Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 18:11

Συνάντηση Βαρεμένου με τον νέο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό

Συνάντηση και ουσιαστική συζήτηση με τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, είχε ο βουλευτής κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος, πέρα από τις ευχές, μετέφερε τις απόψεις του στον νέο Ιεράρχη.

Ο κ. Βαρεμένος είπε ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο της Εκκλησίας ως παρηγορητικό, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, όπου δοκιμάζονται σκληρά οι ευάλωτοι συνάνθρωποί μας. Στο θέμα του φιλανθρωπικού έργου θα μπορούσε, τόνισε, να υπάρξουν, αν όχι συνεργασίες, τουλάχιστον παράλληλες δράσεις.

Ο βουλευτής μετέφερε την πεποίθηση ότι οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας πρέπει να είναι διακριτοί, όπως επίσης οι σχέσεις Εκκλησίας ή Θρησκείας και Επιστήμης. Στην διάρκεια της ουσιαστικής συζήτησης τέθηκε και το θέμα της εργαλειοποίησης των σχέσεων με την θρησκεία, όπως και με την πολιτική, από μέρους ανθρώπων που είναι βουτηγμένοι στο έγκλημα, όπως συνέβη στην περίπτωση όσων συγκλονιστικών αποκαλύπτονται τελευταία με τους βιασμούς παιδιών.

Μεταξύ άλλων, τέλος, συζητήθηκε και το θέμα του Επισκοπείου στο Μεσολόγγι, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο και υπάρχει ώριμη μελέτη για ένταξη σε πρόγραμμα αναπαλαίωσης και δημιουργίας μουσείου.

agrinioculture.gr