Παρασκευή, 21η Φεβρουαρίου 2025  3:46: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2025

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν σήμερα στον διαμοιρασμό της Ουκρανίας σε ότι αφορά τον έλεγχο της χώρας και τους φυσικούς της πόρους.

Οι Ρώσοι θα διατηρήσουν το 20% των περιοχών του Ουκρανικού κράτους όπως έχει περάσει στα χέρια τους από το 2014 και οι ΗΠΑ θα ελέγχουν το υπόλοιπο ποσοστό της χώρας και το δυτικό κομμάτι ενώ οι φυσικού πόροι θα ελέγχονται απο κοινού.

Η Ρωσία θα αποδεχτεί την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ για να υπάρχει αύριο ουκρανικό κράτος καθώς οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν το κόστος ζωής στην χώρα. Η Ουκρανία δεν θα έχει πρακτικά ένοπλες δυνάμεις παρά μόνο τόσες όσες χρειάζονται για αστυνομικά καθήκοντα.

Η Ρωσία συμφώνησε επιπλέον να μην πειράξει  το 25% των καλλιεργήσιμων ουκρανικών εκτάσεων που ελέγχει η BlackRock και μένει να ξεκαθαριστεί το καθεστώς ελέγχου, της Βόρειας Χερσώνας, Βόρειας Ζαπορίζια και Οδησσού, με την Μόσχα να επιμένει για συνδιοίκηση με  τους Αμερικανούς.

Με το σχέδιο συμφωνούν ήδη Πολωνία, Ιταλία, Σλοβακία, Ρουμανία, Αυστρία, Κροατία, Βουλγαρία και Ουγγαρία.

Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι το μέλλον του Β.Ζελένσκι για τον οποίο η ρωσική πλευρά πρακτικά έχει θέσει όρο ότι δεν θα βρίσκεται στις συνομιλίες ενώ και οι ΗΠΑ δείχνουν ήδη ενοχλημένες με την στάση του Ουκρανού που αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία για τις σπάνιες γαίες.

Αρκετές ξένες διπλωματικές πηγές του αμερικανικού δικτύου Fox News αναφέρουν ότι ο εξαναγκασμός της Ουκρανίας να διεξαγάγει νέες εκλογές θα μπορούσε να είναι η ραχοκοκαλιά μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ενώ η αλλαγή του από την θέση της ηγεσίας της χώρας δεν θα απέκλειε ακόμα και ένα πραξικόπημα.

Επίσης μετά τη Σύνοδο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο κατέστησε σαφές ότι η πίεση προς του Ευρωπαίους προκειμένου να εγκαταλείψουν τις παράλογες, αντιρωσικές κυρώσεις, θα αποτελούσε τον μοναδικό λόγο για τον οποίο θα είχε νόημα η ΕΕ να εμπλακεί σε τυχόν διαπραγματεύσεις.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα αρχίσουν επίσης να εξετάζουν «τη μελλοντική συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και τις ιστορικές οικονομικές και επενδυτικές ευκαιρίες που θα προκύψουν από τον επιτυχή τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία» δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τάμι Μπρους μετά τις σημερινές συνομιλίες στο Ριάντ.

Ο Μάρκο Ρούμπιο υπογράμμισε πως για να υπάρξει εξέλιξη στον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο οι ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν την δυναμική να εκκινήσουν τις διαδικασίες και να προωθήσουν μία βιώσιμη και σταθερή λύση. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει μόνιμη λύση χωρίς όλες οι πλευρές να αποφασίσουν και να αποδεχθούν την τελική συμφωνία «οι ΗΠΑ δεν θέλουν να επιβάλλουν κάτι που δεν είναι αποδεκτό από όλους».

Ο Λαβρόφ ανέφερε πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην επίσπευση της διαδικασίας τοποθέτησης πρέσβεων σε Μόσχα και Ουάσινγκτον, καθώς και στην άρση των περιορισμών που, όπως είπε, «επιβλήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως από τη διοίκηση Μπάιντεν τα τελευταία τέσσερα έτη».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες για την πραγματοποίηση ειρηνευτικών συνομιλιών σχετικά με την Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα αναμένει τον διορισμό των Αμερικανών εκπροσώπων για τις διαπραγματεύσεις, ώστε να ορίσει και η ίδια τους δικούς της.

