Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 21:36

Η επαναδιαπραγμάτευση είναι φετίχ

Είναι μάλλον το διαχρονικό φετίχ της εκάστοτε αντιπολίτευσης στην Ελλάδα: η επαναδιαπραγμάτευση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά κατέχει τα πρωτεία στον τομέα αυτό.

Τελευταίο παράδειγμα η επαναδιαπραγμάτευση της ελληνογαλλικής συμφωνίας, για την οποία ενημέρωσε αρμοδίως ο Αλέξης Τσίπρας τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα. Όχι ότι διαφωνεί με την αμυντική θωράκιση της χώρας με γαλλικά όπλα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί θα έπρεπε να είχε εμπλακεί περισσότερο η ελληνική αμυντική βιομηχανία στις συμφωνίες για τα Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

Υποθέτουμε ότι ο Γάλλος πρέσβης θα τον ενημέρωσε ότι με την άνοδο του ενεργειακού κόστους και της τιμής των πρώτων υλών, η «κλειδωμένη» τιμή για την τέταρτη φρεγάτα, την οψιόν της οποίας δεν έχουμε ενεργοποιήσει, αλλά μάλλον θα το κάνουμε, είναι με τα σημερινά κόστη μια τιμή που βάζει μέσα τους Γάλλους. Με αυτή τη λογική θα μπορούσαν και οι Γάλλοι να μας ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση ή αναθεώρηση τιμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα και ας αναλογιστούν πρωτίστως τι έκαναν πρωτίστως οι ίδιοι για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ιδιωτική και κρατική. Είμαστε δυστυχώς μια χώρα που τελεί υπό καθεστώς casus belli επί σχεδόν 30 χρόνια και δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να αναπτύξει μια αμυντική βιομηχανία, που να μπορεί ένα άξιο αναφοράς ποσοστό των αναγκών της χώρας. Απεναντίας έχουμε να καταφέρει να κοιτάμε τον Ερντογάν να εξάγει σε τρίτες χώρες τα δικά του όπλα.

Η αμυντική βιομηχανία θέλει μια μακροχρόνια στρατηγική και όχι επαναδιαπραγματεύσεις και τσαμπουκάδες σαν αυτούς του 2015….

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 434 φορές