Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:41: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 19:39

Γιώργος Φίλιππας: Όταν η πολιτική ποντάρει στους νέους για ένα καλύτερο αύριο

Ο Γιώργος Φίλιππας είναι ένας νέος από το Αγρίνιο που αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική αν και σε ηλικία μικρότερη των 30. Επαγγελματικά ασχολείται με την επιστήμη της πληροφορικής και έχει βραβευθεί πρόσφατα από την Microsoft ως ένας εκ των κορυφαίων προγραμματιστών παγκοσμίως. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα τον δούμε ως Υποψήφιο Βουλευτή με το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά» του πασίγνωστου πλέον καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη. Επειδή η ενασχόληση με την πολιτική από αυτή την ηλικία δεν είναι και το πιο σύνηθες, συναντηθήκαμε μαζί του με σκοπό να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την αποφασή του αυτή αλλά και τα οράματα και τους στόχους που έχει βάλει.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Χρύσα Σπαή

G.FILIPPAS 01

Γιώργο γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την Πολιτική σε τόσο μικρή ηλικία;

Είναι απλό... γιατί θέλω το μέλλον μου και το μέλλον των νέων ανθρώπων να είναι στα χέρια μας. Κουράστηκα να βλέπω σκουριασμένες ιδέες και παλαιοκομματικές ιδεοληψίες. Οι νέοι, αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτά που δεν μας αξίζουν. Την εγκατάλειψη, την πείνα, την παρακμή, τον γηρασμό. Ό,τι δεν σου αρέσει, απλά μπαίνεις και το αλλάζεις.

Γιατί με τον συνδυασμό του κ. Φαίδωνα Βόβολη και γιατί πρέπει να μπει στη βουλή;

Γιατί οι "Ελεύθεροι Ξανά" είναι η μόνη επιλογή. Ένα κίνημα οργανωμένο σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους και ανθρώπους με όραμα και αξίες. Ο Φαίδων Βόβολης ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή όχι μόνο ως ιατρός μα και ως άνθρωπος. Δυναμικός, με την παρεμβατικότητα που απαιτείται, αυτοδημιούργητος, ένας κορυφαίος Επιστήμονας στην Ιατρική, του οποίου οι αξίες αντιπροσωπεύουν τη χώρα. Δεν υπάρχει άλλη σοβαρή εξωκοινοβουλευτική πολιτική οργάνωση. Δεν θα πήγαινα ποτέ εξάλλου σε κάποιο κοινοβουλευτικό η μή κόμμα που έχει πληγώσει τη χώρα μου. Είμαστε ένα νέο ρεύμα που δημιουργήθηκε από τον λαό και αυτό που πρεσβεύουμε είναι να εργαστούμε για τον λαό.

Σε ποιούς τομείς θα εστιάσει το κόμμα "Ελεύθεροι Ξανά" ως προς το όφελος του πολίτη και της χώρας.

Σε όλους. Είναι σαφές πως χρειάζεται να επανασυστήσουμε τη χώρα όπως λέει και ο Επικεφαλής του κινήματος μας. Ό,τι δεν λειτουργεί, αλλάζει. Γκρεμίζεται και χτίζεται εκ νέου. Έμφαση δίνουμε στη Δικαιοσύνη, στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στην Υγεία και στην Παιδεία. Κανείς πολίτης δεν δύναται να βρίσκεται στα όρια της ανέχεια όπως γίνεται τώρα. Δουλεύουμε σκληρά. Τα προγράμματα μας είναι άρτια δομημένα και επεξεργασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας.

Πώς αντιδρά ο κόσμος στο όραμα ενός νέου να ασχοληθεί με την πολιτική;

Συγκινητικά μπορώ να πω. Μου δίνει αστείρευτη δύναμη το να ακούω την προτροπή του κόσμου να ασχοληθώ με τα κοινά. Η ατάκα είναι "τόπος στους νέους". Η αλήθεια είναι πως το οφείλουμε...

Πως συνδυάζεις πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα;

Σίγουρα το καθένα από αυτά απαιτεί χρόνο. Η εργασία αποτελεί βιοποριστική ανάγκη και η πολιτική είναι μια ενασχόληση για προσφορά στην κοινωνία. Κάποιες φορές συνδυάζονται βέβαια καθότι η επαγγελματική ενασχόληση με φέρνει σε επαφή με πολύ κόσμο που επικοινωνώ μαζί τους και για το πολιτικό μου όραμα αλλά και να αφουγκραστώ τα προβλήματα της κοινωνίας.

Υπάρχει στο πρόγραμμα "Ελεύθεροι Ξανά" σκέψη για αύξηση της απασχόλησης στην επαρχία ώστε να μην αναγκάζονται οι νέοι να ξενιτεύονται;

Brain drain. Η μεγάλη μάστιγα. Στο πρόγραμμα του κινήματός μας, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε όχι μόνο οι νέοι να μην σκέφτονται να εγκαταλείψουν τον τόπο, μα να μπορούν να στήνουν τη δική τους επιχείρηση εύκολα, γρήγορα και αποδοτικά. Εννοείται πως θέλουμε όχι μόνο να μην φύγει κανείς, αλλά ει δυνατόν να επιστρέψουν αρκετοί ξενιτεμένοι που το επιθυμούν!

G.FILIPPAS 02

Πιστεύετε ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας στην επαρχία θα ήταν πένα βασικό κίνητρο για την αποκέντρωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα;

Φυσικά... η αύξηση των θέσεων εργασίας, η άνθιση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, προϋποθέτει και έργα που θα δώσουν πνοή ανάπτυξης στην επαρχία, ώστε όποιος μας λόγου χάρη να μην πέσει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ίσα ίσα το αντίθετο θέλουμε να συμβεί!