Οι συνομιλίες για την Ουκρανία θα περιλαμβάνουν ζητήματα εδαφικών διευθετήσεων και εγγυήσεων ασφαλείας, όπως ανέφερε η αμερικανική αντιπροσωπεία.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μάικ Γουόλτς, δήλωσε πως υπάρχουν θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να τηρηθούν στις διαπραγματεύσεις. «Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει οριστικά και όχι προσωρινά, όπως έχουμε δει στο παρελθόν» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πραγματικότητα υπαγορεύει ότι η συζήτηση θα περιλαμβάνει τόσο ζητήματα εδαφών όσο και εγγυήσεων ασφαλείας, καθώς αυτά αποτελούν βασικά στοιχεία κάθε διαπραγμάτευσης. «Το πιο σημαντικό» πρόσθεσε, «είναι ότι ο Πρόεδρος έχει εκφράσει τη βούληση και την αποφασιστικότητά του να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο και στην αιματοχυσία».

Ο Γουόλτς υπογράμμισε ότι η συνέχιση της σύγκρουσης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα ούτε της Ουκρανίας ούτε της Ρωσίας, αλλά ούτε και της διεθνούς κοινότητας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Όλα αυτά τα στοιχεία, κατέληξε, θα καθοδηγήσουν τη διαπραγματευτική διαδικασία το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Επενδύσεων, Κίριλ Ντμίτριεφ, δήλωσε στο Channel One της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης: «Ξεκίνησε ένας πολύ θετικός, εποικοδομητικός διάλογος. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία δεν προσπάθησε ποτέ να ακούσει τη θέση της Ρωσίας, αυτή ήταν μια πολύ σαφής προσπάθεια να ξεκινήσει ο διάλογος, να κατανοηθεί η θέση της Ρωσίας και να συζητηθούν τα πράγματα στα οποία συμφωνούμε».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία συμφωνούμε… γνωριστήκαμε πολύ καλύτερα… καταλαβαινόμαστε πολύ καλύτερα τώρα». Ο Ντμίτριεφ, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι συμπεριφέρθηκαν ο ένας στον άλλον με σεβασμό, αλλά πρόσθεσε ότι είναι «πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για συμβιβασμούς». 

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα των Τεμπών ξεκίνησε στις 18:30 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train με αποτέλεσμα να κλείσει η λεωφόρος Συγγρού.

Θα ακολουθήσει Πανεργατική Απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Από το δελτίο τύπου της σύσκεψης σωματείων/συλλογικοτήτων στις 5/2:

«Τα μεγαλειώδη παλλαϊκά συλλαλητήρια που έγιναν σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού ανέδειξαν μία τεράστια λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ και της υποταγμένης στην πολιτική της δικαιοσύνης για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Όλα πλέον δείχνουν τόσο την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας, όσο και το γεγονός ότι ο φρικτός θάνατος δεκάδων παιδιών δεν προήλθε από τη σύγκρουση των τρένων αλλά από το θανάσιμο φορτίο που μετέφερε παράνομα η εμπορική αμαξοστοιχία».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σταύρος Μπαλάσκας έδωσε τη δική του εκτίμηση για το πτώμα που εντοπίστηκε στον Τύρναβο, καθώς ξεκίνησε έρευνα για την ταυτοποίηση της σορού και κυρίως αν ανήκει στον αγνοούμενο Βασίλη Καλογήρου.

Ο αστυνομικός αναλυτής δήλωσε ότι σε περίπτωση που προκύψει το χειρότερο σενάριο, δηλαδή ο 39χρονος είναι νεκρός και η σορός ανήκει σε αυτόν, τότε γεννιούνται ερωτήματα για τον τρόπο που βρέθηκε εκεί.

«Τον αναζητούσαν στα ποτάμια και τον βρήκαν στα βουνά… Θα έπρεπε να είναι γυμνασμένος και να περπατάει για ώρες ατελείωτες, χωρίς στάση για να βρεθεί εκεί αμέσως, χωρίς να τον δει κάποιος», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Live News.

Έπειτα, σημείωσε ότι υπάρχει ένα ύποπτο στοιχείο που γεννάει ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Η σορός φέρεται να έχει φαγωθεί από ζώα και κυρίως σκυλιά. Για να συμβεί αυτό θα έπρεπε «να είναι φρέσκια και όχι σε προχωρημένη σήψη», όπως βρέθηκε.

