Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:30: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 11:58

Ο Π.Πολάκης στο Καινούργιο: άνω του 32% ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατάει από τους γερμανοτσολιάδες το 20% που ψηφίζει ΝΔ

«Αυτή είναι η αληθινή δημοσκόπηση. Η μαζική παρουσία σε αυτήν την αίθουσα». Η αναφορά αυτή του Παύλου Πολάκη αλλά και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας είναι ενδεικτική της ικανοποίησης τους για το γεγονός πως ήταν κατάμεστη η αίθουσα της κομματικής συνεστίασης που έλαβε χώρα χθες, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στο Καινούργιο Τριχωνίδας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανιών του κόμματος ήταν ο βασικός ομιλητής στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι Οργανώσεις Μελών Καινούργιου, Παραβόλας, Παναιτωλίου.

Δεδομένου πως είναι και βασικός εκφραστής του πολιτικού λόγου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αυτή τη συγκυρία, ο κ.Πολάκης έτυχε αποθεωτικής υποδοχής (με είσοδο υπό τους ήχους του διεθνούς «ύμνου» της αντίστασης, του «Bella ciaο») στο Καινούργιο, που τυγχάνει και χωριό του πεθερού του, όπως αποκάλυψε.

Ο ίδιος από την πλευρά του φρόντισε να επικρίνει την Κυβέρνηση εφ’ όλης της ύλης (μόνιμη ατάκα οι «γαλάζιες ακρίδες του Μητσοτάκη») και στο γνώριμο του τέμπο με χειμαρώδη λόγο.

Η ομιλία του περιλάμβανε από αναφορές στους γερμανοτσολιάδες («το 20% που είναι ο σκληρός πυρήνας της δεξιάς κρατά από τους γερμανοτσολιάδες της κατοχής») ως την καταγγελία των δημοσκοπήσεων «που είναι όλες πληρωμένες». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάτωμα το 32% που πήρε στις προηγούμενες εκλογές, ο Μητσοτάκης έχει ταβάνι το 29%», σημείωσε.

«Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι εισπρακτική» είπε για τη ΝΔ σχολιάζοντας προαναγγέλλοντας αποκάλυψη για έναν ακόμη βουλευτή της ΝΔ. Έκανε λόγο για μίζες Μητσοτάκη αλλά και για διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης σε…100 γερμανοτσολιάδες.

«Η κυβέρνηση αυτή καταστρέφει το κοινωνικό κράτος. Ο Μητσοτάκης προχθές «χτύπησε την καρδιά» του ΕΣΥ. Για αυτό είπα ότι τρίζουν τα κόκκαλα του Γεννηματά και του Πέτρου Κόκκαλη. Το ΕΣΥ του ’83 είχε αυτούσια κομμάτια του προγράμματος Υγείας της Κυβέρνησης του Βουνού. Προσπαθεί να επαναφέρει –δε θα το πετύχει, δε θα το αφήσουν οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί ιατροί- την κατάσταση της δεκαετίας του ’80. Δεν θα ξαναπερπατήσει αυτό το πράγμα», είπε αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της δημόσιας υγείας με αναφορές στα τοπικά νοσοκομεία αλλά και στις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζοντας σε αυτές την επαναφορά της ΔΕΗ στο δημόσιο καθως και τη δημιουργία τράπεζας υπό κρατικό έλεγχο.

«Αν δεν αλλάξει η δικαιοσύνη θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό», ήταν μια ενδεικτική επίσης αποστροφή του. Το εξήγησε ως εξής: «Πρέπει να διπλασιαστεί ο αριθμός των δικαστών. Το σύνολο των δικαστών αυτή τη στιγμή από αρεοπαγίτες μέχρι ειρηνοδίκες, Εισαγγελείς κλπ. είναι 3.300 και γι’ αυτό είναι ελεγχόμενοι. Οσοι είναι άνω των 60 να φύγουν να συνταξιοδοτηθούν να ανέβει από κάτω ο κόσμος. Να διπλασιαστεί ο αριθμός στη σχόλη δικαστών στη Θεσσαλονίκη. Να ανανεωθεί το δικαστικό σώμα. Πρέπει η προανάκριση να είναι ένα στάδιο με την κύρια ανάκριση, όπως συμβαίνει στην Ισπανία. Εδώ η προανάκριση για την Siemens ήταν από το 1998-2006, η κυρία ανάκριση από το 2006-2012. Όλα τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ που φέραμε εμείς στην επιφάνεια, είναι ακόμη στην κύρια ανάκριση, πέντε χρόνια μετά» .

Ο Π.Πολάκης κάλεσε τους πολίτες να αναδείξουν πρώτη δύναμη και με διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Και τοτε εμεις θα τηρήσουμε αυτο που υποσχεθήκαμε και θα καλέσουμε -στη βάση του προγράμματος των έξι αξόνων-όλες τις προοδευτικές δυναμεις για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλους φιλους», είπε χαρακτηριστικά προτείνοντας επι της ουσίας προοδευτική κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνεστίαση των «παρών» έδωσε πλήθος μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φυσικά πολλά κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη και οι δύο βουλευτές, Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης.

   

agrinionews.gr

 

Πολυμέσα

Δείτε όλη την ομιλία του Παύλου Πολάκη:

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 12:06