Τρίτη, 4η Οκτωμβρίου 2022  10:16: πμ
rss button rss button fb button fb button
Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 19:34

Αυτή είναι η πρώτη ιπτάμενη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Το sci-fi sky-bike πέρασε πρόσφατα τις δοκιμές πτήσης

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και οι ιπτάμενοι άνθρωποι με τζετ πακ είναι καθ’ οδόν, οπότε γιατί να μην πετάνε μοτοσυκλέτες;

Η Jetpack Aviation, η οποία ήδη κατασκευάζει κάθετες έλικες , μόλις ανακοίνωσε μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του πρωτοτύπου της ιπτάμενης μοτοσικλέτας με τζετ.

Η προβλεπόμενη απόδοση είναι αξιοσημείωτη για το Easy Rider , και το καλύτερο από όλα είναι ότι η εταιρεία της Καλιφόρνια σχεδιάζει να παράγει δύο εκδόσεις για καταναλωτές για καθημερινούς χρήστες.

Το Speeder είναι ένα κατόρθωμα μηχανικής που απαιτούσε από την Jetpack Aviation να γράψει το δικό της πρόγραμμα λογισμικού ελέγχου πτήσης για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση της ώθησης.

Το πλεονέκτημα αυτής της εργασίας, που διήρκεσε ενάμιση χρόνο, είναι ένα διαισθητικό σύστημα που λειτουργεί σαν μια τυπική μοτοσικλέτα και σταθεροποιεί αυτόματα τη μηχανή κατά την πτήση. Μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα από τις περισσότερες επιφάνειες στο χώρο περίπου που καταλαμβάνει ένα αυτοκίνητο και μπορεί να προγραμματιστεί να πετάει αυτόνομα.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε μια εξαιρετικά ελαφριά έκδοση [η οποία δεν απαιτεί άδεια πιλότου] έτοιμη εντός δύο ετών και μια έκδοση πειραματικής κατηγορίας εντός έξι μηνών μετά από αυτό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Jetpack Aviation, David Mayman, στο Robb Report .

«Η εξαιρετικά ελαφριά έκδοση θα περιοριζόταν στα 60 mph (κανόνες FAA) και ο χρόνος πτήσης των 15 λεπτών. Η πειραματική έκδοση θα απαιτούσε βασική άδεια πιλότου για να πετάξει. Η ταχύτητα αυτής της έκδοσης θα ήταν περίπου 250 mph με χρόνο πτήσης περίπου 35 λεπτά.»

pronews.gr