Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 15:33

Η Ελισάβετ άφησε ένα χειρόγραφο μήνυμα στο φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου (εικόνες)

H 94χρονη βασίλισσα τίμησε την μνήμη του συζύγου της με έναν τρυφερό τρόπο

Η Βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε χθες την μνήμη του συζύγου της, ο οποίος κηδεύτηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Ουίνδσορ.

Σε μία τρυφερή κίνηση προς τον νεκρό σύζυγό της που στάθηκε στο πλευρό της επί 73 χρόνια, η βασίλισσα τοποθέτησε ένα χειρόγραφο σημείωμα πάνω στο φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου κατά τη διάρκεια της τελετής. Μάλιστα σύμφωνα με περιοδικό People η Ελισάβετ υπέγραψε με το χαϊδευτικό «Λίλιμπετ», όπως την αποκαλούσαν όταν ήταν παιδί. Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκαλούσε «Λίλιμπετ».

Το Παλάτι δεν σχολίασε την τρυφερή λεπτομέρεια καθώς είναι «ιδιωτικό ζήτημα». Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, η Βρετανίδα βασίλισσα κάθισε μόνη της σε ένα από τα στασίδια του ναού και θρήνησε τον χαμό του συζύγου της, με τη φωτογραφία να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας συγκίνηση.

Ο φακός του NBC, κατέγραψε το σημείωμα της Ελισάβετ, πάνω στο φέρετρο με την σορό του Φιλίππου, που είχε στολιστεί με ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο, το σπαθί του και την προσωπική του σημαία.

Bασιλική πηγή που επικαλούνται βρετανικά μέσα, μεταφέρουν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε φέρει μαζί της, μέσα στην τσάντα της δύο αναμνηστικά μεγάλης συναισθηματικής αξίας: τα λευκά μαντίλια που φορούσε ο πρίγκιπας Φίλιππος στο πέτο του, από τον οίκο Kent & Haste και μια φωτογραφία του ζευγαριού.

Τηρώντας τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η βασίλισσα και 29 ακόμα «γαλαοζοαίματοι» φόρεσαν μάσκες μέσα στο παρεκκλήσι και κάθισαν με αποστάσεις δύο μέτρων για την τελετή.

Εν μέσω αναφορών πως η 94χρονη Ελισάβετ θα συνοδεύεται από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε μελλοντικές εκδηλώσεις, ένας πρώην ανώτερος βοηθός του Παλατιού δήλωσε στο περιοδικό People: «Η οικογένειά της θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα βρεθεί στο πλευρό της. Εκείνη θα συνεχίσει. Κατανοεί ότι έχει μία δουλειά να κάνει και ο Φίλιππος θα ήθελε εκείνη να συνεχίσει.»

Πηγή/φωτογραφίες: Lifo.gr