Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 10:21

Σκέψεις Αγρινιώτικες απο τον Χρήστο Μαρίφογλου

Εκλογές στο Δήμο Αγρινίο

Εμείς οι πολίτες του Δήμου Αγρινίου που θέλουμε να φτιάξουμεμια πόλη αντάξια των προσδοκιών μας, αντάξια των απαιτήσεων της νέας γενιάς, αντάξια των δυνατοτήτων που μας δίνουν τα φυσικά πλεονεκτήματα όπως η λίμνη Τριχωνίδα, ο Αχελώος ποταμός και τα μεγαλύτερα αποθέματα γλυκών νερών που έχει ο δήμος μας απο κάθε άλλον δήμο στην πατρίδα μας.

Εμείς οι πολίτες του Δήμου Αγρινίου που θέλουμε να σταματήσουμε την υποβάθμιση της πόλης  μας, υπογράφουμε αυτό το κείμενο.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συσπειρωθούν ενάντια στον αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό νόμο του πρώην υπουργού εσωτερικών της παρούσης κυβέρνησης που καρτάργησε την δημοκρατία της πλειοψηφίας και πέρασε την διοίκηση των δήμων σε ισχνές μειοψηφίες μέσα απο τις επιτροπές περιβάλλοντος και οικονομικών. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να παίρνονται αποφάσεις ερήμην του δημοτικού συμβουλίου, ερήμην των πολιτών και της πλειοψηφίας, χωρίς κανένας δήμαρχος να απολογείται για άστοχες ενέργειες και σοβαρές παραλείψεις.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να απαιτήσουν:

1) Αναβάθμιση των δομών υγείας στο δήμο μας για να σταματήσουν να χάνονται συναθρωποί μας γιατί δεν υπάρχουν γιατροί, γιατί δεν υπάρχουν ΜΕΘ η δεν λειτουργούν σωστά με ευθύνη της κυβέρνησης.

2) Να λειτουργήσουν τα Πανεπιστημιακά τμήματα που υπήρχαν στην πόλη μας και να γίνει κοσμητεία στο Αγρίνιο. Σχεδόν αυτόνομο πανεπιστήμιο απο την Πάτρα.

3) Να συμβάλλει ο δήμος μας με προτάσεις, παρεμβάσεις αξιοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει στην στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής διεκδικώντας αγωνιστικά μαζί με τους συνδημότες μας καλύτερες τιμές και επιδότηση καυσίμων και λιπασμάτων απο την πολιτεία. Να πρωτοστατήσει ο δήμος μας στην βιολογική καλλιέργεια και την κτηνοτροφία. Με πρωτοβουλίες σε οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο.

4) Να συνδεθεί η πόλη μας με την Ιόνια Οδό. Να σταματήσουμε να είμαστε θεατές σε ένα αυτοκινητόδρομο που χαράχτηκε με ευθύνη των προηγούμενων δημάρχων και υπευθύνων του ΤΕΕ μακριά απο την πόλη μας.

5) Να αξιοποιήσυμε τα κελιστά ερειπωμένα κτίρια της πόλης μας. Το παλιό Νοσοκομείο. Οι αποθήκες Παπαπέτρου. Οι αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας να μην έχουν την τύχη των αποθηκών Ηλιού που κατέρευσαν και κατεδαφίστηκαν.

6) Να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην ανάπλαση του πάρκου της πόλης μας, το οποίο με ευθύνη της τωρινής δημοτικής αρχής παραμένει κλειστό στα εννιά σχεδόν χρόνια και πρόσφατα πήρε άλλους πέντε μήνες παράταση η παραδοσή του.

Για όλα αυτά ζητάμε απο όλους τους συμπολίτες μας να ενωθούμε, να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας, να πάρουμε στα χέρια μας  το καλύτερο μέλλον της πόλης μας.

ΣAΣ KAΛOYME NA YΠOΓPAΨETE TO KEIMENO AYTO ME AΠΩTEPO ΣTOXO NA BPEΘOYME OΛOI MAZI ΣE MIA ΔHMOΣIA ΔIABOYΛEYΣH.

NA ΣYΓKPOTHΣOYME ENA ΔYNATO ENNIAIO METΩΠO ENANTIA ΣTHN YΠOBAΘMIΣH THΣ ZΩHΣ KAI THΣ ΠOΛHΣ MAΣ.

Διαβάστηκε 541 φορές