Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 19:42

Ευρωεκλογές: Η ΝΔ κινδυνεύει να χάσει για πάντα ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους

H Nέα Δημοκρατία με βάση τις δημοσκοπήσεις αναμένεται να χάσει περίπου 800.000 ψηφοφόρους στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, σε σχέση με αυτούς που την ψήφισαν στις εθνικές εκλογές το 2023.

Απώλειες που θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους καθώς η φθορά του κυβερνώντος κόμματος θα συνεχίσει να υφίσταται.

Μη αναστρέψιμη απώλεια εάν κάποτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης σοβαρευτούν και παρουσιάζουν μία πειστική εναλλακτική λύση ή έστω μία ελπιδοφόρα λύση.

Η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να μην πιάσει τον εκλογικό στόχο του 33% που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και αυτό είναι μία πολιτική αποτυχία (όχι ήττα όμως).

Αυτό θα συμβεί διότι η ΝΔ έχει πολύ χαμηλή συσπείρωση σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, η οποία βρίσκεται στο 70% περίπου ενώ στις εθνικές εκλογές ήταν άνω του 90%.

Κάποιος θα πει ότι η αποχή που θα παρατηρηθεί στις Ευρωεκλογές οφείλεται στην απογοήτευση των ψηφοφόρων από το πολιτικό σύστημα και δεν θα έχει άδικο.

Όμως η πλειονότητα των δυσαρεστημένων ψηφοφόροι θα είναι της ΝΔ.

Οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι ο κόσμος που επιθυμεί να απόσχει ή είναι αναποφάσιστος, στην πλειονότητά του στήριξε ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι νιώθουν πολύ απογοητευμένοι από την δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας.

Βέβαια το ερώτημα είναι εάν έχει σκοπό η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει πολιτικές που έχουν πληγώσει τους ψηφοφόρους της σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική και την ακρίβεια.

Δεν αναμένεται να αλλάξει τίποτε.

Η αποχή σε αυτές τις εκλογές μπορεί να ξεπεράσει και το 50% όχι μόνο λόγω του καλοκαιρινού καιρού αλλά ακριβώς γιατί οι ψηφοφόροι νοιώθουν πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στις ακολουθούμενες πολιτικές.

Ο βασικός λόγος που οι πολίτες ψήφισαν ΝΔ δίνοντας της το ποσοστό του 41% ήταν ότι θα έλυνε τα μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας, ακρίβεια, δικαιοσύνη, ασφάλεια κ.α.

Αυτό δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει που σημαίνει ότι οι 800.000 ψηφοφόροι που θα χαθούν σε αυτές τις Ευρωεκλογές κινδυνεύουν να γίνουν μόνιμες απώλειες!

Προς το παρόν στο Μαξίμου αρκούνται στο γεγονός ότι κανείς από τους Κασσελάκη-Ανδρουλάκη δεν θα ξεχωρίσει σε ποσοστά αλλά η προοπτική μίας κοινής καθόδου των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης στις επόμενες εθνικές εκλογές ήδη τους ανησυχεί…

pronews.gr