Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:06: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 18:00

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, που  γίνεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και στο νέο πεδίο σχέσεων που διαμορφώνεται ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, είναι η τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια και εκτιμάται ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός, αύριο θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και στις 2 το μεσημέρι – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, είναι η τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια και εκτιμάται ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, δήλωσε ότι «είναι επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Ερντογάν γιατί αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Είναι λογικό να συνομιλούμε έτσι ώστε να μην προσθέτουμε και άλλες εστίες έντασης». Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η συζήτηση θα γίνει σε καλό κλίμα. Θεωρώ όμως θετικό πως υπήρξε η πρόσκληση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνομιλούμε. Το παράθυρο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο και κλειστή η πόρτα μας στις απειλές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, «στο τραπέζι» θα είναι όλα τα θέματα, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η ελληνική πλευρά. Τα ΜΜΕ στην Τουρκία θεωρούν ότι πρώτο θέμα θα είναι το ενεργειακό και ένας τρόπος να ζωντανέψει εκ νέου ο EastMed.

in.gr