Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:38: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 19:29

Oι δομές, οι ΜΚΟ και το κράτος των 95 δισ.

Η τρομακτική ιστορία με την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο- όπως τον λένε άπαντες ως κληρονομιά από την εποχή που δεν είχε αφήσει πρωινάδικο για πρωινάδικο δίπλα στους διάσημους που τον έκαναν φίρμα- αν και σε διερεύνηση έχει ήδη βγάλει πολλά στον αέρα.

Οι πολλοί μένουν στην φύση των καταγγελιών, σε ξυλοδαρμούς, ασέλγειες, αν είχε και βιασμούς θα ήταν ακόμα καλύτερα για κάτι τέτοιους.

Όμως, ξεχνάμε άπαντες το βασικό. Ότι η Κιβωτός του Κόσμου είναι μια ΜΚΟ, ένας φορέας δηλαδή που φτιάχτηκε στο μυαλό κάποιου και ζει από εισφορές. Μα του κράτους, μα εθελοντών, μα κορόιδων, σε κάθε περίπτωση εισφορές, τον οβολό κάποιων δηλαδή.

Και είναι απορίας άξιο πως ένα κράτος που κοστίζει 95 δισ. τον χρόνο, όσο σχεδόν ο προϋπολογισμός της μισής Αφρικής, να μην μπορεί να φροντίσει τα παιδιά και να θέλει βοήθεια. Η απάντηση είναι ότι παντού στον κόσμο το κομμάτι της προσφοράς συμπληρώνει το κράτος, όμως εδώ το παρασυμπληρώνει! Εκκλησία, φορείς, ΜΚΟ και τόσοι άλλοι περιστρέφονται γύρω από ΕΣΠΑ, άλλα προγράμματα, δωρεές, δήμους κλπ, κλπ., ενώ κάποιοι κάνουν καριέρες και διορισμούς πάνω σε αυτό τον τομέα.

Ο δημοσιογράφος Δ. Καμπουράκης έγραψε ότι στην εκπομπή που κάνει υπάρχουν συζητήσεις για τα διάφορα ιδρύματα ως εξής: «Ρε παιδιά, το τάδε γηροκομείο, το δείνα ορφανοτροφείο θέλει βοήθεια». Εννιά στις δέκα φορές, η απάντηση είναι αποστομωτική. «Μα την περασμένη βδομάδα τους δώσαμε 50.000, πρώτη φορά παίρνουν χρήματα από το κεντρικό κράτος.» Γυρίζουμε το τηλεφώνημα πίσω. «Λένε πως σας έδωσαν 50.000 ευρώ πριν λίγες μέρες.» Αποστομωτική η ανταπάντηση. «Σιγά τα λεφτά. Μας τα έδωσε κι έστειλε κι έναν έλεγχο να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια και να μας πει πως θα κάνουμε την δουλειά μας»!

Καταλάβαμε. Βασικά όλοι θέλουν τα λεφτά και όχι τον έλεγχο. Γι’ αυτό όταν η αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου (φωτ.) πήγε να βάλει μια τάξη και ζήτησε κάποιες βασικές προδιαγραφές για κάθε είδους δομή που υπάρχει στην χώρα, έπεσαν να τη φάνε…

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 566 φορές