Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  5:34: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 18:12

Γ. Βαρεμένος: Να διασφαλισθούν τα κονδύλια για το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος μέσα από δημόσια παρέμβασή του τονίζει πως πρέπει: “να διασφαλισθούν τα κονδύλια για το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών”. Συγκεκριμένα ο κ. Βαρεμένος αναφέρει:

“Σε 305 υποψήφιους στην Δυτική Ελλάδα για ένταξη στο πρόγραμμα “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών”, οι αιτήσεις τους δεν έγιναν δεκτές λόγω έλλειψης κονδυλίων και παρά το γεγονός ότι, μετά από διοικητικό έλεγχο, δεν προέκυψαν λόγοι για την απόρριψή τους.

Το κονδύλι που απαιτείται για την κάλυψη των νέων γεωργών, που οι αιτήσεις τους ήταν άρτιες και αιτιολογημένες, δεν είναι πολύ μεγάλο και θα έπρεπε να έχει διασφαλισθεί, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες τεράστιας δοκιμασίας της πρωτογενούς παραγωγής.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλαχόντες στο πρόγραμμανέων αγροτών ήταν 600 και, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, έγινε κατορθωτό να ενταχθούν και αυτοί, με ευεργετικές συνέπειες στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων ανθρώπων στην πρωτογενή παραγωγή και, μάλιστα, σε στιγμές που η χώρα το είχε μεγάλη ανάγκη”.

sinidisi.gr