O Σ.Τσιόδρας κάνει για άλλη μία φορά αυτό που ξέρει καλύτερα: Να τρομάζει τον κόσμο με σε ένα ρεσιτάλ τρομολαγνείας για «νέες πανδημίες»!
Τα πρόσφατα γεγονότα με την… πανδημία του Covid-19 δεν πτόησαν τον εκλεκτό της κυβέρνησης και πλέον μιλά πάλι για πανδημία.
Εμβόλια, καραντίνες και ζητήματα υγείας που ερευνώνται πλέον διεθνώς δεν πτόησαν το Σ.Τσιόδρα που επιμένει πάλι για λίστα των επικίνδυνων ιών και για επόμενη πανδημία όπου περιλαμβάνεται επίσης και η γρίπη των πτηνών, αλλά και η μυστηριώδης λοίμωξη που έχει παρατηρηθεί στο Κονγκό.
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «η πιθανότητα ενός ανθρώπου να βιώσει μια πανδημία, σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα, είναι 38%», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι εύκολη η πρόβλεψη για τον χρόνο που θα εμφανιστεί η επόμενη πανδημία.
Καθώς η γρίπη των πτηνών, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον και αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας, ο καθηγητής εξήγησε ότι ο ιός, για να γίνει πολύ μεταδοτικός χρειάζεται μια μετάλλαξη. Η μετάλλαξη αυτή «μπορεί να έρθει φέτος, μπορεί όμως και σε 15 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.
Δεν αρκεί η σφαγή και το θανατικό που προκάλεσαν επί και κυρίως μετά τον Covid-19, οι απόψεις που πρεσβεύει; Δεν είναι αρκετά τα βάσανα των εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως από τις παρενέργειες των εμβολίων;
Κάποιος να τον μαζέψει.
Μπορεί η πτώση του Άσαντ να ήταν ένα ζήτημα που θεωρητικά έλυσε τον πόλεμο στην Συρία αλλά οι προεκτάσεις του και στο μέτωπο της Ουκρανίας ίσως αποτελέσει ένα μεγάλο πρόβλημα το μέτωπο.
Έτσι η πτώση της κυβέρνησης του Άσαντ έχει δημιουργήσει και ένα ακόμα ζήτημα εξωτερικής ασφάλειας καθώς στα χέρια των ισλαμιστών έχει πέσει και το τεράστιο οπλοστάσιο της κυβέρνησης της χώρας , το οποίο μπορεί να διατεθεί αναλόγως των… διεθνών συμφωνιών.
Ο συριακός στρατός άφησε μεγάλη ποσότητα όπλων στους αντάρτες, παρά τις προσπάθειες που έγιναν να καταστραφούν οι στρατιωτικές αποθήκες.
Οι λίστες είναι τεράστιες με πολλά αυτόματα όπλα όπως πολυβόλα και πιστόλια αλλά και βαρύ και εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει τουλάχιστον 250 άρματα μάχης T-72 διαφόρων εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένων αρκετά σύγχρονων, όπως τα T-72M1 Adra, T-72AV, T-72B και T-72B3. καθώς και τουλάχιστον 100 άρματα μάχης T-62M/MV και αρκετές δεκάδες T-90 και T-90A.
Για να μην αναφέρουμε τα εκατοντάδες T-55 με τουλάχιστον 150 από αυτά τα συριακά άρματα μάχης είναι σύγχρονα, με πρόσθετη προστασία και θερμικά σκοπευτικά, που παραδόθηκαν μετά το 2015 από τη Rostec.
Επιπλέον, υπάρχουν τουλάχιστον 600 οχήματα μάχης πεζικού BMP-1 και BMP-2.
Ειδικότερα όσον αφορά το πυροβολικό, υπάρχουν πολλά αυτοκινούμενα πυροβόλα όπως οι 2S1 Gvozdika και Akatsiya, καθώς και τροχοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα 130 mm επί οχημάτων Mercedes και άλλα ρυμουλκούμενα συστήματ
Ενώ εκατοντάδες είναι τα ρουκετοβόλα συμπεριλαμβανομένων των Grads, Uragans και Smerches.
Η Συρία είχε επίσης πυραύλους, αλλά δεν έχω πληροφορίες για την ποσότητα ή αν έχουν ακόμα αυτά τα Scuds και Tochka.
Τέλος το συριακό οπλοστάσιο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50% των αρμάτων μάχης, του πυροβολικού και των αεροσκαφών που δωρήθηκαν στην Ουκρανία από δυτικούς συμμάχους τα τελευταία χρόνια.
