Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:57: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 20:03

Τρεις Έλληνες διασώστες συνελήφθησαν στην Τουρκία επειδή άνοιξαν σημαία με σφυροδρέπανο

Τρεις Έλληνες διασώστες του Λαϊκού Μετώπου που βρέθηκαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στις έρευνες διάσωσης μετά τους φονικούς σεισμούς, συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν επειδή άνοιξαν μία σημαία με σφυροδρέπανο.

Αυτή τη στιγμή οι τρεις Έλληνες κρατούνται και πρόκειται να απελαθούν, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία.

Η ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Λαϊκό Μέτωπο, το οποίο αναφέρει: «ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34, ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Οι σύντροφοί από την εργατική ομάδα Τ-34, που ταξίδεψαν στην Τουρκία ως αλληλέγγυοι για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκία, προσήχθησαν από την “αντι”τρομοκρατική (TEM) στην Αντιόχεια, στην πόλη Χατάι. Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Αντιόχεια και από εκεί στο Τμήμα Μεταναστών στα Άδανα.

Ο φασισμός του ΑΚΡ θέλει να απομονώσει τους λαούς και να κρύψει τα δικά του εγκλήματα. Γι’ αυτό και κρατάνε τους συντρόφους που μαζί με τις λαϊκές επιτροπές αδιάκοπα βοηθάνε τους ανθρώπους. Ο φασισμός του ΑΚΡ έχει διαπράξει αμέτρητα εγκλήματα εναντίον των λαών μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια εισπράχθηκαν 88 δισεκατομμύρια TL φόρος σεισμού και αυτά τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τους λαούς.

Σφαγιάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι του λαού μας στον σεισμό με το όνομα της “καταστροφής”. Δεν δόθηκε καμία βοήθεια, τα χωριά δεν έφτασαν για μέρες. Ο λαός μας πάγωσε μέχρι θανάτου από το κρύο.

Μας εμποδίζουν να φτάσουμε στα σώματα των ανθρώπων μας, νεκρών ή ζωντανών, μετακινώντας μπουλντόζες πάνω από τα χαλάσματα.

Οι σύντροφοί μας από την Τ-34 προσπαθούν εδώ και μέρες να φτάσουν σε αυτά τα σώματα.

Έβγαλαν τα νεκρά σώματα των ανθρώπων μας μέσα από το τσιμέντο που ο φασισμός του ΑΚΡ προσπάθησε να ισοπεδώσει με τα μηχανήματα της οικοδομής.

Μπήκαν στα κτίρια όρθιοι με μια ενιαία φάλαγγα, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή.

Με αυτά τα έργα αγωνίστηκαν επίσης να διατηρήσουν αξίες όπως η αλληλεγγύη και η θυσία, τις οποίες οι κυβερνώντες προσπάθησαν να κάνουν τους λαούς να ξεχάσουν.

Οι πληγές των λαών μπορούν να επουλωθούν μόνο από τους λαούς. Μόνο εμείς καταλαβαίνουμε τον πόνο του άλλου. Για το λόγο αυτό, όταν ένας λαός φώναζε για βοήθεια, ένας άλλος λαός ανταποκρινόταν.

Οι ιμπεριαλιστές και οι φασίστες αιματοκυλούν , λεηλατούν, καίνε ζωντανούς ανθρώπους, τους θάβουν ζωντανούς κάτω από χαλάσματα.

Οι λαοί και οι αγωνιστές κρατούν ο ένας τον άλλον ζωντανό και η αλληλεγγύη είναι η μεγαλύτερη δύναμη των λαών!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34 ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/02, 17.00».

laiko metopo 17 2 2023

newsbeast.gr