Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  10:10: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 20:49

Δεύτερη έφοδος των βελγικών Αρχών σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το “Qatar gate” – Υπό έλεγχο ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Σε εξέλιξη είναι νέα έφοδος των βελγικών αρχών σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το “Qatar gate”, για το οποίο συνελήφθη και προφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή. Υπό έλεγχο και ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Την είδηση μετέδωσε το Politico, επικαλούμενο τις βελγικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές. Πρόκειται για τη δεύτερη έφοδο που κάνει η αστυνομία στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς που έχει ξεσπάσει.

Υπό έλεγχο ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Επιπλέον, το “Politico” αποκαλύπτει ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αρμοδίων. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είχε βρεθεί στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ εκ μέρους της Κομισιόν, ενώ είχε επικριθεί από ευρωβουλευτές για τα tweets του σχετικά με το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Σε ένα πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για τη «σημαντική και απτή πρόοδο στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις», ζητώντας να διατηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις αυτές.

Όπως μεταδίδει το Politico, ο Έλληνας αντιπρόεδρος είχε κεντρική συμμετοχή στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισηγηθεί την άρση των απαιτήσεων για την έκδοση βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο, η οποία θα καταργούσε τη βίζα για τους Καταριανούς που ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών – είτε για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Η ψηφοφορία επί του σχεδίου επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, αλλά δύο κοινοβουλευτικές πηγές δήλωσαν ότι η ψηφοφορία πιθανότατα θα αποσυρθεί και, αντ’ αυτού, ο φάκελος θα σταλεί πίσω στο στάδιο της επιτροπής.

Σε άλλες φυλακές η Εύα Καϊλή

Όλα αυτά την ώρα που στις Βρυξέλλες κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε στις νέες φυλακές, που δημιουργήθηκαν στην περιοχή Haren, στο βορειοανατολικό άκρο της περιφέρειας των Βρυξελλών, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Η Εύα Καϊλή κρατείτο στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν Ζιλ, μετά τη σύλληψη της για το “Qatar Gate”.

Παράλληλα υπάρχει μια πληροφορία που λέει ότι μέσω του δικηγόρου της, Αντρέ Ριζόπουλου, τής ζήτησαν να παραιτηθεί και η Εύα Καϊλή αρνήθηκε.

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, στην κατάθεσή της εξέφρασε έκπληξη για την εμπλοκή της στην υπόθεση, λέγοντας πως προφανώς δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και πως είχε πει στον σύντροφό της να είναι προσεκτικός στις επαφές του με ανθρώπους του Κατάρ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στην εκπομπή T-live στον Alpha ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος.

newsit.gr