Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 13:06

Άλλα βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος κι άλλα αρκετοί εδώ στην Ελλάδα

Άλλα βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος κι άλλα αρκετοί εδώ στην Ελλάδα

Ο τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος από την Δράμα, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη, ανέφερε πως σε αυτήν θα πρέπει να υπάρχει «σαφής αναφορά στον ναζιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος».

Όταν όμως ρωτήθηκε για το αν η «17 Νοέμβρη» κατεβάσει κόμμα, τι θα συμβεί, απάντησε: «Η “17Ν”, οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία».

Με άλλα λόγια δεν είναι όλες οι εγκληματικές οργανώσεις το ίδιο. Το γεγονός ότι υπάρχει ο ναζισμός ως το χειρότερο παράδειγμα ολοκληρωτισμού, για κάποιους δίνει το δικαίωμα σε άλλους δολοφόνους κι εχθρούς της Δημοκρατίας να εκμεταλλεύονται τις δομές της.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα δόθηκε για να αντιληφθούν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι, ποιος είναι ο λόγος που αυτές τις μέρες όλος ο κόσμος αποθεώνει την Ελλάδα για τη στάση της στους σεισμούς Τουρκίας και Συρίας, αλλά ένα κομμάτι της ελληνικής πολιτικής φοβάται μήπως πάρει όλη την… πίστωση ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση.

Πολύ απλά, για αρκετούς τριγύρω μας, προκειμένου να αλλάξει η κυβέρνηση και να αναλάβουν οι δικές τους ιδέες να χτίσουν “έναν άλλο κόσμο εφικτό”, δεν έχουν πρόβλημα να διασυρθεί η χώρα. Γι’ αυτό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το που πάτησε το πόδι του στην σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών έσπευσε να εξηγήσει ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε ένα… “καθεστώς Μητσοτάκη”, για το οποίο πρέπει να αναλάβει δράση η Ευρώπη και να το δυσκολέψει, όπως δυσκολεύει τον αυταρχικό Όρμπαν, για παράδειγμα, κόβοντάς του ακόμη και χρηματοδοτήσεις.

Δεν το καταλαβαίνουν πολλοί αλλά είναι απλό: είναι ψυχοθεραπευτικό το ζήτημα με τον βολικό αφορισμό ότι “είμαστε η νιότη του κόσμου.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 342 φορές