Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 17:30

Η παλιά καραβάνα μίλησε! Μάριος Σαλμάς : «Όποιος δεν τον απομακρύνει…»

Ο Μάριος Σαλμάς είναι παλιά καραβάνα στην πολιτική και αν μη τι άλλο ξέρει καλύτερα από τον καθένα να πιάνει το λαϊκό αίσθημα…

Ο 53χρονος γιατρός εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας από το 2000, αρκετές μάλιστα φορές έχει εκλεγεί με ρεκόρ σταυρών και είναι μακράν ο πιο έμπειρος από τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κατάλαβε λοιπόν ότι για το θέμα του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν αρκούσε ένα δελτίο Τύπου ή μια “ξερή” δήλωσή του. Έτσι λοιπόν με ένα πολιτικό “blitzkrieg” ήρθε την Παρασκευή το πρωί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για να πει on camera πολλά από αυτά που ήθελε να ακούσει ο κόσμος. Έτσι ήταν αυτός που βγήκε στα μεγάλα κανάλια στη συνέχεια για να ζητήσει την αποπομπή του διοικητή.

Βέβαια με φόντο την πινακίδα των εγκαινίων του Νοσοκομείου που φέρει και το όνομά του, ο Μάριος Σαλμάς είπε και ορισμένα πράγματα που επιδέχονται διαφόρων ερμηνειών και κριτικής, αλλά ο πυρήνας των δηλώσεών του “πατούσε” πάνω στην αγανάκτηση του κόσμου, ιδίως όταν μιλούσε για κακουργηματικές πράξεις… Και στα social media φάνηκε ότι έκαναν γκελ τα λεγόμενα του Μάριου Σαλμά. Εξάλλου, με τέτοιες ατάκες σχεδόν αποθεώνεται από μια μερίδα του κόσμου.

Η αποπομπή τελικά του Ανδρέα Τσώλη είναι πρωτίστως δική του “επιτυχία”, γιατί σε αντίθεση με το Σπ. Λιβανό και τον Κ. Καραγκούνη, που επίσης ζήτησαν την αποπομπή του διοικητή, ο Μ. Σαλμάς επιπλέον είπε ότι «όποιος δεν τον απομακρύνει αναλαμβάνει ακέραια και τη διοικητική και την ποινική ευθύνη, η οποία απορρέει…». Ατάκα που ήταν αναμφίβολα η κορύφωση στο σόου του Μάριου Σαλμά. Δύσκολα εξάλλου κάποιος κυβερνητικός παράγοντας θα έβαζε στο κάδρο των ποινικών ευθυνών και το Υπουργείο Υγείας. Ο Μ. Σαλμάς όμως το έκανε πανέξυπνα με αυτή την υπόθεση της μη απομάκρυνσης του διοικητή. Μετά από μια τέτοια σημείωση το Υπουργείο Υγείας μάλλον δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς…

Υπερβολές του τύπου “οι άνθρωποι που φτιάξαμε το Νοσοκομείο και τη ΜΕΘ” ο κόσμος δεν θα κάτσει να τις “ψειρίσει”, ούτε το γεγονός όταν ήταν αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεν προβλέφθηκε το προσωπικό που θα λειτουργήσει το μαγνητικό τομογράφο του Νοσοκομείου, που παραμένει ανενεργός επί οκτώ χρόνια. Εξάλλου, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που δεν έχει πρόβλημα ή ακόμη γουστάρει κιόλας τα γειτονικά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ενώ για τέτοιες ατάκες κάποιοι αγαπούν να… τον μισούν.

Ο Μάριος Σαλμάς, αν και έχασε από τον Κώστα Καραγκούνη την πρωτιά στις τελευταίες εκλογές -εν μέσω βέβαια της σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ- είναι “πολύ σκληρός για να… πεθάνει” ή να φοβηθεί από την υπουργοποίηση του Σπήλιου Λιβανού σε συνδυασμό με την απλή αναλογική των επόμενων εκλογών. Εξάλλου, στο παρελθόν έχει δείξει πολλές φορές πως ξέρει με το στηθοσκόπιό του να αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας και των εκλογών.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 962 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 17:33