Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 22:02

Ο Χρήστος Ρήγας - υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το εθνικό κόμμα Έλληνες - για το οδικό δίκτυο στον Νομό Αιτωλ/νίας

Από το 1995 και εντεύθεν οι Αιτωλοακαρνάνες βαρέθηκαν να ακουν υποσχέσεις για τον δρόμο που θα ενώνει  την ΛΑΜΙΑ με το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ και το ΑΓΡΙΝΙΟ!
 
Με την υπάρχουσα οδο Αγρινίου-Καρπενησίου πριν ξεκινήσει κάποιος να ταξιδεέψει πρέπει να ανάψει ένα κερί και καλού κακού να κάνει και την διαθήκη του!Δεν είναι υπερβολή,είναι ενας δρόμος καρμανιόλα που έχει θυσιάσει πολλές ζωές!
 
Αναλογισθείτε την ταλαιπωρία των επισκεπτών του νομού μας,έστω και αυτών των λίγων που έρχονται, σε μια υποανάπτυκτη τουριστικά περιοχή.
 
Κατά τα  άλλα οι ιθύνοντες ,διαχρονικά,βγάζουν κονδύλια για μελέτες,κόβουν κορδέλες τμηματικά και προσπαθούν να μας πείσουν ότι το έργο είναι προ των θυρών!
 
Το ίδιο προεκλογικό έργο παρακολουθούμε στις μέρες μας.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με 8 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την μελέτη για το διαγώνιο οδικό άξονα από το Αστακό και το Πλατυγιάλι μέχρι τη Λαμία.
 
Πριν από λίγες ημέρες έγινε μια τροποποίηση της απόφασης του Υπουργείου Υποδομών, που τα αλλάζει όλα. Και αυτό γιατί με αυτή την απόφαση μετατίθεται για αργότερα η ανάληψη της νομικής δέσμευσης για τις μελέτες έργου. Ερχεται τωρα το υπουργείο και λέει ότι θα γίνει μέχρι τον Απρίλιο, δηλαδή εν μέσω προεκλογικής περιόδου!
 
Ανάφερα στην αρχή το έτος 1995 γιατι από τοτε οι προτάσεις της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ηταν ξεκάθαρες,και τις παραθέτω…
 
<<Απαραίτητοι οριζόντιοι Οδικοί Άξονες
 
Από το 1995 είναι ενταγμένος στα διευρωπαϊκά δίκτυα οοδικός άξονας Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία και από τότε παρουσιάζει μεγάλη υστέρηση σε μελέτη και κατασκευή.Επιτακτική αναγκαιότητα είναι να χρηματοδοτηθούν και να δημοπρατηθούν ως παράπλευρα οδικά έργα τα τμήματα
 
2α.Αστακός – Πλατυγιάλι - Κεφαλόβρυσο
2β.Αγρίνιο - Καρπενήσι.
2γ. Σύνδεση κόμβου Αγγελοκάστρου με το Αγρίνιο.
Πρόκειται για ένα έργο που διασφαλίζει την πρόσβαση στο νυν στρατιωτικό και μελλοντικά – ελπίζουμε – πολιτικό για cargo μεταφορές αεροδρόμιο Αγρινίου.
2δ. Οδικός άξονας από κόμβο Κουβαρά- Φυτείες- Μπαμπίνη- Αετός- Μύτικας
2ε. Βελτίωση του υπάρχοντος οδικού άξονα Φυτείες- Μπαμπίνη- Μαχαιρά- Βασιλόπουλο- Καραϊσκάκη- Αστακός.
Οι δύο τελευταίοι προτεινόμενοι οδικοί άξονες είναι αναγκαία έργα πνοής που θα συνδέσουν τις δυτικές ακτές του Νομού με την ενδοχώρα και θα αποτελέσουν το έναυσμα για την επίτευξη της αγροτικής, οικιστικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανάπτυξης μιας μεγάλης γεωγραφικής ενότητας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας όπου διαβιεί – στην περιοχή του Αγρινίου και στους πέριξ αυτού Δήμους- πληθυσμός άνω των 150.000 κατοίκων.>>
 
Η υπομονή μας εξαντλείται,οι προσδοκίες μας διαψεύδονται,οι ελπίδες μας χάνονται για καθετι το σημαντικό στον παραμελημένο τόπο μας!
 
Κύριοι,θα μας βρείτε ενωμένους απεναντί σας! ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
 
Πάνω από  κόμματα,πάνω από ιδεολογίες, πάνω από μικροσυμφέροντα υπάρχει η Αιτωλοακαρνανία και το μέλλον των παιδιών μας!
ΧΡΉΣΤΟΣ ΡΉΓΑΣ
Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας 
με το εθνικό κόμμα Έλληνες.
Διαβάστηκε 664 φορές