Έπειτα, σε περίπτωση που η σορός βρισκόταν σε αυτό το σημείο από την πρώτη στιγμή, τα σκυλιά -που πιθανώς ήταν αδέσποτα και άγρια- δεν θα πλησίαζαν, γιατί εκεί κοντά υπήρχε μαντρί και είτε θα φοβόντουσαν, είτε θα τα έδιωχνε ο κτηνοτρόφος που θα αντιδρούσε φοβούμενος ότι πάνε να φάνε τα ζώα του.

Κάτι που ενδεχομένως αποκαλύψει λεπτομέρειες για τον τρόπο που βρέθηκε εκεί η σορός -ανεξαρτήτως την ταυτότητά της- είναι τα σημάδια στα παπούτσια. Ο αστυνομικός αναλυτής σημείωσε πως θα φανεί αν ο άνθρωπος περπάτησε μέχρι εκεί, σύρθηκε ή τον μετέφεραν με κάποιο άλλο μέσο σε περίπτωση που εμπλέκονται τρίτοι.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Βουλή κατατέθηκε δικογραφία – μήνυση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Γεραπετρίτη, καθώς και των πρώην υφυπουργών Γιώργου Μαυραγάνη, Γιώργου Καραγιάννη και Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2025 και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται πως η δικογραφία σχηματίστηκε, μετά από μήνυση ατόμου που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

pronews.gr

Οι ιατροδικαστές που ανέλαβαν την έρευνα για το θάνατο του Βασίλη Καλογήρου στη Λάρισα, διερευνούν το σενάριο του ασφυκτικού θανάτου που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και του πνιγμού από εγκληματική ενέργεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι ιατροδικαστές, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή, κρίνουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η ιατροδικαστική έρευνα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο του βίαιου θανάτου είτε από ασφυξία είτε από στραγγαλισμό.

Η έρευνα δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι ζώα δάγκωσαν το πρόσωπο και το λαιμό του άτυχου 39χρονου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα απαραίτητα δεδομένα για καλύτερη αξιολόγηση του τι μπορεί να συνέβη. Συγκεκριμένα δεν στάθηκε δυνατό να αποκλειστεί ο στραγγαλισμός.

Λιγότερο πιθανό θεωρούν οι ιατροδικαστές το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αποκλειστεί).

Ο λόγος που απομακρύνεται -κατά τους ιατροδικαστές- το σενάριο της αυτοκτονίας είναι ότι δεν βρέθηκαν ενδείξεις κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας ουσιών όπως φάρμακα κλπ. Αυτό ωστόσο θα διαλευκανθεί σε μεγαλύτερο βαθμό όταν ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Ήδη έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η Αστυνομία για τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών, οι οποίοι έκαναν τη νεκροψία-νεκροτομή παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Καλογήρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου προήλθε 46-49 ημέρες πριν τον εντοπισμό της σορού, δηλαδή 1-2 ημέρες μετά την εξαφάνιση.

Το μείζον από εδώ και πέρα είναι εάν οι ιστολογικές εξετάσεις δείξουν εάν υπήρχαν ή όχι εν ζωή κακώσεις στον 39χρονο Βασίλη Καλογήρου.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με μαρτυρία κυνηγού, που γνωρίζει καλά τη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του 39χρονου Β.Καλογήρου στον λόφο της Περαχώρας Τυρνάβου, μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να υποδηλώνει την παρουσία ανθρώπινου σώματος στο σημείο.

Όπως ανέφερε, τόσο ο ίδιος όσο και πολλές άλλες ομάδες κυνηγών επισκέπτονταν συχνά την περιοχή χωρίς να παρατηρήσουν οτιδήποτε ασυνήθιστο.

«Πηγαίνουμε για κυνήγι συχνά εκεί, κάθε Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, μαζί με άλλους κυνηγούς από το χωριό. Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου δεν υπήρχε τίποτα που να μας κινήσει την υποψία. Το περάσαμε αμέτρητες φορές με τα σκυλιά μας – περίπου 15 σκυλιά – και δεν εντοπίσαμε τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ακόμα και μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, όταν επέστρεψαν στην περιοχή για να κάνουν βόλτα με τα σκυλιά τους, δεν υπήρχε κανένα ίχνος της σορού.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν υπήρχε τίποτα εκεί μέχρι τότε», είπε, εκφράζοντας την απορία του για το πώς και πότε βρέθηκε το σώμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο κυνηγός:

«Μέχρι 15 Ιανουαρίου δεν υπήρχε τίποτα εκεί.