Τουλάχιστον πέντε εταιρείες στην Πολωνία, τη Βουλγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία θα είναι σε θέση να εκσυγχρονίσουν το οπλοστάσιο του Άσαντ σε τέσσερις μήνες και να το παραδώσουν στην Ουκρανία.
Το συριακό οπλοστάσιο μπορεί να είναι ένας σημαντικός πονοκέφαλος για τη Ρωσία, αλλά υπάρχει μια λεπτομέρεια που πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Παρόλο που η Ουκρανία έχει στενές σχέσεις με τους ισλαμιστές – κάτι που είναι συχνά επικίνδυνο – οι περισσότεροι από αυτούς τους αντάρτες προέρχονταν από τις πολιτοφυλακές του ISIS και της Αλ Κάιντα και ο εχθρός τους παραμένει το Ισραήλ και χρειάζονται όπλα.
Οι συνομιλίες Τουρκίας-ΗΠΑ με την υποδοχή του Α.Μπλίνκεν από τον Ρ.Τ.Ερντογάν δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν στην ατζέντα τους και τα ζητήματα αυτά.
Σημαντικές αλλαγές φαίνεται ότι θα δούμε στις ΗΠΑ στο τομέα των εμβολίων με την νέα διακυβέρνηση Ν.Τραμπ καθώς άνοιξε διεξοδική συζήτηση με το νέο υπουργό για το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, για τους εμβολιασμούς στα παιδιά και αν θα γίνονται υποχρεωτικοί.
Τεράστιο είναι το ζήτημα των αυτισμών που παρουσιάζουν τα παιδιά με εκτόξευση των ποσοστών που εμφανίζουν προβλήματα τα τελευταία 70 χρόνια και αυτό είναι που ανοίγει την συζήτηση στις ΗΠΑ για να δοθούν απαντήσεις.
«Θα κάνουμε μια μεγάλη συζήτηση. Το ποσοστό αυτισμού είναι σε ένα επίπεδο που κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι είναι δυνατό. Αν κοιτάξετε τα πράγματα που συμβαίνουν, κάτι το προκαλεί», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο του τερματισμού προγραμμάτων εμβολιασμού για παιδιά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Time».
Ερωτηθείς δε για το εάν η κυβέρνησή του ενδέχεται να καταργήσει ορισμένα εμβόλια, ο Τραμπ απάντησε πως «θα μπορούσε να γίνει, αν πιστεύω ότι είναι επικίνδυνα, αν πιστεύω ότι δεν είναι ωφέλιμα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πολύ αμφιλεγόμενο στο τέλος» και πρόσθεσε πως «θα ακούω τον Μπόμπι», τον οποίο τόνισε πως σέβεται πολύ, όπως και τις θέσεις του για τους εμβολιασμούς.
Στο παρελθόν ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αντιτάχθηκε σε πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς περιορισμούς μετακινήσεων για την αποτροπή εξάπλωσης της Covid-19 και κατηγορήθηκε για διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τον φονικό ιό, επιμένοντας να εκφράζει τις αμφιβολίες του για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα κάποιων εμβολίων.
«Δεν διαφωνεί με τους εμβολιασμούς, όλους τους εμβολιασμούς. Διαφωνεί πιθανώς με κάποιους», σχολίασε σχετικά ο Τραμπ.
Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου επισκέπτεται το Αγρίνιο την Κυριακή 15 Δεκέμβρη και θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ - Μέρα 25/ Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με αφορμή το νέο του βιβλίο ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΚΥΜΑ/ Η ΝΕΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ, των εκδόσεων ΤΟΠΟΣ, στην π. Τράπεζα της Ελλάδος, στις 10:30' π.μ.
Τα κείμενα του Πέτρου Παπακωνσταντίνου όπως και τα βιβλία του, πέρα απ' την επικαιρότητα των αφορμών τους, δεν παλιώνουν• έχουν ρίζες στην πολιτική και εν γένει ιστορία κι ανθούς στο διηνεκές. Τα διαβάζεις και τα εισπράττεις ως γνωστικό και πολιτικό εφόδιο, τα απολαμβάνεις ως αψηλή τέχνη του λόγου και όταν μπουν στο χώρο της μνήμης σου μένει η διαρκής φρεσκάδα της βαθιάς και πολύπλευρης καλλιέργειας.
Αντιγράφουμε απ' το οπισθόφυλλο του βιβλίου.
