Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:43: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 00:37

Γιάννης Μανιάτης από το Αγρίνιο για ευρωεκλογές: Να ανοίξει η πόρτα της εξόδου για τον κ. Μητσοτάκη (video)

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργου Ζήσιμου, θετική έκβαση χαρακτήρισε την εξέλιξη που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ στην «όχθη των νικητών» το βράδυ της 9ης Ιουνίου. Εφόσον ο στόχος επιτευχθεί σηματοδοτείται το άνοιγμα μιας διαδικασίας για τη δημιουργία ενός ευρέος μετώπου προοδευτικών δυνάμεων το οποίο εν όψει των επόμενων εθνικών εκλογών θα διαμορφώσει μια αξιόμαχη, αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, εκτίμησε.

Δεν επιτρέπεται να παίξουμε τη ζωή μας σε μια ζαριά

Ο πρώην υπουργός, έκανε λόγο για υπαρξιακό στοίχημα της Ευρώπης σε αυτές τις εκλογές αλλά και στοίχημα αξιοποίησης της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη. Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι κατάφερε στα 5 χρόνια διακυβέρνησής του, να κάνει την Ελλάδα πρωταθλήτρια της ακρίβειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επικαλέστηκε στοιχεία βάσει των οποίων ο ρυθμός αύξησης της τιμής των τροφίμων είναι τριπλάσιος και τετραπλάσιος συγκριτικά με τον μέσο όρο της υπόλοιπης Ευρώπης. Κατηγόρησε δε τον κ. Μητσοτάκη για πολιτικό εκβιασμό υπό το πρίσμα της άποψης ότι αν το κόμμα του δεν λάβει το ποσοστό που έλαβε στις εθνικές εκλογές, κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας.

Ο κ. Μανιάτης απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία με κριτήρια αξιολόγησης που θα αναδείξουν τους ικανότερους, καθώς παρατηρείται η τάση να επιλέγονται lifestyle υποψήφιοι. «Αυτή τη στιγμή παίζεται η ζωή μας και τη ζωή μας δεν επιτρέπεται να την παίξουμε σε μια ζαριά», τόνισε χαρακτηριστικά. «Πηγαίνοντας στην κάλπη να αναλογιστούν ποια παράταξη στήριξε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δείχνοντας την «οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καλώντας τους να απολογηθούν επειδή κατά την εφαρμογή της Πράσινης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αγνόησαν κοινωνικές αντιδράσεις και στοιχειώδη δικαιώματα των αγροτών της Ευρώπης και της Ελλάδας. Κατέληξε μάλιστα στο συμπέρασμα ότι οδηγούμαστε πολλά βήματα πίσω.

sinidisi.gr