Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 11:35

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Η προσωρινή διοίκηση

Από τις 03/06/22 όπου συντελέστηκαν οι 5 παραιτήσεις τακτικών μελών του Δ.Σ. μέχρι και χθες ο Ε.Σ.Α. ήταν ακέφαλος. Δεν μπορούσε κανείς να πληρώσει το προσωπικό του Συλλόγου, τις εργοδοτικές του εισφορές, το νερό, το τηλέφωνο, το ρεύμα στα γραφεία. Δεν νομιμοποιούταν ουδείς να καλέσει εκλογές, όσο και αν προπαγανδίστηκε από την ίδια κιόλας ημέρα των παραιτήσεων το αντίθετο.

Μπροστά σε αυτή την απίστευτα δύσκολη και πρωτόγνωρη για την 111ετή ιστορική διαδρομή του Συλλόγου μας κατάσταση, είχαμε το εξής δίλημμα. Τι κάνουμε; Μένουμε αδρανείς και αφήνουμε το υπεραιωνόβιο οικοδόμημα που λέγεται Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής» να διαλυθεί συθέμελα; Ή αναλαμβάνουμε δράση και πρωτοβουλία ώστε να περισώσουμε ότι ακόμα μπορούμε;

Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο. Αιτηθήκαμε διορισμό διοίκησης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου και με την υπ’ αριθμόν 125/2022 απόφαση υπάρχει πλέον προσωρινή διοίκηση. Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό την Τρίτη 19/07/22 και έγινε η κατανομή των αξιωμάτων.

Το νέο Δ.Σ. δεν έχει καμία διάθεση να διχάσει, ούτε να δυναμιτίσει το κλίμα με εμπρηστικές ανακοινώσεις που θα επιρρίπτουν ευθύνες σε αυτούς που πρέπει. Αντίθετα επιθυμεί να ενώσει και να ενισχύσει τη συνοχή των μελών. Θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να επαναφέρει το Σύλλογο σε κανονικότητα και να τον οδηγήσει το συντομότερο δυνατόν σε εκλογές, ομαλά και συντεταγμένα όπως ακριβώς ορίζει η δικαστική απόφαση.

Το νέο Δ.Σ. ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει την αποψίλωση της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Δεν μπορεί να μην ασχοληθεί με τα καθημερινώς αυξανόμενα κρούσματα covid που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν ξανά στον αφανισμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ.

Θα ασχοληθεί με την εξωφρενική ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης που πνίγει κάθε νοικοκυριό.

Θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί για τον μικρό έμπορο που εκπροσωπεί, κόντρα στη βούληση και τα συμφέροντα των ολιγοπωλίων.

Θα παλέψει για ένα δικαιότερο φορολογικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό κόντρα σε κάθε άδικη κυβερνητική απόφαση.

Στους δίκαιους αυτούς αγώνες δε θα κάνει διαχωρισμό με βάση το επάγγελμα και το κοινωνικό προφίλ των δυνητικών του συμμάχων.

Δεσμεύεται επίσης για ανοιχτές συνεδριάσεις όπου το κάθε μέλος που το επιθυμεί, θα έχει το δικαίωμα να παρευρίσκεται και να εκφέρει άποψη.

Δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος που επιθυμεί να εκφέρει συνδικαλιστική άποψη, να το πράξει κάνοντας χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Συλλόγου.

Θα επαναφέρει τη συμβουλευτική επιτροπή  με τη μορφή που αυτή είχε μέχρι το 2020, ( όσοι φυσικά μπορούν και το επιθυμούν), αξιοποιώντας έτσι τη γνώση, εμπειρία, διάθεση ακόμη και των συνταξιοδοτημένων πρώην πλέον μελών.

Το νέο Δ.Σ. θα αγκαλιάσει και θα προσπαθήσει να προστατεύσει κάθε μέλος του, που σέβεται την καταστατική και νόμιμη λειτουργία του συνδικαλιστικού του φορέα.

Δε θα μείνει ωστόσο άφωνο για όσους χλευάζουν και λοιδορούν τις δημοκρατικές αποφάσεις του ανώτατου οργάνου του Συλλόγου ( Γεν. Συνέλευση), ούτε θα σιωπήσει σε τυχόν προκλήσεις.

Καλούμε τα μέλη μας να σεβαστούν και να υπερασπιστούν την ενότητα και τη συνοχή του Συλλόγου μας.

Για το  ιστορικό χθες, για το δύσκολο σήμερα, για το αβέβαιο αύριο.

 

Η  ΣΥΝΘΕΣΗ  ΤΟΥ  ΝΕΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Συγκροτήθηκε στις 19-7-2022 σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, που διορίστηκε με την υπ. αριθμ. 125/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου.

Με βάση την διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου (μυστική ψηφοφορία) έγινε η κατανομή των αξιωμάτων.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ                                             

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΕΛΕΒΙΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑ-ΑΝΝΑ                            

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΛΑΝΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                         

ΤΑΜΙΑΣ: ΠΙΕΡΡΑΤΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                                     

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΠΑΤΣΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