Τα τελευταία χρόνια η Ακροδεξιά μετατοπίζεται από το περιθώριο στο κέντρο της πολιτικής ζωής στη Δύση. Με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, από το σκανδιναβικό Βορρά μέχρι την Ιταλία, διεκδικεί με αξιώσεις τη γαλλική προεδρία ύστερα από το σοκ των ευρωεκλογών, τον Ιούνιο του 2024.
Πώς φτάσαμε ως εδώ και πως μπορεί να αναχαιτιστεί το γκρίζο κύμα; Στο νέο του βιβλίο ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου επιχειρεί να μας ξεναγήσει στις μεταμορφώσεις και στους ρόλους που διαδραματίζει ο μεταφασισμός στη μεταπολεμική Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική του Τραμπ, στη Βραζιλία του Μπολσονάρο, στην Αργεντινή του Μιλέι και στις τραγωδίες της Ουκρανίας και της Γάζας.
Η περιήγηση του συγγραφέα σε 32 χώρες και σε βάθος οκτώ δεκαετιών υποστηρίζει δύο ενοχλητικές, για ορισμένους, αλήθειες: ότι η Ακροδεξιά δε θα είχε φτάσει εδώ που έφτασε χωρίς τη συνενοχή του "Ακραίου Κέντρου" και ότι δεν είναι δυνατόν να περιθωριοποιηθεί αν δεν ανατραπεί η δυστοπική κοινωνική πραγματικότητα, που υποτάσσει τη συνείδηση του πολίτη στο ζωώδες ένστικτο για την επιβίωσή του.
Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών "Δημόκριτος", όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία από το 1990 και από το 1998 εργάζεται στην εφημερίδα "Καθημερινή". Μιλά ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.
Κάλυψε με αποστολές τη δεύτερη Παλαιστινιακή Ιντιφάντα (2000-2004), τον πόλεμο του 2009 στη Γάζα, τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης σε Αίγυπτο, Τυνησία και Λιβύη (2011), τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, την εξέγερση της πλατείας Ταξίμ στην Τουρκία το 2013 και τον πόλεμο μεταξύ των Ιρακινών Κούρδων και του Ισλαμικού Κράτους το 2014. Μεταξύ άλλων, έχει πάρει συνεντεύξεις από τους Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί, Ούγκο Τσάβες, Τζέρι Άνταμς, Γιάσερ Αραφάτ, Σιμόν Πέρεζ, Μπασάρ Άσαντ, Ρομάνο Πρόντι, Χοσέ-Μαρία Αθνάρ, Φελίπε Γονδάλεθ, Μισέλ Μπατσελέτ, Νόαμ Τσόμσκι, Σαμίρ, Αμίν, Σλάβοϊ Ζίζεκ, Αλέν Μπαντιού, Ταρίκ Άλι και Ίλια Πριγκοζίν.
Πριν ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΚΥΜΑ έχουν εκδοθεί άλλα οκτώ βιβλία του, από το 2003 έως σήμερα, από τις Εκδόσεις Λιβάνη, Ελληνικά Γράμματα και Τόπος.
sinidisi.gr
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι «όλα μπορεί να συμβούν» όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν.
«Όλα μπορεί να συμβούν. Είναι μια πολύ ρευστή κατάσταση», τόνισε ο Ν.Τραμπ. Συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως ότι το πιο επικίνδυνο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να εκτοξεύει η Ουκρανία πυραύλους στη Ρωσία, κάτι που θα αποτελεί μεγάλη κλιμάκωση, όπως είπε.
Ο Ν.Τραμπ είχε βρεθεί σε αντιπαράθεση στο παρελθόν με το Ιράν, όταν η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν. Το Ιράν αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό.
Ακόμα, ο Ρεπουμπλικάνος το 2018 απέσυρε τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία που είχε συνάψει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα το 2015 και επανέφερε οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time, διαφώνησε έντονα με τη χρήση αμερικανικών πυραύλων από την Ουκρανία για επιθέσεις εντός της Ρωσίας, τονίζοντας πως «είναι τρελό».
«Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Είναι τρελό. Διαφωνώ πολύ έντονα με την αποστολή πυραύλων για πλήγματα εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στη Ρωσία. Γιατί το κάνουμε αυτό; Απλά κλιμακώνουμε αυτόν τον πόλεμο και τον κάνουμε χειρότερο. Αυτό δεν έπρεπε να επιτραπεί να γίνει», δήλωσε ο Ν.Τραμπ.
Σημειώνεται, πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήρε τον περασμένο μήνα την απαγόρευση των ΗΠΑ στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς που προμηθεύουν οι ΗΠΑ για πλήγματα μέσα στη Ρωσία, στην τελευταία του προσπάθεια να ενισχύσει το Κίεβο.
