Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  4:35: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 20:37

Δημοσθένης Καπώνης: “ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Η επόμενη μέρα”

*Γράφει ο Δημοσθένης Καπώνης

Στο δρόμο για την έξοδο από την πρόσφατη υγειονομική περιπέτεια που όλοι μας βιώσαμε και που δυστυχώς ακόμη βιώνουμε, δεν είναι λίγα τα προβλήματα που συσσωρεύονται στην πατρίδα μας και τα οποία, σε κάθε περίπτωση όλους μας αφορούν.

Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού στο 10,7% (Μάιος 2022) ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 8.1%, η ενεργειακή κρίση, η επιδείνωση των εθνικών θεμάτων, η απαξίωση του κοινωνικού κράτους κλπ, είναι μόνο μερικά από αυτά.

Κάθε μέρα που περνά, το σκηνικό και ιδιαίτερα στα μεσαία και κατωτέρα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας, γίνεται όλο και πιο εκρηκτικό, ενώ οι παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος εξακολουθούν να ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και να τορπιλίζουν το αύριο όλων μας.

Σε αυτό το ομολογουμένως γκρίζο τοπίο, πριν λίγους μήνες και μέσα από την συμμετοχή 270.000 δημοκρατικών πολιτών της χώρας μας, γεννήθηκε μια νέα ελπίδα, μια καινούργια άνοιξη στη καρδιά του χειμώνα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχτηκε ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, παίρνοντας παράλληλα στους ώμους του το βαρύ φορτίο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και μια ξεκάθαρη πλειοψηφική εντολή για Ενότητα, Ανανέωση και Πολιτική Αυτονομία.

Στη συνέχεια, το τρίπτυχο αυτό έμελλε να αποτελέσει τον οδικό χάρτη στην πορεία για την αυτοοργάνωση του κινήματος, το πρώτο μέρος της οποίας ολοκληρώθηκε μέσα από τις διαδικασίες του πρόσφατου τακτικού συνεδρίου μας και την συγκρότηση του θεσμικού κόμματος.

Ένα συνέδριο όπου η καθολική συμμετοχή των στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν είχε προηγούμενο, με μοναδική παραφωνία την απουσία της αειμνήστου Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά.

Και ήταν εκεί όλες οι γενιές. όλες οι εκφράσεις και οι εκφάνσεις της κοινωνίας μας, από κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε σημείο αναφοράς του Ελληνισμού.

Το κλίμα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο, με τον Πρόεδρο μας Νίκο Ανδρουλάκη και όλους τους συμμετέχοντες, να προτείνουν και να συναποφασίζουν με δημιουργικό τρόπο, την νέα σχέση εμπιστοσύνης μέσα από την αναγέννηση της παράταξης, προκειμένου στο προσκήνιο να βρεθεί η κοινωνία ξανά.

Ένα ομολογουμένως μεγάλο στοίχημα, αλλά και ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόσκληση – πρόκληση ενότητας, χωρίς επιστροφή για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας, για το μέλλον των πολιτών και των νέων γενιών ιδιαίτερα.

Στην προσπάθεια μας αυτή, με το σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο να κυριαρχεί, πολλά και σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμα, θα είναι τα εμπόδια που θα μας παρουσιαστούν, η θα μας παρεμβληθούν,

Εμείς όμως όχι απλά καλούμαστε να τα υπερπηδήσουμε, αλλά κυριολεκτικά είμαστε καταδικασμένοι να τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος, όπως άλλωστε κάθε φορά το κίνημα μας έπραττε.

Οι ταλαιπωρίες που υφίσταται ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να στιγματίζουν πια τις παρακαταθήκες των προγόνων μας, αλλά ούτε και να αποτελούν την χαμένη αισθητική των ονείρων μας.

Με όραμα και σχέδιο, με σκληρή δουλειά και αγώνα, δίπλα στους πολίτες και τις αγωνίες τους, μαζί στα άγχη και τις ελπίδες τους, θα πράξουμε αυτό που δικαιούνται, αυτό που η αξιοπρέπεια τους υπαγορεύει.

Η επόμενη μέρα, είτε μέσα από το δεύτερο σκέλος της αυτοοργάνωσης και τα σχήματα της, είτε μεμονωμένα, ας μας βρει όλους μαζί στο μετερίζι των εκφράσεων του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας.

Οι συμπολίτες μας περιμένουν και εάν ακόμη δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις να τους λυτρώσουμε, τουλάχιστον θα είμαστε αυτοί θα τους δείξουμε τον δρόμο.

*Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 605 φορές