Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:50: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 09 Ιουνίου 2024 23:56

Μαρινάκης: Πήραμε μια πύρρειο νίκη στις ευρωεκλογές - Δεν πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν το 33%

Ως μια πύρρειο νίκη χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για τη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε πως το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι «πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε αρχικά: «Το αποτέλεσμα περιγράφεται σε μια φράση ως πύρρειο νίκη. Θα καταγραφεί ως η μεγαλύτερη νίκη μεταξύ πρώτου και δεύτερου στην ιστορία των ευρωεκλογών. Από την άλλη όμως δεν πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν το 33%». Και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια εμπιστοσύνη από τον κόσμο, αλλά και ένα μήνυμα ότι πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, να διορθώσουμε λάθη. Εχουμε τρία χρόνια μπροστά μας. Αυτό που ξεχωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη -που έχει καταγράψει 5 διαδοχικές νίκες σε εκλογές- είναι ότι λαμβάνει τα μηνύματα».

Ως προς τα μηνύματα από τον κόσμο αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «σίγουρα υπάρχει μια άνοδος της ακροδεξιάς και άνοδος της αποχής», αλλά τόνισε ότι «η λέξη κλειδί είναι η αποτελεσματικότητα. Πριν πάμε στα πρόσωπα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα συνολικά. Χωρίς να υποτιμούμε το αποτέλεσμα πρέπει να βάλουμε τη διάσταση μιας πιο χαλαρής κάλπης που δεν επιλέγει ο κόσμος κυβέρνηση. Έχουμε κατά πλειοψηφία την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά λάμβάνουμε και τα μηνύματα».

protothema.gr