Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  6:15: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024 14:03

Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα, υπέστη ζημιές μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου (εικόνες & βίντεο)

Το βυτιοφόρο ανετράπη και στην συνέχεια εξερράγη και έπιασε φωτιά - Κλείνει για μερικές ημέρες η Αθηνών-Κορίνθου στο σημείο κατεδάφισης της γέφυρας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με αποτέλεσμα οδηγοί και Πυροσβέστες στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου να ζήσουν μια κόλαση φωτιάς για περισσότερες από δύο ώρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας γερανοί γκρεμίζουν το τούνελ στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οχημάτων που βρίσκονται και στα δύο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Στο σημείο μεταβαίνουν αυτή την ώρα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Κλειστό το ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο για καθαίρεσης ημέρες

Λόγω των εργασιών καθαίρεσης, το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες.

Τις επόμενες ώρες η τροχαία θα διατηρήσει την παράκαμψη προς Κόρινθο και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα γίνεται αμφιδρόμηση στον κλάδο ανόδου προς Αθήνα, δηλαδή μια λωρίδα προς Ισθμό, μια ενδιάμεση buffer λωρίδα και δύο λωρίδες προς Αθήνα.

Ο κλάδος ανόδου για την επιστροφή εκλογέων και εκδρομέων θα αποκατασταθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εκτροπή των οχημάτων στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο κάτω από την αερογέφυρα του Ισθμου γίνεται: με έξοδο των οχημάτων από τη νέα Εθνικη Οδό στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου και είσοδο τους ξανά στη νέα Εθνική οδό στον κόμβο Επιδαύρου.

Η απόφαση για την κατεδάφιση ελήφθη τις πρώτες, πρωινές ώρες από το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συνόδευαν τον υφυπουργό, κ. Νίκο Ταχιάο, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου. Ήδη, η φωτιά είχε σβηστεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει στις 23:00 τη διαβροχή, ρίχνοντας ειδικό κατασβεστικό υγρό.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η γέφυρα, η οποία συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει προβλήματα στατικότητας εξαιτίας του υψηλού, θερμικού φορτίου από τη φωτιά και δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

Αντίθετα, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η αερογέφυρα υπέστη βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν. Γι’ αυτό αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

Ήδη, με το που έγινε το ατύχημα εξεδόθη 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα και Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόριθμο, ενώ υπήρξε προειδοποίηση για μεγάλες καθυστερήσεις.