Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:29: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 14:01

Σπήλιος Λιβανός: Θα δώσουμε το στίγμα μας με πράξεις και όχι με λόγια

Για ένα ουσιαστικό συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας το οποίο συνδέεται και με ένα ιδεολογικό πρόσημο αλλαγής του πολιτικού υποδείγματος έκανε λόγο ο Σπήλιος Λιβανός επισημαίνοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη δημοκρατία μας.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως ο ελληνικός λαός ψήφισε συγκεκριμένα πράγματα και έδωσε μια συγκεκριμένη εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να τρέξει γρήγορα και να αλλάξει τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητά του. «Η ΝΔ ήταν έτοιμη να δώσει το στίγμα της και με πράξεις, όχι λόγια, να μπορέσει να αποδείξει ότι υπάρχει άλλη πολιτική» είπε, προσθέτοντας πως υπάρχει μια ακολουθία σε σχέση με αυτά που λέγονταν προεκλογικά.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόνισε πως θα ψηφιστεί άμεσα το φορολογικό με μείωση του ΕΝΦΙΑ και ρύθμιση δόσεων, ενώ επεσήμανε πως σε συνδυασμό με τις διεθνείς αγορές και την χρηματιστηριακή αγορά έχουμε δει ένα διαφορετικό κλίμα να δημιουργείται στην εικόνα της χώρας. «Ήδη στα ομόλογά μας, στο δανεισμό μας δηλαδή, έχει πέσει το επιτόκιο σε ένα ποσοστό ρεκόρ που παλιά το βλέπαμε με τα κιάλια. Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες θα μπορούν να δανείζονται φθηνότερα και να δανείζουν με τη σειρά τους τις επιχειρήσεις» δήλωσε, προσθέτοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μεγαλώσει ο τζίρος, να μεγαλώσει η πίτα. «Εμείς λέμε για κάθε ένα ευρώ που μπαίνει μέσα στον τζίρο της καθημερινής μας οικονομίας, τα έσοδα του δημοσίου αυξάνονται κατά 0,50. Αυτό απαντά στο ερώτημα των αντιπάλων μας  για το που θα βρούμε τα χρήματα για να ασκήσουμε την πολιτική μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λιβανός ξεκαθάρισε πως τα κοινωνικά επιδόματα που ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη θα διατηρηθούν στο ακέραιο επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση τρέχει με γρήγορους ρυθμούς γιατί αυτό χρειάζεται η χώρα. «Χρειάζεται ανθρώπους που θέλουν να τρέξουν με αυταπάρνηση και να την υπηρετήσουν, έχουμε μείνει πολύ πίσω και σε επίπεδο νοοτροπίας, το πολιτικό μας σύστημα έχει μείνει πολύ πίσω, οπότε όλη αυτή η υπερπροσπάθεια που γίνεται σήμερα δεν είναι απλά μια γρήγορη εκκίνηση, είναι ένα άλλο επίπεδο πολιτικής ταχύτητας και εύχομαι αποτελεσματικότητας γιατί στην πολιτική και στη ζωή κρινόμαστε από το αποτέλεσμα»  κατέληξε ο Σπήλιος Λιβανός.