Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:54: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 22:09

Ο Πούτιν δεν έδειξε προθυμία για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μιλώντας με Μακρόν και Σολτς

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις για «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου – Για «ψέματα» κάνει λόγο η Γαλλία – Μακρόν και Σολτς επανέλαβαν έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έδειξε προθυμία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία στην επικοινωνία του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι Μακρόν και Σολτς , κατά την επικοινωνία τους, διάρκειας μιάμισης ώρας, επανέλαβαν την έκκλησή τους για την άμεση εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανίας ως προϋπόθεση για την πλήρη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα το Ελιζέ επισημαίνει ότι οι κατηγορίες του Ρώσου προέδρου για «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου από τις ουκρανικές δυνάμεις είναι «ψέματα».

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσαν επίσης τη Ρωσία να «άρει την πολιορκία» της Μαριούπολης, όπου η κατάσταση είναι «ανθρωπίνως αβάστακτη», επισήμανε η γαλλική προεδρία.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις για «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις για «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου, απαντώντας στους Μακρόν και Σολτς, οι οποίοι και του έθεσαν το ζήτημα της ανθρωπιστικής κατάστασης.

Ο Πούτιν έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τους δύο ηγέτες, για «εξωδικαστικές δολοφονίες αντιφρονούντων», για «απαγωγές αμάχων» και τη «χρήση τους ως ανθρώπινες ασπίδες», όπως και για την «ανάπτυξη βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές, κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κατηγόρησε, επίσης, τα ουκρανικά «εθνικιστικά τάγματα» ότι «διαταράσσουν συστηματικά τις επιχειρήσεις διάσωσης και εκφοβίζουν τους αμάχους που προσπαθούν να εκκενώσουν» τις εμπόλεμες ζώνες.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρότρυνε τον Μακρόν και τον Σολτς να ασκήσουν επιρροή στις αρχές του Κιέβου για να τερματίσουν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες», συμπλήρωσε η ρωσική προεδρία.

Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τους Μακρόν και Σολτς σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ενώ οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Πηγή: protothema.gr