Πηγαίναμε Τετάρτη και Σαββατοκύριακο. Δεν πηγαίναμε όμως μόνο εμείς που είμαστε 4 άτομα παρέα, πήγαιναν και άλλοι από το χωριό.

Δεν θα τον βλέπαμε εμείς αν δεν τον βρίσκαν τα σκυλιά, έχουμε 15 σκυλιά. Το συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκε το άτομο το περάσαμε ίσα με 50 χιλιάδες φορές.

Αφού τελείωσε η κυνηγετική περίοδος, στα τέλη Ιανουαρίου ξαναπήγαμε τα σκυλιά βόλτα, δεν υπήρχε άτομο εκεί. Κόβω το κεφάλι μου δεν υπήρχε άτομο εκεί».

Οι δηλώσεις αυτές δημιουργούν νέα ερωτήματα για το αν η σορός του 39χρονου βρισκόταν στο σημείο από την αρχή ή αν μεταφέρθηκε εκεί αργότερα.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Βασίλης Καλογήρου.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρά τις εξονυχιστικές έρευνες των ιατροδικαστών, στο άψυχο σώμα του Βασίλη Καλογήρου, η σχετική εξέταση δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις, για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 39χρονου από τη Λάρισα.

Η προχωρημένη σήψη του σώματος του άτυχου άνδρα δεν ευνόησε την ιατροδικαστική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (18/02).

Ωστόσο, ελήφθησαν δείγματα για τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου και να οδηγηθούν οι αρμόδιοι σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου, προήλθε λίγες μέρες μετά την δήλωση της εξαφάνισής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τρία είναι τα μέχρι στιγμής σενάρια – εφόσον τονίζεται δεν έχει δοθεί μια ακριβής απάντηση – για τον θάνατο του 39χρονου.

Συγκεκριμένα, παραμένει ανοιχτή η εκδοχή του δυστυχήματος, της αυτοκτονίας, αλλά και της εγκληματικής ενέργειας αλλά μόνον με ασφυκτικό θάνατο ή στραγγαλισμό, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μαρία Καρυστιανού προχώρησε σε δηλώσεις μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ, για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι επιλήφθηκε την νεκροψία του η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη!

Είναι η ίδια η ιατροδικαστής που επιλήφθηκε και των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών και η οποία δεν πραγματοποίησε ποτέ τοξικολογικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν προέκυπτε η ύπαρξη χημικών ουσιών στις σορούς.

Η ιατροδικαστής όμως αποφάνθηκε ότι ο θάνατος των θυμάτων ήταν ακαριαίος.

«Έκπληκτη διαβάζω ότι και για τον αδικοχαμένο Βασίλη Καλογήρου, τον γιο της Εισαγγελέως των Τεμπών, έσπευσε και επιλήφθηκε η ίδια Ιατροδικαστής των Τεμπών, η κα. Ρουμπίνη Λεοντάρη. Η ίδια Ιατροδικαστής, που τη στιγμή του μεγάλου πόνου μου, μου είπε ότι δήθεν το παιδί μου πέθανε ακαριαία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

«Έκπληκτη διαβάζω ότι και για τον αδικοχαμένο Βασίλη Καλογήρου, τον γιο της Εισαγγελέως των Τεμπών, έσπευσε και επιλήφθηκε η ίδια Ιατροδικαστής των Τεμπών, η κα. Ρουμπίνη Λεοντάρη!

Η ίδια Ιατροδικαστής, που τη στιγμή του μεγάλου πόνου μου, μου είπε ότι δήθεν το παιδί μου πέθανε ακαριαία και συναίνεσε να μπει ότι είχε απομείνει από το καμμένο κορμάκι του με τα υπόλοιπα καμένα παιδιά σε σακκούλες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΝ. Ναι ,ναι καλά καταλάβατε. Οι μόνες υποχρεωτικές εξετάσεις, από τις οποίες ΑΜΕΣΑ θα προέκυπτε η ύπαρξη χημικών!

Τυχαίο; Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη στοιχειωμένη υπόθεση των Τεμπών. Νομίζουν ότι είναι όλα καλά οργανωμένα. Τι δεν έχουν υπολογίσει όμως; To Μάτι του Θεού! Αυτό που τα πάντα ορά! Άτη & Ύβρις έχουν λάβει χώρα! Ακολουθούν η Νέμεσις και η Τίσις!».

Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη ιατροδικαστής ήταν υποψήφια στο ΛΑΟΣ, του οποίου ο ιδρυτής Γ.Καρατζαφέρης είναι πλέον φανατικός υποστηρικτής του Κ.Μητσοτάκη, στην Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗ. ΣΥ.) της Ντόρας Μπακογιάννη, νυν βουλευτού της ΝΔ και αδελφής του πρωθυπουργού, αλλά και στην ίδια την ΝΔ!

Με λίγα λόγια υπάρχουν πολλές περίεργες συμπτώσεις και οι Έλληνες σε αυτή την χώρα με τις συμπτώσεις είναι δύσπιστοι…

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξέσπασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τον Μάκη Βορίδη - για τα όσα καταλογίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης σχετικά με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου.

Σκληρή επίθεση κατά βουλευτών της αντιπολίτευσης που υιοθετούν τα όσα κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο σχετικά με τον θάνατο του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης: «Τη μία μας λέτε παιδεραστές, την άλλη λαθρέμπορους, τώρα δολοφόνους - Ως εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά σε έντονο ύφος.

«Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι οδηγείτε την Ελλάδα σε βούρκο», είπε κατονομάζοντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος δήλωσε ότι «πληθαίνουν τα ερωτήματα» μετά τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου, επιχειρώντας μία σύνδεση με τις έρευνες για τα Τέμπη με την επίκληση της εισαγγελικής ιδιότητας της μητέρας του.

Δείτε το βίντεο:

protothema.gr

Ξέσπασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης για βαρείς υπαινιγμούς, που συσχετίζουν τον θάνατο του Β. Καλογήρου με τις έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη.

H πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την υπόθεση των Τεμπών εισέρχεται σε επικίνδυνα μονοπάτια. Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ο Σωκράτης Φάμελλος άφησε υπονοούμενα για πιθανή εμπλοκή της κυβέρνησης στον θάνατο του γιου της εισαγγελέως Λάρισας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «άθλια και κατάπτυστη ρητορική».

Ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, ότι αφήνει υπόνοιες για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου, αλλά και τη βουλευτή Ραλλία Χρηστίδου, η οποία σε ανάρτησή της έκανε λόγο για «δολοφονία». Αναφέρθηκε σε κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε πολύ έντονο ύφος έκανε λόγo για χυδαιότητα.

Εκείνη την ώρα ο Παύλος Πολάκης -εκτός μικροφώνου- απάντησε φωνάζοντας στον Μάκη Βορίδη, διακόπτοντας την ομιλία του υπουργού.

«Αναρωτιέμαι πόσο πια μπορούν να γίνουν ανεκτά τα πράγματα αυτά, οι υπαινιγμοί και οι δήθεν υπόνοιες. Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό με απώλεια ενός ανθρώπου και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Και έρχεται εδώ ο κ. Φάμελλος και αφήνει υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης, είπε ότι τα ερωτήματα πληθαίνουν και λόγω της ανάρτησης της μητέρας του θύματος.

Αυτή τη στιγμή διενεργείται ό,τι πρέπει να διενεργηθεί σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχει ένας θάνατος. Τι υπόνοιες αφήνετε; Υπάρχει συνάδελφός μας εδώ μέσα, η κυρία Χρηστίδου, που λέει: “τυχαία ή μήνυμα στην Δικαιοσύνη;” Τι έρχεστε και λέτε ακριβώς; Τι υπονοείτε, κ. Φάμελλε, σαν να είστε οι χυδαιότεροι των χυδαιότερων τρολ του διαδικτύου;

Υπάρχει όριο στην κατρακύλα σας; Έχετε δηλητηριάσει την κοινωνία με αβάσιμες θεωρίες» ανέφερε αρχικά ο κ. Βορίδης, για να τον διακόψει σε εκείνο το σημείο από τα έδρανα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρος Καζαμίας, και να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

