Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 18:31

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown

Για ψευτολεονταρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί εκλογών έκανε λόγο στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι «αυτές θα γίνουν στην ώρα τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε στους υπουργούς ότι ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η συζήτηση για εκλογές είναι η δουλειά και η προώθηση του κυβερνητικού έργου. «Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι «με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ωστόσο και στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι «ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία, καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ό,τι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα».

Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown
Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση lockdown». Ανακοίνωσε, τέλος, ότι «την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ, αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας, με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους».

iefimerida.gr