Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  3:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 20:50

Σταϊκούρας: Οι 10 μύθοι που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την oικονομία

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους 10 μύθους που, όπως είπε, διακινεί για την οικονομία, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Μύθος 1: «Η οικονομία καταρρέει». Αυτό, είπε ο κ. Σταϊκούρας, θα είχε καταγραφεί στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς δείκτες.

Μύθος 2: «Κακώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση, εμείς τα κάναμε όλα». Για πρώτη φορά σήμερα η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, απάντησε.

Μύθος 3: «Η ΝΔ άφησε άδεια ταμεία». Σήμερα έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα που παραλάβαμε, βγήκαμε στις αγορές, κερδίσαμε εμπιστοσύνη στο εξωτερικό.

Μύθος 4: «Αυξήθηκαν οι φόροι;» Εμείς μειώνουμε και συνεχίζουμε να μειώνουμε φόρους.

Μύθος 5: «Η Ελλάδα δεν ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Η στήριξη που παρέχει αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο γενναία σε επίπεδο ΕΕ.

Μύθος 6: «Η Ελλάδα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό». Υπάρχει εξωγενής κρίση, ο πληθωρισμός είναι ψηλός, αλλά αποδεικνύεται ότι κάνουμε το καλύτερο εφικτό για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία.

Μύθος 7: «Η κυβέρνηση προχώρησε σε άρση πλειστηριασμών και ασυλία σε τραπεζικά στελέχη». Οι εταιρείας διαχειρίσεις νομιμοποιούνται σε κάθε ενέργεια. Εσείς το ψηφίσατε το 2015.

Μύθος 8: Γιατί να μην μπορεί ο ιδιοκτήτης να ρυθμίσει το κόκκινο δάνειό του; Απαντά ο κ.Τσακαλώτος, γιατί αυτό δεν είναι λογικό.

Μύθος 9: Η σύγκριση των δύο περιόδων. Η σύγκριση είναι καταλυτική. Κάτι πήγε να πει για ανάπτυξη ο κ.Τσίπρας; Είχε το ένα τέταρτο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Μύθος 10: Για κόκκινα δάνεια. Σήμερα είναι στο 9,7%. Οι καταθέσεις είναι αυξημένες κατά 48 δισ. ευρώ.

Πηγή: protothema.gr