  • Αλ. Καζαμίας: Είστε σε δύσκολη θέση.
  • Μ. Βορίδης: Απέναντι στους χυδαίους, εγώ είμαι σε δύσκολη θέση;
  • Αλ. Καζαμίας: Ναι.
  • Μ. Βορίδης: Αφήστε τα ανόητα “ναι”, κύριε. Απέναντι στους χυδαίους υπαινιγμούς, είμαι εγώ σε δύσκολη θέση; Αν είσαι λεβέντης, σήκω όρθιος, να πεις τι εννοείς. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι. Που ξέρετε ότι έχει γίνει δολοφονία από την κυβέρνηση. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι; Έχουμε ανεχθεί εδώ μέσα τα πάντα.
  • Όλγα Γεροβασίλη (προεδρεύουσα): Όχι χαρακτηρισμούς τέτοιου τύπου…
  • Μ. Βορίδης: Δε θα κάνω χαρακτηρισμούς σε βουλευτές που λένε ότι η κυβέρνηση έχει δολοφονήσει έναν αθώο άνθρωπο; Επιεικέστατοι είναι οι χαρακτηρισμοί μου. Και λίγα λέω. Αυτό είναι αντιπαράθεση; Να σηκωθείτε και να το πείτε. Πείτε αν ξέρετε κάτι για το χαμό του ανθρώπου. Τι υπονοείτε; Είστε σοβαροί να υπονοείτε τέτοια πράγματα; Καταλαβαίνετε πού οδηγείτε αυτή την αντιπαράθεση;
  • Π. Πολάκης: Ποιος είσαι εσύ να μας μαλώνεις;
  • Μ. Βορίδης: Μαλώνω την αθλιότητα και τη χυδαιότητά σου και σου λέω ότι δεν είναι ανεκτή. Έχετε ξεπεράσει κάθε όριο. Θα έρχεστε εδώ, θα λέτε ότι η κυβέρνηση δολοφόνησε έναν αθώο άνθρωπο και εμείς θα καθόμαστε νηφάλια να σας ακούμε; Να σας ακούμε να λέτε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρήγγειλε τη δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου και όταν θα σας πούμε ότι είστε χυδαίοι λασπολόγοι θα μας μαλώνετε και από πάνω;

Ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μας μιλά και για κράτος δικαίου και ότι σέβονται τη Δικαιοσύνη, μόνον, όμως, όταν οι αποφάσεις της σας βολεύουν.

Μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τη σκευωρία Νοβάρτις. Που κατηγόρησαν 10 πολιτικούς αντιπάλους για να απαλλαγούν και οι δέκα. Μας τα λένε αυτοί που έχουν δύο κατηγορούμενους υπουργούς.

Σήμερα πρέπει να τους ανεχτούμε να μας λένε ότι οργανώνουμε και δολοφονίες για έναν θάνατο αδόκητο και τραγικό και δεν έχουν υπομονή να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση. Τέτοια είναι η λύσσα, η ανυποληψία σας, και εκεί οδηγείτε την πολιτική αντιπαράθεση.

Το απόσπασμα στην ομιλία Βορίδη από το 3:50:

Νωρίτερα, ο Σωκράτης Φάμελλος είχε μιλήσει για την κατάσταση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας στη χώρα. «Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να κρύψει την αλήθεια. Δεν θα επιτρέψουμε στον κύριο Μητσοτάκη να κρύψει τις ευθύνες του και οι ευθύνες θα αποδοθούν» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου μίλησε για διάφορα ερωτήματα, που αφορούν την ανάρτηση της μητέρας του θανόντα, αλλά και τις ενημερώσεις της κυρίας Αδειλίνη, τονίζοντας ότι η εικόνα της ελληνικής δικαιοσύνης έχει κλονιστεί.

«Η κοινωνία συγκλονίζεται και ζητά απαντήσεις για τον θάνατο του γιου της ανακρίτριας των Τεμπών. Πληθαίνουν τα ερωτήματα. Οφείλουμε να τα μεταφέρουμε. Ερωτήματα που προκύπτουν και από την ανάρτηση της μητέρας του θύματος. Γιατί αναφέρεται στους υπεύθυνους του θανάτου του γιου της;

Τι συσχέτιση μπορεί να υπάρχει με την έρευνα των καταγγελιών συγγενών και συνηγόρων; Εμείς μόνο ερωτήματα καταθέτουμε. Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Εμείς με μεγάλη σοβαρότητα, θεσμικά και δημόσια, καταθέτουμε ερωτήματα και προτάσεις για να υπάρξει δικαιοσύνη. Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα απαντήσει η Δικαιοσύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταγγείλει την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Δεν μασήσαμε τα λόγια μας. Η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως βραχίονας της κυβέρνησης και αμφισβητούμε τις επιλογές αυτές, γιατί ο κ. Μητσοτάκης παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και κλονίζει την αξιοπιστία της», είπε ο κ. Φάμελλος.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία αρχείο: Eurokinissi

Σελίδα 1 από 2