Η απόφαση ελήφθη μετά από τις εκκλήσεις του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Λευκός Οίκος επικαλέστηκε την ανάπτυξη από τη Ρωσία 15.000 βορειοκορεατικών στρατιωτών κατά μήκος του μετώπου της μάχης ως τον κύριο λόγο για τον οποίο ο Τ.Μπάιντεν άλλαξε γνώμη.
Ο Ν.Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να δώσει ένα γρήγορο τέλος στον πόλεμο. Είπε στο Time ότι έχει ένα «πολύ καλό σχέδιο» για να βοηθήσει, αλλά αν το αποκαλύψει τώρα «σχεδόν θα αχρηστευθεί».
Ο Ν.Τραμπ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, συναντήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον Β.Ζελένσκι και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.
Είπε στο Time ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν στη σύγκρουση δεν είναι ανεκτός.
«Μιλάω και στις δύο πλευρές. Είναι πραγματικά πλεονέκτημα και για τις δύο πλευρές να τελειώσει αυτό το πράγμα», είπε.
Αναφορές από τη Συρία υποστηρίζουν πως οι ισλαμιστές «καταργούν» τα Χριστούγεννα, βάζοντας στο «στόχαστρο» τους Χριστιανούς.
Ακόμα, φέρεται να απειλούν με εθνοκάθαρση για να εφαρμόσουν τον ισλαμικό νόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή στις χριστιανικές εκκλησίες να μην προχωρήσουν σε εορταστικές λειτουργίες την περίοδο των εορτών.
Η ΜΚΟ «Greco-Levantines World Wide» έγραψε στο Χ:
«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β’ πρέπει να επισκεφθεί τη Συρία για να συναντηθεί με τη νέα κυβέρνηση και να υποστηρίξει ίσα δικαιώματα και προστασία για το λαό μας. Ιστορικά, ο τοπικός μας κλήρος έχει υποταχθεί στους κυβερνήτες σε περιόδους χάους, πιστεύοντας ότι αυτό εξασφάλιζε την επιβίωση, αλλά αυτό έφερε μόνο υποταγή. Τώρα είναι η ώρα να απαιτήσουμε κυριαρχία και ισότητα, όχι απλή επιβίωση».
Σημειώνεται, ότι οι ισλαμιστές που έριξαν τον ΜΆσαντ και πήραν την εξουσία στη Συρία, είναι πρώην μέλη της Αλ Κάιντα και φανατικοί μουσουλμάνοι.
Παρόλα αυτά, η Ευρώπη τους χαιρετίζει, μιας και οι ισλαμιστές αντάρτες ισχυρίστηκαν ότι θέλουν να πολεμήσουν τη Ρωσία και το Ιράν.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες Τετάρτη, ανέφερε πώς η Ρωσία θα συνεργαστεί με τις BRICS και άλλες χώρες για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).
«Η Ρωσία πρέπει να συμμετάσχει επί ίσοις όροις στον παγκόσμιο αγώνα για τη δημιουργία μιας ισχυρής Τεχνητής Νοημοσύνης. Πρόκειται για τις προηγμένες λύσεις στις οποίες εργάζονται οι Ρώσοι ερευνητές», δήλωσε ο Πούτιν.
«Καλούμε ερευνητές από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στη συνεργασία», πρόσθεσε.
Η ανάπτυξη αυτού του τομέα στη Ρωσία υποστηρίζεται οικονομικά ιδιαίτερα από την τράπεζα Sberbank, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι εθνικές ενώσεις AI από τις χώρες του ομίλου BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), αλλά και από τη Σερβία.
Η Ινδονησία και άλλες χώρες έχουν ενταχθεί στο «Δίκτυο Συμμαχίας AI».
Αυτό το δίκτυο, εξηγεί η Sberbank, θα διευκολύνει την κοινή έρευνα στον τομέα της τεχνολογίας και ρύθμισης της τεχνητής νοημοσύνης και θα παρέχει ευκαιρίες για εμπορευματοποίηση προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης στις αγορές των χωρών μελών.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή οι πιο προηγμένες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, τον οποίο ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε οι ΗΠΑ να παραμείνουν η κορυφαία τεχνολογική δύναμη στον κόσμο.
Αν και η Ρωσία υστερεί σε αυτό το θέμα, η κίνηση του Πούτιν να συμμαχήσει με την Κίνα θα μπορούσε να αλλάξει τη δυναμική στον ανταγωνισμό της τεχνητής νοημοσύνης.
