σύσσωμη η Δύση στη Ρωσία.

Εξηγώντας πως η ρωσική οικονομία όχι μόνο δεν επλήγη από τα δεκάδες πακέτα κυρώσεων, αλλά τελικά αναπτύσσεται, σχολίασε την κατάσταση στην Ευρώπη.

Μάλιστα χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά «φωτογράφισε» κράτη όπως η Γερμανία, που ήταν άλλοτε κραταιά σε οικονομικό επίπεδο και σήμερα μαστίζεται από κοινωνικές αναταράξεις, ακρίβεια και αβεβαιότητα

«Αφήστε τους να ανησυχούν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Τι θα φάνε αύριο, τι θα φορέσουν, τι θα οδηγήσουν. Όλοι τους (σ.σ. οι Ευρωπαίοι) έχουν πολλά προβλήματα. Ακόμα και μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες δεν καλοπερνάνε.

Εμείς έχουμε ανάπτυξη και εκείνοι βρίσκονται σε παρακμή».

pronews.gr

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 21:06