Κάποιες λύσεις από το ενεργειακό πρόβλημα που προέκυψε τελευταία θα προταθούν από το κόμμα σας;

Έχουν ήδη προταθεί από τον Επικεφαλής του κινήματος μας. Έχουν αναρτηθεί και στον επίσημο ιστότοπο του κινήματος. Λύσεις υπάρχουν σε όλα τα προβλήματα. Εστιάζουμε στην απεξάρτηση της ενέργειας από τα χρηματιστήρια και στην επαναφορά της ΔΕΗ στον κρατικό έλεγχο.

Υπάρχουν σκέψεις για την ανάπτυξη στον Πρωτογενή Τομέα;

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για το κίνημα "Ελεύθεροι Ξανά" προτεραιότητα. Επενδύσουμε στον αγροτικό και κυηρνοτροφικό κόσμο. Επενδύσουμε στην παραγωγή και απλοποιοούμε την εξωστρέφεια των μοναδικών μας προϊόντων μέσω marketing mix. Χωρίς άνθιση του πρωτογενούς τομέα δεν μπορεί να σταθεί η χώρα. Πέραν αυτού η γη και τα προϊόντα μας είναι ευλογημένα.Σκοπεύουμε να το εκμεταλλευτούμε υπέρ της χώρας μας.

Τα θέματα που εκκρεμούν στην πόλη μας όπως: ανάπτυξη Τριχωνίδας, Πανεπιστήμιο, παλιό νοσοκομείο Αγρινίου, εναλλακτικός τουρισμός;

Αυτά αποτελούν την δική μου προτεραιότητα. Ήδη προτείνω λύσεις, αναδεικνύοντας το κάθε θέμα και σε συνεργασία με τον κ. Φαίδωνα Βόβολη και το επιτελείο του κινήματος, έχουμε να δώσουμε πολλά στον τόπο. Αν και δεν είναι μόνο αυτά που αναφέρατε. Ο γερασμένος πληθυσμός, η ανεπάρκεια στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας, η υποστελέχωση, το κακό οδικό δίκτυο που δεν ευνοεί τις μεταφορές και τον τουρισμό. Όλα τα λαμβάνουμε υπόψιν.

G.FILIPPAS 05

Πες μερικά απο τα ενδιαφέροντα και τις φιλοδοξίες που έχεις;

Τα ενδιαφέροντα μου: Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο αρκετά, ώστε να ενημερώνομαι συνεχώς για νέες γλώσσες και νέο περιβάλλον προγραμματισμού από διαφορετικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή Οργανισμούς.Γράφω επίσης άρθρα και εργάζομαι για την ανάπτυξη διαδικτυακών εργαλείων που παρέχουν λύσεις για τις επιχειρήσεις με νέες ιδέες και καινοτομίες.

Οι Φιλοδοξίες μου: Πιστεύω ότι η τέλεια δουλειά δεν υπάρχει σε έναν μόνο επιχειρηματικό τομέα. Πάντα επιλέγω νέα εργασιακά περιβάλλοντα που θα μου δώσουν την ευκαιρία να αξιοποιήσω σωστά και να επεκτείνω περαιτέρω τη γνώση και την εμπειρία που έχω αποκτήσει. Όσον αφορά τον εκπαιδευτικό τομέα, η πρόκληση είναι να διδάξω νέες τεχνολογίες σε ανθρώπους που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με το επάγγελμα που έχω επιλέξει. Βοηθώντας τους νέους αισθάνομαι ότι συνεισφέρω στο κοινωνικό σύνολο.

Τελικά μετά από όλα όσα είπαμε γιατί ο κόσμος να προτιμήσει και να δώσει σε εσάς και το κόμμα σας την ψήφο του;

Θα σας το πάω ανάποδα. Δεν ζητώ την ψήφο του κόσμου. Αυτά είναι πρακτικές και τακτικές που έβλεπα να κάνουν οι παλιοί πολιτικοί και σας ομολογώ δεν μου άρεσαν. Έχουμε όραμα. Έχουμε διάθεση. Είμαστε ένας από όλους . Βλέπουμε, αφουγκραζόμαστε, προτείνουμε λύσεις. Αν κάποιος αρέσκεται στο να ζει βλέποντας πως δεν υπάρχει μέλλον, στα όρια της πείνας και του κρύου, ας ψηφίσει εκείνους που μας έφεραν εδώ. Ως νέος Έλληνας Υπερήφανος για την Πατρίδα μου, θέλω το καλύτερο για τη χώρα και τον τόπο μου. Για εμένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ή τώρα... ή ποτέ.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
-----------
Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας - Κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά”
mob.: 6955422489
e-mail: mr @ macroweb.gr
-----------
Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ:  www.eleutheroixana.gr
#ΕλεύθεροιΞανά

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης συναντηθήκαμε ξανά με τον Γιώργο Φίλιππα τυχαία σε μια εκδήλωση της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ στο χώρο της Παλαιάς Λαχαναγοράς Αγρινίου και εκεί μας δήλωσε:  "Δεν υπάρχουν ίδιοι άνθρωποι. Ο καθένας μας είναι μοναδικός. Η μοναδικότητα του καθενός μας είναι αυτή που μας κάνει ξεχωριστούς, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, είναι αυτό που μας κάνει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας με αλληλεγγύη, αγάπη, ενσυναίσθηση. Συγχαρητήρια στην συγγραφέα κ. Ευτυχία Πατσιαλού και φυσικά σε όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτή την υπέροχη παράσταση!"

ηλιαχτιδα image 10

με συντελεστές της εκδήλωσης (Κουκλοθεατρική Παράσταση) και άτομα απο την ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 20:56