Η Ρωσία, ωστόσο, είναι μία από τις 10 χώρες, μαζί με τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, που αναπτύσσουν τα δικά τους μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να γίνει πολύ πιο σημαντικός παίκτης, εξηγεί η εταιρεία συμβούλων Yakov&Partners με επικεφαλής πρώην υπαλλήλους της McKinsey στη Μόσχα.
Μια εκτίμηση της ρωσικής κυβέρνησης δείχνει ότι η χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης σε όλους τους τομείς θα προσθέσει περίπου 109 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΑΕΠ της Ρωσίας το 2030, σε σύγκριση με κέρδος 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.
Η στρατηγική τεχνητής νοημοσύνης της Μόσχας αναφέρει επίσης ότι το 80% όλων των εργαζομένων θα πρέπει να αποκτήσουν δεξιότητες χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης έως το 2030, σε σύγκριση με το 5% αυτών το 2023, ενώ οι επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη θα επταπλασιαστούν, στα 850 δισεκατομμύρια ρούβλια.
Η Sberbank, η οποία ανέπτυξε ένα παραγωγικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται GigaChat, και η Yandex, με το μοντέλο YandexGPT, κυριαρχούν στην εγχώρια αγορά τεχνητής νοημοσύνης στη Ρωσία, η οποία αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στην 31η θέση από 83 χώρες στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το Global AI Index, που την τοποθετεί πολύ πίσω όχι μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και της Κίνας, αλλά και της Βραζιλίας και η Ινδίας, χώρες εταίροι στον όμιλο BRICS.
Ο κορυφαίος Ρώσος επιστήμονας Μιχαήλ Σάτσκι, επικεφαλής του προγράμματος σχεδιασμού και παραγωγής πυραύλων φέρεται να δολοφονήθηκε σε πάρκο της Μόσχας από έναν Ουκρανό πράκτορα της GUR.
Ο Mιχαήλ Σάτσκι, ήταν σχεδιαστής στο Mars Design Bureau, το οποίο αναπτύσσει και κατασκευάζει συστήματα πλοήγησης για τη ρωσική στρατιωτική και διαστημική βιομηχανία και εξοντώθηκε από έναν άγνωστο δολοφόνο στο πάρκο Κουζμίνσκι, στο Κοτελνίκι, οκτώ μίλια νοτιοανατολικά του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με πηγές ο Ρώσος επιστήμονας, εργαζόταν για την αναβάθμιση του ρωσικού πυραύλου cruise Kh-59 στο επίπεδο Kh-69, τον οποίο χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις για να πλήξουν στόχους στην Ουκρανία.
Υπήρξαν αμέσως εικασίες ότι δολοφονήθηκε από την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.
«Σήμερα, οι δυνάμεις της GUR στη Μόσχα εξολόθρευσαν έναν ιδιαίτερα κακόβουλο εγκληματία , τον Αναπληρωτή Γενικό Σχεδιαστή, Επικεφαλής του Τμήματος Λογισμικού του Γραφείου Σχεδιασμού Mars , Μιχαήλ Σάτσκι», ανέφερε ο εξόριστος Ρώσος (!) δημοσιογράφος Αλεξάντερ Νεβζόροφ.
«Συμμετείχε στην αναβάθμιση των πυραύλων cruise Kh-59 στο επίπεδο Kh-69, στην εισαγωγή νέων UAV και είναι υπεύθυνος για τους θανάτους χιλιάδων αθώων Ουκρανών».
Ο Νεβζόροφ δημοσίευσε επίσης μακάβριες εικόνες με το σώμα ενός άνδρα να βρίσκεται στο χιόνι.
Ο Σάτσκι ανέπτυξε επίσης και προέβλεψε την αξιοπιστία των συστημάτων ελέγχου επί διαστημικών σκαφών με βάση τη θεωρία των νευρωνικών δικτύων, καθώς και πολλά άλλα επιτεύγματα που σχετίζονται με τα διαστημόπλοια.
H Kίμπερλι Γκιλφόιλ, η οποία προτάθηκε από το Ν.Τραμπ να είναι η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είναι μία εντυπωσιακή γυναίκα με «μπρίο».
Το βίντεο που την δείχνει σε προεκλογική ρεπουμπλικανική συγκέντρωση να κάνει την είσοδό της χορεύοντας λάτιν και το πλήθος να παραληρεί, είναι χαρακτηριστικό.
Eίναι γνωστό άλλωστε πως η Γκιλφόιλ είναι λάτρης της σάλσα άλλωστε έχει λατινοαμερικάνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της Μερσέντες που ήταν Πορτορικανή.